Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Forward: Μέσα σε 100 ημέρες μια νέα εβραϊκή ελίτ αναδύεται υπό τον Πρόεδρο ΤραμπΤο Forward, ένα σαφώς εβραϊκό περιοδικό ειδήσεων, υπενθυμίζει την πραγματικότητα της εβραϊκής επιρροής στην αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αν και αυτή τη φορά, υπό από τον Πρόεδρο Τραμπ, είναι μια διαφορετική ομάδα Εβραίων που επηρεάζουν την κυβέρνηση.

Αντί της πιο αριστεράς φατρίας Εβραίων η οποία κυριάρχησε στη διοίκηση του Ομπάμα, τώρα έχουμε δεξιούς, ορθόδοξους Εβραίους που λειτουργούν πιο ενεργά υπό τον Πρόεδρο Τραμπ. Έχει να πει κάτι γι αυτό, ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής και η υπόλοιπη ηγεσία, που το παίζουν τάχα μου ... αντισημήτες και υποστήριζαν την εκλογή Τράμπ;;;;;;

Μάλλον μούγκα στην στρούγκα...
Α ρε χαζοχρυσαύγουλα, που εμπιστεύεστε έναν σατανιστή... τόσο σας κόβει...


Καλλιόπη Σουφλή 

Υ.Γ. Όσο θυμάμαι το βρίσιμο που έφαγα από κάτι πορνίδια χρυσαυγίτισσες και κάποια ψυχοπαθή χρυσαύγουλα, επειδή έγραφα πως και ο Τράμπ, είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με την Κίλλαρι Κλίντον... ανάβουν τα LEDS μου...

Λένε, πως η εκδίκηση, είναι πιάτο που τρώγεται κρύο...

Δεν είμαι εκδικητική... αλλά... χαίρομαι που επίβεβαιώνομαι για μια ακόμη φορά.... κι αυτό, γιατί ούτε σε κομματικά μαντριά μπαίνω, ούτε παρωπίδες έχω...

Άντε τώρα ομαδικά για ψυχοθεραπεία, όσοι είστε οβριοδιώκτες, αλλά παραμένετε ακόμα στην Χρυσή Αυγή...και υποστηρίζετε ακόμα Τραμπ(ολίνο)...

Υπάρχει μια “νέα εβραϊκή ελίτ” που αναδύεται υπό τον Πρόεδρο Τραμπ, σύμφωνα με ένα πρόσφατο άρθρο στην εβραϊκή Daily Forward.


Το Forward, ένα σαφώς εβραϊκό περιοδικό ειδήσεων, υπενθυμίζει την πραγματικότητα της εβραϊκής επιρροής στην αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αν και αυτή τη φορά, υπό από τον Πρόεδρο Τραμπ, είναι μια διαφορετική ομάδα Εβραίων που επηρεάζουν την κυβέρνηση.

Αντί της πιο αριστεράς φατρίας Εβραίων η οποία κυριάρχησε στη διοίκηση του Ομπάμα, τώρα έχουμε δεξιούς, ορθόδοξους Εβραίους που λειτουργούν πιο ενεργά υπό τον Πρόεδρο Τραμπ.Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο της Forward:
Μετάφραση – Δημήτριος Μιμίδης


”Μεταξύ πολλών κινήσεων που αποσκοπούσαν στην αντιστροφή της πολιτικής του προκατόχου του, ο Πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε πρόσφατα να μην δημοσιοποιήσει τα αρχεία καταγραφής επισκεπτών του Λευκού Οίκου.  


Εάν είχαν ανοιχτεί, οι λίστες θα αποκάλυπταν την βαθιά αλλαγή των πρώτων 100 ημερών που η διοίκηση Τραμπ έχει επιφέρει στη δομή εξουσίας της εβραϊκής κοινότητας.


“Η ατμόσφαιρα έχει αλλάξει, τουλάχιστον για εμάς. Υπάρχει μια αίσθηση εξοικείωσης και μεγαλύτερη δεκτικότητα και αυτό κάνει την ατμόσφαιρα καλύτερη“, δήλωσε ο Abba Cohen, αντιπρόεδρος για τις ομοσπονδιακές υποθέσεις στο Agudath Israel of America, μια ομάδα που εκπροσωπεί την υπερορθόδοξη πλευρά.


Οι φιλελεύθεροι Εβραίοι ακτιβιστές, κάποτε η ραχοκοκαλιά της κοινοτικής υπεράσπισης, έχουν απομακρυνθεί χάριν μιας νέας ελίτ αποτελούμενης από ακτιβιστές που είναι πιο συντηρητικοί στην πολιτική τους και πιο ορθόδοξοι στη θρησκευτική τους πρακτική. Οι νέοι ηγέτες που εκπροσωπούν τα αμερικανικά εβραϊκά συμφέροντα στον Λευκό Οίκο, επιθυμούν να διαμορφώσουν μια πολιτική για την εκπαίδευση και τη θρησκευτική έκφραση και να εξασφαλίσουν μια φιλο-Ισραηλινή στάση, περισσότερο σύμφωνη με την κυβέρνηση Νετανιάχου.


Η Agudah μπορεί να εκφράζει ένα σχετικά μικρό τμήμα της εβραϊκής κοινότητας, αλλά πέτυχε να είναι η πρώτη ομάδα που έκλεισε συνάντηση στον Λευκό Οίκο μεταξύ όλων των εβραϊκών ομάδων.


Στις 8 Μαρτίου, οι ηγέτες της οργάνωσης επισκέφθηκαν τον Λευκό Οίκο και συνεδρίασαν με τους συμβούλους πολιτικής του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένου του συμβούλου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας Sebastian Gorka και Boris Epshteyn, ο οποίος από τότε έχει αφήσει τη θέση του στην ομάδα επικοινωνίας του Τραμπ. Ήταν επίσης οι πρώτοι που συναντήθηκαν με την Γραμματέα Εκπαίδευσης Betsy DeVos, ένα ραντεβού που ευνοήθηκε από την ομάδα, η οποία θέλει να επεκτείνει τη χρήση δημόσιων κονδυλίων για την εκπαίδευση των πανεπιστημίων.


Η Agudah βρήκε επίσης κοινά ενδιαφέροντα με τη διοίκηση Τραμπ για μια ερμηνεία της θρησκευτικής ελευθερίας η οποία θα επέτρεπε μεγαλύτερη ελευθερία στις ομάδες πίστης να αποφεύγουν τους κανόνες κατά των διακρίσεων όσον αφορά την πρόσληψη, το σχολικό πρόγραμμα σπουδών και την υγειονομική περίθαλψη. Όμως, ο Κοέν, ένας από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους της Ουάσινγκτον των μεγάλων εβραϊκών ομάδων, δήλωσε ότι πρόκειται περισσότερο για πολιτική.


Στον Λευκό Οίκο του Τραμπ, που οι κριτικοί θεωρούν ότι δεν είναι ευαίσθητος στα εβραϊκά ζητήματα, οι ορθόδοξοι ακτιβιστές βρήκαν συμμάχους. “Όσα περισσότερα μαθαίνω για τη διοίκηση, μαθαίνω ότι υπάρχουν περισσότεροι Εβραίοι εκεί που δραστηριοποιούνται στην εβραϊκή ζωή“, είπε, δείχνοντας τον γαμπρό του Τραμπ και ανώτερο σύμβουλο Τζάρεντ Κούσνερ, τον Jason Greenblatt στις διεθνείς διαπραγματεύσεις και τον David Friedman, τον νέο πρεσβευτή στο Ισραήλ, οι οποίοι είναι ορθόδοξοι. «Έχουν μια οικεία γνώση της εβραϊκής κοινότητας και του Ισραήλ και αυτό κάνει τη διαφορά».


Αλλά υπάρχει και η προσωπική πλευρά. Με το κέντρο βάρους να μετακινείται από την Ουάσινγκτον και την Άνω Δυτική Όχθη της Νέας Υόρκης στους σύγχρονους ορθόδοξους θύλακες του Long Island και του New Jersey, αναδύεται μια νέα δομή εξουσίας, η οποία σφυρηλατήθηκε στα στασίδια των συναγωγών του Teaneck και στους χρηματοδότες των θρησκευτικών σχολών της Νέας Υόρκης.


Κανείς δεν το γνωρίζει καλύτερα από τον Ben Chouake, έναν γιατρό του New Jersey, ο οποίος είναι επικεφαλής του NORPAC, του μεγαλύτερου φιλο-Ισραηλινού PAC της Αμερικής. Ο Greenblatt και ο Friedman ήταν στο διοικητικό συμβούλιό του, ενώ συνήθιζε να συναντά τους Κούσνερ ακόμη και σε γάμους και οικογενειακές εκδηλώσεις. “Έχω πολύ μεγαλύτερη άνεση με αυτή τη διοίκηση“, δήλωσε ο Chouake. Εν μέρει, λέει, είναι επειδή μοιράζεται υπόβαθρο και πεποιθήσεις με μερικούς από τους ανώτερους υπαλλήλους του Τραμπ. “Αυτή η διοίκηση είναι πολύ, πολύ πιο συμφέρουσα στις σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ“, πρόσθεσε.


Το NORPAC θα κατευθυνθεί στην Ουάσινγκτον τον επόμενο μήνα για την ετήσια αποστολή του ως λόμπυ που επικεντρώνεται στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ, αλλά τουλάχιστον στο Λευκό Οίκο του Τραμπ, ο Chouake αισθάνεται ότι δεν θα έχει πρόβλημα να μεταφέρει το μήνυμά του. “Πρέπει να μιλήσω με τον David Friedman; Πρέπει να μιλήσω με τον Greenblatt; Τι, δεν ξέρουν τι να κάνουν; “ρώτησε, προσθέτοντας: “Έχετε ανθρώπους σε θέσεις εκεί που έχουν συναισθηματικά κλίση υπέρ του Ισραήλ, και αυτό είναι κάτι που έλειπε συναισθηματικά στην προηγούμενη διοίκηση”.


Προσθέτοντας βάρος στον σύγχρονο ορθόδοξο κύκλο επιρροής, υπάρχει κι ένας άλλος ακτιβιστής του New Jersey -ο Morton Friedman, ο οποίος πρόσφατα επελέγη για να υπηρετήσει ως επόμενος πρόεδρος της Αμερικανοισραηλινής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων. Ο Friedman θα είναι μόνο ο δεύτερος Ορθόδοξος Εβραίος που θα υπηρετήσει στο τιμόνι της AIPAC. Ήταν προηγουμένως αντιπρόεδρος της NORPAC. 


Η AIPAC έχει αποδείξει στο παρελθόν την ικανότητά της να επιλέγει κορυφαίους ηγέτες στην ίδια γραμμή με τον πρόεδρο που κατέχει τον Λευκό Οίκο. 

Μετά την εκλογή του Ομπάμα το 2008, το λόμπι στράφηκε στον φιλελεύθερο Lee Rosenberg από το Σικάγο για να υπηρετήσει ως πρόεδρος. Τώρα απευθύνεται στον Mort Friedman, έναν Ορθόδοξο συντηρητικό που μπορεί να είναι πιο κοντά στους Εβραίους παίκτες του Λευκού Οίκου.


Ο Σιωνιστικός Οργανισμός της Αμερικής, ο οποίος αγνοήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τον Λευκό Οίκο του Ομπάμα, βλέπει επίσης την άνοδο του αστέρα του κάτω από τη νέα διοίκηση. 
 Ήταν ο πρώτος που πέτυχε μια συνάντηση με ένα μέλος της ομάδας Τραμπ μετά τις εκλογές. 

Ο Πρόεδρος Mort Klein συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με έναν βοηθό, τον Anthony Scaramucci. Έφυγε από το Λευκό Οίκο λίγο αργότερα.


Η Ορθόδοξη Ένωση ύψωσε το προφίλ της με την άσκηση πιέσεων για την υποστήριξη της επιβεβαίωσης του David Friedman. 

Ο Chabad καλωσόρισε τον Τζάρεντ Κούσνερ και την Ιβάνκα Τραμπ στην Ουάσιγκτον και ο Sheldon Adelson, ένας από τους κορυφαίους δωρητές του Τραμπ, ο οποίος δεν είναι ορθόδοξος, είχε ήδη προσκληθεί σε ιδιωτικό δείπνο με τον Πρόεδρο του Λευκού Οίκου. 

Οι ομάδες που υποστηρίζει ο Adelson, συμπεριλαμβανομένου του “Ρεπουμπλικανικού Εβραϊκού Συνασπισμού” και της “Ένωσης Χριστιανών για το Ισραήλ”, πήραν επίσης το μερίδιο του χρόνου τους με τον Τραμπ κατά τις πρώτες 100 ημέρες της προεδρίας του.
Αυτές οι μετατοπίσεις στην εβραϊκή εξουσία είναι φυσικές, υποστήριξε ο Matt Nosanchuk, ο οποίος υπηρέτησε ως σύνδεσμος του Ομπάμα με την εβραϊκή κοινότητα μεταξύ 2013 και 2016. 
Οι περισσότερες έχουν να κάνουν με την πολιτική και όχι με την προσωπική ή την θρησκευτική συγγένεια, είπε. «Προσπάθησα να συνεργαστώ με ένα ευρύ φάσμα εβραϊκών οργανώσεων, αλλά πολλές πρέπει να έχουν κοινές προτεραιότητες», δήλωσε ο Nosanchuk για την περίοδο που ήταν στον Λευκό Οίκο.


Υπενθύμισε ότι συνεργάζεται στενότερα με ομάδες όπως το Κέντρο Θρησκευτικής Δράσης του Μεταρρυθμιστικού Κινήματος, το Εθνικό Συμβούλιο για τις Εβραίες Γυναίκες και το Bend the Arc Jewish Action, ομάδες που τώρα μοιράζονται ελάχιστα με τη διοίκηση του Τραμπ. “Δεν είναι ότι αποκλείσαμε κανέναν, αλλά σίγουρα είχαμε στενότερες σχέσεις με αυτές τις ομάδες που ήταν ευθυγραμμισμένες με τις προτεραιότητές μας”, είπε. 

Ένας υπάλληλος με μία από τις μεγαλύτερες εβραϊκές ομάδες που επισκέφθηκε αρκετές φορές τον Λευκό Οίκο επί Ομπάμα, επιβεβαίωσε ότι οι σχέσεις με τη διοίκηση Τραμπ είναι πολύ διαφορετικές. “Δεν έχουν δείξει κανένα ενδιαφέρον”, δήλωσε ο αξιωματούχος που δεν θα μιλήσει επίσημα αναφέροντας την ανησυχία για τις μελλοντικές σχέσεις της οργάνωσής του με τη διοίκηση Τραμπ.


Οι επίσημοι δρόμοι πρόσβασης προς τον Λευκό Οίκο για τις εβραϊκές ομάδες ήταν επίσης δύσκολες, καθώς ο Τραμπ δεν έχει εκπληρώσει ακόμη τις θέσεις επικοινωνίας με την εβραϊκή κοινότητα, τον επικεφαλής του γραφείου για την πίστη και ειδικό απεσταλμένο για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.


Ο Τραμπ, στις προσπάθειές του για δημόσια προβολή, έκανε την ορθόδοξη κοινότητα προτεραιότητα. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας έδωσε τη μοναδική του συνέντευξη σε μια εβραϊκή αμερικανική έκδοση στο υπερορθόδοξο περιοδικό Mishpacha. “Είναι πρόθυμος, για μένα, να καταλάβει ότι οι Ορθόδοξοι Εβραίοι δεν είναι ξένα είδη γι ‘αυτόν”, δήλωσε ο δημοσιογράφος, Γιόσερελ Μπέσερ. 


Η συνέντευξη έλαβε χώρα μια μέρα πριν από την προεκλογική εκστρατεία της Νέας Υόρκης και ο Τραμπ ήταν σε πλήρη καμπάνια προσπαθώντας να κάνει τους Ορθόδοξους Εβραίους να τον ψηφίσουν. “Κοιτάξτε, είστε ένας ορατός Ορθόδοξος Εβραίος”, είπε στον Μπέσερ, εξηγώντας ότι θα μπορούσε να στοχοποιηθεί από αντισημίτες της Ευρώπης. “Έχουν ήδη μάθει ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν και να ξεφύγουν. Ο Ομπάμα τους το δίδαξε αυτό”.


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

5 σχόλια:

 1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΑ!!ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΚΕΙΝΗΣ, ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΟΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ!! ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ.........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΝΟΕΙΤΑ. [ααρων και ωρα να...]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ριχνεις κοπρια τραμπ στο βοθροχωραφο και ξεφυτρωνει , η αναδυεται νέα εβραϊκή ελίτ, κοινως χολερα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιατί δεν λέτε ποιός έκανε τους Εβραίους παντοδύναμους; Γιατί δεν λέτε ότι πρίν τον ερχομό του Χριστού και του Παύλου οι Εβραίοι ήσαν λαός δούλων, ασήμαντων κτηνοτρόφων και οι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς ούτε κάν ησχολούντο με τους Εβραίους, γιατί τους θεωρούσαν ουτιδανούς; Γιατί ποτέ δεν έχετε τολμήσει να αναρτήσετε την σοφή ατάκα του Εβραίου Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, Βενιαμίν Ντισραέλι (1804-1881), που λέει ότι: «Ο μεγαλύτερος ευεργέτης όλων των εποχών για εμάς τους Εβραίους είναι ένας αποτυχημένος Ραββίνος που ονομάζεται Ιησούς Χριστός. Μέσα σε 18 αιώνες αποβλάκωσε τόσο πολύ την Λευκή Φυλή, που εμείς οι Εβραίοι κυριαρχήσαμε κατά τον 19ον Αιώνα σε κάθε τομέα της ζωής»!.. (σ.σ.: Αν δεν πιστεύετε ότι ξεστόμισε τέτοια φοβερή ατάκα ο Ντισραέλι, θα σάς την αναρτήσω και στα αγγλικά)
  Δέν χρειάζεται πολλή φιλοσοφία, αγαπητή κυρία Πόπη: Την εποχή του Ιησού Χριστού, οι Εβραίοι ήσαν ασήμαντοι κτηνοτρόφοι και οι Ελληνο-Ρωμαίοι κυρίαρχοι του Κόσμου. Είκοσι αιώνες αργότερα, οι Εβραίοι διοικούν τον κόσμο, έχουν πάρει τα μισά Νόμπελ, ελέγχουν πλήρως το τραπεζικό σύστημα, ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις κι εμείς οι Έλληνες πεινάμε… Πόσο δίκιο είχε ο σοφός Ντισραέλι!..»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ρε εβραιοι τα εχετε ολα , ασκετως που τιποτε δεν εχετε γιατι οτι εχετε ειναι ΑΔΙΚΟ ! Ο αληθινος Θεος δεν σας θελει ουτε στην οργη του για αυτο τιφλοι γεννηθηκετε και στραβοι θα πεθανετε ! Εχετε αποκτησει ολο το χρυσαφι του κοσμου με απατες και εκληματα ! Και ενω εχετε τοσα κανενας ανθρωπος επι της γης δεν σας ζηλευει και κανενας δεν θελει να ειναι σαν κι εσας η κοινη γνωμη σας θεωρει τσιφουτηδες γρουσουζηδες και επικυνδηνους .Ηθελε και ο Θεος να ερθει απο ενα δυσκολο εθνος οχι που το αξιζεται και μεγα γρουσουζηδες σεις τον σταυρωσατε με τοσα που ειπε κι επραξε .Τωρα οτι αποκτησατε, οτι εχετε τιποτα δεν ειναι δικο σας και καθε μερα εχετε εφιαλτες γιατι θα σας κυνηγησει ο κασμος και αποκατασταθει η δικαιωσυνη διοτι δεν ειναι τα χερια σας ματωμενα μονο αλλα σεις κολυμπατε μεσα στο αιμα .Το τραπεζικο σας σηστημα ειναι μια μεγα απατη , το κτησετε με αιμα ανθρωπων πχ Λινκον Κενεντι και χιλιδες κοσμο σκοτωσατε και συνεχιζεται να σκοτωνετε και να κλεβετε .Εισαστε βρωμικοι στη ψυχη στη καρδια και στα αισηματα ! Η ζωη δεν τελειωνει εδω σεις τυφλει στη ψυχη δεν τα καταλαβανεται αυτα ! Η Παναγια ο Χριστος δεν εχει καμια σχεσει με σας ηρθαν δια Πνευματος Αγιου !Δια αυτο εισαστε οι ποιο κακομοιρηδες εισαστε οι μονοι που ΤΙΠΟΤΑ δεν ειναι δικο σας ! Δικα σας ειναι μονο οι κλεψιες απατες ,φονοι,αρπαγες και προδοσιες , εισαστε αντιχριστοι η μεγα πηγη του κακου να σταυρωνεται τυφλοι, η μονη σας ειδικατητα !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ