Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Μάρτιν Τσούρντα: Ένας «οικονομικός δολοφόνος» επικεφαλής του ΤΧΣ


Ποιός είναι ο αυστριακός που οι τροικανοί και οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ έβαλαν να ελέγχει τις ελληνικές τράπεζες με αμοιβή 810.000 ευρώ


Η πορεία και το βιογραφικό του Αυστριακού που θα κάνει κουμάντο στο ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας μαρτυρά τις δεσμεύσεις και τα «γραμμάτια» που ξεπληρώνει η κυβέρνηση στους δανειστές.
Οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μόνον με ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ.Καλλιόπη Σουφλή


Μάρτιν Τσούρντα: Ένας «οικονομικός δολοφόνος» επικεφαλής του ΤΧΣ


Του Βαγγέλη Μπότσαρη


Μέχρι τις 18 Μαΐου 2020 κουμάντο στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΧΣ θα κάνει ο Αυστριακός Μάρτιν Τσούρντα, τραπεζικός, εξειδικευμένος στο να «σκοτώνει» τράπεζες αλλά και προβληματικές επιχειρήσεις οι οποίες στη συνέχεια «φιλεταρισμένες» κρέμονται στα τσιγκέλια στις διεθνείς αγορές.Μάλιστα τον συγκεκριμένο τραπεζίτη που επέβαλλαν οι δανειστές θα τον πληρώνουμε με το «ευτελές» ποσό των 270.000 ευρώ το χρόνο, ούτε λίγο ούτε πολύ μόλις 810.000 ευρώ για την τριετή του θητεία στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΧΣ.


Έτσι με την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της απόφασης του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, με την οποία τοποθετείται ο κ. Τσούρντα απόλυτος «κουμανταδόρος» στο Ταμείο, κλείνει η εκκρεμότητα που είχε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους Τροϊκανούς καθώς αποτελούσε προαπαιτούμενο από το Euroworking Group.


Υπενθυμίζεται ότι το ΤΧΣ δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της 1ης ανακεφαλαιοποίησης (2013) έχοντας αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών των συστημικών τραπεζών με στόχο όμως την πώληση των μετοχών στους ιδιώτες μετόχους μέσω των warrants.

Ωστόσο μετά την 3η ανακεφαλαιοποίηση τα warrants που είχε στην κατοχή του το ΤΧΣ μηδενίστηκαν, ενώ σήμερα ελέγχει το 40,4% της Εθνικής Τράπεζας, το 26,4% της Τράπεζας Πειραιώς, το 11% της Alpha Bank και το 2,4% της Eurobank.


Η αυξημένη συμμετοχή στην Εθνική και στην Πειραιώς οφείλεται στο γεγονός ότι το ΤΧΣ συμμετείχε και στην 3η ανακεφαλαιοποίηση των δύο τραπεζών αποκτώντας πρόσθετες μετοχές.

Όπως αποκαλύπτει το newsbomb.gr η προηγούμενη θητεία του Αυστριακού τραπεζίτη προσδιορίζει και τον «ρόλο» που αναλαμβάνει στην υπό τροϊκανή κατοχή και οικονομικά ρημαγμένη Ελλάδα ο νέος «ύπατος» των Βρυξελλών.


Συγκεκριμένα, από τα τέλη του 2015 έως το 2016 διετέλεσε πρόεδρος του Μη Εκτελεστικού Συμβουλίου της ελβετικής ιδιωτικής τράπεζας Valartis Bank AG στην Αυστρία, διορισθείς από δημόσιο διαχειριστή, με σκοπό την πώληση της πλειοψηφίας των τραπεζικών εργασιών της τράπεζας και την ορθή λειτουργία των υπόλοιπων υπηρεσιών…


Από το 2013 έως το 2015, διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος στην ιδιωτικοποιημένη πλέον αυστριακή Anadi Bank AG (πρώην Hypo Alpe-Adria Bank AG) από τη νέα ιδιοκτησία -σχήμα Ινδών και Βρετανών επενδυτών. Κατά το διάστημα αυτό αναδιοργάνωσε την εν λόγω τράπεζα και την μετέτρεψε από μη βιώσιμο πιστωτικό ίδρυμα σε ιδιωτική κερδοφόρα τράπεζα…


Μεταξύ 2012 και 2013 κατείχε επίσης τη θέση του Chief Risk Officer (CRO) και του Chief Financial Officer (CFO) στην Adria Bank AG, Σλοβάκικη τράπεζα, στη Βιέννη. Διετέλεσε ακόμη από το 2009 έως το 2012 διευθύνων σύμβουλος στην Amserdam Trade Bank, ρωσική/ολλανδική τράπεζα στο Άμστερνταμ, με σκοπό να μετατρέψει το προηγούμενο επιχειρηματικό μοντέλο σε μία εμπορική τράπεζα και να ενισχυθούν οι συνέργειες από τις εμπορικές ροές μεταξύ της Ρωσίας/Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (Commonwealth of Independence States, CIS) και της Ευρώπης.


Στο παρελθόν έχει διατελέσει μη εκτελεστικό μέλος στα Διοικητικά Συμβούλια πολλών οργανισμών, όπως στην Austrian Hypo (Mortgage) Association, στην SREI Infrastructure Ltd και την Amsterdam Trade Bank.


Επίσης, έχει καταλάβει τη θέση του Managing Director (MD) με καθήκοντα Division Head of Global Markets και Division Head of Global Financial Institutions στην Raiffeisen Zentrabank, Βιέννη.

Ο πρώτος σταθμός της καριέρας του στον τραπεζικό κλάδο ήταν η Bank Austria στη Βιέννη.


Αυτά και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε, αν λάβει υπόψη του και το πρόσφατο διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα που προανήγγειλε ότι θα αλλάξουν πολλά μέσα στον επόμενο χρόνο….


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ