Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Κακά μαντάτα για τραπεζικούς! Τι ζητούν τα ξένα funds


 Πρακτικά από 40-41 χιλιάδες οι εργαζόμενοι θα μειωθούν στις 31 με 34 χιλιάδες και πρακτικά μόνο τα τελευταία 8 χρόνια θα έχουν χαθεί το 50% των θέσεων εργασίας στον κάποτε πολυπληθή κλάδο των τραπεζών.


architectural-details-on-old-bank-building-americus-georgia-usa-103582260-576db5d33df78cb62c749797


Μείωση προσωπικού κατά 7 με 10 χιλιάδες εργαζομένους στις τράπεζες θα καθιστούσε τους ισολογισμούς τους περισσότερο κερδοφόρους και αποτελεσματικούς άπαξ και έχει μειωθεί η χορήγηση δανείων δραστικά και το κύριο αντικείμενο είναι οι αναδιαρθρώσεις.

 


Την εκτίμηση αυτή διαπιστώνουν κορυφαία τραπεζικά στελέχη τα οποία τονίζουν ότι εάν ήταν εφικτό άμεσα να μειωθεί το προσωπικό των τραπεζών κατά 7 με 10 χιλιάδες οι ελληνικές τράπεζες θα αποκτούσαν μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία.
 


Πρακτικά από 40-41 χιλιάδες οι εργαζόμενοι θα μειωθούν στις 31 με 34 χιλιάδες και πρακτικά μόνο τα τελευταία 8 χρόνια θα έχουν χαθεί το 50% των θέσεων εργασίας στον κάποτε πολυπληθή κλάδο των τραπεζών.
 


Και ενώ οι τράπεζες θέλουν να μειώσουν το προσωπικό τους, υπάρχει το εξής πρόβλημα, το νέο πλαίσιο νομικό – ασφαλιστικό λειτουργεί αποτρεπτικά ως προς τις εθελούσιες εξόδους.
 


Οι τράπεζες αναζητούν φόρμουλες ώστε να μειώσουν δραστικά το προσωπικό τους.
Μάλιστα υπάρχει μεγάλη ελληνική τράπεζα που θα μπορούσε να μειώσει το προσωπικό της κατά 3.300 εργαζόμενους.Οι τραπεζίτες δέχονται μεγάλες πιέσεις από τους μετόχους τους ειδικά τα ξένα funds να πετύχουν υψηλές αποδόσεις στις μετοχές.
 


Η πίεση που ασκείται θα υποχρεώσει τις διοικήσεις των τραπεζών να ανοίξουν όλα τα θέματα ακόμη και τα άκρως ευαίσθητα όπως ο αριθμός προσωπικού στις τράπεζες.


«Οι τράπεζες μπορούν να αποδώσουν και με μικρότερο αριθμό εργαζομένων δεν έχουν την ανάγκη κάθε τράπεζα να διαθέτει 8 – 9 χιλιάδες εργαζομένους, κάποια πράγματα έχουν αλλάξει από τις εξελίξεις» αναφέρει τραπεζίτης που βλέπει στον ορίζοντα… μεγάλες μειώσεις προσωπικού.Πηγή: bankingnews.grΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ