Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Κυβέρνηση και κόμμα θα αλλάζουν την ψήφο των βουλευτών στη Βουλή!
 Αν οι εκπρόσωποι έχουν δικαίωμα να αλλάζουν την ψήφο τους γιατί εκ παραδρομής έκαναν λάθος, γιατί να μην έχουν και οι πολίτες! 

 Πολύ πιο δικιολογημένα μάλιστα. 

Γιατί οι βουλευτές δεν εξαπατώνται από κανέναν πριν τις ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο. 

Ενώ οι πολίτες εξαπατώνται και πριν και μετά! 

Το παραξευτιλίσαμε.
Σφίγγει ο κομματικός κλοιός γύρω από όποιον βουλευτή θελήσει να ψηφίζει στη Βουλή χωρίς πιέσεις και απειλές, κατά συνείδηση, όπως επιβάλει το Σύνταγμα. 


Ταυτόχρονα, διευκολύνεται ακόμα περισσότερο η ψήφιση νόμων χωρίς να τους έχουν διαβάσει οι βουλευτές! Φρόντισε γι αυτά την Πέμπτη η αλλαγή του κανονισμού της Βουλής, που επιτρέπει στους βουλευτές να … αλλάζουν την ψήφο που δίνουν!

Ως δικαιολογία για την τροποποίηση χρησιμοποιήθηκε το επιχείρημα ότι με την καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψήφου, που ΘΑ γίνει, «είναι φυσιολογικό να πατηθεί ένα κουμπί λάθος όπως γίνεται κάθε μέρα στις ηλεκτρονικές μας δραστηριότητες»!

Για να μην κοροϊδευόμαστε, να πούμε τα πράγματα με τ' όνομά τους:

Οι βουλευτές θα πρέπει κάποτε να καταλάβουν ότι η κοινοβουλευτική διαδικασία δεν είναι της πλάκας, όπως είναι σχεδόν όλες οι καθημερινές δραστηριότητες στο διαδίκτυο.

Θα πρέπει να αρχίσουν να επιβάλουν περισσότερη σοβαρότητα στον εαυτό τους αντί να ευνοούν μέτρα λιγότερης σοβαρότητας και λιγότερης υπευθυνότητας, όπως προχτές με το δικαίωμα … διόρθωσης της ψήφου τους με αστείες δικαιολογίες.


Η ψήφιση είναι η σπουδαιότερη στιγμή στη Δημοκρατία και πρέπει να αντιμετωπίζεται και ως τέτοια. Ακόμα και το πάτημα ενός κουμπιού είναι διαφορετικό στη Βουλή από ο,τι όταν ψάχνεις στο διαδίκτυο για το τι κάνει η Σάρα στο Survivor. Αμφιβάλλω αν πολλοί βουλευτές έχουν συναίσθηση της διαφοράς. Αν είχαν, θα καταψήφιζαν τη συγκεκριμένη αλλαγή στην ψήφο.

Το δικαίωμα των βουλευτών να αλλάζουν την ψήφο τους στη Βουλή, στην πραγματικότητα δεν είναι δικαίωμα των βουλευτών. Είναι δικαίωμα των κομμάτων να παρεμβαίνουν και να πιέζουν, να υποχρεώνουν, έναν βουλευτή να ψηφίσει εκ των υστέρων αυτό που απαιτεί το κόμμα.

Η αλλαγή που ψηφίστηκε προβλέπει ότι ο βουλευτής μπορεί να αλλάξει την ψήφο του μέχρι την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας! Αρκετός χρόνος για να παρέμβει το κόμμα νουθετώντας!

Αλλά, η συγκεκριμένη δυνατότητα εισάγει και τη νομιμοποίηση της ηθικής της αρπακόλας στην κοινοβουλευτική διαδικασία. Γιατί, δίνει πια την ευκολία στον κάθε βουλευτή να μη χρειάζεται να διαβάσει τις 1000 ή και τις τρείς σελίδες ενός σημαντικού νομοσχεδίου. 


Κυρίως όταν το νομοσχέδιο έρχεται τελευταία στιγμή για ψήφιση και ως επείγον, κατά την αγαπημένη συνήθεια όλων των κυβερνήσεων και κυρίως αυτής, που το έχει τερματίσει το θέμα.

Αν, αδιάβαστος όντας κάνει λάθος και ψηφίσει άλλ’ αντ’ άλλα, θα έρθει το διορθωτικό ραβασάκι από τον υπεύθυνο της κοινοβουλευτικής ομάδας και όλα θα είναι μέλι γάλα. 

Εκτός από την υπεύθυνη και σοβαρή κοινοβουλευτική διαδικασία. 
Η οποία είναι που είναι κουρελόπανο, απογίνεται με το θρίαμβο της καθεστωτικής πια ιδεολογίας της ήσσονος προσπάθειας.

Μπαίνει φυσικά και ένα κρίσιμο ερώτημα στους εκπρόσωπους των πολιτών μετά απ' αυτά:

Αν οι εκπρόσωποι έχουν δικαίωμα να αλλάζουν την ψήφο τους γιατί εκ παραδρομής έκαναν λάθος, γιατί να μην έχουν και οι πολίτες! 


 Πολύ πιο δικιολογημένα μάλιστα. 

Γιατί οι βουλευτές δεν εξαπατώνται από κανέναν πριν τις ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο. 

Ενώ οι πολίτες εξαπατώνται και πριν και μετά! 

Το παραξευτιλίσαμε.
 
Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης

 
Πηγή Liberal

ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ