Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Τι σημαίνει η νίκη Macron για τις αγορές; - Αγόρασε στην φήμη και πούλα στην είδηση ή πως θα ξεθωριάσει ο αντίκτυπος σύντομα


 Η νίκη Macron είναι η ισχυροποίηση της πολιτικής της Γερμανίας και έτσι εξηγείται γιατί 
 Merkel και Schaeuble έσπευσαν να συγχαρούν τον Macron για την νίκη του, αλλά το ράλι Macron θα έχει πολύ σύντομη ημερομηνία λήξεως.
 

Ωστόσο μετά την νίκη Macron και επιβεβαίωση της εκλογής Merkel στην Γερμανία θα κυριαρχήσει η γερμανική πολιτική και οικονομική σκέψη που θέλει μεταρρυθμίσεις.
 

Η Ευρώπη θα οδηγηθεί προς μια μεγαλύτερη ολοκλήρωση με βασική πολιτική γραμμή την Γερμανική.

Αυτή η προοπτική θα συντηρήσει τις αγορές σε υψηλά επίπεδα. Άνοδος των αγορών, σημαίνει ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ...
Για την Γαλλία, τώρα ήρθε η ώρα του ΣΟΚ...ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ.
ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ...
 

Καλλιόπη Σουφλή

 
 
 
 
Η Merkel και ο Schaeuble αναμένεται να είναι οι μεγάλοι νικητές καθώς το Γερμανικό όραμα για μεγαλύτερη ολοκλήρωση της Ευρώπης θα υπερισχύσει.
 

Τι σημαίνει η νίκη Macron στις γαλλικές προεδρικές εκλογές;
Με πολιτικούς όρους όσοι ελπίζουν σε αναβίωση του γαλλογερμανικού άξονα μάλλον αυταπατώνται θα είναι περισσότερο ισχυροποίηση της γερμανικής πολιτικής και οικονομικής στρατηγικής.
Η νίκη Macron είναι η ισχυροποίηση της πολιτικής της Γερμανίας και έτσι εξηγείται γιατί Merkel και Schaeuble έσπευσαν να συγχαρούν τον Macron για την νίκη του.
Με όρους όμως αγοράς τι σημαίνει η νίκη Macron;
 


Προφανώς απομακρύνεται ο κίνδυνος για το ευρώ καθώς δεν κέρδισε η Le Pen και το φράγκο.
Όμως ρεαλιστικά ήδη από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών δεν είχε διαφανεί ποιος θα ήταν ο νικητής;
Κατά το ορθότερο δεν θεωρείται βέβαιο με βάση τις δημοσκοπήσεις ότι θα κερδίσει ο Macron την Le Pen.
 

Άρα οι αγορές είχαν προεξοφλήσει την νίκη Macron.
 


Το ευρώ αντέδρασε ανοδικά διασπώντας και την ζώνη των 1,10 με 1,1020 δολάρια οπότε ισχυροποιήθηκε το ευρώ.
 


Τα γαλλικά ομόλογα στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες επίσης ενισχύθηκαν με άνοδο τιμών και πτώση αποδόσεων.
 


Να σημειωθεί ότι 9 γαλλικά ομόλογα εμφανίζουν αρνητική απόδοση και το 10ετές γαλλικό ομόλογο έχει απόδοση 0,77% ενώ το πιο μακροπρόθεσμο ομόλογο έχει απόδοση 2,06%.
 


Τα ομόλογα των υπολοίπων χωρών θα ανακάμψουν προσωρινά αλλά μεγαλύτερη βαρύτητα έχει η πολιτική της ΕΚΤ παρά η νίκη Macron.
 


To Γαλλικό χρηματιστήριο στις 7300 μονάδες εύλογα θα συνεχίσει ανοδικά απόρροια της νίκης Macron μια αντίδραση ως επιβεβαίωση μιας φιλικής προς τις αγορές επιλογές.
 


Ανοδικά θα κινηθούν βραχυπρόθεσμα και οι υπόλοιπες μεγάλες αγορές, ο Dax που πλησιάζει τις 13.000 μονάδες και το Μιλάνο κοντά στις 21.500 μονάδες.
 


Ανοδικά θα κινηθεί και το ελληνικό χρηματιστήριο το οποίο βρίσκεται στην ζώνη των 750 μονάδων ωστόσο οι 800 μονάδες φαίνεται ότι είναι το μέγιστο της ανόδου.
 


Κατά την Barclays η νίκη Macron θα αντιμετωπιστεί από τις αγορές με την κλασσική πρακτική αγόρασε στην φήμη και πούλα στην είδηση.
 


Ήδη από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία ήταν βέβαιο ότι θα κερδίσει ο Macron οπότε το αποτέλεσμα με χρηματιστηριακούς όρους είχε προεξοφληθεί ή τουλάχιστον περάσει σε μεγάλο βαθμό στις αποτιμήσεις. 


Τι σημαίνουν όλα αυτά;

 

Ότι το ράλι Macron θα έχει πολύ σύντομη ημερομηνία λήξεως.
Ωστόσο μετά την νίκη Macron και επιβεβαίωση της εκλογής Merkel στην Γερμανία θα κυριαρχήσει η γερμανική πολιτική και οικονομική σκέψη που θέλει μεταρρυθμίσεις.
Η Ευρώπη θα οδηγηθεί προς μια μεγαλύτερη ολοκλήρωση με βασική πολιτική γραμμή την Γερμανική.
Η Merkel και ο Schaeuble αναμένεται να είναι οι μεγάλοι νικητές καθώς το Γερμανικό όραμα για μεγαλύτερη ολοκλήρωση της Ευρώπης θα υπερισχύσει.
Αυτή η προοπτική θα συντηρήσει τις αγορές σε υψηλά επίπεδα.


 

Goldman Sachs και El-Erian υποστηρίζουν ότι οι αγορές έχουν προεξοφλήσει την νίκη Macron.
 

Goldman Sachs


 
Οι αγορές είχαν ήδη αντιδράσει θετικά στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών (την Κυριακή 23 Απριλίου)
 


Πιστεύουμε ότι η προεδρία του Macron έχει ενσωματωθεί στην τιμολόγηση της αγοράς μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου στις 23 Απριλίου, δεν περιμένουμε η νίκη του στον δεύτερο γύρο 7/5 να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις αγορές.
 


Το επόμενο βήμα είναι οι βουλευτικές εκλογές:
Ο Macron θα πρέπει τώρα να αποκτήσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές για να εφαρμόσει το πρόγραμμα που έθεσε στο εκλογικό του μανιφέστο
 

Ο πρώτος και ο δεύτερος γύρος των εκλογών αυτών θα διεξαχθούν στις 11 και 18 Ιουνίου 2017
Σημειώστε ότι οι βουλευτικές εκλογές είναι επίσης μια διαδικασία δύο γύρων, με 577 μέλη της Εθνικής Συνέλευσης για εκλογή.Mohamed A. El-Erian: Θα ασκηθούν πιέσεις στην ΕΚΤ για την χαλαρή νομισματική της πολιτική
Ο Macron κέρδισε και η ΕΚΤ προετοιμάζεται για μεγαλύτερη πίεση ώστε να αλλάξει νομισματική πολιτική. 


Τα αποτελέσματα από τη Γαλλία επιβεβαιώνουν τι περιμένουν οι αγορές μια αποφασιστική ήττα για το Le Pen. 


Αυτό βραχυπρόθεσμα θα μειώσει τον κίνδυνο Ωστόσο, η άνοδος των μετοχών, η ανατίμηση του ευρώ και η πτώση των spread των ομολόγων μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας πιθανότατα θα μετριαστούν από τα ήδη υπάρχοντα κέρδη μετά την πρώτη νίκη του Macron και από τις δημοσκοπήσεις που προέβλεψαν την νίκη.
 


Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ελβετική Εθνική Τράπεζα θα παραγκωνίσουν τα σχέδια έκτακτης ανάγκης, ενώ η ΕΚΤ θα προετοιμαστεί επίσης για να της ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση ώστε να αλλάξει την χαλαρή νομισματική της πολιτική.ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

  1. http://oimos-athina.blogspot.gr/2017/05/blog-post_8.html


    Ο ΑΜΦΙΦΥΛΟΦΙΛΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΤΩΝ ROTHSCHILDS ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ!!!
    Άλλη μιά λούγκρα στο μαντρί τής ν.τ.π..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ