Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Για όσους “κουβαλήσαμε”Έδωσα απλόχερα αγάπη, τρυφερότητα, κατανόηση. Έδωσα πίστη, σκέψη, λατρεία. Έδωσα ότι είχα. 

Πήραν την αισιοδοξία για το δικό τους σκοπό. Πήραν αγάπη, τρυφεράδα, έρωτα που δεν γνώριζαν τι θα πει. Πήραν σιγουριά, σεβασμό.  

Πήραν ένα κόσμο υπέροχο, άγνωστο. Πήραν ορίζοντα.
Όσοι δεν τα αξιολόγησαν όλα αυτά, πρόβλημα δικό τους... προχωράς μπροστά και τους αφήνεις στις μίζερες ζωές τους.


Καλλιόπη ΣουφλήGianni Potamussis


Απόγευμα ο ήλιος έμπαινε μέχρι την πολυθρόνα του γραφείου. 

Ήταν ένας ήλιος γεμάτος, εκείνος που με τις αχτίνες του είναι έτοιμος να σε ταξιδέψει. Ένας ήλιος που σου γεμίζει την κόρη του ματιού χρώματα και αναμνήσεις.
 


Ένας ήλιος που στα ξαφνικά μπαίνει στην αποθήκη της μνήμης σου και την φωτίζει. Χρόνια κλειστή. 

Οι σκιές από τους αραχνοϊστούς πάνω στην σκόνη άρχισαν να χορεύουν. 

Κουτιά στοιβαγμένα σε άτακτη τάξη, μνήμες, στιγμές, πίκρες, χαρές, πρόσωπα όλα εκεί, όλα. Δεν λείπει τίποτα… τίποτα. 
Μια ηλιαχτίδα λοξοδρόμησε έπεσε πάνω στα κουτιά με τα πρόσωπα, εκείνα που κάποτε μπήκαν ή έβαλα στη ζωή μου. Ήταν εκεί μαζεμένα, πρόθυμα και έτοιμα σαν βαμπίρ, να ρουφήξουν φρέσκο αίμα. Πρόσωπα που πήραν κομμάτια από μένα, κομμάτια ζωής που προσφέρθηκαν από μένα. Κάποιες φορές, στα πεταχτά περνούν από τη σκέψη μου. Μου προκαλούν πόνο, θυμό, θλίψη, ίσως για αυτό δεν τα σκέφτομαι και συχνά. Η ηλιαχτίδα επέμενε να τα φωτίζει σαδιστικά.


Πρόσωπα που για εκείνα δεν ήμουν παρά ένα σκαλοπάτι για να ανέβουν ή μια σχεδία για να σωθούν ή ένα υπόστεγο για να μην βραχούν ή ένα καλό κρεβάτι με εγγυημένο οργασμό.

Πήραν… έδωσα.

Έδωσα απλόχερα αγάπη, τρυφερότητα, κατανόηση. Έδωσα πίστη, σκέψη, λατρεία. Έδωσα ότι είχα. 

Πήραν την αισιοδοξία για το δικό τους σκοπό. Πήραν αγάπη, τρυφεράδα, έρωτα που δεν γνώριζαν τι θα πει. Πήραν σιγουριά, σεβασμό.  

Πήραν ένα κόσμο υπέροχο, άγνωστο. Πήραν ορίζοντα.


Άφησαν πίσω το επισκεπτήριο τους …”εγκέλαδος”.


Και εγώ πήρα. Ναι πήρα… στιγμές που ήμουν στους εφτά ουρανούς και την ελεύθερη πτώση

Ναι πήρα… ό,τι μπορώ, τα πάντα για σένα… όποια εσένα. 

Ναι πήρα… το να σηκώνομαι ξανά. 
Ναι πήρα… να προχωρώ μόνο μπροστά.

Έμαθα; Δεν ξέρω .


Ψευδαίσθηση είναι να ζητάς το δικό σου; Τα δικά σου θέλω; Το μισό σου; Να μην συμβιβάζεσαι με υποκατάστατα; Να κοιτάς πίσω από την βιτρίνα;


Να ψάχνεις την “μία”;  Την “μοναδική”; Αν είναι έτσι τότε δεν έμαθα τίποτα… λυπάμαι, θα συνεχίσω να ψάχνω την “ψευδαίσθησή” μου.


Ο ήλιος σιωπηλά έδυσε. 
Η ηλιαχτίδα έσβησε χάθηκε. Η πόρτα της αποθήκης έκλεισε.  
Ποιος ξέρει πότε θα ξανανοίξει…ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ