Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ! Συμφωνία αύριο αλλιώς από Ιούλιο και βλέπουμε ο κ. Τσίπρας λανθασμένα αναζητά σωσίβιο στους Ευρωπαίους ηγέτες αφού την τελευταία φορά που το προσπάθησε αυτή η στρατηγική δεν βοήθησε καθόλου και το αποτέλεσμα ήταν η δραματοποίηση της κατάστασης αλλά και το να… πάμε σε ένα νέο Eurogroup στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση έλαβε τελικά αυτό που είχε προταθεί πριν την αναζήτηση πολιτικής λύσης.


Η μοναδική πολιτική λύση, βρίσκεται στην ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΥΣΣΩΜΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ (έστω κι αν αυτές είναι παράνομες, γιατί Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΑΤΟΣ).

Παρ' όλα αυτά, είναι η μόνη λύση... και η τελευταία ευκαιρία του ΜΑΛΑΚΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΡΑΓΙΑ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 300 ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ.


Καλλιόπη Σουφλή


τσιπρασ_χερια


Πολύ κοντά στο να ξαναζήσουμε άλλο ένα θερμό καλοκαίρι βρισκόμαστε οι Έλληνες και η κυβέρνηση μας.
Φυσικά με την ευθύνη της δικής μας τακτικής στη διαπραγμάτευση, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αντιληφθεί την μόνιμη επωδό των Ευρωπαίων ότι για το θέμα της Ελλάδος υπεύθυνοι είναι οι υπουργοί οικονομικών, δηλαδή το Eurogroup και όχι οι ηγέτες των χωρών.


Άπειρες φορές έως τώρα μπροστά στο αδιέξοδο του Eurogroup ο κ. Τσίπρας απειλεί ότι θα πάει στη σύνοδο κορυφής, όπου ως γραμμόφωνο όλοι του απαντούν ότι το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί στο συμβούλιο των υπουργών οικονομικών.


Δυστυχώς για ακόμα μια φορά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. 

Χαρακτηριστικό είναι αυτό που λέει Ευρωπαίος αξιωματούχος σε ρεπορτάζ της Ελευθερίας Κούρταλη στο capital.gr


Εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν δεχθεί τη συμφωνία που θα του προσφέρει το Eurogroup την Πέμπτη και επιδιώξει την προσφυγή στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της 22ας Ιουνίου, τότε οι ηγέτες απλά θα τον παραπέμψουν στο επόμενο Eurogroup, στις 10 Ιουλίου.


Αυτό δήλωσε μιλώντας στο Capital.gr, Ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στη διαπραγμάτευση, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού περί επιδίωξης της λύσης και συμφωνίας σε πολιτικό επίπεδο, εάν το αυριανό Eurogroup δεν καταλήξει στη λύση που επιθυμεί η Αθήνα.
 


Με την ελληνική κυβέρνηση να βάζει στο παρά πέντε της συνεδρίασης των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης το ενδεχόμενο «ρήξης» και απόρριψης της πρότασης που δρομολογούν οι δανειστές για την Ελλάδα, το κλίμα κάθε άλλο παρά καλό προμηνύεται για το «κρίσιμο», όπως χαρακτήρισε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, Eurogroup.
 


Λάθος η αναζήτηση πολιτικής λύσης
 


Όπως σημειώνει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Capital.gr, ο κ. Τσίπρας λανθασμένα αναζητά σωσίβιο στους Ευρωπαίους ηγέτες αφού την τελευταία φορά που το προσπάθησε αυτή η στρατηγική δεν βοήθησε καθόλου και το αποτέλεσμα ήταν η δραματοποίηση της κατάστασης αλλά και το να… πάμε σε ένα νέο Eurogroup στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση έλαβε τελικά αυτό που είχε προταθεί πριν την αναζήτηση πολιτικής λύσης.
 


Αυτό δεν θα ήταν καλό για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, ενώ υπογραμμίζει πως το κλίμα μεταξύ των δανειστών είναι ιδιαίτερα θετικό. 

«Αυτή τη στιγμή όλες οι πλευρές των πιστωτών είναι πολύ αισιόδοξες. 

Στο προηγούμενο Eurοgroup ήμασταν πολύ κοντά σε συμφωνία και λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ το σκηνικό άλλαξε και δεν μπορέσαμε να οδηγηθούμε σε συμφωνία καθώς μία πλευρά – όχι το ΔΝΤ, όχι η Γερμανία – είπε «οχι”».
 


Η συμφωνία που βρίσκεται στο τραπέζι και το… «αν χρειαστεί» για μέτρα για το χρέος
 


Μιλώντας για τη συμφωνία που θα βρίσκεται στο αυριανό τραπέζι του Eurogroup, ο ίδιος αξιωματούχος αν και αποφεύγει να μιλήσει για συγκεκριμένα νούμερα, επισημαίνει ότι η δόση προς την Ελλάδα θα είναι ίσως μεγαλύτερη των 7 δισ. ευρώ, ενώ αφήνει να εννοηθεί πως δεν προωθείται η γαλλική πρόταση για σύνδεση των μέτρων για το χρέος με την ανάπτυξη, την οποία άλλωστε έχει ήδη απορρίψει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ. Όπως τονίζει «θα υπάρξει μία καθαρή λύση με βάση τη συμφωνία και την ανακοίνωση του Μαΐου του 2016. Αυτό δεν αλλάζει. Ίσως υπάρξουν κάποιες περισσότερες διατυπώσεις, ωστόσο η βάση θα είναι αυτή».
 


Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι το Eurοgroup θα αφαιρέσει τη φράση «εάν χρειαστεί» σχετικά με την εφαρμογή των «ενδεχόμενων» μέτρων για το χρέος, ο αξιωματούχος τονίζει πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να διαγραφεί. «Δεν θα υπάρξει αλλαγή στο κείμενο της συμφωνίας του Μαΐου του 2016. Αυτό είναι το πλαίσιο στο οποίο κινούμαστε και στο οποίο όλες οι πλευρές συμφώνησαν πριν από περίπου έναν χρόνο. Το «αν χρειαστεί» είναι το πιο βασικό κομμάτι της όλης συμφωνίας, δεν είναι δυνατόν να εξαφανιστεί, σημειώνει χαρακτηριστικά.
 


Σε κοινό έδαφος ΔΝΤ-Γερμανία
 


Όπως επισημαίνει, το ΔΝΤ και η Γερμανία έχουν φτάσει σε κοινό έδαφος, υπάρχει συμφωνία μεταξύ όλων των θεσμών ότι αυτό στο οποίο θα κινηθούμε είναι αυτό που συμφωνήθηκε τον Μάιο του 2016. «Το βασικό για την Ελλάδα είναι η εφαρμογή του προγράμματος, η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων έτσι ώστε να μπορέσει – όπως είπε και ο επικεφαλής του ESM κ. Ρέγκλινγκ – να επιστρέψει στις αγορές. Όσο καθυστερούν τα πράγματα, τόσο χειρότερα για την ελληνική οικονομία. 

Η Σύνοδος δεν μπορεί και δεν θα αποφασίσει κάτι για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. Αυτό είναι ένα κομμάτι που αφορά τους υπουργούς των Οικονομικών και όχι τους ηγέτες»
 


Σχολιάζοντας τις θέσεις του ΔΝΤ επισημαίνει πως το Ταμείο δεν θεωρεί το ελληνικό χρέος μη βιώσιμο επειδή είναι πολύ υψηλό αλλά επειδή η Ελλάδα προβλέπεται ότι θα αναπτυχθεί με πολύ χαμηλούς ρυθμούς τα επόμενα χρόνια. Το όλο θέμα του χρέους θα λυθεί πολύ γρήγορα εάν η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόσει πιστά το πρόγραμμα και η ελληνική οικονομία καταφέρει να αναπτυχθεί με υψηλούς ρυθμούς. Όλες οι χώρες που προχώρησαν σε μεταρρυθμίσεις επέστρεψαν δυναμικά στην ανάπτυξη και η Ελλάδα πρέπει να κάνει το ίδιο» όπως καταλήγει.
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

7 σχόλια:

 1. http://opaidagogos.blogspot.gr/2017/06/18470-430-29750-705.html#comment-form

  τούρμπο χοάνη να τους ρουφήξει όλους να καθαρίσει η χώρα, δεν προλαβαίνουμε να διαβάζουμε ειδήσεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν αναρτώ λινκ του συγκεκριμένου λαμόγιου

   Διαγραφή
 2. Ο Σαρπιστης,του ολέθρου!!
  Θά μαρτυρήσει ::

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αρλούμπες και τίποτα άλλο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. http://www.stratiotikosgr.com/2017/06/-tria-3-epitelia-ena-nosokomio-fevgi-to-naftiko-nosokomio-athinon-.html

  Δείτε γιατί συγχωνεύουν τα τρία στρατιωτικά νοσοκομεία σε ένα και πώς χρυσώνουν το χάπι λέγοντας τί άλλο; Ψέμματα.
  Ξεπουλάνε τά πάντα και αρπάζουν την περιουσία τού κράτους γιά να την χαρίσουν σε ξένους "επενδυτές".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΣΥΖΗΤΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ..ΑΝ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΙΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
  H Ελλάδα ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ από τα ΣΚΟΠΙΑ ,πέραν του ονόματος που δεν πρέπει να εμπεριέχει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,και ΑΛΛΑΓΗ του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ τους (απόφαση του συμβουλίου όλων των κομμάτων).Και αυτό διότι το Σύνταγμα του κρατιδίου αναφέρει οτι τα ΣΚΟΠΙΑ εκτείνονται και στην Μακεδονία μας.Περιμένουμε λοιπόν από όλο το κοινοβούλιο,ΑΡΝΗΣΗ στις ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ του κρατιδίου αυτού

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. http://www.pentapostagma.gr/2017/06/%ce%ac%ce%b3%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%be%cf%8d%ce%bb%ce%bf-%cf%83%ce%b5-%ce%bc%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%ae%cf%82-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%ae%cf%82-%cf%84.html

  Η δημοκρατία αντικαταστάθηκε από τον κοκκινο φασισμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ