Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ! Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων χωρίς… πόθεν έσχες – Από πότε ξεκινάει ο εφιάλτης
Σημειώνεται πως από προηγούμενη υπουργική απόφαση του κ. Κοντονή προκύπτει πως ο υποψήφιος πλειοδότης μπορεί να είναι είτε ημεδαπό είτε αλλοδαπό πρόσωπο, που σαφώς μπορεί να βρίσκεται σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και με ευκολία, χωρίς φυσική παρουσία, να αποκτά την ακίνητη περιουσία που πλέον σφόδρα υποτιμημένη θα εκπλειστηριάζεται. 


Νομικές πηγές ανέφεραν στον «Ε.Τ.»: «Το ζήτημα αποκτά μεγαλύτερη σοβαρότητα με δεδομένο ότι το αλλοδαπό πρόσωπο, φυσικό ή νομικό, δεν μπορεί να ελεγχθεί στην Ελλάδα για το «πόθεν εσχες», με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

Ετσι μεγάλο μέρος της ιδιωτικής περιουσίας των Ελληνων πολίτων δύναται να βρεθεί σε χέρια ξένων με εξαιρετικά συνοπτικές διαδικασίες».


 ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ, ΤΟΤΕ... ΛΥΠΑΜΑΙ, ΑΛΛΑ ΕΘΝΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ.

ΜΙΑ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΜΑΖΑ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΩΝ ΠΑΡΤΑΚΗΔΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.

Αμφιβάλετε πως ανάμεσα στους αγοραστές των πλειστηριαζόμενων σπιτιών των ελληνών, θα είναι και  πολιτικά πρόσωπα, που φυσικά θα καλύπτονται από offshoreqq
ΕΓΩ, ΟΧΙ!


Καλλιόπη Σουφλή 

Υ.Γ. ΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ.. ΟΒΟΛΟ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ.


πλειστηριασμοι


Από την τρέχουσα εβδομάδα, ακίνητα Ελλήνων πολιτών βγαίνουν στο σφυρί με ένα κλικ… στον υπολογιστή.
Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για διεξαγωγή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών βρίσκεται σε πιλοτική εφαρμογή και αναμένεται να τεθεί σε πλήρη ισχύ τον προσεχή Αύγουστο. Σε αυτή την κατεύθυνση το υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε τροπολογία-λίφτινγκ με τρεις βασικές τομές στις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. 

Η συγκεκριμένη ήταν μία από τις πέντε εκκρεμότητες για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.


Τέλος χρήσης

 
H τροπολογία, η οποία φέρει τις υπογραφές των υπουργών Δικαιοσύνης, Σ. Κοντονή, και Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτου, προβλέπει καταρχάς πως το τέλος χρήσης των συστημάτων για τη διενέργεια του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού καταβάλλεται από τον υπερθεματιστή, προσαρμόζονται δε ανάλογα οι επιμέρους ρυθμίσεις του Κώδικα για την πρόοδο της διαδικασίας του πλειστηριασμού μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του υπερθεματιστή.Από εκεί και πέρα, επισημαίνεται πως εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας ο υπάλληλος του πλειστηριασμού αποδίδει το τέλος χρήσης στον οικείο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο του οποίου αυτός είναι μέλος. 


Μέρος δε αυτού του ποσού, που καθορίζεται με υπουργική απόφαση, αποδίδεται από τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.


Πρόσθετα, επαναπροσδιορίζεται το περιεχόμενο της προβλεπόμενης υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων λειτουργίας των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών, με την οποία καθορίζονται το ύψος και ο τρόπος καθορισμού, επιμερισμού, είσπραξης και απόδοσης του τέλους χρήσης των συστημάτων, αναπροσαρμογής του τέλους χρήσης και του μέρους αυτού που αποδίδεται στο ΤΑΧΔΙΚ καθώς και κάθε άλλο συναφές θέμα.


Χωρίς… έλεγχο
 


Σημειώνεται πως από προηγούμενη υπουργική απόφαση του κ. Κοντονή προκύπτει πως ο υποψήφιος πλειοδότης μπορεί να είναι είτε ημεδαπό είτε αλλοδαπό πρόσωπο, που σαφώς μπορεί να βρίσκεται σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και με ευκολία, χωρίς φυσική παρουσία, να αποκτά την ακίνητη περιουσία που πλέον σφόδρα υποτιμημένη θα εκπλειστηριάζεται. 


Νομικές πηγές ανέφεραν στον «Ε.Τ.»: «Το ζήτημα αποκτά μεγαλύτερη σοβαρότητα με δεδομένο ότι το αλλοδαπό πρόσωπο, φυσικό ή νομικό, δεν μπορεί να ελεγχθεί στην Ελλάδα για το «πόθεν εσχες», με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

Ετσι μεγάλο μέρος της ιδιωτικής περιουσίας των Ελληνων πολίτων δύναται να βρεθεί σε χέρια ξένων με εξαιρετικά συνοπτικές διαδικασίες».


Η διαδικασία
 


Υπενθυμίζεται πως ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός διενεργείται με την επιμέλεια του συμβολαιογράφου της περιφέρειας του τόπου όπου έγινε η κατάσχεση ακινήτου, ενώ αρμόδιο για την επίλυση των διαφορών που αναφύονται από τη διενέργεια του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού είναι το δικαστήριο της έδρας του συμβολαιογράφου.


Ειδικότερα, ο συμβολαιογράφος αναρτά στην ιστοσελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών την αναγγελία διενέργειας πλειστηριασμού. Αυτή περιέχει υποχρεωτικά τα ακόλουθα πεδία: 

«Ονοματεπώνυμο και πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του συμβολαιογράφου, αντικείμενο, ημερομηνία διενέργειας και τιμή πρώτης προσφοράς του πλειστηριασμού, ποσό εγγύησης, καθώς και τον υπερσύνδεσμο προς την ιστοσελίδα του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ όπου έχει αναρτηθεί η περίληψη της κατασχετήριας έκθεσης». Με την αναγγελία μπορούν να προσαρτώνται φωτογραφίες του αντικειμένου που εκπλειστηριάζεται και σχετικά έγγραφα.


Ο εγγεγραμμένος στα ηλεκτρονικά συστήματα πλειστηριασμών υποψήφιος πλειοδότης που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε συγκεκριμένο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό επιλέγει στη σχετική ιστοσελίδα τον κωδικό αριθμό του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού που τον ενδιαφέρει και αποδεχόμενος τους «Ορους Ηλεκτρονικού Πλειστηριασμού» του ακινήτου ή του κινητού που πλειστηριάζεται δηλώνει τη συμμετοχή του, αφού προηγουμένως έχει καταβάλει την εγγύηση και το τέλος χρήσης των συστημάτων, δύο εργάσιμες ημέρες πριν από την ημέρα του πλειστηριασμού.


Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διενεργούνται τρεις ημέρες την εβδομάδα: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, από τις 10:00 π.μ. έως τις 14.00 ή από τις 14.00 έως τις 18:00. Σε περίπτωση υποβολής προσφοράς κατά το τελευταίο λεπτό του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, δηλαδή από ώρα 13:59:00 έως 13:59:59 ή από 17:59:00 έως 17:59:59 θα δίδεται αυτόματη παράταση πέντε λεπτών.


Για κάθε προσφορά που θα υποβάλλεται κατά το τελευταίο λεπτό της παράτασης, θα δίδεται νέα αυτόματη παράταση πέντε λεπτών, εφόσον υποβληθεί μεγαλύτερη προσφορά. Οι παρατάσεις μπορούν να συνεχισθούν για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των δύο ωρών από την ορισθείσα ώρα λήξης του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, οπότε ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής προσφορών.


Σημειώνεται πως για την ώρα διεξάγονται ήδη από την περασμένη Τετάρτη (7/6) ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί κατοικιών, για τις οποίες το ύψος της επισπευδόμενης απαίτησης (δηλαδή το ποσό εγγραφής κατάσχεσης) είναι ίσο με ή μεγαλύτερο από 300.000 ευρώ.


Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

4 σχόλια:

 1. Ήρθε το τέλος του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και της Ζωής Κωνσταντοπούλου που έκανε και αυτή το κομμάτι της κράζοντας κανέναν συμβολαιογράφο.

  Να δούμε τι θα κάνει τώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το ξαναγραφω θα με παρουν το διαμερισμα μαλακια και θα παω στην εξοχη να κατασκευασω καλυβα με αρχιτεκτονικη καρακατσανικη και θα χεζω ορθιος σαν ρουμανοβλαχος της δυτικης θεσσαλιας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εγώ φοβάμαι τον Θεο που είναι ψηλά και βλέπει
  Φοβάμαι και τον ανθρωπο όπου Θεό δεν έχει!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο θεος βλεπει μονο ψηλα δηλαδη εκει που βρισκεται , χαμηλα ΔΕΝ βλεπει ποτε. Οι θεοι μου μονο εκαναν τα παντα [οι γονεις μου] ενω ο ενας και μοναδικος.....

   Διαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ