Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Συναγερμός στα Χανιά από πλοίο «βόμβα» – Σε περίπτωση έκρηξης δεν θα μείνει τίποτα όρθιο
Ωστόσο, την ώρα που η Εισαγγελία του Πειραιά διενεργεί την κύρια ανάκριση για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, το πλοίο «βόμβα» παραμένει στα Χανιά, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να εκραγεί καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένουμε ακραίες θερμοκρασίες.

Αν ω μη γένοιτο συμβεί κάποιο ατύχημα  -όπως το 2011 στο Μαρί της Κύπρου, όταν εξερράγησαν 96 κοντέινερς πυρίτιδας σε Ναυτική Βάση- ποιος είναι σε θέση να προβλέψει τις συνέπειες;


Συναγερμός στα Χανιά από πλοίο «βόμβα»  – Σε περίπτωση έκρηξης δεν θα μείνει τίποτα όρθιο - Media


Δεκάδες κατασχεμένα κοντέινερς με εκρηκτικές ύλες παραμένουν στο φορτηγό πλοίο «MEKONG SPIRIT» που βρίσκεται στο λιμάνι της Σούδας, στα Χανιά, από τις 25 του περασμένου Μαΐου.
 

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του zarpanews.gr, λόγω του κύματος καύσωνα που πλήττει τη χώρα, λιμενικές και στρατιωτικές Αρχές έχουν λάβει έκτακτα μέτρα υπό τον φόβο έκρηξης, καταβρέχοντας τα φορτία ανά τακτά χρονικά διαστήματα.


Τα πλοίο με το παράνομο φορτίο είχε αποπλεύσει από την Τουρκία και είχε προορισμό το Σουδάν, όταν εντοπίστηκε στα ανοικτά της Κω και διαπιστώθηκε πως  έφερε φορτίο εμπορευματοκιβωτίων με εκρηκτικές ύλες, κατά παράβαση σχετικών αποφάσεων Ο.Η.Ε και Ε.Ε αναφορικά με περιοριστικά μέτρα λόγω της κατάστασης στο Σουδάν.

Στη συνέχεια, επειδή στην Κω δεν υπήρχε υποδομή για να ελεγχθούν τα κοντέινερ με τις εκρηκτικές ύλες, το πλοίο οδηγήθηκε στο λιμάνι της Σούδας, ώστε να εξακριβωθεί το περιεχόμενο των κοντέινερ και να διαπιστωθεί αν το φορτίο εμπίπτει στις απαγορεύσεις του ΟΗΕ σχετικά με τις πωλήσεις όπλων.


Ωστόσο, την ώρα που η Εισαγγελία του Πειραιά διενεργεί την κύρια ανάκριση για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, το πλοίο «βόμβα» παραμένει στα Χανιά, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να εκραγεί καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένουμε ακραίες θερμοκρασίες.

Πηγές από τις αρχές ασφαλείας της περιοχής όπου βρίσκεται το πλοίο, μεταφέρουν στο zarpanews.gr ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας και το πλοίο βρίσκεται υπό διαρκή επιτήρηση.


Παρόλα αυτά, αν ω μη γένοιτο συμβεί κάποιο ατύχημα  -όπως το 2011 στο Μαρί της Κύπρου, όταν εξερράγησαν 96 κοντέινερς πυρίτιδας σε Ναυτική Βάση- ποιος είναι σε θέση να προβλέψει τις συνέπειες;


zarpanews.gr


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ