Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

O AΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΖΗΤΗΣΕ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ;;; Σημειώνεται ότι το διορισθέν από τον Άδ. Γεωργιάδη Δ.Σ. με πρόεδρο τον Γρηγόρη Κωσταρά αποφάσισε στις 6 Ιουνίου 2014 τη μεταβίβαση του νοσοκομείου Ντυνάν. Εισηγητής για την πώληση ήταν ο Αλέξανδρος Πανεθυμιτάκης (ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, που φέρεται να είναι συγγενής του Κυριάκου Μητσοτάκη), ο οποίος στη συνέχεια προσλήφθηκε σαν διευθύνων σύμβουλος της «ΗΜΙΘΕΑ»...

Το ερώτημα είναι γιατί ο υπουργός λειτούργησε ως επισπεύδων ενός ιδιώτη τραπεζίτη ο οποίος έως τότε ήταν απλώς ο δανειστής μιας επιχείρησης (υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς είχε αγοράσει το δάνειο της Marfin προς το Ντυνάν). 

«Τέτοια υποτακτικότητα, τέτοια αναξιοπρέπεια, τέτοια υποτέλεια απέναντι σε έναν τραπεζίτη δεν έχει όρια» ήταν ο χαρακτηριστικός σχολιασμός του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα χθες στην Εξεταστική Επιτροπή.


Όταν η μια πολιτική πουτάνα, βγάζει τα άπλυτα της άλλης πολιτικής πουτάνας, τότε μαθαίνει ο λαός, την μπόχα και την δυσωδία αμφοτέρων των πουτανακίων...

Πότε θα αντιληφθείς βρε ραγιά μου, ότι ψηφίζοντας αυτά τα βρωμερά υποκείμενα, στην ουσία, ψηφίζεις πουτάνες που εκδίδονται σε κάθε εξουσία;;;

ΠΟΤΕ;
ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ;;;;


Καλλιόπη Σουφλή 

Υ.Γ. Μιλά για... ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ... που τα οπίσθιά τους, θυμίζουν ξέφραγο αμπέλι...


Με την ενέργεια του τότε υπουργού Υγείας ουσιαστικά «ξεκαθαρίστηκε» το Δ.Σ. του Ντυνάν από όσους ενδέχεται να διαφωνούσαν στην πώληση και ξεκίνησε η διαδικασία που κατέληξε στην πώληση του νοσοκομείου στη θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς «ΗΜΙΘΕΑ»

Παραιτήσεις για λογαριασμό τραπεζίτη από το Δ.Σ. του Ντυνάν 2,5 μήνες πριν από την υπογραφή του μνημονίου με την Τράπεζα Πειραιώς απαίτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης όταν ήταν υπουργός Υγείας. 

Το επίσημο έγγραφο με το οποίο ο Άδ. Γεωργιάδης ευθαρσώς αναφέρει ότι ικανοποιεί τη βούληση του ιδιώτη φέρεται να βρίσκεται στη δικογραφία που έχει συντάξει ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριανός και αναφέρονται σε αυτό σχεδόν όλα τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την Υγεία.

 

Ερωτήματα

Σύμφωνα με το έγγραφο που αποκαλύπτει η «Αυγή», ο Άδ. Γεωργιάδης στις 15 Ιανουαρίου 2014, με έγγραφό του προς το Νοσοκομείο Ντυνάν, ζήτησε τις παραιτήσεις όλων των μελών του Δ.Σ. με το αιτιολογικό ότι «ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας ζήτησε την παραίτηση όλων των μελών του Δ.Σ. του Ερρίκος Ντυνάν».


Επισημαίνεται ότι η παραίτηση των μελών του Δ.Σ. ζητήθηκε από τον υπουργό για λογαριασμό του τραπεζίτη:


* Προφανώς επειδή ο τραπεζίτης δεν είχε κανένα νόμιμο δικαίωμα να τις ζητήσει ο ίδιος.

* Πριν υπογραφεί το περίφημο «τριμερές σύμφωνο με ρήτρα εμπιστευτικότητας» από το οποίο η Τράπεζα Πειραιώς απέκτησε έννομο ενδιαφέρον για να αποκτήσει την ιδιοκτησία του Νοσοκομείου Ντυνάν. 

Συγκεκριμένα οι παραιτήσεις ζητήθηκαν στις 15 Ιανουαρίου 2014, ενώ το «σύμφωνο» Γεωργιάδη - Τράπεζας Πειραιώς - Ντυνάν υπογράφηκε στις 28 Μαρτίου 2014, από το νέο καθ' υπόδειξη Άδ. Γεωργιάδη Δ.Σ.

Υποτέλεια χωρίς όρια

Το ερώτημα είναι γιατί ο υπουργός λειτούργησε ως επισπεύδων ενός ιδιώτη τραπεζίτη ο οποίος έως τότε ήταν απλώς ο δανειστής μιας επιχείρησης (υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς είχε αγοράσει το δάνειο της Marfin προς το Ντυνάν). 

«Τέτοια υποτακτικότητα, τέτοια αναξιοπρέπεια, τέτοια υποτέλεια απέναντι σε έναν τραπεζίτη δεν έχει όρια» ήταν ο χαρακτηριστικός σχολιασμός του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα χθες στην Εξεταστική Επιτροπή.


Ο Άδ. Γεωργιάδης στο έγγραφό του αναφέρει: "Η Τράπεζα Πειραιώς έγινε ο τελευταίος κάτοχος του δανείου που βαραίνει το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας ζήτησε την παραίτηση όλων των μελών του Δ.Σ. του Ερρίκος Ντυνάν έτσι ώστε να μπορεί και η τράπεζα να συμβάλει καθοριστικά στην αναγέννηση του νοσοκομείου.


Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να μου υποβληθούν το ταχύτερο δυνατό οι παραιτήσεις σας έτσι ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα λειτουργίας του Ερρίκος Ντυνάν.

Είμαι βέβαιος ότι, επειδή και ο δικός σας γνώμονας είναι το συμφέρον του νοσοκομείου και το μέλλον του, δεν θα υπάρξει ουδεμία καθυστέρηση ως προς την υλοποίηση αυτών.

Σας ευχαριστώ προσωπικά για τη μέχρι τώρα συνεργασία σας".

Εισηγητής και "ΗΜΙΘΕΑ"

Με την ενέργεια του τότε υπουργού Υγείας Άδ. Γεωργιάδη ουσιαστικά «ξεκαθαρίστηκε» το Δ.Σ. του Ντυνάν από όσους ενδέχεται να διαφωνούσαν στην πώληση του νοσοκομείου και ξεκίνησε η διαδικασία που κατέληξε τον Σεπτέμβριο του 2014 στην πώληση του νοσοκομείου στη θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς «ΗΜΙΘΕΑ».


Σημειώνεται ότι το διορισθέν από τον Άδ. Γεωργιάδη Δ.Σ. με πρόεδρο τον Γρηγόρη Κωσταρά αποφάσισε στις 6 Ιουνίου 2014 τη μεταβίβαση του νοσοκομείου Ντυνάν. 


Εισηγητής για την πώληση ήταν ο Αλέξανδρος Πανεθυμιτάκης (ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, που φέρεται να είναι συγγενής του Κυριάκου Μητσοτάκη), ο οποίος στη συνέχεια προσλήφθηκε σαν διευθύνων σύμβουλος της «ΗΜΙΘΕΑ»...Πηγή

ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

3 σχόλια:

 1. Γεωργιάδης???
  Xe,Xe,Xe,xαχαχαχαχα!!

  Κάποιο υποκείμενο μου θυμίζει αυτό για επίθετο!!

  Ποι0ς;να είναι;π0ιος να είναι την βοήθεια του κοινού, παρακαλώ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι παλι ΦΑΓΑΝ γιουρο ? εχουν ωραια οσμη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ "ΠΙΠΗΣ" ΛΟΙΠΟΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ