Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Τσίπρας: Μπορεί να μη βάλω γραβάτα, αλλά δεν θέλω να φύγω και με φέσι
Επίσης, εξήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία στο θέμα της ιθαγένειας, «για να απλοποιήσουμε και να επισπεύσουμε τις διαδικασίες απόδοσης της ιθαγένειας, κυρίως σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της συνέντευξης και της προσκόμισης των δικαιολογητικών και του χρόνου που απαιτείται».

Το φέσι, το φόρεσες, όταν συνάντησες την Μέρκελ και δεσμεύτηκες πως θα της παραδώσεις την Ελλάδα και τους Έλληνες, σιδηροδέσμιους, οβραίικο τσογλάνι... πριν ακόμα εκλεγείς...
Αλλά αυτό, λίγοι το γνωρίζουν... 


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Βιάζεται να δώσει ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ...
ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ...


Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΛΕΗΛΑΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΦΑΣΙΣΤΑ ΦΟΥΧΤΕΛ

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS
Απλή αναλογική στους δήμους προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε από το ΥΠΕΣ, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα. Εκτός από τα θέματα του υπουργείου, όμως, αναφέρθηκε και στο χρέος.Στην ερώτηση δημοσιογράφων αν θα πάει ή αν θα φύγει από τη Σύνοδο Κορυφής με γραβάτα, υπονοώντας ότι θα έχει πάρει ή θα πάρει εκεί την ελάφρυνση του χρέους, ο πρωθυπουργός απάντησε:


«Το σημαντικό είναι να μη φύγω με φέσι. Κάποιοι άλλοι φέσωσαν τη χώρα. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε να ανοίξουμε καθαρό διάδρομο και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι».


Προανήγγγειλε απλή αναλογική στους δήμους


Εν τω μεταξύ, από το ΥΠΕΣ ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε απλή αναλογική στους δήμους: «Στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδίου για τον θεσμικό εκσυγχρονισμό και την ανασυγκρότηση της κοινωνίας ο ρόλος του υπουργείου Εσωτερικών είναι καθοριστικός. 

Μετά από επτά χρόνια κρίσης περνάμε σε μια νέα εποχή, είπε, και πρόσθεσε ότι «τίποτα δεν μπορεί να είναι ίδιο. Αυτό πρέπει να αποτυπωθεί και στους κανόνες εκλογής του Κοινοβουλίου και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Χρειάζονται προγραμματικές συγκλίσεις για να κυβερνιέται η χώρα και το ίδιο ισχύει και για τους δήμους και εισάγουμε την απλή αναλογική». 


«Είναι αναγκαίες οι ευρύτερες συνθέσεις για να προχωρήσει ο τόπος και η τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν σημαίνει ταύτιση απόψεων. Πάνω στο πολιτικό πρόγραμμα να γίνεται η αντιπαράθεση. Είναι ώριμο να μιλήσουμε για την απλή αναλογική -ήταν απόλυτα συνεπές με τις θέσεις μας- και το ίδιο πιστεύουμε και για την τοπική αυτοδιοίκηση. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε, εξαγγέλλω την προσπάθεια υλοποίησης μιας πάγιας θέσης που αφορά και τη λειτουργία του πολιτικού βίου», είπε ο κ. Τσίπρας.


Παράλληλα, πρόσθεσε ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα θεσμικό πλαίσιο αντιπαραγωγικό, αδιαφανές και ευάλωτο σε κάθε είδους πελατειακές πρακτικές.


Ισότητα των φύλων


Ο κ. Τσίπρας, επίσης, εξήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία για θεσμική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων. 

Επίσης, εξήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία στο θέμα της ιθαγένειας, «για να απλοποιήσουμε και να επισπεύσουμε τις διαδικασίες απόδοσης της ιθαγένειας, κυρίως σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της συνέντευξης και της προσκόμισης των δικαιολογητικών και του χρόνου που απαιτείται».


Εταξε για συμβασιούχους


Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το ζήτημα των συμβασιούχων «μια από τις πιο βαριές αμαρτίες του πολιτικού κατεστημένου». «Πρόκειται για μια βιομηχανία η οποία στήθηκε ως πελατειακό εργαλείο και είχε ως αποτέλεσμα την εργασιακή ομηρία και την ανασφάλεια χιλιάδων ανθρώπων», προσέθεσε.


Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Ερευνούμε τη δυνατότητα οριστικής επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων στη βάση της ελληνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ξεκινώντας με μια διερεύνηση για το ποιοι από αυτούς τους ανθρώπους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».


«Θέλουμε το ζήτημα αυτό να επιλυθεί με τρόπο δίκαιο και αντικειμενικό στη βάση εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας», τόνισε ο πρωθυπουργός, δηλώντας παράλληλα ότι αυτό που προέχει είναι η διεύρυνση του πραγματικού περιεχομένου απασχόλησης, ανεξάρτητα του ποιος τους διόρισε.
Τόνισε, δε, ότι η αξιολόγηση των συμβασιούχων θα γίνει από το ΑΣΕΠ ή άλλη ανεξάρτητη Αρχή, στη βάση οριζόντιων αντικειμενικών κριτηρίων μετά από διαβούλευση με τα πολιτικά κόμματα και τους αρμόδιους φορείς.


Αναφερόμενος ειδικότερα στην αυτοδιοίκηση, σημείωσε: «Μετά από επτά χρόνια κρίσης περνάμε σε μια νέα εποχή που τίποτε δεν μπορεί να είναι όπως παλιά. Αυτό πρέπει να αποτυπωθεί και στους κανόνες λειτουργίας στους ΟΤΑ. Ανοίγουμε τη συζήτηση για να εισαχθούν οι αρχές της συνεννόησης και της συνεργασίας».


Προανήγγειλε αλλαγές στον «Καλλικράτη»


Επίσης, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», «που στοχεύει στη ριζική αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισιίου, με στόχευση να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να αποτελέσει η αυτοδιοίκηση έναν από βασικούς πυλώνες για την ανασυγκρότηση της χώρας».


«Έχουμε φθάσει σε ένα σημείο εκκίνησης της διαδικασίας της διαβούλευσης, έτσι έως το πολύ στις αρχές φθινοπώρου να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο για τη μεταρρύθμιση του "Καλλικράτη"», σημείωσε.


Με τη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» προωθείται ο αναπροσδιορισμός των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ και της σχέσης τους με το κράτος, ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η μεταρρύθμιση περιλαμβάνει, επίσης, τον ριζικό εκδημοκρατισμό των αυτοδιοικητικών θεσμών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το σύστημα εκλογής και τη θέσπιση κοινωνικής συμμετοχής και ελέγχου. Ακόμη, την επανεξέταση των οικονομικών των ΟΤΑ και την ένταξή τους στην αναπτυξιακή πολιτική για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.


«Μετά από επτά χρόνια κρίσης περνάμε σε μία νέα εποχή που τίποτε δεν μπορεί να είναι όπως παλιά. Αυτό πρέπει να αποτυπωθεί και στους κανόνες λειτουργίας στους ΟΤΑ», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.


Επισημαίνοντας ότι η έννοια μεταρρύθμιση, ο όρος εκσυγχρονισμός «έχει τραυματιστεί την εποχή των χρηματιστηρίων, της Siemens, της Ολυμπιάδας», ο πρωθυπουργός τόνισε: «Το μεγάλο ζητούμενο είναι το κοινωνικό πρόσημο, ποιος πραγματικά ωφελείται, αν παράγεται κοινωνικό όφελος, αν ενισχύεται η δημοκρατία, αν στηρίζονται οι άνθρωποι στην προσπάθειά τους να δουλέψουν και όχι αν θα παραχθεί όφελος για κάποιους λίγους».


Και προσέθεσε: «Με αυτή τη λογική προχωράμε σε κάθε τομέα της κυβερνητικής δουλειάς προσανατολισμένοι στην απόλυτη διαφάνεια και στον κοινωνικό διάλογο, ακόμη και αν αυτό το πληρώνουμε με πολιτικό κόστος».ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

9 σχόλια:

 1. Αυτός φέσωσε εμας, και τώρα παριστάνει τον αθώο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. https://www.youtube.com/watch?v=mUyMaIt0SJ0


  O Γιώργος Σαρρής στον Κώστας Ουίλς art fm 17 04 2016
  AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
  Μάγκες, ΑΚΟΥΣΤΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γαμημενε!!!
  Καριόλη!!!
  Προδότη!!
  Πουλημένο τομάρι!!!
  Σκυλοεβραιε!!!

  Πουστοτσιπροπουστοπουστα!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τσίπρας: Μπορεί να μη βάλω γραβάτα, αλλά δεν θέλω να φύγω με θηλεια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΚΑΛΑ ΠΟΟΟΟΟΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ...ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ;;;;ΖΑΒΩΘΗΚΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ,ΠΑΙΡΝΕΙ ΛΗΓΜΕΝΑ ,ΒΑΡΑΕΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΕΡΙ,ΤΟΝ ΠΗΔΗΞΑΝΕ ΑΠ ΤΑ ΑΥΤΙΑ,ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;;;;ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΑΛΛΟΙ ΦΕΣΩΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ;;;;ΔΗΛ ΑΥΤΟΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ;;;ΣΟΥΛΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά , Σούλα είναι δυνατόν;
   Να λες τέτοια λόγια για το πορδηπουργο!!

   Δεν το πιστεύω!! αυτό, να λες τέτοιες κουβέντες βαριές για Τ0ν γιό της πουτανας!!! γαμω το βρώμικο αιδοίο που τον γλυστραγε!!τον πουστη::

   Διαγραφή
 6. Η νέα εποχή που ανακοινώνει είναι ότι παίρνει πόδι από την εξουσία!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μας έχει ήδη φεσώσει και εμάς και τα εγγόνια μας ο μπάσταρδος και τώρα
  επισπεύδει και τον εποικισμό ο κακογαμημένος..ελπίζω να κάνει παρέα στο δράκουλα σύντομα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Γραβάτα δεν θα βάλεις τουρκόγυφτα, αλλά σίγουρα εμείς θα σου περάσουμε θηλειά στον βρώμικο λαιμό σου. Υ.Γ. Γραβάτα επαναστάτη του κώλου φοράνε αυτοί που σέβονται τον εαυτό τους και τον λαό που εκπροσωπούν. Κατάλαβες μαλακομπούκωμα;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ