Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Δεν τους έπεισε ούτε ο Τσίπρας – Πνίγεται στα σκουπίδια και στη βρώμα η Ελλάδα


Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά τη συνεδρίαση της εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεών της τονίζοντας ότι η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, δεν διασφαλίζει ούτε τις θέσεις εργασίας των συμβασιούχων ούτε τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας.


Εδώ, δεν διασφάλισε τις προεκλογικές του υποσχέσεις... εσάς θα διασφαλίσει;
Άλλωστε, τα σκουπίδια ταιριάζουν τέλεια με τα σκουπίδια που ψήφισαν τα σκουπίδια οι ψηφοφόροι τους., που μετέτρεψαν την Ελλάδα, σε σκουπίδι.

Καλλιόπη ΣουφλήClipboard


Αποτυχημένη ήταν τελικά και η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ καθώς, αν και αρχικά το Μαξίμου εμφανίστηκε αισιόδοξο αναφέροντας ότι αυτή έγινε σε «καλό κλίμα», τελικά οι συνδικαλιστές, στη συνεδρίασή τους, αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Έτσι, τα «βουνά» των σκουπιδιών θα παραμείνουν για μία ακόμα μέρα και τουλάχιστον μέχρι αύριο Πέμπτη, ημέρα γενικής απεργίας στους ΟΤΑ, αποτελώντας πλέον υγειονομική βόμβα. Την κατάσταση δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι από σήμερα ξεκινάει ο μεγάλος καύσωνας, ενώ ήδη οι υπερβάσεις στις τιμές των ατμοσφαιρικών ρύπων έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.

Όπως δήλωσε πάντως χθες μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας «επειδή υπάρχουν δύσκολες καιρικές συνθήκες το προσωπικό ασφαλείας θα είναι αυξημένο για να μην υπάρχουν προβλήματα στη δημόσια υγεία».


Τι είχε υποσχεθεί ο Τσίπρας

Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε να παίξει τον ρόλο του «καλού» και να κατευνάσει τους συμβασιούχους στους οποίους υποσχέθηκε να αλλάξει την τροπολογία Σκουρλέτη και τους έταξε πλήρη απαλοιφή του ηλικιακού ορίου στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, μοριοδότηση βάσει της τροπολογίας Σκουρλέτη και άμεση σύναψη νέων συμβάσεων για τη συνέχιση της εργασίας τους, περισσότερες από 2.5000 προσλήψεις, και αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δήμους και όχι από ιδιώτες.


Γιατί η ΠΟΕ-ΟΤΑ απέρριψε την πρόταση Τσίπρα

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά τη συνεδρίαση της εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεών της τονίζοντας ότι η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, δεν διασφαλίζει ούτε τις θέσεις εργασίας των συμβασιούχων ούτε τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας.

«Η κυβέρνηση με τις προτάσεις της προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να ξεφύγει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Μεταθέτει το πρόβλημα στους δημάρχους και σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζεται η προκήρυξη ακόμα και των 2.500 θέσεων εργασίας», τονίζει.

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για συνέχιση των κινητοποιήσεων «με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και ενότητα» και καλεί τα μέλη της να ενισχύσουν τις καταλήψεις σε αμαξοστάσια και ΧΥΤΑ και να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης και στο συλλαλητήριο το πρωί της ίδια ημέρας μπροστά από τα γραφεία της, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ παρότι πήραν από τη κυβερνηση σχεδόν τα πάντα (κατάργηση ορίου ηλικίας, 2.500 προσλήψεις, όχι συμμετοχή ιδιωτών στην καθαριότητα) αποφάσισαν να συνεχίσουν γιατί ζητούν περισσότερα.

Οι συνδικαλιστές, θεωρούν μικρό τον αριθμό των 2.500 προσλήψεων που τους υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μαξίμου. Εκτιμούν ότι αποτελεί βάση εκκίνησης, αλλά ταυτόχρονα, όπως είπε, πετά το μπαλάκι στους δήμους και διεκδικούν 10.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα. Επίσης, ζητούν περισσότερες διασφαλίσεις για την μη είσοδο ιδιωτών στην καθαριότητα.


Πολιτική σύγκρουση

Η απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις μέχρι την Πέμπτη προκάλεσε πολιτική σύγκρουση με τη ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, και Πάνο Σκουρλέτη να κατηγορούν τη ΝΔ και τη ΔΑΚΕ ότι βρίσκεται πίσω από αυτή.

«Με εντολή Μητσοτάκη η ΔΑΚΕ υποστήριξε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με σκοπό την προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων στην καθαριότητα», έγραψε στο Twitter λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση ο Πάνος Σκουρλέτης με την απάντηση εκ μέρους της ΝΔ να έρχεται από τον Βασίλη Κικίλια ο οποίος έγραψε:« Η ΝΔ δια του προέδρου της Κ.Μητσοτακη έχει ξεκάθαρα τοποθετηθεί για το θέμα των συμβασιούχων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να σταματήσει τα παιχνίδια και να αναλάβει τις ευθύνες της».

Την απόφαση όμως σχολίασε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στρεφόμενος κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάνοντας στο Twitter την εξής ανάρτηση: «Την ώρα που η κυβέρνηση δίνει νομοθετική λύση υπέρ των εργαζομένων, η ΝΔ Α.Ε. βάζει προσκείμενους επιχειρηματίες να αγοράζουν απορριμματοφόρα».

Ψηφίστηκε η τροπολογία

Η νομοτεχνική βελτίωση για την απάλειψη του ορίου ηλικίας στους επικείμενους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμων στον τομέα καθαριότητας των δήμων κατατέθηκε χθες το μεσημέρι στη Βουλή και την ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ την καταψήφισαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ποτάμι. Ενωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή δήλωσαν «παρών».
Η νέα διάταξη προβλέπει νέες παρατάσεις στις υφιστάμενες συμβάσεις έως 31 Μαρτίου 2018 και σύνταξη, έως τότε, νέων οργανογραμμάτων από τους ΟΤΑ, προκειμένου να προκηρυχθεί διαγωνισμός για πρόσληψη μόνιμων εργαζόμενων (σ.σ. με πριμοδότηση των σημερινών συμβασιούχων και χωρίς όριο ηλικίας).


​«Βουνά» τα σκουπίδια -Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

Στο μεταξύ, για μία ακόμα ημέρα η εικόνα της Αθήνας, ιδιαίτερα στα κεντρικά σημεία και τις πυκνοκατοικημένες περιοχές είναι θλιβερή με τα σκουπίδια να σχηματίζουν βουνά και να ξεχύνονται έξω από τους κάδους. 


Η ατμόσφαιρα, τη στιγμή μάλιστα που η θερμοκρασία χτυπά «κόκκινο» αγγίζοντας τους 37 βαθμούς, γίνεται αποπνικτική και η καθημερινότητα των κατοίκων δύσκολη. Ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί είναι οι παρακάτω εικόνες.


poskoypidia poskoypidia2 poskoypidia3 poskoypidia5ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

5 σχόλια:

 1. Γιατί στο Κολωνάκι και στην Εκάλη δεν έχει γεμάτους κάδους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Απλά, πληροφορίες αναφέρουν ότι Εκεί θα εγκατασταθεί, στο νοίκι προσωρινά, όταν ξανάρθει, Εκδικητής, Απελευθερωτής και Λυτρωτής, στην Ελλάδα ο Φοίβος Απόλλων, ο οποίος, σε δηλώσεις Του προς τους δημοσιογράφους, ήταν κατηγορηματικός. Αν δει γεμάτους κάδους, θα κάνει μεταβολή και θα ξαναφύγει, όπως ήρθε, καταδικάζοντάς μας, χωρίς πλέον Ελπίδα για Ανάπτυξη, να βιώσουμε Τα Χειρότερα:

   Θα'ναι, τότε, Νομοτέλεια, Αδιακρίτως φύλου, με ''όπλα'' ξανθιά περούκα, εφαρμοστό μίνι, δικτυωτές μαύρες κάλτσες και δεκαπεντάποντες γόβες, Μία Δεύτερη Ευκαιρία στη Συγγρού, για Τις, στοιχειώδεις έστω, Βιοτικές Ανάγκες και Τα απαραίτητα, ως εκ Του Επαγγέλματος, Φιρμάτα Καλλυντικά.

   Εκ των πραγμάτων λοιπόν αποδεικνύεται πως, Μνημονιακοί, Ξεμνημονιακοί, οι Κυβερνώντες δεν αποδέχτηκαν τον Έσχατο Αυτό Εξευτελισμό μας, ξέροντας ότι Όλα έχουν Κάποια Όρια, δε μας πρέπει δα Τόση Απαξίωση.

   Διαγραφή
  2. Βρισε οτι το ασιατικο , μπραβο σου ...ο απολλων [ ο ενασ δηλαδη ο απολλος] ο ασιατης , καλα του κανεις που τον κοροιδευεις ...ολα τα ασιατικα και μη ελληνικα.

   Διαγραφή
 2. Η βρώμα των σκουπιδιών δεν είναι τίποτα μπροστά στην μπόχα της πολιτικο-επιχειρηματικής διαπλοκής...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σωστοτατος και αυτη η μποχα κανει εναν αιωνα να ''φυγει''...

   Διαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ