Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Οι δανειστές τιμωρούν τον «λαϊκισμό» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΟ πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας συνεχίζει συνειδητά να λέει ψέµατα στους πολίτες για το χρέος, για την ανάπτυξη, για τους ξένους που θέλουν το κακό µας και έχουν παράλογες απαιτήσεις. 

Για την περήφανη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και για τις περίφηµες κόκκινες γραµµές, που πάντα ποδοπατούνται.    


∆υστυχώς, όµως, όσα λέει ο Ελληνας πρωθυπουργός είναι αποκλειστικά για εσωτερική κατανάλωση, αφού κανένας από τους εκτός συνόρων συνοµιλητές του δεν τον λαµβάνει σοβαρά υπόψη.

Το ζήτηµα όµως είναι πόσο ακόµα θα ακούει ο ελληνικός λαός τον πρωθυπουργό να επαναλαµβάνει τα ίδια και τα ίδια, ειδικά από τη στιγµή που το µοναδικό θύµα του λαϊκισµού και του καιροσκοπισµού είναι ο ίδιος.

Το ακριβό τίμημα μιας επιπόλαιας κυβερνητικής επιλογής
 
 H ιστορία του λαϊκισµού στην Ευρώπη και στην Ελλάδα είναι µακρά, αλλά µεταξύ τους υπάρχει µια σηµαντική ειδοποιός διαφορά: Παρόλο που στην Ευρώπη οι λαϊκιστές είναι δακτυλοδεικτούµενοι και αποδοκιµάζονται, όπως έδειξαν οι εκλογές σε Ολλανδία και Γαλλία, στην Ελλάδα κυβερνούν και απολαµβάνουν ακόµη και σήµερα προνόµια. 

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του συνεχίζουν να λένε άλλα στο εξωτερικό, άλλα στο εσωτερικό και στο τέλος να κάνουν τα ακριβώς αντίθετα και από τα δύο παραπάνω. 

Απίστευτο κι όµως πραγµατικό. Και πολύ ελληνικό.  

Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας συνεχίζει συνειδητά να λέει ψέµατα στους πολίτες για το χρέος, για την ανάπτυξη, για τους ξένους που θέλουν το κακό µας και έχουν παράλογες απαιτήσεις. 

Για την περήφανη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και για τις περίφηµες κόκκινες γραµµές, που πάντα ποδοπατούνται.    


∆υστυχώς, όµως, όσα λέει ο Ελληνας πρωθυπουργός είναι αποκλειστικά για εσωτερική κατανάλωση, αφού κανένας από τους εκτός συνόρων συνοµιλητές του δεν τον λαµβάνει σοβαρά υπόψη. 

Τρανό παράδειγµα η ιστορία µε την αποµείωση του χρέους και τη λήψη µέτρων. 

Στην αρχή έκανε λόγο για συµφωνία-πακέτο χρέους µέτρων, µε αυστηρό ύφος. 
∆εν την πήρε. 

Μετά προσφέρθηκε να νοµοθετήσει µέτρα για τα επόµενα δύο χρόνια, ώστε να πάρει δέσµευση για το χρέος. 
Ψηφίστηκαν τα µέτρα και για το χρέος δεν αποφασίστηκε τίποτα. 

Πλέον έχει φτάσει στο σηµείο να παρακαλάει έστω για µία απλή αναφορά για το χρέος. 
Θολό και αυτό, αφού ο βασικός σύµµαχος για την αποµείωσή του, το ∆ΝΤ, παίρνει αποστάσεις και κινείται πιο κοντά στις απαιτήσεις του Βερολίνου.


Είναι το ίδιο ∆ΝΤ το οποίο η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν κατηγορήσει πολλές φορές χρησιµοποιώντας σκληρές εκφράσεις. 
Μετά όµως ζήτησαν τη βοήθειά του για να «νικήσουν» το κακό Βερολίνο. 

Τους Γερµανούς, πάνω στους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ δόµησε ολόκληρη την πολιτική του ύπαρξη, µε τα συνθήµατα και τις επιθετικές εκφράσεις. 


Και αυτό το πέρα δώθε φιλίας έχθρας στο τρίγωνο Αθήνα-Βερολίνο-Ουάσινγκτον συνεχίζεται ακόµα µε έναν σηµαντικό αστερίσκο: Ολοι όσους έχουν κατηγορήσει ο Αλ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του βρίσκονται στην απέναντι όχθη από αυτή. 

∆εν αργεί η στιγµή που κάποιος από τους υπουργούς θα εξαπολύσει επίθεση και στον Εµ. Μακρόν, όταν δει ότι δεν ταυτίζεται µε τις ελληνικές επιδιώξεις. 

Ακόµα ένας Ευρωπαίος που θα έχει βρεθεί στο στόχαστρο της κυβέρνησης, όπως βρέθηκε ο Φρ. Ολάντ µε το αλησµόνητο «Ολαντρέου», πριν βέβαια του ζητήσουν οι ίδιοι που τον γελοιοποιούσαν βοήθεια για να τους γλυτώσει από τους «κακούς Γερµανούς».


Ολα αυτά όχι επειδή είναι οι κακοί της υπόθεσης και θέλουν την καταστροφή του ελληνικού έθνους και τον αφανισµό του γένους µας, όπως αρέσκονται να υποστηρίζουν οι παντός είδους συνωµοσιολόγοι, αλλά επειδή υπερασπίζονται τα συµφέροντά τους απέναντι σε έναν πολιτικό που αποδεδειγµένα δεν τηρεί τον λόγο του και προσπαθεί µονίµως να στήνει παγίδες.  

Αυτή τη φορά όµως έπεσε ο ίδιος στην παγίδα που προσπάθησε να στήσει, όπως πριν από δύο χρόνια. Οι εταίροι πλέον τον έχουν πάρει χαµπάρι και απλώς τον αφήνουν να λέει ό,τι θέλει, από τη στιγµή που δεν µπορεί να κάνει τίποτα. 


Ο λαϊκισµός όµως στην Ευρώπη δεν µετράει και κυρίως δεν περνάει. Είναι όπως ακριβώς το είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, προσπαθώντας να εξαπολύσει ακόµα µία φορά κατηγορίες, όχι στους κακούς ξένους, αλλά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Παραδοχή πολιτικού και επικοινωνιακού αδιεξόδου; Γκάφα ολκής; Τζάµπα µαγκιά; 

Ή απλά όλα αυτά µαζί;» έλεγε ο πρωθυπουργός από το βήµα της Βουλής και, αν απευθυνόταν σε καθρέφτη, η απάντηση θα ήταν: «Ολα µαζί».  

Γιατί όποτε τα συνθήµατα και η ρητορική του «φταίνε οι άλλοι» επικράτησαν, η πολιτική έχασε κατά κράτος. 

 Το ζήτηµα όµως είναι πόσο ακόµα θα ακούει ο ελληνικός λαός τον πρωθυπουργό να επαναλαµβάνει τα ίδια και τα ίδια, ειδικά από τη στιγµή που το µοναδικό θύµα του λαϊκισµού και του καιροσκοπισµού είναι ο ίδιος.ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

3 σχόλια:

 1. άλλο αισχρά ψεύδη και τυραννία και άλλο λαικισμός
  τα ψεύδη κατά συρροή είναι κάτι που απασχολεί την ψυχιατρική

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. http://www.usay.gr/article/184305/to_teleytaio_antio_stin_kaiti_papanika.html

  ΜΟΝΟ ΣΑΥΡΟΕΙΔΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΔΩΡΑ.
  ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ σαυρότουρτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ