Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ! Δύο επεισόδια και μια παραίτηση Μητροπολίτη στην Ιερά Σύνοδο... 
 
Στη συζήτηση που διεξήχθη χάρη στην επιμονή του Καισαριανής Δανιήλ, ο Ιεράρχης δεν χαρίστηκε σε κανέναν, μηδέ του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου εξαιρουμένου!
 
Τα είπε έξω απ´τα δόντια!Του είπε ευθέως πού ακριβώς στοχεύει με όλη αυτή τη μεθόδευση , αλλά θα καταπέσουν ως χάρτινος πύργος όλα αυτά!
 
Και το σημαντικότερο:τον προειδοποίησε ότι έρχεται πολύ σύντομα και η σειρά των δικών του ανθρώπων, κατονομάζοντάς τους μάλιστα.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΥΝΟΔΙΚΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η Συνοδική αυτή περίοδος, είχαμε επισημάνει ότι δεν θα ήταν μία εύκολη Σύνοδος, για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Εκτός του γεγονότος ότι οι δέκα εκ των δώδεκα Συνοδικών Ιεραρχών, είχαν εκλεγεί επί Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου (μεταξύ των οποίων οι Δημητριάδος Ιγνάτιος, Πειραιώς Σεραφείμ, Κοζάνης Παύλος κ.ά.),η παρουσία και μόνο του Καισαριανής Δανιήλ έδινε μίαν άλλη βαρύτητα στη Σύνοδο, δεδομένου ότι ο Μητροπολίτης Καισαριανής, πρώτον έχει εμπειρία και γνωρίζει πολύ καλά τα της Συνόδου, δεύτερο, δεν χαρίζεται όταν εντοπίσει πονηριές και ατασθαλίες και τρίτο, δεν θα ήταν εύκολο στον Αρχιεπίσκοπο να περνά θέματα με τη γνωστή φόρμουλα …»Συνοδική εξουσιοδοτήσει», χωρίς να ενημερώνει επισταμένως το Σώμα.

Άλλωστε το δίδυμο αυτό (Αρχιεπίσκοπος- Καισαριανής) ήταν εκρηκτικό και σε προηγούμενη Συνοδική περίοδο που συνυπήρξαν.
 
Ο λόγος, ωστόσο, που πυροδότησε τη νέα ρήξη σε αυτή τη Συνοδική περίοδο είναι μία σειρά από αυθαίρετες ενέργειες εκ μέρους της διοίκησης της Εκκλησίας και παράλληλα η ελλειπής ενημέρωση των Συνοδικών Μητροπολιτών, πάνω σε κορυφαίες αποφάσεις, γεγονός που συνιστά περιφρόνηση του θεσμού της Συνοδικότητας, για την οποία τόσο πολύ κόπτονταν επί Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, όλοι αυτοί που την περιφρονούν σήμερα.
 
Δεν θα παρουσιάσουμε σήμερα παλαιότερα περιστατικά και γεγονότα που συνέβησαν μεσούσης της παρούσης Συνοδικής περιόδου και τα οποία στάθηκαν αφορμή για να ταραχθούν οι σχέσεις Αρχιεπισκόπου- Καισαριανής—όπως για παράδειγμα τα μυστικά κονδύλια της Αρχιγραμματείας και ποιός τα διαχειρίζεται κλπ.
 
Θα μείνουμε στην τελευταία πράξη που διαδραματίσθηκε χθές, τελευταία ημέρα συνεδριάσεων της ΔΙΣ για τον μήνα Ιούνιο και η οποία είχε δύο φάσεις.
 
Όλα ξεκίνησαν την δεύτερη ημέρα των συνεδριάσεων για τον μήνα Ιούνιο, Τετάρτη 7 Ιουνίου, όταν ο Αρχιγραμματέας προσπάθησε να εξασφαλίσει με συνοπτικές διαδικασίες την έγκριση της ΔΙΣ για παρουσία εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος ως πολιτική αγωγή, σε επικείμενη δίκη που αφορά θέματα του παρελθόντος και τα οποία έπρεπε να έχουν μπεί στο αρχείο από καιρό, αλλά τα συντηρούν σκοπίμως! 
 
Νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία οι αθεόφοβοι και θα προσπαθήσουν να «αμαυρώσουν» τη μνήμη του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου με αυτό τον τρόπο!
Δεν είναι της παρούσης να παρουσιάσουμε το θέμα αυτό και το παρασκήνιο που υπάρχει! Θα το πράξουμε προσεχώς σε αναλυτικό ρεπορτάζ.
 
Σημασία έχει στη φάση αυτή να αναδείξουμε την ηγετική στάση του Καισαριανής Δανιήλ, που όταν… θέλει μεταβάλλεται σε άξιο και ικανό Ταγό της Εκκλησίας μας, του αυτού επιπέδου του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.
 
Στη συζήτηση που διεξήχθη χάρη στην επιμονή του Καισαριανής Δανιήλ, ο Ιεράρχης δεν χαρίστηκε σε κανέναν, μηδέ του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου εξαιρουμένου!
 
Τα είπε έξω απ´τα δόντια!Του είπε ευθέως πού ακριβώς στοχεύει με όλη αυτή τη μεθόδευση ,αλλά θα καταπέσουν ως χάρτινος πύργος όλα αυτά!
 
Και το σημαντικότερο:τον προειδοποίησε ότι έρχεται πολύ σύντομα και η σειρά των δικών του ανθρώπων, κατονομάζοντάς τους μάλιστα.
 
 
Όπως ήταν φυσικό το κλίμα ηλεκτρίστηκε. Το θέμα ετέθη σε ψηφοφορία και με την πρόταση του Αρχιεπισκόπου να σταλεί πολιτική αγωγή τάχθηκαν εκτός του Αρχιεπισκόπου, είπαν «ναί»οι Μάνης Χρυσόστομος, Υδρας Εφραίμ, Εδέσσης Ιωήλ και Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος. 
 
 
Αντιθέτως τάχθηκαν εναντίον της πρότασης ευθέως και με ένα ηχηρό «όχι»,οι Καισαριανής Δανιήλ, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Πειραιώς Σεραφείμ και Ζιχνών Ιερόθεος ενώ οι Κοζάνης Παύλος και Νεαπόλεως Βαρνάβας είπαν «επιφυλάττομαι»!
 
Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος απουσίαζε!
 
Από τη στιγμή εκείνη που βγήκε το αποτέλεσμα ο νομικός Σύμβουλος της Εκκλησίας, έγκριτος νομικός κ. Παπαγεωργίου Θεόδωρος, με εντολές άνωθεν, επιδόθηκε σε μία εξοντωτική προσπάθεια εξεύρεσης σχετικής νομολογίας που να ερμηνεύει το «επιφυλάττομαι» και σε ποιά πλευρά προσμετράται : με τα Αρχιεπισκοπικά ναί, ή με τα ηχηρά όχι; Αναμένουμε να δούμε μέχρι ποιού σημείου μπορούν να φθάσουν!
 
Το δεύτερο επεισόδιο διαδραματίσθηκε αήμερα Πέμπτη, τελευταία ημέρα συνεδριάσεων της ΦΙΣ για τον μήνα Ιούνιο και αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος και προκάλεσε την παραίτηση του Καισαριανής Δανιήλ από το ρόλο του εισηγητή της προσεχούς τακτικής Ιεραρχίας του Οκτωβρίου με θέμα «Μύθοι και πραγματικότης επί του θέματος της σχέσεως Εκκλησίας και Πολιτείας εν όψει της Συνταγματικής Αναθεωρήσεως».
Ο Μητροπολίτης Καισαριανής ενημέρωσε το Σώμα ότι ετελεσφόρησε ένα έργο ζωής που είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας από την Σύνοδο αλλά και από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και πνευματικό Πατέρα του , περί του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ελλάδος! 
 
Πρόκειται για ένα μοναδικό πόνημα αποτελούμενο εκ δύο χιλιάδων σελίδων που φωτίζει με μοναδικό τρόπο ένα θέμα που αποτέλεσε και αποτελεί μέχρι και αήμερα σημείο τριβής στις σχέσεις των δύο Εκκλησιών!
 
Ο Μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ, δεινός γνώστης της Εκκλησιαστικής μας Ιστορίας αφιέρωσε χρόνο και πνευματικές δυνάμεις για να φέρει εις πέρας ένα μοναδικό ιστορικό έργο- μνημειώδες!
 
Και όπως ήταν φυσικό αφού ολοκλήρωσε το πόνημά του το έθεσε στη διάθεση της Συνόδου προκειμένου να εκδοθεί, όπως ακριβώς είχε αποφασιστεί από τότε που του εδόθη η εντολή για την συγγραφή του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος,όμως, δεν είχε την ίδια άποψη! Εξέφρασε τις επιφυλάξεις του ως προς την έκδοση δεδομένου όπως είπε ότι ίσως να μην είναι η κατάλληλη εποχή για να εκδοθεί ένας τέτοιος τόμος, ο οποίος μπορεί να ταράξει τις σχέσεις των δύο Εκκλησιών!

Τότε ο Μητροπολίτης Καισαριανής αντέτεινε στον Αρχιεπίσκοπο ότι επί των ημερών του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου έχουν γίνει χειρότερα τα οποία προκάλεσαν ρήξη με το Φανάρι και δεν τα υπολόγισε και τώρα κάνει πίσω μπροστά σε μία ιστορική μελέτη η οποία βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα και ντοκουμέντα;
 
 
Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν ατελέσφορη γιαυτό και ο Μητροπολίτης Καισαριανής, προφανώς σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συμπεριφορά αυτή,
παραιτήθηκε από εισηγητής της Ιεραρχίας του Οκτωβρίου, διότι όπως είπε δεν είναι αρκετά» διπλωμάτης» για να γράφει κείμενα που δεν θα φέρνουν σε δύσκολη θέση τον Αρχιεπίσκοπο!
 
 
Ο Αρχιεπίσκοπος επέμεινε ότι αυτό δεν γίνεται και πρέπει να κάνει αυτός την εισήγηση.
Ο Σεβ.Καισαριανής ωστόσο, ήταν ανένδοτος! Πρότεινε τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ να αναλάβει να κάνει αυτή την εισήγηση αλλά και ο Σεβ. Πειραιώς αρνήθηκε. Οπότε το θέμα έμεινε ανοικτό!
 
 
Ένα είναι βέβαιο: ο Μητροπολίτης Καισαριανής δεν πρόκειται να είναι εισηγητής στην τακτική Ιεραρχία του Οκτωβρίου.Για όλα όσα ακολουθήσουν την εξέλιξη αυτή θα σας ενημερώσουμε!
Υ.Γ. Συγνώμη που δεν αποκαλύψαμε την ταυτότητα όλων των πρωταγωνιστών των δύο επεισοδίων που συνέβησαν στη Σύνοδο τις δύο αυτές ημέρες, αλλά δεν θέλουμε να κάνουμε άθελά μας ζημιά σε ανθρώπους που δεν φταίνε πουθενά!
 ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

10 σχόλια:

 1. Τελικα τι σκατα συνεβει μεταξυ των φουστανατων της Καισαρειας? Παλι δεν τα βρηκαν τα φραγκα που ξοδευτικαν ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ειναι πολλάάάάάάάά τα λεφτά ....Αρη..!!!Πόσες αυτοκτονίες είπαμε πως μετρήθηκαν;;; Δύο δεν μπορούσαν να πάνε στο κΥνοβούλιο και στη σύνοδο ;; Θα έκαναν το μεγαλύτερο καλό στην Ελλάδα

   Διαγραφή
  2. Καπετάνιε σε παίρνω στο κινητό και δεν το ακούς...

   Διαγραφή
 2. Για την Ληστρική Ψευδοσύνοδο Κρήτης τι απέγινε; Πότε θα συζητηθή; Μήπως θεωρείται επουσιώδες θέμα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εισαι πολύύύύύύ πίσω.Πάει τελείωσε το θέμα για τους μαυροφορεμένους αντίχριστους....Ηρθε ο αρχιαιρεσιάρχης,αρχιοικουμενιστής αρχιδιάβολος και έδωσε κατευθύνσεις....Τελειώσαμε από κράτος,τελειώσαμε και από εκκλησία

   Διαγραφή
 3. Ωχ! Η ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία! Μποχα και δυσωδία,πάρτε κάνα μαστίγιο να βαρεσετε ,ρε ιερατειο της φαταουλιας,κάνα οβριο στο ναο Βάαλ,ε ...του Σολομώντα,εννοω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θα τους πηγαινε τελικα η ολη των εικονα , σταση , παρασταση , το λεγειν των , οι σκεψεις των , αν ειχαν εδρα στις πρωτευουσες του τουρκμενισταν η'' ουζμπεκισταν , γαμω το ειδικο βαρος της βαρβαροσυνης των.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑΥΤΟΣ Ο ΔΑΝΙΗΛ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΕΔΙΟΞΕ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΠΛΕΩΝ ΠΑΠΑ.. ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΑΙΩΣ ΕΝΑΝ ΑΞΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ .ΑΞΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο...ΔΑΝΙΗΛ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΣΑΝ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΟΝ ΚΑΡΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ,ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟΜΟΝΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟ . Και τωρα το παπαδαριο παλι ξεσπα για ...λευτα για...ιντρινγκες ,και ιντρινγκες , τσακομοι , απηλες κλπ κλπ κλπ για τον ...Χριστο.... τηποτα , για την Ορθοδοξια που προδιδεται καθημερινα απο τους ιδιους και τους αντιχριστους πολιτικους ...τηποτα ,για την νεολαια μας που πανε να την κανουνε gay ..πουστηδες και λεσβιες ...άχνα , για την Διαολο-συνοδο της Κρητης την κανανε ...γαργαρα και την προοθουνε κανονικα αυτοι οι ρασοφοροι του χιλιου Διαολου , για....τα μνημονεια των προδοτων της βουλης ...βουβαμαρα , για τον λαο που αυτοκτονει...εχουν βγαλει το σκασμο ,για τους λαθρομεταναστες που κουβαλουν εδω οι εβραιοι για να μας τελειωσουνε το παπαδαριο ..οχι μονο ειναι υπερ αλλα τους ταιζουνε και τους ποτιζουνε και απο πανω , και οι ελληνες δεν εχουν να ταισουν τα παιδια τους , ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΠΙΚΟ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΟΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ....ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΑΝΕ ΣΤΟ ΣΤΩΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ ΤΟΥ..ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΕΙ ,ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΑΥΤΑ ΤΑ...ΨΕΥΤΟΛΕΙΨΑΝΑ ΤΩΝ ΔΙΘΕΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ , ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΨΑΝΑ ΑΓΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΠΩΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΧΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ . ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΟΡΙΟΙΣ [ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ] ΤΟΥΣ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΑΣ , ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΜΑΣ ΟΙ......ΑΓΙΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΜΑΣ . ΝΑ ΤΟΥΣ..... ΧΑΙΡΩΜΑΣΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. AΣ ΜΗΝ ΛΙΒΑΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΔΑΝΙΗΛ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ - ΒΙΝΤΕΟ 2017]:
  https://katanixis.blogspot.gr/2017/03/2017_14.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. http://www.el.gr/n-w-o/atzenta-2030/169-atzenta-2030/69720-to-ypoylo-paichnidi-toy-ohe-sth-m-anatolh-kata-twn-christianwn


  ΟΗΕ και σχέδιο ισλαμοποίησης

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ