Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Το κοινωνικό προσωπείο της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ - Philip Morris έγινε καπνός


ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

Να ανακληθεί άμεσα η απόλυση συνασθενούς που απολύθηκε καταχρηστικά λόγω υγείας

Η εταιρεία Παπαστράτος - Philip Morris επιμένει να μην ανακαλεί την απόλυση εργαζόμενου υψηλής επιστημονικής ειδίκευσης, με άριστες σπουδές σε κορυφαία πανεπιστήμια σε Ελλάδα και εξωτερικό, που πάσχει από Σκλήρυνση κατά Πλάκας.


Το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας, που υιοθέτησε και το Υπουργείο Εργασίας, κρίνει την απόλυση καταχρηστική και εντοπίζει ΔΙΑΚΡΙΣΗ εις βάρος του εργαζομένου λόγω του προβλήματος υγείας του!

Ο εργαζόμενος, που είχε επιλεγεί, για θέση εκπαιδευόμενου στελέχους ταχείας ανέλιξης, μεταξύ εκατοντάδων υποψηφίων λόγω των πολύ υψηλών προσόντων του, νοσηλεύτηκε εξαιτίας  υποτροπής της νόσου του και έλλειψε 2 βδομάδες από την εργασία του. Κατόπιν η διοίκηση της εταιρίας πληροφορήθηκε το πρόβλημα της υγείας του και δρομολόγησε την απόλυσή του λίγους μήνες αργότερα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η καταγγελία της σύμβασής του πραγματοποιήθηκε μόλις 1 μέρα μετά την εκκαθάριση της χρηματικής αποζημίωσης που δικαιούταν, λόγω ιατρικών εξόδων, από το ιδιωτικό ομαδικό ασφαλιστήριο του εργοδότη!

Ίσως η εταιρία θεώρησε ότι δεν θα μπορούσε να αποσπάσει από τον συνασθενή μας την μέγιστη υπεραξία και ότι μελλοντικά πιθανώς να στοίχιζε λίγο παραπάνω στην ασφαλιστική εταιρεία που καλύπτει το ομαδικό ασφαλιστήριο των εργαζομένων.

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην άδικη απόλυση εργαζομένου με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Απαιτούμε την εφαρμογή της ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ των πασχόντων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας στους χώρους εργασίας.


ΟΧΙ στις ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
ΟΧΙ στην ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΝΑΙ στις ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ που δικαιούνται τα ΑΜΕΑ και οι χρονίως πάσχοντες

Διεκδικούμε:
  ● Άμεση ανάκληση της απόλυσης.
  ● Καταβολή των μισθών του συνασθενούς για το διάστημα που καταχρηστικά και απάνθρωπα παραμένει απολυμένος.


Καλούνται όλοι στο πλευρό του συνασθενούς μας στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών και στη δίκη της υπόθεσης, 12/5/17 (Δικαστήρια Ευελπίδων, Κτίριο 9, Αίθουσα 10)


ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ