Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ! ΓΙΑΤΙ έρχονται "θύελλες" στη ΝΔ μετά το θάνατο του Κων. Μητσοτάκη...
Είναι κοινό μυστικό για παράδειγμα ότι οι πολιτικές σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ντόρα Μπακογιάννη δεν μπορούν να χαρακτηριστούν  και τόσο αδελφικές-αντίθετα με τις οικογενειακές που  όπως φάνηκε και  στην Μητρόπολη είναι πολύ στενές. 
 
Ποιος δεν θυμάται ότι η Ντόρα, που είχε στηρίξει με μανία τον Β. Μεϊμαράκη για την αρχηγία της ΝΔ τον Ιανουάριο του 2016, έφυγε για το ...Καρπενήσι μερικές ημέρες προκειμένου να μπορέσει να χωνέψει την επικράτηση του μικρού της αδελφού...
Είναι επίσης κοινό μυστικό ότι ο Κυριάκος όλο αυτό το διάστημα που είναι αρχηγός την έχει παραγκωνίσει από τον πραγματικό ηγετικό πυρήνα. 

 
 
 
"Μάνα" και να μισεί τόσο πολύ τον γιό της... μόνο αν είναι Μητσοτάκη, γίνεται...
ΡΕ Η ΔΡΑΚΟΓΕΝΙΑ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο .... (ξέρετε εσείς) ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΑΤΗ,  ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!
ΑΠΛΑ  ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΚΟΜΑ.
ΘΑ ΣΦΑΧΘΟΥΝ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ...

 
Καλλιόπη Σουφλή


 
Μπορεί να είναι νωρίς ακόμη, αλλά ο θάνατος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη -η σωρός του οποίου ενταφιάζεται στο μικρό νεκροταφείο του Αγουλιδέ στην Κρήτη- αναμένεται να επηρεάσει και τις εξελίξεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία...

Δεν το λέω -μόνον- εγώ αλλά αυτό ήταν το αντικείμενο πολλών συζητήσεων στα νεοδημοκρατικά πηγαδάκια που σχηματίζονταν πέριξ της Μητροπόλεως Αθηνών όπου εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία και η οποία μάλιστα «συνοδεύτηκε» από αρκετά πολιτικού περιεχομένου στιγμιότυπα: 
 
Από την παρουσία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έως τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν σε βάρος του Σαμαρά καθώς και του Τσίπρα.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν έπαιζε ενεργό ρόλο στα πολιτικά και εσωκομματικά πράγματα τα τελευταία χρόνια μεν, αλλά και μόνο η παρουσία του αρκούσε για να δημιουργεί έναν απόηχο που μπορούσε να επηρεάζει αρκετές ισορροπίες. 
 
Οι ισορροπίες αυτές ήταν πολύ λεπτές και μέσα στον ίδιο τον μητσοτακικό χώρο και -για να ακριβολογούμε- ιδιαίτερα μέσα στην οικογένεια των Μητσοτάκηδων. 
 
Είναι κοινό μυστικό για παράδειγμα ότι οι πολιτικές σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ντόρα Μπακογιάννη δεν μπορούν να χαρακτηριστούν  και τόσο αδελφικές-αντίθετα με τις οικογενειακές που  όπως φάνηκε και  στην Μητρόπολη είναι πολύ στενές. 
 
Ποιος δεν θυμάται ότι η Ντόρα, που είχε στηρίξει με μανία τον Β. Μεϊμαράκη για την αρχηγία της ΝΔ τον Ιανουάριο του 2016, έφυγε για το ...Καρπενήσι μερικές ημέρες προκειμένου να μπορέσει να χωνέψει την επικράτηση του μικρού της αδελφού...
Είναι επίσης κοινό μυστικό ότι ο Κυριάκος όλο αυτό το διάστημα που είναι αρχηγός την έχει παραγκωνίσει από τον πραγματικό ηγετικό πυρήνα. 
 
Δεν την υποβάθμισε απλώς από τομεάρχη Εξωτερικών σε τομεάρχη για τα θέματα ανάπτυξης και εμπορίου (!) αλλά και δεν την έχει συμπεριλάβει στο στενό επιτελείο του που παίρνει τις αποφάσεις για όλα τα κρίσιμα θέματα της ΝΔ. 
 
Άλλο θέμα υπάρχει επίσης και με τον Κώστα Μπακογιάννη τον οποίο η Ντόρα προορίζει όχι μόνο για πολιτικό διάδοχό της αλλά και για επόμενο διεκδικητή της γαλάζιας ηγεσίας. 
 
 
Δεν είναι λίγες οι φορές που ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας έχει κάνει μάλιστα δηλώσεις υπέρ της ανάγκης συναινετικών διαδικασιών για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας την ώρα που ο θείος του ξιφουλκεί κατά της σημερινής κυβέρνησης και ζητάει να γίνουν γρήγορα εκλογές.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι υπάρχουν και διάφορα παρακλάδια μητσοτακικών μέσα στη ΝΔ και στους μηχανισμούς της, εδώ και τριάντα χρόνια, που τα τελευταία χρόνια έχουν σκορπίσει σε πολλές κατευθύνσεις αλλά χωρίς να συγκρούονται μεταξύ τους. 
 
 
Όσο ήταν εν ζωή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αυτό έπαιζε το ρόλο του ώστε να μην εκδηλώνονται προβλήματα.Τώρα πολλοί πιστεύουν ότι είναι θέμα χρόνου να έχουμε φυγόκεντρες τάσεις αφού η ΝΔ βρίσκεται άλλωστε σε μια φάση που μπορεί μεν να προηγείται στις δημοσκοπήσεις αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα μωσαϊκό με πολλά και διαφορετικά κομμάτια. 
 
 
Όσο ήταν εν ζωή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αυτό λειτουργούσε και ως «σκέπη» για τον γιο του Κυριάκο ο οποίος δεν έχει καταφέρει ακόμη να επιβληθεί στο εσωτερικό του κόμματος, στους βουλευτές και τα στελέχια του. 
 
Ακόμη και ο Σαμαράς, ο οποίος τον στήριξε μόνο και μόνο για να μην βγει ο Μεϊμαράκης, τώρα καιροφυλακτεί και αυτός και κάνει τα δικά του παιχνίδια. 
 
 
Κι οι χτεσινές αποδοκιμασίες δείχνουν ότι οι μητσοτακικοί δεν τον έχουν αποδεχτεί και τον δεν έχουν συγχωρήσει. 
 
Δεν μιλάμε φυσικά για την καραμανλική πτέρυγα η οποία είναι με ...το όπλο παρά πόδα προκειμένου να περάσει από το αντάρτικο στον ανοικτό πόλεμο. 
 
Γι αυτό και ο θάνατος του Μητσοτάκη συμπίπτει με μια λεπτή φάση μέσα στη ΝΔ. Μέχρι τώρα η παρουσία του επιτίμου μπορεί να μην εμπόδιζε τις διεργασίες και τις συνωμοσίες αλλά η απουσία του ίσως και να τις «απελευθερώσει» ακόμη περισσότερο. 
 
Κι ο υιός Μητσοτάκης θα βρεθεί σύντομα στη δίνη ενός νέου κομματικού κυκλώνα...
 
 
Μ. Γιαλούρος


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

3 σχόλια:

  1. mια χαρα θα περασουν και τα επομενα πενηντα χρονια αφνοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΊΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΕΤΕ Η ΖΩΗ ΜΑΣ.... ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΓΟΝΌ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΣΣΕΓΓΟΝΟ( Η ΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΟΣ) ΚΑΙ ΤΡΩΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΘΑ ΠΕΙΝΑΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ... ΑΛΛΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΘΑ ΝΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΒΛΗΤΑ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΙ( ΤΖΕΦΡΥ). ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΜΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΙΩΝ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΜΕ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΤΠ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ... ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΑΛΑ... ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ 653 ΧΡΟΝΙΑ ΡΑΓΙΑΣ Υ.Γ ( ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΤΕ ΤΟ 1924 Η ΑΝΤΑΛΑΓΗ ΠΛΗΘΥΣΜΏΝ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΑΔΕΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ... ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΞΕΡΙΖΩΣΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΑΠΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΛΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ, ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΟΚΟ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ). @ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΘΙΓΜΕΝΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ" ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΣ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΜΑΣ ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΙ "ΕΧΘΡΟΙ" ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΣΕΙΡΑ ΕΣΕΙΣ... ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ... ΤΟ ΚΟΝΚΛΑΒΙΟ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ... ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΝΙΚΕΣ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΥΝΗΓΉΣΟΥΝ.... ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΜΕΊΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ.... Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΘΑ ΤΑ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ... ΑΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΛΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ... "Y.F.N"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ