Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

H Γερμανία στήνει αθόρυβα ευρωπαϊκό στρατό
Η Γερμανία, φαίνεται να εργάζεται πάνω σε κάτι πολύ πιο φιλόδοξο: στη δημιουργία ενός δικτύου ευρωπαϊκών «μίνι-στρατών» υπό την ηγεσία της Bundeswehr.
Εντός αυτού του πλαισίου, θα έπρεπε να υπενθυμιστεί και η προ μηνών πρόταση της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να ενταχθούν στον γερμανικό στρατό επαγγελματίες οπλίτες από άλλα κράτη της Ε.Ε.
  

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα foreignpolicy.com, οι χώρες-μέλη ανακοίνωσαν την ενσωμάτωση και τον συντονισμό των ενόπλων δυνάμεών τους προς μια κοινή ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη.
Η Γερμανία, είναι εταιρεία... και προτεκτοράτο της εβραιοσιωνιστικής Αμερικής... δηλαδή, του Ισραήλ...
Τίποτα δεν μπορεί να συστήσει χωρίς αυτούς...

ΗΔΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΗΝΕΤΑΙ... ΕΔΏ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ... ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΛΑΟΙ ΘΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΝ.... ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ.


Καλλιόπη Σουφλή


H Γερμανία στήνει αθόρυβα ευρωπαϊκό στρατό

H Γερμανία, η Τσεχία και η Ρουμανία προέβησαν σιωπηλά σε ένα σημαντικό βήμα προς μια κατεύθυνση που παραπέμπει στη δημιουργία ενός στρατού της Ε.Ε., αναφέρεται σε δημοσίευμα της διπλωματικής επιθεώρησης Foreign Policy, το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο την Τετάρτη.
 
 Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα foreignpolicy.com, οι χώρες-μέλη ανακοίνωσαν την ενσωμάτωση και τον συντονισμό των ενόπλων δυνάμεών τους προς μια κοινή ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη.
Το περιοδικό σημειώνει πως η ιδέα ενός κοινού ευρωπαϊκού στρατού εμφανίζεται τακτικά στην επικαιρότητα, υπό τη μορφή δηλώσεων από αξιωματούχους της Ε.Ε., όμως σχεδόν πάντα αποδοκιμάζεται, είτε από αυτούς που τη θεωρούν ως «γραφική» είτε από αυτούς που δεν βλέπουν θετικά μια κίνηση που ενδεχομένως να περιέπλεκε τις σχέσεις της Ευρώπης με το ΝΑΤΟ.

Όσον αφορά στην κίνηση των τριών χωρών, το δημοσίευμα ξεκαθαρίζει πως αυτό δεν σημαίνει πως οι στρατοί της Ρουμανίας και της Τσεχίας θα ενταχθούν στην Bundeswehr, ωστόσο μέσα στους επόμενους μήνες τα κράτη αυτά θα προσφέρουν από μία ταξιαρχία στον γερμανικό στρατό.

Συγκεκριμένα, η 81η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία θα ενταχθεί στη Μεραρχία Δυνάμεων Ταχείας Αντίδρασης της Bundeswehr, ενώ η 4η Ταξιαρχία Ταχείας Ανάπτυξης της Τσεχίας, που έχει ήδη υπηρετήσει στο Αφγανιστάν και το Κόσοβο (και θεωρείται ως η αιχμή του δόρατος του τσεχικού στρατού) θα ενσωματωθεί στη γερμανική 10η Τεθωρακισμένη Μεραρχία. 
 
Με αυτόν τον τρόπο, τα δύο κράτη ακολουθούν τα βήματα δύο ολλανδικών ταξιαρχιών, εκ των οποίων η μία έχει ήδη ενταχθεί στη Μεραρχία Δυνάμεων Ταχείας Αντίδρασης, ενώ η άλλη έχει ενσωματωθεί στην 1η Τεθωρακισμένη Μεραρχία του γερμανικού στρατού.
Κάρλο Μασάλα
Κάρλο Μασάλα


Όπως δήλωσε στο Foreign Policy o Κάρλο Μασάλα, καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Bundeswehr στο Μόναχο, η γερμανική κυβέρνηση «δείχνει πως είναι πρόθυμη να προχωρήσει την ευρωπαϊκή στρατιωτική ενσωμάτωση-ενοποίηση», παρόλο που αρκετά κράτη-μέλη δεν είναι έτοιμα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ


  Η Γερμανία φαίνεται να εργάζεται πάνω σε κάτι πολύ πιο φιλόδοξο: στη δημιουργία ενός δικτύου ευρωπαϊκών «μίνι-στρατών» υπό την ηγεσία της Bundeswehr Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έχει επανειλημμένα αναφερθεί στην ιδέα ενός στρατού της Ε.Ε. Σχεδόν κάθε φορά η τοποθέτησή του αυτή δεν έχει αντιμετωπιστεί θετικά -ακόμα και δεδομένης της εξόδου της Βρετανίας (η οποία ήταν παραδοσιακά αντίθετη σε αυτήν την κίνηση) από την Ένωση.

Παρ' όλα αυτά, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η Γερμανία, φαίνεται να εργάζεται πάνω σε κάτι πολύ πιο φιλόδοξο: στη δημιουργία ενός δικτύου ευρωπαϊκών «μίνι-στρατών» υπό την ηγεσία της Bundeswehr.
Εντός αυτού του πλαισίου, θα έπρεπε να υπενθυμιστεί και η προ μηνών πρόταση της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να ενταχθούν στον γερμανικό στρατό επαγγελματίες οπλίτες από άλλα κράτη της Ε.Ε. 

Προβληματική η κατάσταση των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων 
Η κατάσταση των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καλή, συνεχίζει το δημοσίευμα. 
 
Το 1989, η κυβέρνηση της Δυτικής Γερμανίας δαπανούσε το 2,7% του ΑΕΠ στην άμυνα, ωστόσο μέχρι το 2000 το ποσοστό αυτό είχε πέσει στο 1,4%, όπου και παρέμεινε για χρόνια. 
 
Μεταξύ του 2013 και του 2016 το εν λόγω ποσοστό ήταν στο 1,2%, μακριά από το 2% που ορίζει το ΝΑΤΟ. 
 
Σε αναφορά στην Bundestag (τη γερμανική Βουλή) το 2014, οι γενικοί επιθεωρητές παρουσίασαν μια πολύ κακή εικόνα: τα περισσότερα ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού δεν λειτουργούσαν, ενώ από τα 64 του στρατού μόνο τα 18 ήταν κατάλληλα για χρήση.

Τα οφέλη για Ρουμανία, Τσεχία και Ολλανδία
 
Για τη Ρουμανία και την Τσεχία η ένωση των στρατών σημαίνει πως οι ένοπλες δυνάμεις τους θα φθάσουν το επίπεδο εκπαίδευσης των γερμανικών, ενώ για την Ολλανδία σημαίνει ανάκτηση τμήματος της τεθωρακισμένης ισχύος της, αφού πώλησε τα τελευταία της τεθωρακισμένα το 2011.
 
 
Eπιμέλεια: Χρήστος ΜαζάνηςΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

  1. Θα το ξαναπω , εμεις πληρωνομε τις συνταξεις των πρωην εργαζομενων και νυν συνταξιουχων της γερμανιας ελληνες , με αυτα που ''χρωσταμε'', και μας ανεβασαν τα χρεη για να πληρωνουμε μια η''τουλαχιστον δυο ταξιαρχιες γερμανικες . Μαλακες ειναι για να πληρωνουν αυτοι οι ''πανεξυπνοι'' λησταρχοι ? ...και μεχρι το 2081 εχουμε να πληρωσουμε πολλους συνταξιουχους και μεραρχιες , ρωτηστε κανενα ξυπνητση ενστολο που κινηγουν ανθρωπους ''στρατηγικα'' , αυτοι εχουν σπουδασει την στρατηγικη της πουστιας ενταξη ναουμ απο τις σερρες μαντρες ? Θα το δειτε μπορει και χειροτερα απο οτι τραβηξα εγω να ''περασει'' η ελλαδα. Π.Β.τ Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ