Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

«ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ» ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ! Ξεκινούν ξανά οι πλειστηριασμοί! – Σε ποιους ρίχνουν το μπαλάκι οι συμβολαιογράφοι

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν  καυτηριάζουν το γεγονός ότι έμειναν απροστάτευτοι από την πολιτεία απέναντι στους προπηλακισμούς που δέχονταν κατά τη διάρκεια των πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία, υποστηρίζοντας ότι η πολιτεία δεν έλαβε όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα, ούτε όμως προχώρησε σε κάποια λύση πάνω στο θέμα.
Με τα ταύτα αποφασίζουν να σταματήσουν την αποχή τους σηκώνοντας έτσι το γάντι προς την πολιτεία να λάβει επιτέλους μέτρα.

Σταματούν την αποχή, γιατί το μπαλάκι, είναι... ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ!
ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ, ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ1
Είναι και τα ... μπικικίνια... τα ματωμένα...
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ... ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ.


Καλλιόπη Σουφλή


Symvolaiografoi_Pleistiriasmos


Τα σπίτια τους στο σφυρί θα δουν να βγαίνουν δανειολήπτες καθώς οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην αποχή τους. Οι συμβολαιογράφοι εδώ  και 8 μήνες αρνούνταν να συμμετέχουν σε πλειστηριασμούς κατοικιών με επισπεύδοντες τράπεζες, δημόσιο και δήμους.


Πριν από δύο μήνες είχαν κάνει το πρώτο βήμα αποδεχόμενοι να προσέρχονται σε πλειστηριασμούς κατοικιών άνω των 300.000 ευρώ. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν  καυτηριάζουν το γεγονός ότι έμειναν απροστάτευτοι από την πολιτεία απέναντι στους προπηλακισμούς που δέχονταν κατά τη διάρκεια των πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία, υποστηρίζοντας ότι η πολιτεία δεν έλαβε όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα, ούτε όμως προχώρησε σε κάποια λύση πάνω στο θέμα.


Οπως λένε ενώ η 8μηνη αποχή έδωσε προσωρινή λύση σε πολλούς συμπολίτες μας (των οποίων τα σπίτια δεν βγήκαν στο σφυρί) εντούτοις η πολιτεία άφησε ανεξέλεγκτα τα διάφορα κινήματα κατά των πλειστηριασμών που θεωρούσαν ότι οι συμβολαιογράφοι είναι υπεύθυνοι για τους πλειστηριασμούς.


Με τα ταύτα αποφασίζουν να σταματήσουν την αποχή τους σηκώνοντας έτσι το γάντι προς την πολιτεία να λάβει επιτέλους μέτρα.


Η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:

«Η απονομή της δικαιοσύνης αποτελεί βασικό στοιχείο κάθε ευνομούμενης Πολιτείας, ακολουθεί δε διάφορα στάδια με τελευταίο και σημαντικότερο την εκτέλεση των αποφάσεων, έργο της εκτελεστικής εξουσίας.


Η τυχόν δυσλειτουργία της εκτέλεσης των αποφάσεων οδηγεί σε πλημμελή απονομή της δικαιοσύνης με ότι αυτό συνεπάγεται.


Είναι δεδομένο ότι η βαθειά οικονομική κρίση, που βιώνει η Χώρα έχει προκαλέσει σε πολλές περιπτώσεις αντικειμενική αδυναμία μερίδας των συμπολιτών μας να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. 

Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι η τεράστια διόγκωση του ιδιωτικού χρέους των Ελλήνων και η αύξηση των οφειλών συμπολιτών μας, είτε προς τις Τράπεζες, είτε προς το Δημόσιο, είτε προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, είτε προς ιδιώτες.
 
 
Η κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί απαιτούσε και απαιτεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισής της. 
Και αυτό διότι αφενός μεν υφίστανται κατηγορίες οφειλών, οι οποίες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ολικά για αντικειμενικούς λόγους και λόγω απρόβλεπτης μεταβολής των συνθηκών, αφετέρου δε υφίσταται κατηγορία οφειλών οι οποίες προέκυψαν κατόπιν στρατηγικής επιλογής των οφειλετών ενώ η μη εξόφλησή τους είναι κοινωνικά απαράδεκτη και κολάσιμη.


Η παραπάνω κατάσταση ενεργοποίησε πολλαπλές αντιδράσεις, οι οποίες επικεντρώθηκαν και περιορίσθηκαν στο τελικό στάδιο απονομής της δικαιοσύνης, δηλαδή στο στάδιο της αναγκαστικής εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων και πιο συγκεκριμένα στο στάδιο διενέργειας των πλειστηριασμών. 


Και ατυχώς οι αντιδράσεις εμφανίζονταν αδιακρίτως κατά πάντων των πλειστηριασμών, οι οποίοι επισπεύδονταν από οποιονδήποτε κατά οποιουδήποτε ανεξαρτήτως της αιτίας της οφειλής.


Δέκτες των παραπάνω αντιδράσεων υπήρξαμε εμείς οι συμβολαιογράφοι παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή μας στην όλη διαδικασία της εκτέλεσης έχει στόχο την ολοκλήρωση απονομής της δικαιοσύνης, ενώ η παρουσία μας αποτελεί εγγύηση για την τήρηση της νομιμότητας της όλης διαδικασίας.


Κατόπιν των ανωτέρω το Σώμα των Συμβολαιογράφων με απόφαση των συλλογικών του Οργάνων από τα μέσα του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2016 αποφάσισε την αποχή από την διενέργεια ορισμένων κατηγοριών πλειστηριασμών, οι οποίοι έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, για τα οποία κρίνεται αναγκαία η λήψη μέτρων προστασίας των συμπολιτών μας οφειλετών.


Η σκοπιμότητα έναρξης της αποχής μας ήταν αφενός μεν η απαίτηση από την Πολιτεία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση της ομαλότητας και της νομιμότητας στην απονομή της δικαιοσύνης σε όλα τα στάδια αυτής, αφετέρου δε η υπόδειξη προς όλους τους αρμόδιους Πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες να ενσκήψουν στο μείζον αυτό πρόβλημα, το οποίο απειλεί την κοινωνική συνοχή, την νομιμότητα και την οικονομική ζωή της Χώρας.


Δυστυχώς όμως, μετά την πάροδο οκτώ (8) μηνών προκύπτει ότι ουδείς από τους Πολιτειακούς παράγοντες, κανένας πολιτικός χώρος και κανένας κοινωνικός θεσμός δεν έκρινε σκόπιμο να προσεγγίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα και να προτείνει έστω μια κάποια λύση.


Αντίθετα, η δική μας αποχή από τη διενέργεια συγκεκριμένων πλειστηριασμών ενώ έδωσε προσωρινή λύση σε πολλούς συμπολίτες μας έδωσε και την ευκαιρία σε όλους αυτούς που υποχρεούνται να προτείνουν λύσεις και να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις να καλυφθούν πίσω από την αποχή μας, αφήνοντάς μας μόνους κάθε Τετάρτη να αντιμετωπίζουμε ακραίες συμπεριφορές ελάχιστης μερίδας συμπολιτών μας, οι οποίοι πιστεύουν ότι οι συμβολαιογράφοι ευθύνονται γι’ αυτό που βιώνουν και η μη διενέργεια πλειστηριασμών είναι η λύση στο πρόβλημα.


Τα Συλλογικά Όργανα των Συμβολαιογράφων καταγγέλλουν την πλήρη αδιαφορία κάθε αρμοδίου σχετικά με το παραπάνω θέμα, καθώς και την άδικη στοχοποίηση των συμβολαιογράφων. Καλούν την Πολιτεία, τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Αποφασίζουν δε την παύση της αποχής των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς».ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

3 σχόλια:

  1. Σε συνεννόηση με τους συριζανελ και με την πλήρη συμφωνία όλων των κομμάτων ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοι. Οι συμβολαιογράφοι εξασφάλισαν ότι μέρος του ποσού που θα πληρώνει κάθε ενδιαφερόμενο κοράκι, θα πηγαίνει στο ταμείο συμβολαιογράφων. Το 95% των πλειστηριασμών γίνεται σήμερα από τράπεζες και όπως μας είπε και ο στουρναρας 120.000 τουλαχιστον ιδιοκτησίες θα πρέπει να βγουν σε πλειστηριασμό μέχρι το 2019! Ξεκινάει λοιπόν πιλοτικά το πρόγραμμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών το οποίο θα μπεί σε πλήρη εφαρμογή σε κανένα μήνα και ως εκ τούτου οι συμβολαιογράφοι των τραπεζών - διότι αυτοί προϊστανται των συλλόγων - ανακοίνωσαν μόνοι τους ότι σταματούν την αποχη. Την επόμενη Τετάρτη πρέπει να γίνει χαμός στα ειρηνοδικεία, πρέπει να πάμε όλοι. Και συγχαίροντας την εξαίρετη προσπάθεια αυτών που έβγαλαν στη φόρα ποιοί είναι οι συμβολαιογράφοι που κερδίζουν, να συνεχίσουμε να τους φωτογραφίζουμε σαν τους σύγχρονους μαυραγορίτες οι οποίοι θα κάνουν περιουσίες και οι οποίοι εύχομαι ολόψυχα να τιμωρηθούν με δήμευση περιουσίας και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων όταν ελευθερωθεί αυτός ο τόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καθένας που θα αναλάβει βρώμικο έργο, αναλαμβάνει ταυτόχρονα και την ευθύνη των συνεπειών....εκτός και αν νομίζουν ότι τα βρώμικα χρήματα θα τους κάνουν αθάνατους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ