Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Γιατί η έξοδος της Ελλάδος στις αγορές μπορεί να αποδειχθεί στρατηγικά ταφόπλακα για την εθνική οικονομία και το χρέος;

Όλος αυτός ο σχεδιασμός εντυπώσεων δεν είναι τίποτε άλλο από μια ματαιοδοξία ώστε η ελληνική κυβέρνηση να αποκτήσει ξανά αξιόπιστο αφήγημα καθώς τους τελευταίους μήνες έχει υποστεί πολλές διαπραγματευτικές ήττες…

Η ματαιοδοξία της Ελλάδος να δανειστεί με 4,6% από τις αγορές…όταν δανείζεται με 1,5% από τον ESM


Όχι της Ελλάδος, ρε... Η ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ, ΤΗΣ ΠΙΟ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗΣ ΦΑΣΙΣΤΕΡΑΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Η ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ ΤΩΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΕΝΕΚΕΔΩΝ... πού ψηφίστηκαν από ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ. 


Καλλιόπη Σουφλή

Η ματαιοδοξία της Ελλάδος να δανειστεί με 4,6% από τις αγορές…όταν δανείζεται με 1,5% από τον ESM 
Η έξοδος της Ελλάδος στις αγορές είναι το μέσω για την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας.
Η Rothschild θα είναι ο σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης και του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ στην επανέκδοση re opening που σχεδιάζεται μάλλον 5ετούς διάρκειας καθώς η επανέκδοση 3ετίας μάλλον μετατίθεται ως σχέδιο.


Η έξοδος της Ελλάδος στις αγορές θα είναι το επιστέγασμα της αλλαγής πορείας της Ελλάδος, της αλλαγής σελίδας για έξοδο από τα μνημόνια.
 
Αυτά είναι ορισμένα από τα επιχειρήματα που έχουν αναφερθεί εσχάτως για τα σχέδια της Ελλάδος να βγει στις αγορές.

Όμως γιατί η έξοδος της Ελλάδος στις αγορές μπορεί να αποδειχθεί στρατηγικά ταφόπλακα για την ελληνική οικονομία;

Οι βασικοί λόγοι είναι τρεις

1)Η Γερμανία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει η Ελλάδα να δημιουργήσει νέο χρέος αλλά μόνο να ανανεώνει παλαιό χρέος αυτό που ονομάζεται re opening επανεκδόσεις υφιστάμενων εκδόσεων.
Αυτή η στάση της Γερμανίας προφανώς και δημιουργεί πολλά προβλήματα στην Ελλάδα, η Ελλάδα για να μπορέσει να ξεφύγει από τα δανειακά των ευρωπαίων χρειάζεται να έχει την δυνατότητα να δημιουργεί νέο χρέος.

2)Η Ελλάδα δανείζεται σε μέσους όρους περίπου με επιτόκιο 1,5% από τους δανειστές ειδικά τον ESM και το ΔΝΤ που η έκθεση του στην Ελλάδα έχει υποχωρήσει στα 12,7 δισεκ.

Εφόσον αρχίσει να βγαίνει στις αγορές με σημερινούς όρους θα μπορούσε να επιτύχει επιτόκιο το οποίο π.χ. στην 10ετία θα είχε απόδοση όχι 100 με 150 μονάδες υψηλότερα από την Πορτογαλία αλλά spread πάνω από 200 μονάδες βάσης άπαξ και δεν παίρνει λύση για χρέος και QE.
Το 10ετές Πορτογαλικό ομόλογο έχει απόδοση 2,97% και αυτό σημαίνει ότι το 10ετές ελληνικό θα πρέπει να είναι στο 4,97% ή σε ένα εύρος 4,8% με 5%.

Στην 5ετία ένα επιτόκιο πέριξ του 4,3% με 4,5% θα ήταν ρεαλιστικό.
Η Ελλάδα θα αντικαθιστά τα δάνεια των ευρωπαίων με μέσο επιτόκιο 1,5% με νέο χρέος από τα reopening των παλαιών εκδόσεων με επιτόκιο 4,5%...

Μια τέτοια εξέλιξη θα αυξήσει σημαντικά το κόστος δανεισμού και θα καταστήσει το μη βιώσιμο χρέος ακόμη περισσότερο μη βιώσιμο δηλαδή από το κακό στο χειρότερο.

Εάν η Ελλάδα αντικαταστήσει δάνεια 10 δισεκ από τους δανειστές με επιτόκιο 1,5% με ομόλογα που θα έχει αντλήσει από τις αγορές ύψους 10 δισεκ. με επιτόκια 4,5% στην 5ετία ή 3% στην 3ετία τότε θα αυξήσει το κόστος από 150 εκατ σε τόκους ετησίως σε 350 ή 450 εκατ ευρώ κ.ο.κ.

Εάν η στρατηγική είναι οι αγορές να δανείζουν την Ελλάδα ακριβότερα από ότι οι δανειστές τότε η έξοδος στις αγορές θα είναι ταφόπλακα.

Επίσης η διαδικασία μετατροπής του χρέους των δανειστών ύψους 180 δισεκ. την τρέχουσα περίοδο σε 180 δισεκ. χρέος από ιδιώτες μέσω διαφόρων εκδόσεων ομολόγων σε βάθος πολλών ετών εάν δεν πληροί το βασικό κριτήριο του άκρως ελκυστικού επιτοκίου τότε η καταστροφή για την χώρα θα είναι μονόδρομος.

3)Η Γερμανία και ο ESM θα ήθελαν η Ελλάδα να βγει στις αγορές αλλά το βασικό ερώτημα είναι με ποιο τρόπο;;;;;;
 
Η Γερμανία έχει εξασφαλίσει ότι μέχρι το 2022 η Ελλάδα θα βρίσκεται σε καθεστώς επιτροπείας.
Όμως το ΔΝΤ και ο Thomsen είχαν αναφέρει ότι τα μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις της δεύτερης αξιολόγησης δεν είναι τίποτε άλλο από προστάδιο των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που θα υπάρξουν στην εθνική ελληνική οικονομία.


Όλα αυτά συγκλίνουν στην άποψη ότι ο νέος μηχανισμός εγγύησης εκδόσεων για την Ελλάδα σχεδιάζεται και θα διαθέτει και capital buffer κεφαλαιακό απόθεμα 25 με 30 δισεκ..
Όμως έναντι αυτού του μηχανισμού που η Γερμανία θα τον καταστήσει αναγκαίο γιατί θα συμβάλλει στην επίτευξη χαμηλών επιτοκίων για τις ελληνικές εκδόσεις θα ζητηθούν μέτρα σοκ το 2018 …θα αποκαλυφθεί η πραγματική θεραπεία σοκ για την Ελλάδα.

Η ματαιοδοξία της Ελλάδος να δανειστεί με 4,6% από τις αγορές…όταν δανείζεται με 1,5% από τον ESM

Η Rothschild θα είναι ο σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης και του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ στην νέα έκδοση re opening που σχεδιάζεται μάλλον 5ετούς διάρκειας καθώς η επανέκδοση 3ετίας μάλλον μετατίθεται ως σχέδιο.

Το 3ετές ομόλογο – πρώην 5ετές - λήξης 2019 εκδόθηκε στις 99,13 μονάδες βάσης το 2014 και σήμερα βρίσκεται στις 99,48 μονάδες βάσης σε μέσες τιμές ή μέση απόδοση 5,05%.

Θυμίζουμε ότι το 5ετές ομόλογο εκδόθηκε στο 4,95%.
Το ετήσιο ομόλογο λήξης 17 Ιουλίου 2017 (πρώην 3ετές ομόλογο) εκδόθηκε στις 99,65 μονάδες βάσης και βρίσκεται στις 99,94 μονάδες βάσης με μέση απόδοση 3,97% απόδοση αγοράς 4,57% και απόδοση πώλησης 3,38% από 3,5% όταν εκδόθηκε…

Το υψηλό έτους στο 59% στην 2ετία και σημειώθηκε στις 8 Ιουλίου του 2015.
Η Ελλάδα θέλει να δανειστεί στην 5ετία με επιτόκια 4,6% αλλά το παράδοξο είναι ότι ήδη δανείζεται με επιτόκια κάτω από 1,5% από τον ESM.


Η ελληνική κυβέρνηση έχοντας υποστεί πολλές διαπραγματευτικές ήττες αναζητάει εναγωνίως αφήγημα.


Το χρέος βρίσκεται στον αέρα, η ποσοτική χαλάρωση έχει αποκλειστεί…ωστόσο η έξοδος στις αγορές που θα αποτελούσε κίνηση μεγάλης σημειολογίας καθίσταται δυσχερής εάν δεν υπάρξει οποιαδήποτε μορφής συμφωνία στο Eurogroup στις 15 Ιουνίου.


Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι εάν στο Eurogroup κλειδώσει η δόση στα 7,5-8 δισεκ. και το ΔΝΤ παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς νέο δάνειο έως ότου οι δανειστές καταλήξουν σε μια συμφωνία για το ελληνικό χρέος τους επόμενους μήνες…θα μπορούσε ο ΟΔΔΗΧ σε συνεργασία με την Rothschild να προβεί σε μια επανέκδοση 5ετούς ομολόγου 2 ή 2,5 δισεκ. ευρώ με στόχο επιτόκιο περίπου στο 4,6%.


Αυτός ο σχεδιασμός έχει πιθανότητες να επιβεβαιωθεί αλλά η έκδοση μάλλον θα είναι μια προσυμφωνημένη συναλλαγή μεταξύ προκαθορισμένων αγοραστών του νέου ελληνικού ομολόγου.


Η σημειολογία έχει σημασία αλλά όλοι θα γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν βγήκε στις αγορές μόνη της αλλά υποστηρίχθηκε μέσω μιας προσυμφωνημένης συναλλαγής.


Για άλλους όλος αυτός ο σχεδιασμός εντυπώσεων δεν είναι τίποτε άλλο από μια ματαιοδοξία ώστε η ελληνική κυβέρνηση να αποκτήσει ξανά αξιόπιστο αφήγημα καθώς τους τελευταίους μήνες έχει υποστεί πολλές διαπραγματευτικές ήττες…ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

  1. Η βλακωδης επικληση ακουγεται ολοενα και πιο δυνατα ξανα και ξανα ΚΑΙ απο τους σημερινους κυβερνωντες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.Προηγουμενως και αλλοι πολιτικοι βλακες(η μηπως πονηροι?) ελεγαν τα ιδια!!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ!!!ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!!..... Προφανως εννοουσαν (αλλη ερμηνεια δεν υπαρχει) οτι εκει που τωρα για τα χρεη μας πληρωνουμε γυρω στο 1,5% στο ευρωσυστημα και ουσιαστικα πληρωνουμε μονο τοκους βγαινοντας στις ιδιωτικες αγορες των παγκοσμιων υπερτραπεζων και πληρωνοντας γυρω στα 4-6% συν τα χρεωλυσια θα ειμαστε πλεον πολυ καλυτερα!!!Αυτο λενε.Και κανενας απο κατω δεν αμφισβητει αυτα τα αηδιαστιστικα ψεμματα σαν να μη μπορει η απλη λογικη να δει παραπερα.ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ!.....Ειναι βεβαιο οτι πισω απο τις βλακωδεις αυτες εμμονες των αφελων βρισκονται οι υποπτοι και ιδιοτελεις υπολογισμοι των ωφελουμενων απο μια τετοια εξελιξη.Και ω του θαυματος ωφελουμενοι ειναι παλι οι παγκοσμιοι τραπεζιτες, τα πολυεθνικα υπερμονοπωλια, ο ντοπιος κρατικοδιαιτος στρατος κατοχης και γενικοτερα το παγκοσμιο εξουσιαστικο συστημα της ΝΤΠ.Αφου εβαλαν στα μνημονια την Ελλαδα (εκμεταλλευομενοι την ευκαιρια που του εδωσε το σοβιετικου τυπου κοματικο συστημα της μεταπολιτευσης που αυτοι παλι δημιουργησαν) αφου εισεπραξαν με το παραπανω τα καταχρηστικα και μη δανεια τους απο τους ΛΑΟΥΣ της Ευρωπης που μας δανεισαν τωρα θελουν παλι να μας ξαναδανεισουν!!!!!ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΕΩΘΟΥΜΕ ακομα περισσοτερο!Γιαυτο και οι ντοπιοι γκαουλαιτερς αρχισαν εδω και πολυ καιρο να γκαριζουν.ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ!!!!!ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ λενε και κλεινουν το ματι πονηρα στους κρατικοδιαιτους πελατες τους(ΔΥ,ρετιρε,ΔΕΚΟ,ΑΕΙ κλπ).Που σημαινει για τους τελευταιους οτι ξαναρχιζει ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ το ξεφρενο παρτυ της αργομισθιας εις βαρος του παραγωγικου λαου(που δεν σταματησε βεβαια ποτε).ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ