Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Αλέξη, τελειώσαμε...
Η μεγαλύτερη ήττα του κ. Τσίπρα και της αριστεράς είναι ιδεολογική και πολιτική. Αυτά που υποστήριζαν για δεκαετίες και έκαναν πρόγραμμα τα τελευταία χρόνια της κρίσης διαψεύστηκαν μόλις ήρθαν στην εξουσία.


Όχι μόνο δεν τα πήραν από τους πλούσιους για να τα δώσουν στους μη προνομιούχους, αλλά τους εξόντωσαν. Εξαφανίζουν  τη μικρομεσαία τάξη, τη ραχοκοκαλιά της πολιτικής ηγεμονίας της αριστεράς για δεκαετίες.

Οι πολιτικές και κοινωνικές μετακινήσεις ήδη καταγράφουν σημαντική αύξηση της αρνητικής ψήφου προς την κυβέρνηση.Του Κώστα Στούπα 

1) Αλέξη, τελειώσαμε...


Δεν υπάρχει προηγούμενο στην ιστορία, τον αθλητισμό ή την πολιτική κάποιος να κέρδισε τον πόλεμο, το πρωτάθλημα ή την εξουσία δίνοντας τη μάχη για τη δεύτερη θέση.


Τα δίνουν όλα για να κερδίσουν τη δεύτερη θέση στις επόμενες εκλογές για να είναι παρόντες στις μεθεπόμενες που θα γίνουν με απλή αναλογική και θα είναι πρόωρες αν καταφέρουν να μπλοκάρουν πάλι την εκλογή προέδρου...
Κανένας απ’ όσους μέχρι σήμερα παρέδωσε την εξουσία με την προοπτική πως ο επόμενος θα αποτελέσει ολιγόμηνη παρένθεση δεν επέστρεψε στην εξουσία, ούτε έγινε ρυθμιστής των εξελίξεων.

Όποιος στη μάχη δεν πάει για να κερδίσει είθισται να χάνει και τον πόλεμο. Ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του θα το καταλάβουν αυτό μόλις ξεπεζέψουν από το άλογο της εξουσίας, όταν θα τους γυρίσουν την πλάτη, όσοι σήμερα χειροκροτούν για χάρη των ιδιοτελών πελατειακών σχέσεων.
Το κακό με τους "πελάτες" είναι πως τρέχουν πίσω από αυτόν που κρατάει την "κουτάλα".


Η μεγαλύτερη ήττα του κ. Τσίπρα και της αριστεράς είναι ιδεολογική και πολιτική. Αυτά που υποστήριζαν για δεκαετίες και έκαναν πρόγραμμα τα τελευταία χρόνια της κρίσης διαψεύστηκαν μόλις ήρθαν στην εξουσία.

Όχι μόνο δεν τα πήραν από τους πλούσιους για να τα δώσουν στους μη προνομιούχους, αλλά τους εξόντωσαν. Εξαφανίζουν  τη μικρομεσαία τάξη, τη ραχοκοκαλιά της πολιτικής ηγεμονίας της αριστεράς για δεκαετίες.

Οι πολιτικές και κοινωνικές μετακινήσεις ήδη καταγράφουν σημαντική αύξηση της αρνητικής ψήφου προς την κυβέρνηση.

Η αξιολόγηση...
Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης αποτέλεσε ανάσα ανακούφισης γιατί αποφύγαμε την επανάληψη του καλοκαιριού του 2015, αλλά αυξάνει την απογοήτευση και το αρνητικό κλίμα προς την κυβέρνηση.

Στην κυβέρνηση υπολογίζουν πως η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία θα αντιστρέψει το κλίμα. Μάλλον θα συμβεί το αντίθετο.

Μετά το σοκ των πρώτων μηνών του 2017 η οικονομία θα παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης αλλά αυτό δεν θα έχει επιπτώσεις στις "τσέπες" των νοικοκυριών που θα συνεχίσουν να πλήττονται από τη φορολογία και την ανεργία.

Η βελτίωση θα είναι θεαματική για τις επιχειρήσεις που επιβίωσαν και κερδίζουν επιθετικά μερίδια από τις επιχειρήσεις που χρεοκόπησαν και οι τράπεζες άρχισαν να βγάζουν στο σφυρί.


Οι μετοχές αυτών των εταιριών θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν στο χρηματιστήριο. Οι ειδήσεις για οικονομική ανάκαμψη όμως και κέρδη την ώρα που τα νοικοκυριά μειώνουν την κατανάλωση τροφίμων και δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα θα αυξήσει κατακόρυφα το εχθρικό κλίμα προς την κυβέρνηση.


Πολιτικά η κυβέρνηση δεν ήταν ποτέ περισσότερο τελειωμένη...

Οι τυμπανοκρουσίες και οι πανηγυρισμοί που ακούει στο χρηματιστήριο είναι γιατί τα χειρότερα είναι πίσω ή έστω τελειώνουν. 

Τα χειρότερα ήταν η περίοδος, της αύξησης του ρίσκου για Grexit, των Capital Controls, της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών... με λίγα λόγια η περίοδος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

2) Τα αγοραία...


Τράπεζες: Η άνοδος των τελευταίων ημερών από τους ανθρώπους που στέκονται πάνω από τα τερματικά και παρακολουθούν τις εντολές, προκύπτει από αγορές από το εξωτερικό.
Το ενδιαφέρον αφορά κυρίως τα γνωστά Blue Chips που παρακολουθούν οι ξένοι.
Κλειδί για το τετραψήφιο του Γενικού Δείκτη αποτελεί η συμπεριφορά των τραπεζικών μετοχών. Οι τράπεζες στις σημερινές αποτιμήσεις παίζουν ακόμη το σενάριο της ανάγκης μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης.


Μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης το σενάριο αυτό έχει απομακρυνθεί, όχι εξαλειφθεί (κατά τη στήλη που παραμένει επιφυλακτική).
Η Εθνική έκλεισε στα 0,32 ευρώ και έχει ανακεφαλαιοποιηθεί στα 0,30 ευρώ.
Η Alpha έκλεισε την Παρασκευή στα 2,15 ευρώ και έχει ανακεφαλαιοποιηθεί στα 2 ευρώ.
Η Eurobank είναι στα 0,93 και έχει ανακεφαλαιοποιηθεί στο 1 ευρώ και η Πειραιώς είναι στα 0,22 ευρώ και έχει ανακεφαλαιοποιηθεί στα 0,30 ευρώ.


Προσεχώς θα αρχίσουν να καθαρίζουν χαρτοφυλάκια και να ξαναχτίζουν τους ισολογισμούς από την αρχή. Η διαδικασία αυτή θα διαμορφώσει τις νέες κεφαλαιοποιήσεις.
Το ρίσκο στις μετοχές των τραπεζικών μετοχών είναι ανάλογο της απόστασης της τιμής από την τιμή ανακεφαλαιοποίησης. Στις αγορές τα κέρδη αλλά και οι ζημιές είναι ανάλογες με το ρίσκο να αναλαμβάνει κάποιος.

ΜΥΤΙΛ: Υπερκάλυψη της ομολογιακής έκδοσης που θύμισε τον παλιό καλό καιρό. Το πιο εντυπωσιακό όμως ήταν το χαμηλό επιτόκιο στο 3,1%, πολύ κάτω από τα επιτόκια του 10ετούς του δημοσίου που αποτελεί και την πυξίδα... Είναι το πιο ενθαρρυντικό μήνυμα των τελευταίων μηνών και ας αφορούσε αποκλειστικά την εγκλωβισμένη από cc ελληνική αγορά.


Τράπεζα: Η επόμενη ομολογιακή έκδοση θα γίνει από τράπεζα και το επιτόκιο με την υπερκάλυψη θα επιβεβαιώσουν αν πράγματι το κλίμα έχει αλλάξει...


ΙΝΛΟΤ: Η εταιρεία έχει πολλές διάσπαρτες δραστηριότητες σε όλα τα σημεία του πλανήτη. Παρουσιάζει μικρά κέρδη σε σχέση με τα μεγέθη της και αυτό προκαλεί δυσπιστία στους επενδυτές.


Κραχ: Κατά την επενδυτική "μπουτίκ" Phoenix Capital Partners ο S&P 500 έχει περιθώριο να υποχωρήσει έως και 60%. Το σενάριο αυτό τα υποστηρίζει χρόνια τώρα χωρίς να επιβεβαιώνεται. Οι παλιές καραβάνες όμως ξέρουν πως οι προβλέψεις στο χρηματιστήριο είναι σαν τα χαλασμένα ρολόγια. Δυο φορές το 24ωρο πέφτουν μέσα...


Όποιος μαντέψει σωστά την ώρα που θα χτυπήσει το χαλασμένο ξυπνητήρι χωρίς δείκτες μπορεί να κερδίσει μια περιουσία ή να δοξάζεται για κανένα 6μηνο σαν προφήτης...
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

  1. Δεν ξερετε τι σας γινεται οχι ηττα και αποτυχια τσιπα και αριστερας και αναποδης , αλλα νικη ! Ρε αυτοι οι super αντιχριστοι εκλεψαν απο το Χριστο το ,Ο εχων 2 χιτονας να δωσει τον ενα , που αν τον ειχαν στα χερια τους σημερα θα τον σταυρωναν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.pentapostagma.gr/2017/06/%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%ba%ce%b1%ce%bc%ce%bd%ce%af-%ce%bf-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%85%cf%80%cf%8c%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-c4i-%ce%b5.html

    ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΖΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΜΙΚΡΗ Ή ΜΕΓΑΛΗ.
    ΠΟΣΩ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΟΒΡΙΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ Π.Χ. ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΕΒΒΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΜΕ ΠΛΑΚΕΣ ΧΡΥΣΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΕΛΒΕΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ