Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Το ασύλληπτο γερμανικό τέχνασμα: Έδωσαν δόση και ANFA 21,5 δισ. και δέσμευσαν την Ελλάδα για πλεονάσματα 180 δισ
Πραγματικά το γερμανικό σχέδιο είναι ασύλληπτο.
Την ώρα που μέρος της ελληνικής κυβέρνησης «πανηγυρίζει» για την επιτυχία του σχεδόν τίποτα στο Eurogroup στις 15 Ιουνίου, αποκαλύπτεται ότι η Γερμανία πήρε 8 φορές περισσότερα από αυτά που έδωσε στην Ελλάδα.


Αυτό το ΕΓΚΛΗΜΑ, ούτε στο σύνολό τους ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΑΝ.
ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ ΟΜΩΣ, Ο ΕΒΡΑΙΟΤΟΥΡΚΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ.

"Ευχαριστούμε θερμά", τους ψηφοφόρους του.
ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. ΒΡΗΤΕ ΛΑΓΟΥΜΙ ΝΑ ΚΡΥΦΘΕΙΤΕ, ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ! 

Η φωτό, είναι δική μου επιλογή. 
Η Γερμανία έδωσε το ελάχιστο, προσέφερε αόριστες υποσχέσεις για το χρέος και έναντι αυτών η Ελλάδα δεσμεύτηκε ότι θα συγκεντρώσει από πρωτογενή πλεονάσματα 180 δισεκ.


Πραγματικά το γερμανικό σχέδιο είναι ασύλληπτο.
Την ώρα που μέρος της ελληνικής κυβέρνησης «πανηγυρίζει» για την επιτυχία του σχεδόν τίποτα στο Eurogroup στις 15 Ιουνίου, αποκαλύπτεται ότι η Γερμανία πήρε 8 φορές περισσότερα από αυτά που έδωσε στην Ελλάδα.

Δηλαδή για κάθε 1 ευρώ που έδωσαν στην Ελλάδα παίρνουν 8 ευρώ δεσμεύοντας την μακροχρόνια.

Εάν ήταν καλή ή μέτρια ή κακή η συμφωνία στο Eurogroup στις 15 Ιουνίου δεν χρειάζεται μεγάλης κλίμακας οικονομετρικής ανάλυσης.
Αλλά η παράθεση των εξής παραμέτρων.

Η Ελλάδα πήρε 8,5 δισεκ. δόση για να αποπληρώσει σχεδόν στο 80% υποχρεώσεις χρέους και μέσα στο 2017 έλαβε υποσχετική ότι θα πάρει τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν οι κεντρικές τράπεζες ANFA κ.α. συνολικά 13 δισεκ.

Η Ελλάδα λοιπόν πήρε 21,5 δισεκ. μαζί με την δόση.

Ταυτόχρονα τον Οκτώβριο του 2017 θα ξεκινήσει η 3η αξιολόγηση σε σύνολο 8 -10 αξιολογήσεων που προφανώς δεν θα ολοκληρωθούν.

Στόχος είναι η τρίτη αξιολόγηση να κλείσει μέσα στο α΄ δίμηνο του 2018.
Ταυτόχρονα οι ανάγκες και υποχρεώσεις στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου 2018 είναι περίπου 9,6 δισεκ. όπερ σημαίνει ότι η Ελλάδα θα λάβει 

+31,7 δισεκ. που έχει ήδη αντλήσει από το τρίτο μνημόνιο των 86 δισεκ.
+8,5 δισεκ. της δόσης που εγκρίθηκε στο Eurogroup στις 15 Ιουνίου
+9,6 δισεκ που θα λάβει το 2018.

Συνολικά θα λάβει η Ελλάδα περίπου 50 δισεκ. σε σύνολο 86 δισεκ. θα απομείνουν 36 δισεκ. ευρώ.
Στο Eurogroup στις 15 Ιουνίου 2017 η Ελλάδα έλαβε 21,5 δισεκ. δόση και extra έσοδα.


Όμως για τι δεσμεύτηκε;

Ξεπερνώντας τις αοριστίες του χρέους, ότι η Ελλάδα δεν πήρε τελικώς QE και το ΔΝΤ παρέμεινε στο ελληνικό πρόγραμμα υπό την μορφή της αναμονής για 14 μήνες….η ελληνική κυβέρνηση δέσμευσε την Ελλάδα με τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Από το 2018 έως το 2022 τα πρωτογενή πλεονάσματα θα είναι 3,5% ετησίως.
Από το 2023 έως το 2060 τα πρωτογενή πλεονάσματα θα είναι 2% ετησίως.


Τι σημαίνουν όλα αυτά σε παρούσες αξίες;
Επειδή ο μεταβλητός παράγοντας είναι το ΑΕΠ ας πάρουμε ως παράδειγμα ότι το μέσο ΑΕΠ μεταξύ 2017 και 2060 θα είναι 188 δισεκ. ευρώ σενάριο ακραία συντηρητικό.
Σε παρούσες αξίες λοιπόν τα πρωτογενή πλεονάσματα μεταξύ 2017 και 2060 αθροιστικά φθάνουν στα 180 δισεκ. ευρώ (17,5% του ΑΕΠ +77% του ΑΕΠ)


Η Ελλάδα δεσμεύτηκε να συγκεντρώσει σε 43 χρόνια 180 δισεκ. και έναντι αυτής της μεγάλης δέσμευσης πήρε 21,5 δισεκ. εκ των οποίων τα 7,5 δισεκ. θα εξαφανιστούν τον Ιούλιο 2017 με τις αποπληρωμές χρέους. 


Θα επιχειρηματολογήσουν ορισμένοι λέγοντας ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι συμβατή υποχρέωση της Ελλάδος καθώς μέσω αυτών θα πληρώνονται οι τόκοι των δανείων και υποχρεώσεων χρέους. 


Αυτό είναι αληθές αλλά δεν αναιρεί ότι η Ελλάδα δεσμεύτηκε σε παρούσες αξίες να συγκεντρώσει 180 δισεκ. για να πάρει 21,5 δισεκ. το 2017.


Το γερμανικό τέχνασμα είναι ασύλληπτο.

Η Γερμανία έδωσε το ελάχιστο, προσέφερε αόριστες υποσχέσεις για το χρέος και έναντι αυτών η Ελλάδα δεσμεύτηκε ότι θα συγκεντρώσει από πρωτογενή πλεονάσματα 180 δισεκ. για το ελληνικό χρέος έναντι 218 δισεκ. τωρινών υποχρεώσεων προς τους δανειστές ή συνολικού χρέους 320 δισεκ. ευρώ.ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

 1. τρεις ωραιοι εβρεολερος που πηγαιναν στο ιδιο μερος?(παπαναουμ,μπεναχιμ σαμαρομ,ζιμπρε μαλαχιας)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΛΑ ΠΑΝΥΓΗΡΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ..
  ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΚΗ...
  ΠΑΝΥΓΗΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ...
  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ( ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ...)
  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΛΑΝΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ