Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

ΑΠΕΙΛΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ – Ποιοι την πληρώνουν από τον πόλεμο ΕΛΤΑ-ΔΕΗΉταν  φθινόπωρο του 2015 όταν ο κ. Παναγιωτάκης τόνιζε ότι «η ΔΕΗ αντιμετωπίζει θετικά την εμπλοκή Οργανισμών όπως τα ΕΛΤΑ στην εμπορία γιατί πιστεύει ότι τα ΕΛΤΑ με τα 1500 καταστήματα σε όλη τη χώρα θα απευθυνθούν σε όλες τις κατηγορίες πελατών με λογικό κέρδος και όχι με κερδοσκοπικές διαθέσεις». 

Μάλιστα υπήρχαν και συζητήσεις μεταξύ ΔΕΗ και ΕΛΤΑ για την παροχή τεχνικών συμβουλών και συνεργασία των δύο εταιρειών του δημοσίου.
Τι λέτε ρε;

Μετατρέψατε την ΔΕΗ σε μπουρδέλο και φταίνε οι καταναλωτές;

Βάλατε τον οβριό επίκεφαλή να την διαλύσει και θα την πληρώσουν οι καταναλωτές;

Αποδεχθήκατε τα ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, και την πληρώνουν οι καταναλωτές.

Τις κομπίνες των συνδικαΛΗΣΤΩΝ σας, την πληρώνουν οι καταναλωτές.

ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ, ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΠΩΣ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ, ΤΟΤΕ, ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΟΛΟΥΣ.


Καλλιόπη Σουφλή

 διακοπή ρεύματος


Με διακοπή ρεύματος κινδυνεύουν οι πελάτες της ΔΕΗ ακόμα και αν… έχουν πληρώσει κανονικά τους λογαριασμούς τους, και αυτό διότι τα ΕΛΤΑ δεν αποδίδουν στην επιχείρηση τα εισπραχθέντα χρήματα, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται με καθυστερούμενες οφειλές!Και αυτό γιατί τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν προχωρήσει σε παρακράτηση των χρημάτων από την είσπραξη των λογαριασμών ρεύματος, με τη διογκούμενη οφειλή να ανέρχεται στα 19,5 εκατ. ευρώ. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος της παρακράτησης των χρημάτων, ωστόσο εκτιμάται ότι συνδέεται με την ανάγκη της εταιρείας να καλύψει λειτουργικά έξοδα, όπως η μισθοδοσία.


Με επιστολή του στη διοίκηση των ΕΛΤΑ, ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη προειδοποιεί: «Λόγω της συνεχιζόμενης και κυλιόμενης καθυστέρησης καταβολής των εισπραχθέντων, σταδιακά η οφειλή διογκώνεται, με αποτέλεσμα σήμερα να ανέρχεται στο ποσό των περίπου 19,5 εκατ. ευρώ (αφορά στη μη απόδοση εισπράξεων μετά τις 20/04/2017). Συνακόλουθη συνέπεια είναι να εμφανίζονται με καθυστερούμενες οφειλές πελάτες μας, να χάνουν την έκπτωση συνέπειας του 15%, να υπάρχει κίνδυνος διακοπής λόγω οφειλής και εντέλει να θίγεται η εικόνα της Επιχείρησης (ΔΕΗ)».


Από τη συνεργασία το 2015 στον «πόλεμο» το 2017


Και όλα αυτά δύο χρόνια μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκη, που καλωσόριζε δημοσίως την είσοδο των ΕΛΤΑ στην αγορά ρεύματος και μετέφερε σε αξιωματούχους στις Βρυξέλλες ότι μόνο με αξιόπιστους επενδυτές όπως τα Ελληνικά Ταχυδρομεία μπορεί να ανοίξει με ορθό και ελεγχόμενο τρόπο η αγορά της εμπορίας ρεύματος. 


Ήταν  φθινόπωρο του 2015 όταν ο κ. Παναγιωτάκης τόνιζε ότι «η ΔΕΗ αντιμετωπίζει θετικά την εμπλοκή Οργανισμών όπως τα ΕΛΤΑ στην εμπορία γιατί πιστεύει ότι τα ΕΛΤΑ με τα 1500 καταστήματα σε όλη τη χώρα θα απευθυνθούν σε όλες τις κατηγορίες πελατών με λογικό κέρδος και όχι με κερδοσκοπικές διαθέσεις». 

Μάλιστα υπήρχαν και συζητήσεις μεταξύ ΔΕΗ και ΕΛΤΑ για την παροχή τεχνικών συμβουλών και συνεργασία των δύο εταιρειών του δημοσίου.


Σήμερα, τα σχέδια συνεργασίας φαίνεται να καταρρέουν και να ξεσπά ένα πρωτόγνωρα πολεμικό κλίμα μεταξύ δύο κρατικού ενδιαφέροντος φορέων, ενώ δεν αποκλείεται και η παρέμβαση της Δικαιοσύνης. 


Ειδικότερα, με επιστολή του στις 5 Μαΐου 2017 προς τον διευθύνοντα σύμβουλο των Ελληνικών Ταχυδρομείων Γιάννη Ζαρολιάγκη, ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης μιλά για την καθυστερημένη απόδοση οφειλομένων ποσών από την είσπραξη των λογαριασμών ρεύματος και αναφέρει επίσης ότι «προκαλεί πολύ δυσάρεστη εντύπωση η μη ανταπόκρισή σας στις συνεχείς οχλήσεις μας και στην από 7 Απριλίου 2017 εξώδικη πρόσκληση αναφορικά με την οριστική τακτοποίηση της απόδοσης των εισπραχθέντων λογαριασμών ρεύματος πελατών της ΔΕΗ μέσω του δικτύου καταστημάτων σας». 


Η επιστολή του κ. Παναγιωτάκη καταλήγει: «Η παρούσα αποτελεί ύστατη προσπάθεια συνεννόησής μας για το θέμα. Εάν δεν συμμορφωθείτε θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα που είμαστε υποχρεωμένοι από τον Νόμο, προκειμένου να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της ΔΕΗ και των πελατών της, όπως έκδοση Διαταγής Πληρωμής, καθώς και άλλα ένδικα μέσα».ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

  1. Κα Σουφλη, δυστυχώς δεν μπορεί κάποιος να πληρώσει μονο την αξία του ρευματος, με κανένα τροπο! Το έχω ψάξει σε βάθος, το θέμα. Οτι ποσο δίνεται, απο τον καταναλωτή, αφαιρείται απο το σύνολο του λογαριασμού! Αν γνωρίζετε κάτι άλλο, που αγνοω, παρακαλώ κοινοποιηστετο. Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ