Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ! Προς (6μηνο) πάγωμα των προστίμων στα ανασφάλιστα ΙΧ Συγκεκριμένα η διασταύρωση που διενήργησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αφοροούσε τα στοιχεία που παρέλαβε από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών με τα αυτοκινήτα που είναι ασφαλισμένα με τα στοιχεία που έχουν οι ΔΟΥ για τα οχήματα που κυκλοφορούν και αυτά που έχουν τεθεί σε ακινησία. Με τον τρόπο αυτόν προέκυψαν τα πιθανώς ανασφάλιστα αυτοκίνητα όπως επισημαίνονταν στην ανακοίνωση της ΑΑΔΕ την περασμένη Παρασκευή.


Η ... "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ" ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ.
ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ.
ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΗΤΑ ΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Διαβάστε στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΛΗΣ, των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, τα tags με το όνομα ΒΕΝΕΤΙΑ ΚΑΝΤΖΙΑ.
ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!Το υπουργείο Οικονομικών προβληματίζεται από 400.000 πιθανά λάθη στις διασταυρώσεις

Πληροφορίες για ενδεχόμενη εξάμηνη αναβολή καταλογισμού και πληρωμής για το παράβολο των 250 ευρώ για τα ανασφάλιστα ΙΧ , κυκλοφορούν ως φήμες στα ΜΜΕ - με δεδομένες τις αντιδράσεις για τα μεγάλα λάθη που παρατηρούνται στις διασταυρώσεις.

Πλέον, η επιβολή προστίμων δείχνει να «παγώνει» και στο υπουργείο εξετάζουν νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει δεύτερη ευκαιρία στους κατόχους ανασφάλιστων Ι.Χ., υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα προχωρήσουν στην ασφάλιση του οχήματός τους σε εύλογο χρονικό διάστημα (πιθανώς 6 μηνών). 
 
Σε περίπτωση που δεν το πράξουν, εξετάζεται ακόμα και ο διπλασιασμός του διοικητικού προστίμου.

Στη λύση αυτή φαίνεται ότι καταλήγει από ανάγκη το υπουργείο Οικονομικών, διαπιστώνοντας ότι κατά την πρώτη εφαρμογή των διατάξεων για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, τα λάθη ενδεχομένως και να αγγίζουν τον απαγορευτικό αριθμό των 400.000!

Τα συνηθισμένα προβλήματα που έχουν αναφερθεί ως τώρα με τις διασταυρώσεις είναι:
Εάν το όχημα ήταν ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία διασταύρωσης των στοιχείων, ο κάτοχος διαμαρτύρεται στην Ασφαλιστική του Εταιρεία. 

Εάν έχει αλλάξει αριθμό κυκλοφορίας, ή ήταν σε ακινησία την ημερομηνία διασταύρωσης, ο κάτοχος παραλήπτης απευθύνεται στη ΔΟΥ προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Εάν αυτοκίνητο δεν μας ανήκει πλέον, απευθυνόμαστε στην αρμόδεια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών. 

Εάν η μεταβίβαση έγινε σε Κ.Ε.Π και δεν έχει εκδοθεί νέα άδειας κυκλοφορίας, ο παραλήπτης του προστίμου απευθύνεται στην εφορία, προσκομίζοντας την απαραίτητη βεβαίωση.
Εάν το όχημα βρίσκεται σε «μάντρα» και δεν έχει γίνει μεταβίβαση, θεωρείται επίσης ανασφάλιστο.

Τα λάθη οφείλονται στις διαφορές μεταξύ των στοιχείων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών, του υπουργείου Μεταφορών και των ΔΟΥ.

Το θέμα απασχολεί ήδη τα συναρμόδια υπουργεία και αναμένεται να δοθούν οδηγίες για την επίλυση του ζητήματος στο βαθμό που αφορά περιπτώσεις διαφορών μεταξύ των στοιχείων.

Σε κάθε περίπτωση, όπως δηλώνεται από αρμόδιες πηγές, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που θεωρούν ότι το όχημα τους ήταν σε ακινησία θα πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά για την παράδοση των πινακίδων του στη ΔΟΥ για να μην επιβαρυνθούν με το παράβολο των 250 ευρώ στην περίπτωση που βρέθηκαν να είναι ανασφάλιστοι.

Συγκεκριμένα η διασταύρωση που διενήργησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αφοροούσε τα στοιχεία που παρέλαβε από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών με τα αυτοκινήτα που είναι ασφαλισμένα με τα στοιχεία που έχουν οι ΔΟΥ για τα οχήματα που κυκλοφορούν και αυτά που έχουν τεθεί σε ακινησία. Με τον τρόπο αυτόν προέκυψαν τα πιθανώς ανασφάλιστα αυτοκίνητα όπως επισημαίνονταν στην ανακοίνωση της ΑΑΔΕ την περασμένη Παρασκευή.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλοί ιδιοκτήτες οχημάτων θεωρούν ότι έχουν θέσει το αυτοκινήτο τους σε ακινησία γιατί, ενδεχομένως, μπορεί να βρίσκεται στο συνεργείο για επισκευή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο με βάση τη νομοθεσία σε κατάσταση ακινήσιας θεωρείται ένα όχημα μόνο όταν έχουν παραδοθεί οι πινακίδες του στη ΔΟΥ.

Από την άλλη πλευρά μπορεί ένα αυτοκίνητο να έχει καταστραφεί και να μην έχει δηλωθεί στο υπουργείο Μεταφορών. Πολλές τέτοιες περιπτώσεις ίσως να περιλαμβάνονται στα ευρήματα στης λίστας, ενώ δεν αποκλείονται και λάθη που μπορεί να αφορούν στα στοιχεία των Ασφαλιστικών Εταιριών.ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

 1. Δεν αναφέρετε την περίπτωση κλεμμένου οχήματος.
  Η δική μου περίπτωση ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Δεν ήμουν υπόχρεος να πληρώνω τέλη κυκλοφορίας καθότι είχα δηλώσει την κλοπή, παρ'όλα αυτά το όχημα μου φαίνεται σαν πιθανόν ανασφάλιστο. Η αρμόδια ΔΟΥ μου εφ'οσων είναι ενήμερη καθ'οτι με έχει απαλλάξει από την πληρωμή τελών κυκλοφορίας όπως και το υπουργείο μέσω της κατάθεσης του συμβάντος γιατί μου βεβαίωσε το πρόστιμο μέσω taxisnet έπειτα από 10 και πλέον χρόνια??
  Τι πρέπει να πράξω για αυτήν την περίπτωση?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ρωτήστε έναν νομικό... ίσως μια αγωγή εναντίον των υπάλλήλων, από την στιγμή που έχετε όλα τα στοιχεία, να ήταν ενδεδειγμένη.
   Εξαρτάται αν θέλετε να τα βάλετε μαζί τους.
   Να έχετε όμως υπόψη σας, πως οι Εφορίες, όπως και η Ανεξάρτητη Αρχή Δηοσίων Εσόδων, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.

   Διαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ