Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Συναγερμός στη ΔΕΗ λόγω κατάρρευσης εδαφών στο ορυχείο Αμυνταίου - Στην περιοχή ο πρόεδρος της ΔΕΗ . Τεράστιο το κόστος σε υλικές ζημιέδς και οι επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση της χώρας, θα φανούν το καλοκαίρι.  

Η εξέλιξη δεν ήταν "κεραυνός εν αιθρία", από το 2010 οι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κρούουν συνεχώς τον κίνδυνο κατάρρευσης.
 


Το πρόβλημα συνδέεται με τις παρεμβάσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, που παρά τα ισχυρά κονδύλια χρηματοδότησης από τη ΔΕΗ για αρχαιολογικά έργα δεν επέτρεψε απαραίτητες εργασίες για την ομαλή διάνοιξη και λειτουργία του ορυχείου, που αν είχαν γίνει δεν θα είχαμε φθάσει σε αυτό το αποτέλεσμα.

 Εισαγγελέας, θα παρέμβει να μαζέψει όλα τα ανίκανα και επικίνδυνα πρόσωπα που δεν προέβλεψαν την τεράστια καταστροφή, ενώ την γνώριζαν;;;

Πάλι οι καταναλωτές, θα πληρώσουν τα σπασμένα.

ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ, ΔΕΣΜΕΥΣΤΕ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ. 

"ΓΑΜΕΙΣΤΕ" ΚΑΙ  ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.


Καλλιόπη Σουφλή


 

Ο χώρος είχε αποκλειστεί από κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα και δεν κινδύνευσαν ζωές
 
Αποκόλληση τεράστιων εδαφικών μαζών και μετακίνηση τους σε απόσταση τουλάχιστον 40 μέτρων, σημειώθηκε περίπου στις 11 το πρωί, στο ορυχείο Αμυνταίου του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.
 


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ, από την αποκόλληση των μαζών καταπλακώθηκαν, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς τρεις γιγάντιοι καδοφόροι εκσκαφείς, ενώ κινδυνεύει με καταστροφή και ο τέταρτος εκσκαφέας, καθώς το φαινόμενο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
 


Η διεύθυνση του Λιγνιτικού Κέντρου είχε φροντίσει τις προηγούμενες ημέρες να αποκλείσει το χώρο από κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα και έτσι ευτυχώς δεν κινδύνευσαν ζωές.
 


Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη ένταση στο γειτονικό χωριό των Αγίων Αναργύρων και ενδεχεται να αποφασιστεί εκκένωση.
 


Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ζημιές που έχει υποστεί το ίδιο το ορυχείο είναι πολύ μεγάλες με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η τροφοδοσία των δύο μονάδων παραγωγής ρεύματος του Αμυνταίου, οι οποίες πάντως επί του παρόντος είναι σε προγραμματισμένη συντήρηση.
 


Στο ορυχείο Αμυνταίου και στη ΔΕΗ έχει σημάνει συναγερμός.
 


Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ενημερώθηκε και μεταβαίνει εκτάκτως στο Αμύνταιο.
 


Επίσης στην περιοχή μεταβαίνει και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης.
 


Η εξέλιξη δεν ήταν "κεραυνός εν αιθρία", από το 2010 οι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κρούουν συνεχώς τον κίνδυνο κατάρρευσης.
 


Το πρόβλημα συνδέεται με τις παρεμβάσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, που παρά τα ισχυρά κονδύλια χρηματοδότησης από τη ΔΕΗ για αρχαιολογικά έργα δεν επέτρεψε απαραίτητες εργασίες για την ομαλή διάνοιξη και λειτουργία του ορυχείου, που αν είχαν γίνει δεν θα είχαμε φθάσει σε αυτό το αποτέλεσμα.
 


Το ευτύχημα είναι ότι εδώ και δύο μερες, το ορυχείο είχε δώσει "ενδείξεις" καθίζησης, με αποτέλεσμα να δοθεί απαγορευτικό εισόδου στους εργαζομενους και να μην θρηνούμε αυτή τη στιγμή θύματα.


Το κόστος ωστόσο σε υλικές ζημιές είναι τεράστιο από μηχανήματα που έχουν καταπλακωθεί αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ και οι επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση της χώρας θα φανούν το καλοκαίρι, αφού ο σταθμός του Αμυνταίου είναι εξαιρετικά δύσκολο να τεθεί σε λειτουργία.

ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ