Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Οι έπαινοι του Καμμένου για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και οι βολές κατά του Αντώνη Σαμαρά “Τιμώ τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ως έναν μεγάλο ηγέτη, ως έναν Έλληνα που κατάφερε την εθνική συμφιλίωση πριν την σκεφτούμε όλοι εμείς. Και θέλω να συλλυπηθώ την οικογένειά του, τους στενούς του συνεργάτες, αλλά και το 47% του ελληνικού λαού που κάποτε τον εμπιστεύτηκε και κάποιοι άλλοι τον πρόδωσαν”, κατέληξε στην ομιλία του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

 Ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπερασπίστηκε τον όρο Μακεδονία.


Τι υπερασπίστηκε;;; Τον όρο Μακεδονία;
Και τότε, γιατί είπε Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ, πως σε δέκα χρόνια θα έχουμε ξεχάσει την Μακεδονία;;;

Άρε κάθαρμα Καμμένε... πως να μην υπερασπιστείς ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΑΤΗ, αφού πολιτικό του μπάσταρδο είσαι και κυρίως, ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...!

ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΑΛΛΗΛΟ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ!

Μακάρι να τον ακολουθήσεις το συντομότερο δυνατό...

ΘΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ.


Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Για την περίοδο της ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ, γιατί δεν λες κουβέντα, ρε αλήτη;
Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στη Βουλή, στο πολιτικό μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, είπε ότι οφείλει να αποκαταστήσει την αλήθεια για την περίοδο '90-'93, “όπου είχα την τιμή να βρίσκομαι κοντά του”.Είπε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε αντιπάλους που σεβόταν και αντίπαλοί του ήταν η Αριστερά, αλλά είχε και εχθρούς που τον πολέμησαν “χωρίς να σέβονται την πολιτική ηθική, ακόμα και τους κανόνες της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης”. 


Ο κ. Καμμένος είπε ότι τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη πολέμησε σκληρά “το σύστημα του ΠΑΣΟΚ του '81-'89” και τον πολέμησαν “τα σκληρά συμφέροντα με τα οποία συγκρούστηκε”, ενώ “τέλος, τον ανέτρεψαν μέσα από το δικό του κόμμα, άνθρωποι τους οποίους ανέδειξε στην πολιτική”. 


Πρόσθεσε ότι τον πολέμησαν και τον ανέτρεψαν επώνυμα οικονομικά συμφέροντα, αναφερόμενος σε εκείνο το σημείο της ομιλίας του, σε δήλωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις 6 Ιουλίου 1993, όπου αναφέρει ότι “ο Αντώνης Σαμαράς έκανε απόψε ένα μεγάλο βήμα προς την προδοσία του 47% του ελληνικού λαού. Γίνεται όργανο των αντίπαλών μας και των οικονομικών συμφερόντων των οποίων είναι δέσμιος με σκοπό να πλήξει πισώπλατα την παράταξη που τον δημιούργησε την ώρα που η σκληρή προσπάθεια τριάμισι ετών αποδίδει τους καρπούς, αδιαφορώντας για τα συμφέροντα της χώρας και τον ελληνικό λαό”. 


Ο κ. Καμμένος είπε ότι τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη πολέμησαν σκληρά σχεδόν όλα τα ΜΜΕ, προσθέτοντας “μου θυμίζει η σημερινή διακυβέρνηση τον πόλεμο που δεχόταν ο Μητσοτάκης εκείνη την περίοδο”. 


Επίσης ανέφερε ότι τα συμφέροντα που ανέτρεψαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, είχαν αντιδράσει, τότε στην ιδιωτικοποίηση του 35% του ΟΤΕ, με πρωταγωνιστή τους προμηθευτές και τον “εθνικό προμηθευτή” τον οποίο είχε καταγγείλει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ότι με όργανο τον Α. Σαμαρά ανέτρεψε την κυβέρνηση το 1993. 


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε στον πόλεμο που δέχθηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης “και από το ίδιο του το κόμμα”, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ, “το οποίο έγινε όπλο στα χέρια του Α. Σαμαρά για να ανατρέψει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη”. 


Ο κ. Καμμένος είπε ότι ο Α. Σαμαράς χρησιμοποίησε το εθνικό θέμα της Μακεδονίας ενώ “ήταν ο υπεύθυνος των κακών χειρισμών που έγιναν εκείνη την εποχή και απεκρύβησαν από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη οι αλήθειες”. 


Ανέφερε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1986 είχε πει ότι η χρήση του όρου “Μακεδονία” ήταν αποδεκτή για το εσωτερικό της Γιουγκοσλαβίας, προσθέτοντας ότι ο Α. Σαμαράς, στις 2 Δεκεμβρίου 1991, υπογράφει ως υπουργός Εξωτερικών τον Κανονισμό 3567/91, αγνοώντας τον πρωθυπουργό και μη ενημερώνοντάς τον, όπου “αναγνωρίζει για πρώτη φορά τον όρο «Μακεδονία» σε επίσημο έγγραφο της ΕΟΚ”. 


Είπε ακόμα ότι στην Σύνοδο υπουργών Εξωτερικών στις 16 Δεκεμβρίου 1991, στις Βρυξέλλες, παρά τις σαφείς οδηγίες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, “όχι μόνο αδιαφόρησε, αλλά και εξαφανίστηκε και ουδέποτε απάντησε στις κλήσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη”. 


Ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπερασπίστηκε τον όρο Μακεδονία, “όπως ήταν η απόφαση των πολιτικών αρχηγών που είχε ληφθεί στις 18 Φεβρουαρίου 1992 υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή” και αυτό αποδεικνύεται από τη Σύνοδο της Λισαβόνας στις 26 Ιουνίου 1992 όπου οι ηγέτες της ΕΟΚ “αναφέρονται σε ομόφωνη απόφασή τους για αναγνώριση της FYROM, χωρίς τον όρο «Μακεδονία» που αποτελούσε πολιτική νίκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Λισαβόνα.” 


Είπε ακόμα ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στις 22 Οκτωβρίου 1992 απαντώντας στην εσωτερική αντιπολίτευση στην ΚΟ της ΝΔ, προσκόμισε τα έγγραφα που είχε υπογράψει ο Α. Σαμαράς και τα πρακτικά της συνεδρίασης της 16ης Δεκεμβρίου 1991. 


“Αν σήμερα εκείνοι που πρόδωσαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη κάθονται στα έδρανα της ΝΔ, αυτό είναι υπόθεση της ΝΔ” σημείωσε ο κ. Καμμένος μη παραλείποντας να αναφερθεί και σε “παραιτήσεις ιστορικών στελεχών που υπονόμευσαν την πορεία του Κ. Μητσοτάκη”.


“Έχουμε την ίδια περίοδο μια εθνική ζημιά που έγινε εις βάρος της τότε Κυβέρνησης, την προδοσία του Στηβ Λάλα. Τότε για να χτυπήσουν τον Μητσοτάκη και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, δίνουν στοιχεία για τον Στηβ Λάλα, εργαζόμενο της αμερικάνικης πρεσβείας, ο οποίος καταδικάζεται και φυλακίζεται επί δεκαετίες ολόκληρες ως πράκτορας της Ελλάδος κατά της Αμερικής”, είπε μεταξύ άλλων, ο κ. Καμμένος τονίζοντας ότι “στην κοινοβουλευτική μας δημοκρατία οφείλουμε να έχουμε και μνήμη”. 


“Τιμώ τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ως έναν μεγάλο ηγέτη, ως έναν Έλληνα που κατάφερε την εθνική συμφιλίωση πριν την σκεφτούμε όλοι εμείς. Και θέλω να συλλυπηθώ την οικογένειά του, τους στενούς του συνεργάτες, αλλά και το 47% του ελληνικού λαού που κάποτε τον εμπιστεύτηκε και κάποιοι άλλοι τον πρόδωσαν”, κατέληξε στην ομιλία του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

4 σχόλια:

 1. O K.Mητσοτάκης ανέχθηκε την επιστροφή του Π.Καμμένου στην ΝΔ από την ΔΗΑΝΑ του Κ.Στεφανόπουλου, τον τοποθέτησε μάλιστα αντιπρόεδρο στο ΔΣ της ELIDA ΑΕ, στην οποία είχαν συγχωνευτεί οι δύο προβληματικές βιομηχανίες οικιακών ηλεκτρικών συσκευών IZOLA και ESKIMO. Αμφότερες οι βιομηχανίες κατείχαν το μεγαλύτερο μερίδιο της Αγοράς. Η πολιτική Μητσοτάκη ήταν να τις κλείσει για να ανοίξει ο δρόμος για τους Γερμανούς ανταγωνιστές Siemens- Bosch.

  O Μητσοτάκης μαζί του φιλελέδες Στ.Μάνο και Αν.Ανδριανόπουλο ήθελαν να εκποίησουν τους δημοσίους κοινωφελείς οργανισμούς σε ξένους σε ευτελές τίμημα, ώστε οι ίδιοι να ειπράξουν τεράστιες μίζες. Αυτή ήταν τότε και η περίπτωση του ΟΤΕ, τον οποίον ήθελαν να ξεπουλήσουν στον ιαπωνικό αντίστοιχο κρατικό οργανισμό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καμένε,κατακαμένε......Να συλληπηθείς τον εαυτό σου όταν φτάσει η ώρα που θα σε πηδήξουν κάποια μύρια ελλήνων,ανθέλληνα προδότη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μακάρι να είχαμε πολιτικους σαν τον Μητσοτάκη δυστυχώςοι περισσότεροι είναι ρεμαλια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. αμαν, μιλανε οι χαζαροεβραιοι,τι καιρο εχει στην χεβρωνᴨ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ