Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

ΞΕΥΤΥΛΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ1 Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατατέθηκε αίτηση με την οποία ζητείται να ασκηθεί αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπονται 6 εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ για απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και 3 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αυτού για πλημμεληματική υπεξαίρεση στην υπηρεσία.

Επέλεξα δικό μου τίτλο, διαβάζοντας το παρακάτω θέμα.

Ο απόλυτος ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, είναι η απαίτηση της ΤΡΟΪΚΑΣ, να ακυρωθεί ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ που είχε εκδόσει το Συμβούλιο Εφετών για τα τρία μέλη του ΤΑΙΠΕΔ. 


ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ, ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΟΙ Σ' ΑΥΤΟΥΣ.


Επειδή η κυβέρνηση των ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ δεν πρόκειται να παραιτηθεί, ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΣΙΠΡΑ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΣΥΣΣΩΜΑ.


ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ, ΠΙΟΝΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Ο Λυκουρέζος, δεν έχει καταδικαστεί για κακούργημα;;;


Reuters: Το ΤΑΙΠΕΔ διευθετεί το θέμα της ασυλίας για να διασφαλιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης


 
Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών έχει προειδοποιήσει ότι η ευρωζώνη ενδέχεται να μπλοκάρει τη δόση εάν η Αθήνα δεν χορηγήσει ασυλία στους συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ
 
Στην αίτηση αναίρεσης για την παραπομπή σε δίκη των μελών του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρεται το Reuters, επισημαίνοντας ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών ώστε να διασφαλιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης.
 
Την περασμένη εβδομάδα η Αθήνα εξασφάλισε δόση 8,5 δισ. ευρώ, κάτι που θα της δώσει τη δυνατότητα να μην αθετήσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις τον Ιούλιο του 2017.
 

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας, Luis de Guindos, προειδοποίησε ότι η ευρωζώνη ενδέχεται να μπλοκάρει τη δόση εάν η Αθήνα δεν χορηγήσει ασυλία σε τρεις συμβούλους από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Σλοβακία, οι οποίοι ήταν σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ.
 

Οι τρεις σύμβουλοι κατηγορήθηκαν το 2015 για μια συμφωνία πώλησης και εκμίσθωσης 28 κρατικών κτιρίων.
Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο αίτηση αναίρεσης για την παραπομπή σε δίκη των μελών του ΤΑΙΠΕΔ

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατατέθηκε αίτηση με την οποία ζητείται να ασκηθεί αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπονται 6 εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ για απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και 3 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αυτού για πλημμεληματική υπεξαίρεση στην υπηρεσία.
 


Η υπόθεση αφορά την πώληση και επαναμίσθωση 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου την περίοδο 2013-2014.
 


Όπως είναι γνωστό, μεταξύ των προσώπων που παραπέμπονται είναι 3 Ευρωπαίοι τεχνοκράτες οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων (με συμβουλευτικό αντικείμενο εργασίας).
 


Οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Ιωάννης Γιαννίδης και Νικόλαος Πατεράκης, οι οποίοι κατέθεσαν την αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, σε ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι βασικός λόγος για την παραπομπή των εμπειρογνωμόνων είναι η παραγνώριση από το Συμβούλιο Εφετών της διάταξης, σύμφωνα με την οποία:

 «Οι εμπειρογνώμονες, τα μέλη συμβουλίων εμπειρογνωμόνων ή τα μέλη άλλων γνωμοδοτικών οργάνων της εταιρείας και των άμεσων θυγατρικών της δεν υπέχουν αστική ή ποινική ευθύνη για γνωμοδοτήσεις τους, εφόσον οι τελευταίες έχουν συνταχθεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες ή τα οριζόμενα στους εσωτερικούς κανονισμούς και τα καταστατικά τους, γεγονός που τεκμαίρεται αν έχει ακολουθήσει θετικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου».


Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Παρασκευή (16/6/2017) o υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Luis de Guindos, είχε δηλώσει ότι το Eurogroup μπορεί να μπλοκάρει τη δόση των 8,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, εάν η Ελλάδα δεν χορηγήσει ασυλία στους αξιωματούχους του ΤΑΙΠΕΔ.
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ