Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

''Ακυρώνουν'' τα POS οι φοροφυγάδες


  

Οι ελεγκτικές αρχές έχουν «πιαστεί στον ύπνο» και δεν έχουν τη δυνατότητα να το αντιμετωπίσουν. Οι επιτόπιοι έλεγχοι δεν αποδίδουν γιατί ο επιχειρηματίας είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να εμφανίζει το POS
Το λοιπόνου (που λέει και ένας κάφρος), κύριε ... "δημοσιογράφε μου, εσύ, θα πρέπει να υποστηρίζεις το πλαστικό χρήμα, δηλαδή τον πλήρη έλεγχο της ζωής των πολιτών. 

Όταν μια γαμημένη κυβέρνηση, χαρίζει δισεκατομμύρια από θαλασσοδάνεια και ποινικές χρηματικές επιβολές σε μεγαλολαμόγια και ημέτερους, δεν μπορεί να απαιτεί από τον απλό φορολογούμενο τον πλήρη φορολογικό έλεγχο και τον έλεγχο της ζωής του.

Το νόμισμα, έχει δυο όψεις.
Μαθήματα έντιμης φορολογίας, δεν μπορούν να παραδώσουν οι πόρνες της πολιτικής ζωής, όταν ακόμα και οι ίδιες φοροδιαφεύγουν.

Ο ΛΑΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΑΓΙΔΑ.Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Η πρώτη φωτό, αφιερωμένη στα λαμόγια που κυβερνούν.


''Ακυρώνουν'' τα POS οι φοροφυγάδες Του Μιχάλη Παπανίδη


Κι όμως, ακόμη δεν εξέπνευσε η προθεσμία για την εγκατάσταση POS και οι φοροφυγάδες βρήκαν τρόπο να ακυρώνουν το μέτρο, να εισπράττουν μετρητά και βεβαίως να μην εμφανίζεται η συναλλαγή στους τραπεζικούς λογαριασμούς της επιχείρησης. Παράλληλα, όταν τους ζητηθεί, το βγάζουν από το συρτάρι και το επιδεικνύουν κανονικά.

Ο επιχειρηματίας λοιπόν εισπράττει μετρητά, παρακάμπτοντας την υποχρέωση να παρέχει δυνατότητα ηλεκτρονικής συναλλαγής​

 
Σε πολλές περιπτώσεις επιχειρήσεων εστίασης, σε πρώτη φάση, εμφανίζεται το φαινόμενο να «ενημερώνουν» προκαταβολικά τον πελάτη ότι η επιχείρηση δεν έχει για λίγες… ημέρες POS. Συνεπώς, ο λογαριασμός θα πληρωθεί σε μετρητά. 
 
Αυτό γίνεται προκαταβολικά, έτσι ώστε να μην έχει περιθώριο ο πελάτης την ώρα της εξόφλησης του λογαριασμού να ισχυριστεί ότι δεν κρατά μετρητά επάνω του. Βεβαίως, του δίνεται η δυνατότητα να φύγει, αλλά ποιος φεύγει ενώ έχει κάτσει με την οικογένειά του, τη φίλη ή την παρέα του; 

Ο επιχειρηματίας, λοιπόν, εισπράττει μετρητά, παρακάμπτοντας την υποχρέωση να παρέχει δυνατότητα ηλεκτρονικής συναλλαγής. Και δεν είναι μόνο αυτό...

 

Συνεχίζεται η παρανομία
 

Σε περίπτωση που η επιχείρηση βρίσκεται υπό το καθεστώς αναγκαστικών μέτρων είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και έχει μπλοκαρισμένους λογαριασμούς, δουλεύει κανονικά παρά τις περί του αντιθέτου διατάξεις.
Οι ελεγκτικές αρχές έχουν «πιαστεί στον ύπνο» και δεν έχουν τη δυνατότητα να το αντιμετωπίσουν. Οι επιτόπιοι έλεγχοι δεν αποδίδουν γιατί ο επιχειρηματίας είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να εμφανίζει το POS

Το «κόλπο» εξασφαλίζει στον παρανομούντα επιχειρηματία και ένα είδος ακαταδίωκτου, αφού σε περίπτωση ελέγχου θα εμφανίσει ως διά μαγείας το… μηχανάκι. Την αρχή έχουν κάνει οι επιχειρήσεις εστίασης και κυρίως εστιατόρια και ταβέρνες, όπου οι λογαριασμοί είναι μεγάλοι. 


Ακολουθεί, όμως, και μια σειρά από άλλες επιχειρήσεις, που τώρα μπαίνουν στην υποχρεωτική κατοχή και λειτουργία POS.
Εκτός από το προφανές φορολογικό κίνητρο και κέρδος που έχουν όσοι «εξαφανίζουν» τα μηχανάκια, ενημερώνοντας τον πελάτη ότι δεν έχουν αυτήν την περίοδο διαθέσιμη τη συσκευή, αποφεύγουν έτσι και την καταβολή προμηθειών στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται. Στις περιπτώσεις, μάλιστα, όπου το κέρδος είναι πολύ μικρό, η προμήθεια της τράπεζας όχι μόνο το εξανεμίζει, αλλά είναι και μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να «μπαίνει μέσα».Κρύβουν το POS
 

«Εξαφανίζουν», λοιπόν, τα μηχανάκια και «ούτε γάτα ούτε ζημιά». Το φαινόμενο, που αποκαλύπτει σήμερα το zougla.gr, είναι εξαιρετικά πρόσφατο, αλλά εξαπλώνεται με ταχύτατο ρυθμό. Οι ελεγκτικές αρχές έχουν «πιαστεί στον ύπνο» και δεν έχουν τη δυνατότητα να το αντιμετωπίσουν. Οι επιτόπιοι έλεγχοι δεν αποδίδουν, γιατί ο επιχειρηματίας είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να εμφανίζει το POS.
  

Ελάχιστος τζίρος με κάρτα δεν ισχύει και οποιοσδήποτε μπορεί να ισχυριστεί ότι απλώς δεν ζήτησαν οι πελάτες να κάνουν χρήση κάρτας. Είναι δύσκολη, λοιπόν, η αντιμετώπισή του και μόνο η φορολογική συνείδηση του πελάτη δεν επαρκεί, όπως δεν επαρκούσε τόσες δεκαετίες. Παράλληλα, ο επιχειρηματίας αποφεύγει τη «συναλλαγή» με τον πελάτη, όπου καλείται να «μοιραστεί» το ποσό της φοροκλοπής (ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος, ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ.). Ξεπερνά, δηλαδή, το «με απόδειξη τόσο, χωρίς απόδειξη τόσο». 

Ως προς το παραστατικό που εκδίδει... Κύριος οίδε, αν ανταποκρίνεται σε κάτι νόμιμο, αν εμφανίζεται στα στοιχεία της εταιρείας κι αν τελικά φορολογείται. Επίσης, εξασφαλίζει ετεροχρονισμό ή και κατάχρηση του ΦΠΑ, όπως γινόταν στο παρελθόν και πριν γεμίσει η αγορά με POS. 


Εκπνέει η προθεσμία
 

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου έχουν διορία επαγγελματίες και επιχειρήσεις να τοποθετήσουν POS για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Έτσι, από την 1η Ιουλίου πρέπει να έχουν μηχανήματα αποδοχής καρτών επιχειρήσεις που ασχολούνται με:

- ηλεκτρισμό και φυσικό αέριο

-καύσιμα

-υδροδότηση

- ηλεκτρικές, υδραυλικές και κλιματιστικές εγκαταστάσεις και επισκευές

-πώληση, συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτων και ανταλλακτικών

- υγεία (γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακεία, νοσοκομεία, κτηνίατροι)

-μανάβικα, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι και ζαχαροπλαστεία, κάβες και καπνοπωλεία

-λιανικό εμπόριο σχεδόν κάθε είδους (ρούχα, υποδήματα, καλλυντικά, υπολογιστές, ηλεκτρονικά είδη και συσκευές, έπιπλα, βιβλία, αθλητικός εξοπλισμός, παιχνίδια)

-τηλεπικοινωνίες

-δικηγόροι, μηχανικοί, λογιστές και φοροτεχνικοί

-εκπαίδευση κάθε είδους και βαθμίδας, φροντιστήρια, ωδεία, σχολές οδηγών κ.λπ.

-τυχερά παιχνίδια

-ενοικιάσεις οχημάτων

-ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταξιδιωτικά γραφεία κάθε είδους

-εστιατόρια, μπαρ, καφέ

-κινηματογράφοι, βίντεο κλαμπ.

Για να καταλάβει κάποιος πόσο αποτελεσματική είναι η χρήση POS στην πάταξη της φοροδιαφυγής δεν πρέπει να ξεχνά τον «αγώνα» που δίνουν οι δικηγόροι, ζητώντας να εξαιρεθούν από το μέτρο και προκαλώντας όλη την υπόλοιπη κοινωνία! 

ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

6 σχόλια:

 1. ΚΥΡΙΑ ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ ΗΘΕΛΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΟ ΜΑΙΛ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ!!!ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ ΣΑΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!!!ΣΑΣ ΣΕΒΟΜΑΙ ΣΑΣ ΘΑΥΜΑΖΩ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ!!!ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΣΑΣ ΕΡΓΟ!!!ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΡΗ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ!!!ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΤΟΥΦΕΞΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κυρία Τουφεξή, ομολογώ πως αισθάνομαι παράξενα, όταν με επίκροτούν για το αυτονόητο...

   Με τιμούν όσα γράφετε για μένα, αλλά πιστέψτε με και χωρίς ίχνος μετριοπάθειας, νομίζω πως αυτό είναι το χρέος μας σαν ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ.
   Να δίνουμε αγώνα για την Πατρίδα μας.

   Με θλίβει να διαπιστώνω πως το αυτονόητο, έγινε μειοψηφία... δείχνει την κατάπτωση της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας, που ακόμα και στις δύσκολες ιστορικά εποχές της, είχε τουλάχιστον ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ.

   Ντρέπομαι για την "ελληνίδα" και για τον "έλληνα" των τελευταίων σαράντα χρόνων...στην πλειοψηφία του, έχει μεταλλαχθεί σε φρικτό σημείο, έως μη αναγνώρισής της/του...

   Ακόμα και η λέξη "πατριωτισμός", περνάει απο κομματικά μαντριά... κι αυτό δεν τ' αντέχω, γιατί καταστρέφει κάθε τι πατριωτικό, όταν εκφράζεται μέσα από κόμματα - βιτρίνες "πατριωτισμού"...

   Πιστεύω, πως πρώτα είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ, μετά ΕΛΛΗΝ/ΕΛΛΗΝΙΔΑ και μετά ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ/ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΑ.

   Αν ως μεγαλύτερή σας, μου επιτρέπεται να δώσω μια παραίνεση, αυτή είναι προς εσάς τις νεώτερες γενιές, να παραμείνετε ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ/ΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ/ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ.

   Σας ευχαριστώ πολύ

   Καλλιόπη Σουφλή

   Υ.Γ. Το mail μου είναι attiknea@otenet.gr

   Διαγραφή
 2. ΚΥΡΙΑ ΣΟΥΦΛΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΜΑΙΛ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ!!!ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΔΕΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΑ!!!ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΤΕ ΜΕΤΡΙΟΦΡΩΝ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΗ!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ!!!Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ!!!
  ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΤΟΥΦΕΞΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Προσπαθώ απλά, να τιθασεύω το "εγώ" μου, εκεί που πρέπει...

   Να είστε καλά.

   Διαγραφή
 3. Τα POS μονο οφελος για τις τραπεζες ,μονο για τους τσιφουτηδες το δε υποχρεωτικο ισον φασισμος !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΕΙΔΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗΣ ΤV ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ
  ΠΕΛΑΤΗΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ POS ΜΙΑΣ
  ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 1 ΕΥΡΩ.ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΞΕ
  ΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;ΠΑΝΤΩΣ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ Ο
  ΕΙΣΠΡΑΤΩΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ,Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑ
  ΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ