Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

«Πόρτα» Ντράγκι: Η Ελλάδα δεν μπαίνει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης
«Προς το παρον»

 

ουδεν μονιμοτερον του προσωρινου.

 

καλλιοπη σουφλη

 Image result for dragi images

 

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας βάζει τέλος στις συζητήσεις για ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Ο Μάριο Ντράγκι, απαντώντας στον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή για την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ξεκαθαρίζει ότι η ΕΚΤ  δεν μπορεί να προχωρήσει σε πλήρη έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, έως ότου υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα μέτρα ελάφρυνσής του.


«Λάβαμε υπ’ όψιν μας την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία αποτελεί το πρώτο βήμα προς την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους, όμως τα μέτρα ελάφρυνσης τα οποία αναφέρονται στο κοινό ανακοινωθέν της 15ης Ιουνίου δεν είναι αρκετά για να αξιολογήσουμε τις ποσοτικές τους συνέπειες και την επίδρασή τους στο δημόσιο χρέος της Ελλάδας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μάριο Ντράγκι.

 «Ως αποτέλεσμα, έως ότου υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα μέτρα ελάφρυνσης, παραμένουν οι ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» προσθέτει.


Έτσι, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να συμμετάσχει προς το παρόν στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ. 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίσει ανεξάρτητα πότε και πώς θα προχωρήσει σε αγορά των ελληνικών τίτλων υπό το πρόγραμμα (PSPP) βασιζόμενη τόσο στην έκθεση βιωσιμότητας (όταν ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό) όσο και σε άλλες παραμέτρους διαχείρισης κινδύνων» αναφέρει.


Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το επιτόκιο που θα μπορούσε να πετύχει η Ελλάδα εξερχόμενη στις αγορές ομολόγων, ο Μάριο Ντράγκι τονίζει ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και την ενίσχυση των ισολογισμών των τραπεζών, όπως π.χ. μέσω της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.


«Πρόκειται για ένα σημαντικό μονοπάτι προς την μακροπρόθεσμη μείωση του spread μεταξύ των ελληνικών και των ευρωπαϊκών επιτοκίων δανεισμού» καταλήγει.

Διαβάστε την επιστολή Ντράγκι ΕΔΩ
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

3 σχόλια:

  1. Ἕνας ἀπό τούς βασικούς ρόλους πού πρέπει νά παίζῃ μία Κεντρική Τράπεζα (ΚΤ) εἶναι αὐτός τοῦ δανειστοῦ ἐσχάτης ἀνάγκης (lender of last resort). Ἡ Εὐρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προφανῶς ἀρνεῖται νά παίξῃ αὐτόν τόν ρόλον διά τήν Ἑλλάδα, ὁπότε πρέπει ν' ἀποκτήσουμε δική μας ΚΤ, τοὐτέστιν ἡ παραμονή μας στό εὐρώ εἶναι καθαρή αὐτοκτονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://youtu.be/nQdJ8wXu8GI Αυτο το ειδατε κυρια Ποπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και γαμώ τις σκατόφατσες ο Μάριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ