Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ! ΠΩΣ ..."ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΕ" στην Αθήνα, από το Νταχάου ο Ν.Ζαχαριάδης;

ΟΙ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΛΙΡΕΣ, ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ (ΚΟΚΚΙΝΑ) ....ΘΑΥΜΑΤΑ!
Όταν το στρατόπεδο Νταχάου κατελήφθη από τους Αμερικανούς στις 28 Απριλίου 1945, ο Νίκος Ζαχαριάδης δεν βρισκόταν εκεί. 
Κρυβόταν στο Μόναχο. 
 
 
Πληροφορήθηκε ότι τον έψαχναν οι Αμερικανοί και εμφανίστηκε στις 30 Απριλίου. 
 
 
Ο ίδιος στο βιογραφικό του σημείωμα που κατέθεσε στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ στις 15-08-1946 ανέφερε: "Όταν στις 29 του Απρίλη ήρθαν οι αμερικάνοι στο Νταχάου εγώ έφυγα και πήγα στο Μόναχο στους εκεί δικούς μας αιχμάλωτους πολέμου (εαμίτες και ελασίτες). 
 
 
Μετά 2 μέρες ήρθαν οι αμερικανοί και με πήραν και με κράτησαν, ως τη ημέρα που μ’ έστειλαν αεροπορικώς στο Παρίσι, σ’ ένα είδος περιορισμού".
Αποτέλεσμα εικόνας για νίκος ζαχαριάδης
Ο απεσταλμένος του 'Ριζοσπάστη' στην διάσκεψη του Σαν Φρανσίσκο για την δημιουργία του ΟΗΕ, ο Κώστας Γυφτοδήμος (Καραγιώργης) ενημερώθηκε από την 'OSS' (πρόκειται για τόν "πρόγονο" της 'CIA'!) για την τύχη του Ζαχαριάδη, την πρώτη Μαΐου, αμέσως μετά τον εντοπισμό του και έστειλε το ακόλουθο επείγον τηλεγράφημα στο Κόμμα: «ΑΓΙΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ, 1 του Μάη, (Ιδ. επείγον τηλεγράφημα. Ωρα 1.45′ π.μ.). 
 
 
Στο διαβόητο χιτλερικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου, κοντά στο Μόναχο, που το κατέλαβαν χθες τα αμερικανικά στρατεύματα, οι σύμμαχοί μας (...) Αμερικανοί απελευθέρωσαν μεταξύ των 32.000 κρατουμένων και τον αγαπημένο μας (!) αρχηγό σ. Νίκο Ζαχαριάδη.
 
 
Εζήτησα από τις αμερικανικές αρχές λεπτομέρειες (!) για τις συνθήκες της απελευθέρωσης του σ. Ζαχαριάδη, τις οποίες και θα σας μεταδώσω αμέσως μόλις τις λάβω» ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για νίκος ζαχαριάδης
Στο «Ριζοσπάστη» περίμεναν μερικές hμέρες να επιβεβαιωθεί η πληροφορία και την Τετάρτη, 16 του Μάη του 1945, επανήλθαν και έγραψαν υπό τον τίτλο «ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΗΡΩΪΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΣ σ. ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ» και υπότιτλο «Ταξιδεύει μέσω Ιταλίας 
– Επίσημη ανακοίνωση από το υπ. Εξωτερικών» τα εξής: 

«…Περιμέναμε όλοι νεώτερες λεπτομέρειες. 
Περιμέναμε και η αγωνία μεγάλωνε. 
Γιατί η πρώτη είδηση δεν είχε συνέχεια και επιβεβαίωση. Ανησυχήσαμε όλοι. 
 
 
Το κόμμα, η μάνα, η οικογένεια του αγαπημένου μας αρχηγού, όλοι οι δημοκράτες που έβλεπαν και βλέπουν στο Νίκο Ζαχαριάδη τον ατρόμητο πρώτα αγωνιστή, το φωτισμένο ηγέτη, το μάρτυρα στον αγώνα του λαού μας για δημοκρατία, ανεξαρτησία και λευτεριά. 

Αποτέλεσμα εικόνας για νίκος ζαχαριάδης
Το υπουργείο των Εξωτερικών σε σχετικό διάβημα του σ. Μ. Πορφυρογέννη και έπειτα από αίτηση της Κ.Ε. του ΚΚΕ που ζητούσε θετικές πληροφορίες για την τύχη του αρχηγού του και παρακάλεσε να διευκολυνθεί η επιστροφή του, έδωκε δια του πρεσβευτού του κ. Πανά την ακόλουθη ανακοίνωση: «… ο κ. Νίκος Ζαχαριάδης, αρχηγός του ΚΚΕ, βρίσκεται σώος και υγιής σε βρετανική ζώνη κατοχής και μέσα σε λίγες ημέρες θα επιστρέψει στην Ελλάδα με την ...φροντίδα (!!!) των αγγλικών στρατιωτικών αρχών». 

Ο Νίκος Ζαχαριάδης, ο αρχηγός του ΚΚΕ, βρισκόταν σώος και υγιής, δηλαδή δεν είχε προσβληθεί από τύφο, όπως έγραψαν οι Ρουφιάνοι της Αριστεράς χρόνια μετά. 
Για παράδειγμα ο ευφάνταστος Γιώργος Μαργαρίτης , τεύχος 235 (της Ελευθεροτυπίας-Ιστορικά, της 6/5/2004), έγραψε: «Η επιστροφή αυτή δεν έγινε γρήγορα, καθώς ο πρώην κρατούμενος χρειάστηκε ιατρικές φροντίδες για την αποκατάσταση της κλονισμένης από της στερήσεις φυσικής του κατάστασης». (Π Α Ρ Α Μ Υ Θ Ι Α  της Χαλιμάς!)

Αποτέλεσμα εικόνας για νίκος ζαχαριάδης
Το υπουργείο εξωτερικών έλεγε, ότι ήταν σώος και υγιής και ο Ζαχαριάδης είπε ότι τον κράτησαν σε ένα είδος περιορισμού. Μόνο ο Μαργαρίτης τον έστειλε σε «σανατόριο». 
Ο ίδιος ο Ζαχαριάδης, δεν είπε πουθενά για ιατρικές φροντίδες και έγραψε απλά ότι τον «κράτησαν σ’ ένα είδος περιορισμού», ως την ημέρα τον έστειλαν αεροπορικώς στο Παρίσι.

Ο Νίκος Ζαχαριάδης λοιπόν βρισκόταν στη βρετανική ζώνη κατοχής «σώος και υγιής»... 

Στο αυτοβιογραφικό σημείωμα που έγραψε ο ίδιος ο Νίκος Ζαχαριάδης και το κατέθεσε στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ στις 15-08-1946 ανέφερε: « Όταν στις 29 του Απρίλη ήρθαν οι αμερικάνοι στο Νταχάου, εγώ έφυγα και πή­γα στο Μόναχο, στους εκεί δικούς μας αιχμάλωτους πολέμου (εαμίτες και ελασίτες). 
 
 
Μετά 2 μέρες ήρθαν οι αμερικάνοι και με πήραν και με κράτησαν, ως την ημέρα που μ’ έστειλαν αεροπορικώς στο Παρίσι, σ’ ένα είδος περιορισμού. Στο Παρίσι παρουσιάστηκα στην Ελλην. Πρεσβεία, αυτή ενήργησε στην αγγλική Πρεσβεία, και έτσι έφτασα στις 29.05.45 στην Αθήνα με το όνομά μου σαν αξιωματικός του ελληνικού στρατού. Αυτό έγινε για να ευκολυνθεί το ταξίδι». 

Σχετική εικόνα
Επομένως βρισκόταν σε ένα είδος περιορισμού στην Βρετανική Ζώνη.

Βρισκόταν 45 χιλιόμετρα από το Αμβούργο, στο Λύνεμπουργκ, (γερμανικά Lüneburg), στην Ülzener Straße αριθ. 31, εκεί που μετέφεραν και τον Χάϊνριχ Χίμλερ, που είχε συλληφθεί στις 22 Μαΐου κοντά στην Βρέμη. 
Στο Λύνεμπουργκ, ήταν το Κέντρο Ανακρίσεων. Το αρχηγείο του Μοντγκόμερυ τότε, (τον Μάιο του 1945), ήταν στο Häcklingen, 6 χλμ από το Λύνεμπουργκ, το οποίο είχε αεροδρόμιο. 

Ο Ζαχαριάδης μεταφέρθηκε αεροπορικά από το Μόναχο, στην αγγλική ζώνη κατοχής, στο Λύνεμπουργκ και κρατήθηκε στο 31ο Ανακριτικό Κέντρο, «Civilian Interrogation Camp», ανακρινόμενος από τη SIS ('MI-6'). 

Όπως προκύπτει και από τα Αρχεία του «Public Records Office» το  31ο Ανακριτικό Κέντρο , βρισκόταν σε συνεχή επαφή με το 'Foreign Office'.
Επομένως ο Ζαχαριάδης από το Λύνεμπουργκ μιλούσε με το Λονδίνο, και δεν ταξίδευε στις 16 Μαίου, όπως ψευδώς έγραφε ο 'Ριζοσπάστης'. 

Ο Ζαχαριάδης, σκόπιμα απέφυγε να αναφέρει στο βιογραφικό του την «βρετανική ζώνη κατοχής», για την οποία ήταν κατηγορηματικό το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, που τόνισε ότι «βρισκόταν υπό τη φροντίδα των αγγλικών στρατιωτικών αρχών, στην αγγλική ζώνη» και έγραφε ότι τον είχαν οι αμερικανοί, «σ’ ένα είδος περιορισμού», μέχρι που τον πήγαν αεροπορικώς στο Παρίσι, του έβγαλαν χαρτιά στρατιωτικού και έφθασε στην Αθήνα σαν αιχμάλωτος πολέμου, φορώντας  Ε Γ Γ Λ Ε Ζ Ι Κ Η   στολή, με 'VIP' πτήση!

Ο Ζαχαριάδης σκόπιμα ήθελε να αποφύγει να δώσει εξηγήσεις για το είδος του περιορισμού γιατί ήθελε να αποκρύψει ότι έκλεισε κάποια συμφωνία με τους Άγγλους. Το ΚΚΕ, επίσης εντελώς ψευδώς, στα επίσημα κείμενα του λέει :

«Με την απελευθέρωση του στρατοπέδου του Νταχάου, τον Ζαχαριάδη τον πήραν οι Αμερικάνοι και τον πήγαν στο Παρίσι απ’ όπου επέστρεψε στην Ελλάδα. (Από το βιβλίο, «Το ΚΚΕ, επίσημα κείμενα», τόμος ένατος 1961-1967, Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή, Αθήνα 2002, σελ. 855) 

Η Μοίρα του Θανάση που τον φώναζαν Άρη, που του φόρτωσαν την σφαγή του Μελιγαλά, ήταν μέρος των συμφωνιών του Ζαχαριάδη με την Ιντέλιτζενς Σέρβις στη «βρετανική ζώνη κατοχής». 
Άλλωστε την Ομάδα του Θανάση την οδήγησε στην Ενέδρα των κυβερνητικών, ο «Αχτιδικός» που του επέδωσε το μήνυμα της διαγραφής του. Το Κόμμα έδωσε τον Θανάση... 

Τη 13η μέρα, αφότου ανέλαβε την ηγεσία του ΚΚΕ ο Ζαχαριάδης, είχε διαφοροποιηθεί από  «τα λάθη του Δεκέμβρη» και την Συμφωνία της Βάρκιζας, και στις 12 Ιουνίου δια του 'Ριζοσπάστη' ανακοινώσε την καταδίκη και απομόνωση του Άρη Βελουχιώτη. 
Με τις συμφωνίες αυτές άλλωστε συνδέεται και η δήλωση του για τη Β. Ήπειρο που έγινε στις 25 Μαΐου.

Αποτέλεσμα εικόνας για νίκος ζαχαριάδης
Η αποκήρυξη του Βελουχιώτη, η αποχή από τις εκλογές της 31ης Μαρτίου 1946 και η διακριτική συμμετοχή στο Δημοψήφισμα για την επάνοδο του Γεωργίου ήσαν στο πλαίσιο αυτών των συμφωνιών που βρίσκονται αποτυπωμένες στο απόρρητο έγγραφο για την ανάκριση Ζαχαριάδη, που παραμένει ακόμα μυστικό, και ποτέ κανείς δεν θέλησε να ψάξει στα Αγγλικά και τα Αμερικανικά αρχεία, για να το αποκαλύψει. 
Το ενδιαφέρον είναι ότι ο οξυδερκής Ζαχαριάδης αντιλήφθηκε κατά τη διαδικασία του debrifing, ότι οι Άγγλοι γνώριζαν πολλά για τα εσωτερικά του Κόμματος, που το επηρέαζαν με τις ΛΙΡΕΣ, οπότε απέκτησε την βεβαιότητα για την ύπαρξη χαφιέδων, όπως στα χρόνια του Μεταξά.

Όταν μάλιστα ο Μάρκος Βαφειάδης, που ήταν πράκτορας των Αγγλων από το 1938, όταν συνεργάστηκε στο Κίνημα της Κρήτης, έστειλε το 1948 γράμμα στην Κεντρική Επιτροπή του Σοβιετικού Κόμματος κατηγορώντας το Ζαχαριάδη, ότι είναι χαφιές των Άγγλων, κατάλαβε ότι κάποιος του είχε σφυρίξει τις συμφωνίες που έκανε με τους Άγγλους, στο πλαίσιο φυσικά της συμφωνίας Στάλιν-Τσώρτσιλ.

Αποτέλεσμα εικόνας για νίκος ζαχαριάδης
Ο Μάρκος, στην 5η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε.,στις 30-31 Ιανουαρίου 1949 στο χωριό Ψαράδες στις Πρέσπες, παρουσία Ρώσων και Αλβανών συντρόφων της Κομινφόρμ , εκτόξευσε σε βάρος του Ζαχαριάδη την κατηγορία  ότι ήταν «Πράκτορας της Ιντέλιτζενς Σέρβις». 

Ο Ζαχαριάδης λοιπόν, μεταφέρθηκε αεροπορικά από το Μόναχο στο Λύνεμπουργκ στις 2 Μαΐου και μετά από 23 ημέρες, στις 25 Μαΐου, μεταφέρθηκε αεροπορικά από τους Άγγλους στο Παρίσι, όπου τον πήγαν στην Ελληνική Πρεσβεία για να του εκδώσει ταξιδιωτικά έγγραφα. 
 
 
Από το Παρίσι, πέταξε στις 28 Μαΐου για τη Νάπολι από όπου έφυγε το πρωί της 29ης και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Χασάνι (αυτό που λέγαμε αεροδρόμιο Ελληνικού). 
 
 
Όταν ο σ. Νίκος έφτασε επιτέλους στην Αθηνα, «Ριζοσπάστης» έγραψε : «Ο σ. Ζαχαριάδης ήρθε με αεροπλάνο σήμερα το πρωΐ μέσον Νεαπόλεως. Από το Παρίσι έφυγε χθες αεροπορικώς. Το απόγευμα ο σ. Ζαχαριάδης ήρθε στα γραφεία του «Ριζοσπάστη». Φορούσε την στρατιωτική στολή των αιχμαλώτων και είναι γερός». 

Ούτε λέξη για την Βασιλική Αγγλική Αεροπορία - 'RΑF' που τον έφερε  και βέβαια αφού ήρθε ως έλληνας αξιωματικός φορούσε, «την στρατιωτική στολή των ..αιχμαλώτων». 

Αποτέλεσμα εικόνας για νίκος ζαχαριάδης
Ο ΝΕΚΡΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ, ΤΟ 1973 ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ, Ή ΤΟΝ ..."ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ";;;

Από την απελευθέρωση του Νταχάου μέχρι την άφιξη του Ζαχαριάδη στην Αθήνα, πέρασαν 30 ημέρες και βρισκόταν σώος και υγιής , σ’ ένα είδος περιορισμού, σε βρετανική ζώνη κατοχής. Το τι έκανε εκεί, και γιατί βρισκόταν σε ένα είδος περιορισμού, δεν θέλησαν ποτέ να μας το εξηγήσουν οι σοφοί ιστορικοί και οι πολιτικοί....

 
[Πηγή: 'δελτίο των 11']


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

10 σχόλια:

 1. Πρεπει να ΑΦΑΝΙΣΤΕΙ, πληρες ο κομμουνισμος κι μαζι αυτης της "θρησκειας" κι ΟΛΟΙ που την ασπαζονται κι ακολουθουν.

  Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ταλμουδ.

  Ο Σ. Μυριβηλης, ειχε πει.
  Ο συνειδητος κομμουνιστης ΠΑΥΕΙ να ειναι Ελληνας.

  Ακομα κι ο Καζαντζακης ειχε γραψει, μετα απο μια μικρη περιοδο που φλερταρε τον εγχωριο κομμουνισμο.
  Πως ο κομμουνισμος ειναι νοητικη ψωριαση.  (Αξιζει να το διαβασουν ολοι που Αγαπουν την Ελλαδα).
  ".1946-1949

  Στρατής Μυριβήλης: Ο Κομμουνισμός και το Παιδομάζωμα "
  https://www.scribd.com/document/267965352/%CE%A3%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%9C%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AE%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%9F-%CE%9A%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%A0%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CF%89%CE%BC%CE%B1


  eksothen

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εποχες του ασιατη Κυρου . Ο ενας προδιδε τον αλλον και ο αλλος δολοφονουσε-κυνηγουσε τον εναν. Οι ασιατες μεταξυ των αλλα και με οποιοδηποτε φερονται αρρωστημενα-βαρβαρικα. Με τα λεφτα των ελληνικων τραπεζων οι αγγλοι και με τον βασιλικο οικο της ελλαδος {!!!!} χρησιμοποιησαν τεμαχια βαρβαρικα να αλληλοσφαγουμε οπως εγινε για να εχουν κυβερνητικους ανθρωπους των για πολλες δεκαετιες στην ελλαδα. Απλοικο οσο ενα πρωινο χεσιμο κυριακης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Λαός ΞΕΧΝΑ τι σημαίνει ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η Μοίρα του Θανάση που τον φώναζαν Άρη, που του φόρτωσαν την σφαγή του Μελιγαλά, ήταν μέρος των συμφωνιών του Ζαχαριάδη με την Ιντέλιτζενς Σέρβις στη «βρετανική ζώνη κατοχής».

  Εδω μιλαει για τον ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ- η αλοιως ΘΑΝΑΣΗ ΚΛΑΡΑ.
  Αυτο για οσους "πιστευουν",τους κκεδες!
  Ο Αρης ειχε ηδη αυτοκτονησει,τοτε."Η σφαγη ",στο Μελιγαλα,δεν ηταν "σφαγη".Ντοπιοι μολις εφυγαν οι γερμανοι ,και μετα απο οσα ειχαν περασει με τους γερμανους και τους φιλους τους ελληνες δοσιλογους,μολις εφυγαν οι γερμανοι τους πηραν με τσουγκρανες φτυαρια και οτι ειχαν.Αυτοι αναγκαστηκαν και μαζευτηκαν στην αθηνα και στις μεγαλες πολεις .Σημερα ειναι οι "οικονομικα " αποκατεστημενοι,"επιφανεις".Τους "συνανταμε".καθημερινα,στην tv.Καθως και πολλοι πολιτικοι..
  Για να μην παρει εκταση το θεμα,εστειλαν τους κκεδες,πως εγινε μακελιο,μεταξυ "εθνικοφρονουντων" και "αριστερων".Για να τους σωσουν ,και ασφαλως για να "πανε" μεχρι τις μερες μας.
  Μεγαλη σαπιλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Υποθετω, και οι γυναικες, τα νηπια και οι ιερωμενοι που επισης σφαγιαστηκαν απο τους Ελασιτες, ηταν κι αυτοι "ταγματασφαλιτες", σωστα?

   Δεν με ενδιαφερει αν εισαι κομμουνιστης η' οτιδηποτε αλλο θελεις, ομως, αν εισαι εντιμος ανθρωπος διαθεσε λιγο χρονο και διαβασε τις ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ αυτοπτων ανθρωπων που ειδαν με τα ματια τους το μαζικο εγκλημα που συνετελεσθη.

   Εδω,

   https://ellhnikaxronika.com/2017/03/11/%CE%B7-%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B7%CE%B3%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%AC-73-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD/

   Κι εδω ακομα πιο συγκλονιστικη περιγραφη της θηριωδιας.

   https://panosz.wordpress.com/2009/09/11/civil_war-23/

   Θανος Κ

   Διαγραφή
 5. Όταν έφθασε στην Αθήνα ο Ζαχαριάδης με αεροσκάφος της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας φορώντας μπουφάν των Άγγλων πιλότων, οι «σύντροφοι» του διεπίστωσαν έκπληκτοι ότι είχε βάλει κιλά, ήταν αρκετά υπέρβαρος σε αντίθεση με τον στρατάρχη Παπάγο και άλλους Έλληνες αξιωματικούς που έφθασαν από το Νταχάου αποστεωμένοι, όχι επειδή οι Γερμανοί τους είχαν στερήσει την τροφή αλλά διότι υπήρχε γενικώς έλλειψη τροφής.
  Οι Γερμανοί, λέγεται, ότι τον χρησιμοποιούσαν ως διερμηνέα λόγω της αρίστης γνώσεως της ρωσικής, λόγω των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο της Ανατολής, στο οποίο οι μπολσεβίκοι εξεπαίδευαν στελέχη για να επανδρώσουν τα διάφορα κομμουνιστικά κόμματα.

  Δύο μήνες μετά την άφιξη του στην Αθήνα, συνελήφθη τυχαίως σε μπλόκο, ενώ πήγαινε σε εκκλησία για να παραστεί ως ανάδοχος (νονός)στην βάπτιση του στελέχους του ΚΚΕ Παναγιώτη Ψυχάρη. Αναγκαστικά νονός έγινε ο κουνιάδος του Π.Ψυχάρη,το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής Κώστας Λουλές. Το όνομα αυτού Σταύρος Ψυχάρης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Όταν οι Ναζί υπέγραψαν μαζί με τους Σταλινικούς το σύμφωνο Ρίμπερτοφ-Μολότοφ στη Ρωσία
  αφέθηκαν ελεύθεροι όσοι κρατούνταν. Τους Αρχιπράκτορες τους έστελναν με Αεροπλάνα πίσω..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. http://esxatianasxesi.blogspot.gr/2017/06/video.html


  Συλλεκτικό video - Ο Κουρουμπλής σας, χορεύοντας... ζεϊμπέκικο (σαν μαϊμού) στην Ιθάκη. Στ' @ρχίδι@ του κι η πείνα σας, στ' @ρχίδι@ του κι η ανεργία σας, στ' @ρχίδι@ του κι η φυγή των παιδιών και των εγγονιών σας στο εξωτερικό...


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. γαμιεται ο ψευτο-στραβούλιακας γαμώ το πασόκ του και το μαγαζί της μάνας του !

   Διαγραφή
  2. ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΣΙΡΚΟΥ ΕΔΩ:

   http://mavrifatria.blogspot.gr/2012_06_01_archive.html

   Διαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ