Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Α Ι Σ Χ Ο Σ : Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφαρσάλων Τιμόθεος, ΔΙΑΤΑΖΕΙ τους ιερείς του, να τελούν μικτούς γάμους με ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ!

Ανοικτή Επιστολή Φίλων Αγ. Όρους Καρδίτσας
Προστάζει να τελούνται ...Μικτοί Γάμοι με Εγκύκλιο(!) ο 'Θεσσαλιώτιδος' !!!
 
 
Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι ιεράρχες, είναι ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ και τους πρέπει ΞΥΡΙΣΜΑ, ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ.
 
ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ, ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ.

Καλλιόπη Σουφλή
Ανοικτή Επιστολή
Προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη
Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο
Σεβασμιώτατε, 
Σας κάνουμε δημόσια έκκληση να μας απαντήσετε, αν ο Πάπας είναι για την ορθόδοξη πίστη μας  Α ί ρ ε σ η.

Πείτε μας αν είναι Αίρεση!
Πείτε μας αν είναι Αίρεση!
Αποτέλεσμα εικόνας για μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος
Πρόσφατα στείλατε στις ενορίες εγκύκλιο, όπου προστάζετε να τελούνται από τους ιερείς της Μητροπόλεώς σας μικτοί γάμοι∙ δηλαδή γάμοι Ορθοδόξων με αιρετικούς Ρωμαιοκαθολικούς, Διαμαρτυρομένους, Λουθηρανούς, Καλβινιστές, Αγγλικανούς, Μεθοδιστές, Βαπτιστές, Ευαγγελιστές, Μονοφυσίτες κ.ά. 
Σας ερωτούμε: είναι ορθόδοξο ένας ιερέας ορθόδοξος, να διαβάσει ορθόδοξα «γράμματα» στο μυστήριο του γάμου σε αιρετικό μη βαπτισμένο και μυρωμένο; 

Εφ΄όσον στις ομιλίες σας σ’ όλες τους ναούς υπερασπίζεστε εκ του ασφαλούς τους Αγίους Πατέρες της Ορθοδόξου Εκκλησίας και τις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων, γιατί στην εγκύκλιό σας λέτε, ότι η Ανατολική Εκκλησία «κατ’ οικονομίαν» και εξ επιεικούς εμπνεομένη πνεύματος επιτρέπει τους γάμους αυτούς, 
ενώ ο ΜΕ΄ κανών των Αγίων Αποστόλων το απαγορεύει; 

«Επίσκοπος ή πρεσβύτερος ή διάκονος αιρετικοίς συνευξάμενος μόνον αφοριζέσθω, ει δε επέτρεψεν αυτοίς, ως κληρικοίς ενεργήσαι τι καθαιρείσθω». 
Εσείς σε ποιόν ιερό κανόνα βασίζεστε και διατάζετε να τελούνται γάμοι μεταξύ ορθόδοξων και αιρετικών;

Αν πράγματι ορθοτομείτε τον λόγο της ορθοδόξου αληθείας, οφείλετε να απαντήσετε στο λαό του ΘΕΟΥ που τον έχετε κατασκανδαλίσει με αυτές τις ανόσιες πράξεις σας!

Πριν λίγους μήνες σε κάποιο χωριό της μητροπόλεως ένας απλός πιστός, σας ρώτησε δύο φορές μέσα στην εκκλησία ενώ μιλούσατε για τα έργα των αγίων Πατέρων: 
«Ο Πάπας είναι ορθοδοξία ή αίρεση;» και απάντηση δεν πήρε. 
Γιατί;
Στις ομιλίες σας μας λέτε, να μείνουμε κοντά στην Εκκλησία, κοντά στους Ιερείς, κοντά στον Δεσπότη μας. 
Αυτό είναι σωστό, εάν όλοι οι Ιερείς και ο Δεσπότης ακολουθούν πιστά την Εκκλησία (που είναι ο Χριστός) και δεν προδίδουν την Ορθοδοξία ούτε  
κάνουν δογματικές εκπτώσεις. 

Τα ίδια ζητούσαν από το λαό των Ιουδαίων και οι θεοκτόνοι αρχιερείς Άννας και Καϊάφας να τους ακολουθήσει τυφλά και να γίνει συνένοχος στη “Θεοκτονία” Σταυρώνοντας τον ΧΡΙΣΤΟ! Και δυστυχώς ο λαός τους ακολούθησε!!!
Αν κάποιος, Σεβασμιότατε, είναι απλός στρατιώτης στο Στρατό και ο λοχαγός του λέει να παραβεί το Σύνταγμα της χώρας, πρέπει να υπακούσει; Φυσικά ΟΧΙ. 
Δεν πρέπει να παραβεί το Σύνταγμα. 

Εν προκειμένω Σύνταγμα είναι η ορθόδοξη πίστη των Οικουμενικών Συνόδων. 
Άρα γε στην αντικανονική, αντιπατερική και αν-ορθόδοξη εγκύκλιο που στείλατε, εσείς είστε ο λοχαγός που δεν πρέπει κανείς να υπακούσει! 
Όλοι όσοι μένουν πιστοί στους πατέρες της εκκλησίας είναι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και όλοι οι άλλοι που αντιτίθενται είναι αίρεση.
Κάτι άλλο που συνέβη στο Νομό μας και αρκετοί συμπολίτες μας δεν το γνωρίζουν, είναι ότι με εντολή σας Σεβασμιώτατε βγήκε ο Εσταυρωμένος από πολλούς ναούς από τη θέση του πίσω από την Αγία Τράπεζα, αλλά μετά τη διαμαρτυρία πολλών πιστών επανήλθε. 
Τώρα σ’ έναν ναό δεν είναι στη θέση του. 
Για ποιό λόγο;

Τέλος γιατί στις ομιλίες σας ΠΟΤΕ δεν αναφερθήκατε για τις διαφορές της Ορθόδοξης Εκκλησίας με τον Παπισμό; 
Γιατί στα εβδομαδιαία κηρύγματα που διανέμει η Ιερά Μητρόπολις στους Ιερείς των ενοριών κάθε Κυριακή, πολλές φορές δεν γίνεται καθόλου λόγος για το εορταζόμενο γεγονός;

Γιατί την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο κήρυγμα δεν αναφέρθηκε λέξη για τη νίκη της Ορθοδοξίας εναντίον ΟΛΩΝ των αιρέσεων;

Αποτέλεσμα εικόνας για μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος
Γιατί στο κήρυγμα της Κυριακής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης των Ισαποστόλων και θεοστέπτων Βασιλέων,
 δεν έγινε λόγος για τη συμβολή των Αγίων στην κατατρόπωση της αιρέσεως του Αρειανισμού, μέσω της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου που συγκάλεσε ο Άγιος Αυτοκράτωρ Κωνσταντίνος;
Έχετε χρέος ενώπιον του ΘΕΟΥ και του λαού, Σεβασμιότατε, να ομολογήσετε δημόσια, ότι για την Ορθοδοξία, ο Παπισμός είναι αίρεση !
Οι Φίλοι του Αγίου Όρους Ν. Καρδίτσας
&
http://opaidagogos.blogspot.gr/2017/06/blog-post_16.html#more]
----------------------------------------------------------------------------------
[ΑΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΥΧΟΝ, ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ", ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΗΚΕΙ ΑΥΤΗ, "ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ"!

ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ, ΑΣ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ...

ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΗΜΕΡΙΟ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΑΠΤΙΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΑΠΙΚΟ, ΠΟΥ "ΘΕΛΕΙ" ΝΑ ΜΕΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

Αποτέλεσμα εικόνας για κολυμπηθρες βαπτισης
ΤΟΤΕ, ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΠΙΚΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ...

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ!
ΔΕΝ ΓΕΝΙΚΕΥΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ Ο ΘΛΙΒΕΡΟΤΑΤΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ...

ΤΟ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ, ΟΤΙ "ΑΣ ...ΜΥΡΩΘΕΙ" ΚΑΙ "ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΤΑΞΕΙ"!!!

ΚΡΙΜΑ, ΚΡΙΜΑ, ΚΡΙΜΑ.]ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

10 σχόλια:

 1. +ΙΓΖ

  Πρώτον αυτό γίνεται εδω και δεκαετίες.
  Δεύτερον δεν το διατάζει ο Θεσσαλιώτιδος, αλλά η Ληστρική της Κρήτης.
  Τρίτον τα μυστήρια αυτά είναι άκυρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Από την στιγμή που πράττει ότι τον προστάζει η Ληστρική της Κρήτης, είναι ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.... και ΑΝΑΞΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

   Διαγραφή
  2. Συμφωνώ με το σχόλιό σας κυρία Σουφλή.Ήρθε ο καιρός τους εχθρόυς εντός των Πυλών, να τους ρίξουμε όξω από τις Πύλες.
   Να κάνουν παρέα με τους φίλους τους.
   Τους εχθρούς εκτός των Πυλών.

   Διαγραφή
  3. Εγω ειμαι ΕΛΛΗΝ δωδεκαιθειστης και θελω να παντρευτω απο εδω μεσα μια ωραια ορθοδοξη (μετα θα την κανω δωδεκαθειστρια) στους προποδες του Ολυμπου κοντα στο Διον. Η τελετη του γαμου θα γινει συμφωνα με τα αρχαια Αθηναικα προτυπα....εξαιρεση οτι δεν με νοιαζει η προικα της, θελω μονο την ομορφια της και κυριως το μυαλο της για να τη φωτισω με Ολυμπια εωσφορικη σκεψη!! Ποια θελει...??Το κρατος - Η εκκλησια θα αποδεχτει το γεγονος αυτο??:-)

   Διαγραφή
  4. Δεν λεμε αλλα....για μας τα Χριστιανοκοριτσα καλος ειναι ο Ολυμπος,αλλα............μονο για να μαζευουμε ριγανη και φασκομηλο !!
   Ενημερωσα με φαξ και τον ''Θεο''Απολλωνα και μου ειπε οτι δεν θα ερθει!!Ειναι απασχολημενος στα υπογεια σαλε του στην Αγκαρθα!!Δεν μπορει να ασχολειται λεει συνεχεια με τον καθε δωδεκαθειστη που τον λατρευει ως Θεο ενω Θεος δεν ειναι.
   ΟVER

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος 17 Ιουνίου 2017 - 7:35 μ.μ

   ααα...εαν και ορθοδοξη και τεκνο της ΣΙΩΝ, εσυ εισαι πολυ πιο μπροστα απο μενα...μιλας με φαξ στο Θεο Απολλωνα, σε ζηλευω!!

   Αληθεια, ο Γιαχβε σου, απαντησε ποτε του σε Φαξ?? Μηπως βλεπει το νουμερο σου απο Ελλαδα και γελαει που τον προσκυνας??Και μηπως σε οδηγει διαχρονικα να εισαι δουλη του Ισραηλ??

   Ο Απολλωνας ειναι παντα εκει στον Ολυμπο και παντου, ως σκεψη, ως πνευματικος Φως για καθε Ελληνα ή αλλο πολιτη, που λατρευει τα Ελληνικα ηθη και εθιμα, σε αντιθεση με τον εβραιο αγραμματο μαραγκο που σε θελει Εβραια στη σκεψη και παλι σε φτυνει, παρολο που εισαι τεκνο της ΣΙΩΝ!!

   Τα φασκομηλα και η ριγανη του Ολυμπου δεν σας αξιζουν, πηγαινεται στο Σινα να μαζεψετε!!

   Διαγραφή
 2. Καλά ο επίσκοπος και όλοι οι επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδος.
  Τα ισοπέδωσαν ΟΛΑ.
  Πλην ορισμένων που και αυτοί μπροστά σε τόση καυρακύλα σιωπούν.
  Το ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ?
  Είδε κανείς από σας να μιλάει κανείς για τα αίσχη της Συνόδου της Κρήτης?
  Είδε κανείς τους ηγουμένους των 20 Μονών να ομολογούν με παρρησία πως ο Παπισμός είναι ΑΙΡΕΣΗ?
  Αδελφοί μου το πράγμα και βρωμίζει όσο πάει αλλά και ξεκαθαρίζει.
  Αύριο θα μας τα λέει αυτά και ο μεγαλύτερος υπερασπιστής του οικουμενισμού στο άγιον όρος και κολλητός του Οικ.Πατριάρχη Γέροντας Εφραίμ.Αυτός κάνει κουμάντο στο Άγιον Όρος.
  Αλωνίζει τα μήκη και πλάτη του σύμπαντος κόσμου σκορπίζοντας ελεημοσύνες διαφημιζόμενες και εκθειάζει την Σύνοδο της Κρήτης και τον φίλο του Πατρ.Βαρθολομαίο.
  Θα μας εξηγήσει κανείς που βρήσκει τόσα εκατομύρρια ευρώ?
  Τα πετάει στα μούτρα των Μητροπολιτών για να δίνουν συσσίτια στους πειμασμένους Έλληνες που με τη σειρά τους πρέπει να συμμορφώνονται στις εντολές του επισκόπου για ένα κομμάτι ψωμί.
  Θα σου δίνω να τρως αλλά δεν θα ομιλείς.Θα υπ-ακούς.
  Ακούς?
  Και προκαλώ.
  Στείλτε αυτή την επιστολή στους 20 ηγουμένους του περιβολιού της Παναγιάς μας.Και ρωτήστε τους αν είναι αίρεση ο Παπισμός.
  Και θα δούμε τι απάντηση θα δώσουν.
  Ο επίσκοπος αυτός που ζήτησε να γίνονται μικτοί γάμοι δεν είναι ουρανοκατέβατος.
  Ένα πιστό τυφλό στρατιωτάκι είναι που εκτελεί οδηγίες.
  Και ναι δεν θα υπ-ακούσουμε την εντολή του.
  Παραβαίνει το Σύνταγμα.
  Της πίστης των πατέρων μας.
  Και το Άγιο Όρος το έκαναν Άγιο οι αγώνες των Αγίων μας.
  Και η αγιότητα δεν είναι κληρονομική.
  Γι αυτό ας αφήσουν το δούλεμα οι λαλίστατοι ιπτάμενοι ηγουμένοι.
  Αγιότητα θέλουμε να δούμε και όχι αγαπολογίες με τις αιρέσεις.
  Και δεν είμαστε ούτε κι εμείς ο λαός άμοιρος ευθυνών.
  Η αμαρτία μας θόλωσε ψυχή νου σώμα καρδία.
  Μακάρι να ξυπνήσουμε.
  Χλωμό το βλέπω αλλά το ελπίζω.
  Για όλους μας.
  Και κάτι τελευταίο.
  Ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος έλεγε πως είναι αίρεση ο Παπισμός.
  Έκανε λάθος?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γνωστό και μη εξαιρετέο πανθρησκευτικό κουμάσι.Σεβασμιότατος αυτός ο παπικός αλητάμπουρας,όχι δα΄!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Που είσαι μακαριστέ άγιε γέροντα Γεώργιε Καψάνη?
  Κυρία Σουφλή όταν θα βρείτε χρόνο διαβάστε τι παρακαταθήκη μας κληροδότησε με τα συγγράμματά του αυτός ο γίγαντας του αγίου όρους.
  Αναφέρεται σε όλες τις κακοδοξίες του Παπισμού.
  Τι ειρωνία όμως.
  Τον κήδεψαν οι ηγουμένοι του αγίου όρους με μεγάλες τιμές.
  Τους βλέπει τώρα που σιωπούν.
  Η μήπως δεν υπάρχει αιώνια ζωή και δεν μας βλέπουν οι άγιοι?
  Αν αύριο ο επίσκοπος μας κόψει και τα μνημόσυνα των κεκοιμημένων μας θα το δεχτούμε?
  Αλλά αυτό δεν θα το κάνει.
  Υπάρχουν ευρώ στη μέση.
  Για τα κόλλυβα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Θεοι του Ολυμπου Ειδατε πως καταντησαν την θεσσαλια την χωρα του Ιασονα του Αχιλλεα , του πατροκλου ? σαν τα περιχωρα της καπερνουμ και του ερημικου Σινα , γιαυτο γρηγορα ορε μια ΑΡΓΩ με τους πενηντα ΗΜΙΘΕΟΥΣ και να αποβιβαστουν στην Ιωλκο και να κυνηγησουν οτι σαπιο και δηλητηριωδες ''ξενο πραμα'' που σαπιζει τα παντα στην ΘΕΣΣΑΛΙΑ την προιστορικη και πρωτηιστορικη περιοχη του πλανητη. ΕΛΛΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ