Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Το αρχείο της Φρύνης για την SIEMENS, είναι φωτιά, για όλα τα λαμόγια του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του ΠΑΣΟΚ! ... (βιντεο)

"Τον Αντίχριστό μου, μέσα. 
Ποιός Κοροϊδεύει, Ποιόν;;; 
Αφού και ο ΣΥΡΙΖΑ - κατά δήλωση Κοροβέση - τα έχει αρπάξει. 
Και σύμφωνα, με παλαιότερα δημοσιεύματα και ο Δραγασάκης, τα έχει αρπάξει. 

Προσωπικά, θα Συνιστούσα, στην Πεοκουδουνίστρα ... δικαιοσύνη, να καλέσει, το άτομο ( έκπληξη ) που θα δείτε, σε λίγο, στο βίντεο, που θα ανεβάσω. 

Λέει τα Πράγματα, με το Ονομά τους."


 Frini Gazi

...Γράφει η φίλη μου η Φρύνη, που είναι κινητό πολιτικό αρχείο, κι απ' το δικό της μετερίζι, δίνει την μάχη της ενημέρωσης και της αφύπνισης...
Λοιπόν, κυρίες και κύριοι αγαπητοί αναγνώστες, ο πολιτικός συρφετός, στην συντριπτική πλειοψηφία του, είχε και έχει παρτίδες με την ΑΜΑΡΤΩΛΗ  SIEMENS... από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, μέχρι... ΤΟΥΣ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...

Το θέμα, δεν είναι εκεί όμως... σημασία έχουν και κάποια στοιχεία, που έχουν λεχθεί δια στόματος βουλευτών της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ...

Σημασία έχουν και κάποια blogs που το έπαιζαν "πατριωτικά" και έκαναν ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ, ακολουθώντας το έτερο πολιτικό τσόλι της συγκυβέρνησης, τον ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ.

Μιλάμε για μπόχα... κι αυτή η μπόχα, εναλλάσσεται στην εξουσία, ελέω και πανηλιθίων ραγιάδων... δεν ξεχνάμε ποτέ την εβραϊκών συμφερόντων SINGULAR LOGIC, ούτε τους μιαρούς περιούσιους, που κρύβονται πίσω από κάθε βρωμιά και κάθε μπόχα....

Τα στοιχεία που ακολουθούν, να είναι καλά η Φρύνη με το αρχείο της, είναι συγκλονιστικά... 
ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΘΕΙ ΣΤΟ ΔΟΞΑ ΠΑΤΡΙ.

ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΟΜΩΣ, Η ΩΡΑ ΟΛΩΝ.... 


Καλλιόπη Σουφλή
ΘΕΛΕΤΕ, ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;;; ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ *


 

https://youtu.be/fOKrekcIAuo


Δήλωση βόμβα του πρώην βουλευτή του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Περικλή Κοροβέση.
Καταγγέλλει ότι, ο Συνασπισμός, εν έτει 1989, πήρε Μίζες, απο τη SIEMENS


https://youtu.be/BbeUwceiUSA


 Ο Άδωνης Γεωργιάδης, επιβεβαιώνει τον Περικλή Κοροβέση.
https://youtu.be/HGGa9PdEiyU
13.07.2008

Ο 20ετής «εναγκαλισμός» Siemens - ΟΤΕ

Του Βασιλη Νεδου 

Είναι Ιούλιος του 1989. Οπως συνηθιζόταν πολλές φορές εκείνη την εποχή, ο Θεοφάνης Τόμπρας, πανίσχυρος γενικός διευθυντής του ΟΤΕ μπήκε στο γραφείο του, πέταξε πάνω ένα τσαντάκι που συνήθως κουβαλούσε και δίπλα σε αυτό ακούμπησε μαλακά το όπλο του. Με το περίστροφο στη μέση, στο σακάκι ή στο τραπέζι μπροστά του, ο Τόμπρας είχε συγκαλέσει πολλές φορές το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού. 

Λίγες ημέρες νωρίτερα ο ΟΤΕ ανέθετε απευθείας στις εταιρείες Siemens - Intracom 470.000 ψηφιακές παροχές αξίας 32,5 δισεκατομμυρίων δραχμών. Εκείνη την ημέρα ουσιαστικά ξεκινούσε ένας αργόσυρτος, σφιχτός εναγκαλισμός της Siemens με τον ΟΤΕ. Βέβαια οι πρώτες αναθέσεις είχαν γίνει ένα χρόνο νωρίτερα, το 1988, αλλά οι συμφωνίες του 1989 «έδεσαν» για πάντα τη μοίρα του ΟΤΕ με τη Siemens και την Intracom. 

Στο πέρασμα των χρόνων για χάρη των στενών σχέσεων με τον γερμανικό κολοσσό υπουργοί θυσιάστηκαν, οι ηθικές άμυνες εξέπεσαν και -όπως αναδεικνύεται τους τελευταίους μήνες- ο εναγκαλισμός υπήρξε μοιραίος για την όποια αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Πρόσφατα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος ανακοίνωσε ότι θα ερευνηθούν τα οικονομικά της Siemens από το 1997 μέχρι σήμερα. 

Από τότε δηλαδή που υπεγράφησαν οι τελευταίες προγραμματικές συμφωνίες μεταξύ του ΟΤΕ και των εταιρειών Siemens και Intracom. Ωστόσο, όπως λέει, σήμερα, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ένας εκ των υπουργών που είδαν από κοντά τη γέννηση του φαινομένου, «εφόσον θέλουμε πράγματι κάθαρση του πολιτικού βίου πρέπει να ξεκινήσουμε την έρευνα από το 1990. Αν γίνει έρευνα μόνο από το 1997 τότε κουκουλώνεται όλη η προϊστορία του 1990. Αν δεν γίνει κάθαρση ούτε τώρα, δεν θα γίνει ποτέ»

.
Γ. Κεφαλογιάννης και η κρίση '89 - '90


Το 1989, λίγο πριν από την εκλογική νίκη της Ν.Δ., ο εισαγγελέας ματαίωσε τη σύμβαση που είχε υπογράψει ο ΟΤΕ με τη γερμανική Siemens και την Intracom του κ. Σωκράτη Κόκκαλη. 

Μετά τις εκλογές, όμως, η υπόθεση πήρε άλλη τροπή. 

Η πολιτική αστάθεια και οι αλλεπάλληλες κυβερνήσεις δεν δημιουργούσαν προϋποθέσεις για τη σοβαρή αντιμετώπιση οποιουδήποτε ζητήματος. Στις 20 Δεκεμβρίου 1989 και στις 31 Ιανουαρίου 1990 υπογράφονται συμβάσεις του τότε, ακόμη, κρατικού ΟΤΕ, με τις δύο εταιρείες (Intracom και Siemens) συνολικού ύψους 31,5 δισεκατομμυρίων δραχμών.


Η δεύτερη σύμβαση οδήγησε τον τότε υπουργό Μεταφορών κ. Κεφαλογιάννη στα πρόθυρα της παραίτησης και σε παρασκηνιακή σύγκρουση με τον τότε πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κώστα Μητσοτάκη. 


Οπως περιγράφει στην «Κ» ο κ. Κεφαλογιάννης, πριν από την επικύρωση της σύμβασης, διαπίστωσε ότι «δεν επρόκειτο για την καλύτερη τεχνολογία αλλά και η τιμή ήταν διπλάσια απ' ό,τι στην διεθνή αγορά». Λέει μάλιστα ότι εισηγήθηκε να πραγματοποιηθεί διαγωνισμός, τον οποίο, κατόπιν απόφασης του υπουργικού Συμβουλίου, ανέλαβε να υλοποιήσει μια τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τον κ. Κεφαλογιάννη, τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Γιώργο Γεννηματά και τον υπουργό Προεδρίας κ. Νίκο Θέμελη. 


Στη συνέχεια, όπως λέει ο κ. Κεφαλογιάννης, αντί να γίνει ο διαγωνισμός, «οι τρεις αρχηγοί (Κώστας Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Χαρίλαος Φλωράκης) περιφρόνησαν την Επιτροπή, δηλαδή το θεσμικό όργανο που κατά το Σύνταγμα είχε την αρμοδιότητα διαχείρισης αυτής της υπόθεσης».Ο κ. Κεφαλογιάννης μετά από αυτή την εξέλιξη, αποφάσισε να παραιτηθεί. 


Γνωστοποίησε την πρόθεσή του στον πρωθυπουργό Ζολώτα, αλλά προτού προλάβει να καταθέσει την παραίτησή του, ο κ. Μητσοτάκης του ζητά να καθυστερήσει. 

Λίγες ημέρες αργότερα, συμπεριλαμβανομένου του κ. Κεφαλογιάννη, παραιτήθηκαν 16 υπουργοί της Οικουμενικής Κυβέρνησης με επίσημη αιτία τη διαφωνία που υπήρχε για τις κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.


Η σύμβαση «έριξε» την οικουμενική;


Ακόμη και σήμερα, 18 χρόνια μετά, ο κ. Κεφαλογιάνης θεωρεί ότι οι ψηφιακές συνδέσεις του ΟΤΕ ήταν ο πραγματικός λόγος πτώσης της τελευταίας οικουμενικής κυβέρνησης και όχι οι πολιτικές διαφωνίες για τις κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Η σύμβαση του 1990 για τις ψηφιακές συνδέσεις είχε φέρει σε δύσκολη θέση και το ΚΚΕ, καθώς μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών βρισκόταν ο Φλωράκης, «ιερή» μορφή για την ιστορία του κόμματος. 


Μάλιστα το 1996, όταν αμφισβητήθηκε για πρώτη φορά η πρόσδεση του ΟΤΕ στο άρμα της Siemens, το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η Οικουμενική ήταν αναγκασμένη να επεκτείνει την υφιστάμενη σύμβαση «προκειμένου να αντιμετωπιστούν επείγοντα αναπτυξιακά προβλήματα του τότε δημόσιου ΟΤΕ».Οι ψηφιακές συνδέσεις βρέθηκαν τον Ιανουάριο του 1992 στο στόχαστρο του τότε 7ου τακτικού ανακριτή, Νεκτάριου Βαζαίου, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη εναντίον τεσσάρων στελεχών της διοίκησης του ΟΤΕ (Τάσος Μαντέλης, πρόεδρος του ΟΤΕ για την τριετία 1985 -88, Τόμπρας, Τάσος Μήνης, Κιουλάφας). Βέβαια αυτοί οι τέσσερις μαζί με τον κ. Κόκκαλη και τον εκπρόσωπο της Siemens Μπέρντχαρντ Ντόμπεκ απαλλάχθηκαν με το βούλευμα 597 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών στις 10 Οκτωβρίου 1993. Ηταν η πρώτη φορά που η Δικαιοσύνη επιχειρούσε να παρέμβει στα όσα διαδραματίζονταν μεταξύ του ΟΤΕ και των μνηστήρων οι οποίοι ορέγονταν τα φιλέτα, όχι όμως και η τελευταία.


Κράτσας - Κιουλάφας στη σύγκρουση του '90


Η πτώση της Οικουμενικής δεν έφερε και την «έξωση» της Siemens από το κτίριο του ΟΤΕ. Αντίθετα ο εναγκαλισμός συνεχίστηκε και μάλιστα πιο έντονα. 


Το υπουργείο Μεταφορών ανέλαβε τον Απρίλιο του 1990 ο κ. Νίκος Γκελεστάθης και υφυπουργός αρμόδιος για τις τηλεπικοινωνίες ορίστηκε ο κ. Απόστολος Κράτσας. 


Επρόκειτο για μια περίοδο στην οποία η Ελλάδα έπρεπε να κάνει ένα άλμα από τον... «αραμπά» της συμβατικής τηλεφωνίας στην ψηφιακή τεχνολογία. 


Οι επιχειρηματίες ήταν διατεθειμένοι να αγοράσουν οικόπεδο με βάση το σχεδιασμό του ΟΤΕ για τις οπτικές ίνες. Οπου έμπαιναν οπτικές ίνες, ξεφύτρωναν -αν δεν υπήρχαν- νέα κτίρια γραφείων. Ηταν σαφές σε όσους είχαν κάποια στοιχειώδη επαφή με την αγορά ότι όποιος κατόρθωνε να πάρει τα ψηφιακά θα γινόταν ο πλέον προνομιακός συνεταίρος του Δημοσίου.


Στις 5 Δεκεμβρίου του 1990 η Siemens κατόρθωσε, παρότι δεν είχε παρά ελάχιστη σχετική προϋπηρεσία, να κερδίσει το έργο της βύθισης του υποβρυχίου καλωδίου Αιγαίου, το οποίο συνέδεε με οπτικές ίνες τα νησιά. 


Ο κ. Κράτσας είχε διαφωνήσει τότε και στις «συγκρούσεις» που ακολούθησαν, έδιωξε κυριολεκτικά μέσα σε μια νύχτα τον τότε γενικό διευθυντή του ΟΤΕ κ. Κυριάκο Κιουλάφα, τον οποίο ο κ. Κεφαλογιάννης έχει χαρακτηρίσει «τυφλοπόντικα της διαπλοκής». Βέβαια, ο μακροπρόθεσμα «χαμένος» της υπόθεσης ήταν ο κ. Κράτσας. 


Στον ανασχηματισμό της 8ης Αυγούστου 1991 έμεινε εκτός κυβέρνησης και η θέση του υφυπουργού έμεινε κενή. Η πολιτική τύχη του κ. Κράτσα είναι επίσης γνωστή. 


Δεν κατόρθωσε να εκλεγεί πότε ξανά βουλευτής, παρότι ήταν μέλος του Κοινοβουλίου ανελλιπώς από το 1974 έως και το 1993.


Ο τρόπος αντιμετώπισης των πολιτικών προσώπων εκ μέρους των εκπροσώπων της Siemens φαίνεται και από τον απαξιωτικό τρόπο που αναφερόταν σε αυτά. Χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρονται σε σημείωμα του μέχρι το 1998 οικονομικού διευθυντή της Siemens Hellas κ. Χρήστου Καραβέλα προς τον τότε γενικό διευθυντή της εταιρείας κ. Ηλία Γεωργίου. «Ηλία μου» λέει ο κ. Καραβέλας «η Ν.Δ. και ο Κράτσας συνεχίζουν την ίδια επιπολαιότητα και αυτοί μεν καλά να πάθουν αν δεν ξαναβγούν, εμείς όμως τι φταίμε;».


1,2 εκατομμύρια ψηφιακές παροχέςΣτα χρόνια που ακολούθησαν η Siemens και η Intracom δεν έπαψαν ποτέ να αναλαμβάνουν έργα είτε επικρατώντας σε διαγωνισμούς, είτε με απευθείας αναθέσεις. Το μεγαλύτερο έργο της εποχής ήταν οι 1,2 εκατομμύρια ψηφιακές παροχές, οι οποίες θα μετέτρεπαν το νικητή του διαγωνισμού από απλό ανάδοχο, σε στρατηγικό εταίρο του ΟΤΕ. 


Στις 7 Μαΐου του 1993 ανοίχτηκαν από το Δ.Σ. του ΟΤΕ οι οικονομικές προσφορές των πέντε εταιρειών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Ακολούθησε ένας αμείλικτος παρασκηνιακός πόλεμος, ο οποίος είχε αποτέλεσμα να αναβληθεί η κύρωση του διαγωνισμού. Δέκα μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 1994 με κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο διαγωνισμός κατακυρώνεται στη Siemens και την Ιntracom.


Η ανεξάρτητη αρχή και ο Χ. Καστανίδης


Εν τω μεταξύ η Ελλάδα ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης είχε λάβει προθεσμία να αναθέτει προγραμματικές συμφωνίες έως και τις 31 Δεκεμβρίου 1997. Από την πρώτη ημέρα του 1998 γίνονταν υποχρεωτικοί οι διεθνείς διαγωνισμοί. Υπουργός Μεταφορών ήδη από τον Ιανουάριο του 1996 ήταν ο κ. Χάρης Καστανίδης, βουλευτής με καλές αλλά τυπικές σχέσεις με τον τότε πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη. 

Εχοντας δει πώς λειτουργεί το σύστημα υπογραφής συμβάσεων και καταβολής προμηθειών σε ένα υπουργείο που αγόραζε βαγόνια, λεωφορεία, αεροπλάνα και ψηφιακές παροχές προτείνει στον τότε πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη την ίδρυση ανεξάρτητης αρχής με έργο την αξιολόγηση των έργων.


Ο κ. Σημίτης ενθουσιάστηκε με την ιδέα και το «Συμβούλιο Ελέγχου Προμηθειών και Εργων του Δημοσίου» (όπως θα ονομαζόταν η Ανεξάρτητη Αρχή) μπήκε στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου 1996. 


Μετά τις θριαμβευτικές -για το ΠΑΣΟΚ- εκλογές το θέμα μπήκε στο «ψυγείο». 


Ενα ωραίο πρωί του Απριλίου του 1997 και ενώ ο εισηγητής της ιδέας κ. Καστανίδης βρισκόταν εκτός Ελλάδος, έγινε έκτακτη σύγκλιση του υπουργικού Συμβουλίου, όπου αποφασίστηκε ότι οι υπάρχουσες δικλείδες διαφάνειας του Δημοσίου είναι αρκετές και η «ανεξάρτητη αρχή» έμεινε στα χαρτιά.


Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 30 Αυγούστου του 1997 ο κ. Καστανίδης παραιτήθηκε, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ότι «ορισμένοι εκλαμβάνουν την παρουσία μου στο υπουργείο Μεταφορών ως εμπόδιο στην ελεύθερη άσκηση των παιγνίων τους». 


Στην ίδια επιστολή ο κ. Καστανίδης παραδεχόταν, εμμέσως πλην σαφώς, ότι δεν μπορεί να ελέγξει αποτελεσματικά όσα διαδραματίζονται στο χώρο ευθύνης του. 


«Το εγχείρημα να αναδιοργανώσεις το μέλλον», έγραφε ο κ. Καστανίδης, «προϋποθέτει στοιχειώδους όρους λειτουργίας των προσώπων και των πρωταγωνιστών. Αν εκλείψουν, κινδυνεύει το εγχείρημα». 


Ο κ. Καστανίδης ήταν ο έκτος υπουργός Μεταφορών που έφευγε υπό ανώμαλες συνθήκες, σε ένα χρονικό διάστημα μόλις τεσσάρων ετών.Υπογραφή συμβάσεων επί Τάσου Μαντέλη


Τη θέση του κ. Καστανίδη ανέλαβε ο κ. Τάσος Μαντέλης, ο οποίος υπέγραψε τον Δεκέμβριο του 1997, λίγο πριν εκπνεύσει η διορία της Ε.Ε., την ανάθεση έργων ύψους 222,7 δισεκατομμυρίων δραχμών στην Intracom και 150 δισ. στη Siemens. 

Ο κ. Μαντέλης ήταν ο πρώτος υπουργός Μεταφορών μετά από πολλά χρόνια, ο οποίος κατόρθωνε να μείνει στη θέση του μέχρι και τη λήξη της κυβερνητικής θητείας του, στις 13 Απριλίου 2000. Μέχρι και το 2002, τελευταίο έτος υλοποίησης των προγραμματικών συμφωνιών, με τις επεκτάσεις που έγιναν τα ενδιάμεση έτη, το συνολικό κόστος τους είχε αγγίξει τα 565 δισ. δραχμές. 


Πρόσφατα ο κ. Μαντέλης δήλωσε ότι ο ίδιος δεν φέρει καμιά ευθύνη για την υπογραφή των προγραμματικών συμφωνιών. Υπεύθυνοι, λέει, είναι οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΟΤΕ, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο, τη διαπραγμάτευση της σύμβασης καθώς επίσης και την επιλογή του προμηθευτή. Ο ίδιος, αναφέρει ο κ. Μαντέλης απλά υπέγραψε μια σύμβαση την οποία του είχαν εισηγηθεί.


Εισαγγελικές έρευνες και βουλεύματα


Οι ψηφιακές συνδέσεις έφθασαν μέχρι τα χέρια των εισαγγελικών αρχών πολλές φορές. Μετά το 1993 και το πρώτο απαλλακτικό βούλευμα, χρειάστηκε να διερευνηθεί αρκετές φορές ακόμη ο τρόπος ανάθεσής τους. 


Στις 27 Ιουνίου 1995 ύστερα από μήνυση που κατέθεσε τότε ο πρώην υπουργός κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο τότε εισαγγελέας Εφετών κ. Γιώργος Ζορμπάς έκρινε παράνομη την προμήθεια των ψηφιακών. 


Πριν τελειώσει ο Ιούνιος, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Χριστόφορος Τζανακάκης αφαίρεσε από τον κ. Ζορμπά την υπόθεση και ζήτησε από τον συνάδελφό του κ. Λ. Καράμπελα να κάνει νέα έρευνα. Εκείνος παρέπεμψε την υπόθεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο έκρινε τον διαγωνισμό άκυρο. 


Με βάση και το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο κ. Καράμπελας άσκησε τότε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τρία κακουργήματα και τρία πλημμελήματα. 


 Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν ο κ. Κόκκαλης της Intracom και ο κ. Ηλίας Γεωργίου της Siemens. 


Στις 10 Δεκεμβρίου 1997 (δηλαδή την ίδια περίοδο που υπογράφονταν οι προγραμματικές συμφωνίες του ΟΤΕ) ο κ. Καράμπελας προτείνει να απαλλαγούν όλοι οι κατηγορούμενοι. 


Τέσσερις μήνες αργότερα, στις 27 Μαρτίου του 1998 το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με το βούλευμα 685, απλώς επικύρωσε την πρόταση του κ. Καράμπελα, ο οποίος είχε κρίνει ότι όχι μόνον δεν ζημιώθηκε, αλλ' αντίθετα, ωφελήθηκε το Δημόσιο από τη σύμβαση του ΟΤΕ με τις εταιρείες Siemens και Intracom.

πηγή


Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014


Ονόματα θέλετε ;; Τα είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης…Τα Εκατ.από τις μίζες «SIEMENS» στα ταμεία ΠΑΣΟΚ & Ν.Δ


Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011


ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Αναζητούνται, λοιπόν, τα υπόλοιπα ενενήντα εννέα εκατομμύρια και τα στοιχεία που προκύπτουν και υπάρχουν φαίνετα στη δικογραφία που βρίσκεται στη Γερμανία, είναι ότι τα περισσότερα όδευσαν στα ταμεία των δύο μεγάλων κομμάτων.. 


Διαβάστε απόσπασμα από την τοποθέτηση του κ. Μαρκογιαννάκη στην συζήτηση με αριθμό 9/3/24-11-2011 επίκαιρης επερώτησης των Ανεξάρτητων Βουλευτών κ.κ. Ντόρας Μπακογιάννη,
Ελευθέριου Αυγενάκη, Χρήστου Μαρκογιαννάκη και Γεωργίου Κοντογιάννη, προς τον Υπουργό Εσωτερικών, σχετικά με τις κρατικές επιχορηγήσεις των κομμάτων και τα χρέη τους προς τις ελληνικές τράπεζες.... 

Και ένα τελευταίο, κύριε Πρόεδρε, γιατί έγινε συζήτηση σχετικά με αυτό το θέμα. Άκουσα για τη «SIEMENS», για την έρευνα, για τον έλεγχο, αν έγινε πλήρης, αν ήταν ημιτελής. Οποία υποκρισία! Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα δύο μεγάλα κόμματα εν αγαστή συμπνοία κουκούλωσαν το σκάνδαλο και το κουκούλωσαν, διότι υπάρχει σοβαρή υπόνοια, η οποία μπορεί να εξικνείται μέχρι τη βεβαιότητα, ότι σχεδόν το σύνολο της μίζας πήγε στα μαύρα ταμεία των δύο μεγάλων κομμάτων. Και ας είμαστε ειλικρινείς.
 
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Ποια εποχή;
 


ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Από το 2010 και πίσω.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Πόσα;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Εκατό εκατομμύρια υπολογίζονται οι μίζες. Απεκαλύφθη το ένα εκατομμύριο. Το πήρε ο κ. Τσουκάτος. Αναζητούνται τα υπόλοιπα ενενήντα εννέα.
 


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Κύριε Μαρκογιαννάκη…
 


ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Κύριε Κεφαλογιάννη, δεν σας διέκοψα.
 


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Μη διακόπτετε, κύριε Κεφαλογιάννη. Καταλήξτε, κύριε Μαρκογιαννάκη.
 


ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Αναζητούνται, λοιπόν, τα υπόλοιπα ενενήντα εννέα εκατομμύρια και τα στοιχεία που προ-
κύπτουν και υπάρχουν -φαίνεται- στη δικογραφία που βρίσκεται στη Γερμανία, είναι ότι τα περισσότερα όδευσαν στα ταμεία των
δύο μεγάλων κομμάτων. Δεν με ενδιαφέρει εμένα χρονικά πότε έγινε αυτό το πράγμα.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Με ενδιαφέρει εμένα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Με ενδιαφέρει ότι τα δύο κόμματα εν αγαστή συμπνοία, όχι μόνο κάλυψαν και κουκούλωσαν το σκάνδαλο αλλά έφτασαν στο σημείο να διαπράξουν την αθλιότητα, προκειμένου να ικανοποιήσουν την κοινή γνώμη, να στοχοποιήσουν αθώους ανθρώπους. Και εκείνο το οποίο με ενοχλεί ακόμα περισσότερο, κύριε Πρόεδρε, είναι ότι το άθλιο σύστημα, το σάπιο σύστημα, αυτό που οδήγησε τη χώρα εδώ που είναι σήμερα, έφτασε στο σημείο να εκθειάζει μια εξεταστική επιτροπή και τον πρόεδρό της, ότι ποτέ δεν ξανάγινε τόσο αντικειμενική διερεύνηση, μόνο και μόνο για να καλυφθεί η ατιμία η οποία συνέβαινε.
 


Αυτά όλα, συνθέτουν ένα τοπίο και αποπνέουν μια οσμή τόσο δύσοσμη, που ασφαλώς ο ελληνικός λαός τούτη την ώρα εκτός από την εφαρμογή των νόμων που ήθελε ο κ. Υπουργός των Εσωτερικών να μας πει ότι κάνει, από την άλλη μεριά, απαιτεί έντιμη έρευνα, την τιμωρία των ενόχων και όχι τον στρουθοκαμηλισμό, ως εάν θα δίνουμε την εντύπωση πως έχουμε να κάνουμε με ένα λαό που δεν καταλαβαίνει, με λαό υπολελειμμένης διάνοιας.
Ευχαριστώ πολύ.Υ.Γ
Πλήρης δικαίωση μας...
Δείτε τι αποκαλύπταμε ένα μήνα πριν ΕΔΩ


Δείτε το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Το Παρόν της Κυριακής»..

πηγή

 Πάμε να δούμε και το blog  του Πάνου Καμμένου... την γνωστή ... olympia...
Τότε που η ολυμπίτσα, δεν είχε κάνει ακόμα την κωλοτούμπα και το έπαιζε ... πατριωτικό blog...
Α ρε ολυμπίτσα... δεν σου έχουν πει, πως στις κωλοτούμπες φάνηκε το βρώμικο τάνγκα σου;;;;


Καλλιόπη  Σουφλή

 

Σεισμός! Διέρρευσε η «απαγορευμένη» κατάθεση Χριστοφορακου στο Μοναχο! «Με εντολή των Γερμανων δίνονταν οι μίζες στους πολιτικούς»!

Posted by olympiada στο Δεκέμβριος 2, 2014

 

 

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΗ! Ολα τα ονόματα!
 

 

Σεισμό αναμένεται να προκαλέσει στο πολιτικό σκηνικό η διαρροή ολόκληρης της κατάθεσης Χριστοφορακου στον εισαγγελέα του Μονάχου λίγο μετα την φυγάδευση του απο την Ελλαδα.
 

 

Στην καταθεση – βομβα, ο Χριστοφορακος αποκαλυπτει πως οι μίζες στους Ελληνες πολιτικούς δινόντουσαν απ’ ευθειας απο… την Γερμανία!
 

 

Αυτή η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ τεκμηριώνει αυτο που το Ολυμπια υποστηρίζει απο την πρώτη στιγμή: Η Γερμανική κυβερνηση οχι μονον γνωριζε, αλλά και υπαγόρευε μέσω της μητρικής εταιρειας, σε ποια πολιτικα πρόσωπα θα δοθούν οι μίζες. Γι’ αυτο και η Ελλαδα συνεχίζει να ειναι υπόδουλη της Γερμανίας, αφού οι λαδωμενοι πολιτικοί ειναι έρμαια των γερμανικών συμφεροντων.
 

 

Σε πρακτικό επιπεδο, ο Χριστοφορακος ομολογεί οτι τα μαύρα ταμεια δεν ειναι καθόλου μαύρα, αλλά εταιρικά της μητρικής εταιρειας! 


 

 

Βάσει λοιπον της κοινοτικής νομοθεσίας, η Ελλαδα μπορει να απαιτήσει επιστροφή κάθε τιμήματος που εχει καταβάλλει στην Siemens αλλά επίσης να πετάξει έξω την εταιρεια απο κάθε δραστηριότητα εντός ΕΕ!
Αντ’ αυτου, διαχρονικά οι κυβερνήσεις με αποκορύφωμα την συγκυβέρνηση προσπαθούσαν απλως να συγκαλύψουν το σκανδαλο ή να τα βρουν με γελοία ποσά αποζημιώσεων!


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ ΕΔΩ

Δείτε και κάποια σχόλια της μαζώχτρας Φρύνης... γιατί είναι σημαντικά

 

Φρύνη saidΔεκέμβριος 3, 2014 στις 1:27 πμ 2013 :

Αντιπρόεδρος της Βουλής:ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ

Ο Γρηγοράκος μίλησε στην εκπομπή της Γιάννας Παπαδάκου στον Alpha 98,9 και είπε:Τρία μεγάλα κόμματα κι ένα μικρό πήραν χρήματα από τα μαύρα ταμεία της Siemens
Μου αρέσει!

Φρύνη said

Δεκέμβριος 3, 2014 στις 2:00 πμ Ποιο μικρό κόμμα της Κεντροδεξιάς πήρε τη «μίζα»;

Καρατζαφέρης: Ο Σαμαράς στις λίστες της Siemens! (βίντεο)

Ιδού και τα βίντεο που ανέβασε.https://youtu.be/-ENdv6E0wTs


Καρατζαφέρης: Ο Σαμαράς στις λίστες της Siemens! (βίντεο)https://youtu.be/Edo6ytH0L5chttps://youtu.be/YXn1dlz-lWg


Δείτε κι αυτό το σχόλιο, που παραπέμπει σε ανάρτηση

polmarkarch said

Ιουνίου 20, 2015 στις 10:03 μμ Συνεπώς ΝΑ !! …………………………….γιατι ψήφισαν το Μνημόνιο.
Αφου λοιπόν……… πάνω απο 150 βουλευτές είχαν παραλάβει το δωράκι απο τον Χριστοφοράκο, ήταν υποχρεωμένοι και αυτοί με τη σειρά τους να ανταμείψουν την κυρα γερμανία που μέσω του Χριστοφοράκου μοίραζε μιεζενς απο την Ζιιμενς και πάντα ταύτα με απορρέουσα βλάβη της Ελλάδος !!!
Το 2009 που η Ελληνική Δικαιοσύνη, ως σκεπτόμενη ούσα, εξαπέλυσε το ένταλμα για τον Χριστοφοράκο, κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι, της Δικαιοσύνης, εσκεμμένα με γνώση τους και με δόλο, καταφανέστατα για προσωπικό τους χρηματισμό….. καθυστέρησαν την αποστολή του εντάλματος, ετσι ώστε απο φρέσκο και μυρωδάτο, να φτάσει στην γερμανία……..μπαγιάτικο και πεθαμένο.!!!
Η ζημία που υπέστη η χώρα μας απο αυτήν την καθυστέρηση, δεν μπορεί να περιγραφεί με καμμία γλώσσα του κόσμου.
Αφου ως ειναι κατανοητό η Ελληνική Δικαιοσύνη συμπεριλαμβάνει και σώφρονες, ας αρχίσει να τιμωρεί τους κατώτερους και αποδεδειγμένα εγκληματίες που προαναφέραμε, ήτοι τους συγκεκριμένους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι παρέβησαν τα καθήκοντα τους με σκοπό τον χρηματισμό – κάλυψη εγκλημάτων άλλων προσώπων.
Θα είναι μία καλή αρχή….ωστε να ελπίζουμε και για τα περαιτέρω.
Εις επίρρωση των λόγων μας, συνηγορούν ……..


Διαφαίνεται λοιπόν πια γιατι συνέβησαν αυτά ολα τα παράξενα δηλ…….η πρωτοφανής για τα Ιστορικά χρονικά της Ελλάδος κοινοπραξία – συγκυβέρνηση δύο αντιπάλων κομμάτων, ήτοι Σαμαράς – Βενιζέλος.
Διαφαίνεται επίσης πεντακάθαρα…. πόσο άνετα κατέστρεψαν την χώρα αυτά τα 2 κόμματα απο το μέγεθος των παρανομιών που διέπραξαν εναντίον του Συντάγματος μας…π.χ. χαράτσι – παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη κ.λ.π και πάντα ταύτα υπο την σιωπή των αμνών, ήτοι του ελληνικού λαού, καθ’ υποβολήν των ΜΜΕ.!!!
Το πιο εύκολο κυνήγι είναι το κυνήγι του αποδιοπομπαίου τράγου.
Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, 1890-1969, Αμερικανός στρατηγός & πρόεδρος
!!!!!!!!!
Ο ανώτερος άνθρωπος σκέφτεται μόνο τη δικαιοσύνη. Ο κατώτερος άνθρωπος σκέφτεται μόνο τα συμφέροντά του.
Κομφούκιος, 551-479 π.X., Κινέζος φιλόσοφος

Γιώργος Παρασχάκης
Πολυκάρπος Μαρκαράς

 

 

6 Φεβρουαρίου 2015


Αυτοκτόνησε ο πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Siemens που λάδωνε Έλληνες. ΤΥΧΑΙΟ;


siemens-708


Νεκρός σε ηλικία 62 ετών βρέθηκε στο σπίτι του στο Μόναχο ο πρώην επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών της Siemens, Heinz-Joachim Neubuerger, που είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο δωροδοκίας.


Ο θάνατός του αποδίδεται σε αυτοκτονία.


O Heinz-Joachim Neubürger, ο πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Siemens, είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή στο σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της εταιρίας με τα οποία η Ζίμενς χρημάτιζε Έλληνες αξιωματούχους. Αν και αρνούνταν την ενοχή του, είχε συμβιβαστεί με την καταβολή 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. 


Ένας από τους μάρτυρες κατηγορίας που είχε δείξει τον Νόιμπέργκερ, ήταν… ο Μιχάλης Χριστοφοράκος. Σύμφωνα με την Die Welt, o Νόιμπέργκερ αυτοκτόνησε στο Μόναχο, όπου έμενε.


Πηγή

πηγή4 Δεκεμβρίου 2014


ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ – Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΒΟΜΒΑ : ΕΠΑΙΡΝΑ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ !!!
Η ΔΙΑΡΡΟΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΘΕΤΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ!Ήθελαν να μας πείσουν ότι ο Τσουκάτος έπαιρνε τις βαλίτσες για να τις δίνει σε …υπαλλήλους! Έρχεται λοιπόν η ομολογία Χριστοφοράκου που την κρατούσαν επτασφράγιστη για να τα τινάξει όλα στον αέρα.Τι λέει; Ότι έπαιρνε εντολές από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ακόμα και για τον τρόπο και τον τόπο που θα γίνουν οι πληρωμές της μίζας. Και βέβαια ο Τσουκάτος δεν ήταν …συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των μιζαδόρων, αλλά ο εντεταλμένος από το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη.


ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ – Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΒΟΜΒΑ: ΕΠΑΙΡΝΑ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ!

Μήπως ξεχνά κανείς την θέση Τσουκάτου στην κυβέρνηση Σημίτη;Ήταν ή δεν ήταν ο «στρατηγός»;Ο άνθρωπος με το κόκκινο τηλέφωνο που μπορούσε ακόμα και να επικοινωνεί με τριψήφιο απ' ευθείας στον Άρειο Πάγο;Άρα η ομολογία Τσουκάτου ότι πήγαινε τα χρήματα στο ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνεται.Το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα λειτουργεί παράνομα εδώ και μία δεκαετία.Πηγή

 Frini Gazi   

ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ

Ελα ντε οι αγνες παρθενες,μια ωραια παρεα.

Αμέσως μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου 1989 και αφού έχει αναλάβει η οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα- με αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας το στέλεχος του ΣΥΝ Γ. Δραγασάκη- προωθείται η υπογραφή νέας σύμβασης με τις εταιρείες Siemens και Ιntracom ύψους 4,5 δισ. δραχμών για την αγορά ψηφιακών δικτύων. Έναν μήνα αργότερα, στα τέλη Ιανουαρίου, προχωρά η υπογραφή άλλης μίας σύμβασης με τις ίδιες εταιρείες. Αυτήν τη φορά ανέρχεται σε 27 δισ. δραχμές και αφορά την προμήθεια 470.000 ψηφιακών παροχών προς τον ΟΤΕ.
Και οι δύο αυτές συμβάσεις θα βρεθούν στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης, όταν το 1992 επί κυβερνήσεως Ν.Δ. ο τότε 7ος τακτικός ανακριτής Νεκτάριος Βαζαίος θα διατάξει έρευνα. Παράλληλα, ασκεί ποινική δίωξη κατά τεσσάρων πρώην στελεχών του ΟΤΕ από το διάστημα 1985 και μετά, καθώς και κατά του Σ. Κόκκαλη και του Μπ. Ντόμπεκ, εκπροσώπου της Siemens. Η υπόθεση τελικά μπαίνει στο αρχείο, καθώς στις 10 Οκτωβρίου του 1993 εκδίδεται απαλλακτικό βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών."

newstime.gr ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΡΕ ΑΡΠΑΓΕΣ, ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΟΛΑΟΥΖΟΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ - ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ. ΦΡΥΝΗΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

  1. Πως λοιπον εγω ο απλος πολιτης θα βρω το δικιο μου.Μου τοποθετησαν στο σπιτι μου στο πεζοδρομιο ενα. Καφαο μια ντουλαπα στην κολωνα διπλα εκανα ενστασεις πριν την τοποθετηση στις τεχνικες υπηρεσιες του Δημου,στον ΟΤΕ απαντηση καμια οπου και να παςδεν θα ακουστεις χτες εβαλαν την ντουλαπα αντιαισθητικη και δεν ξερω αν οι οπτικες ινες βλαπτουν την υγεια .Υπαρχει τροπος να εξαναγκασθουν στη μεταφορα του σε πλατεια και οχι να εφαπτεται στο σπιτι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην την ψαχνεις ανοιξε τρυπα συνδεσου με τα καλωδια και με τηλεφωνα δικα σου και θα τρελλαθεις με τις μαλακιες που θα ακους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ