Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Το ευτελές φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ...Σήμερα αντιμετωπίζω κυριολεκτικώς αποκρουστικά το ύφος ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι αυτό που εκχυδαΐζει έναν πολιτισμό, που το κόμμα αυτό της αριστεράς δήλωσε πως ήρθε στα πράγματα για να ανατρέψει. Αν αυτό είναι αριστερά, τότε η σύγχρονη αριστερά είναι απλώς μορφή πολιτικής απάτης για να εφαρμοστούν νεοφιλελεύθερες πολιτικές με μικρότερη κοινωνική αντίδραση. Εξαπάτηση με όλα τα μέσα... και τίποτε περισσότερο.

 
Αυτό πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ με το ύφος που καλλιεργεί: Να καταστεί μια θλιβερή μορφή πολιτικής απάτης, η οποία καθημερινά προσβάλει τις διανοητικές του ρίζες, στην προσπάθεια να σώσει το "τομάρι" του.
 
 
 
 
 
 
 
 
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Αυτό πέτυχαν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν διαφέρουν στο ελάχιστο, από αυτούς που ψήφισαν... το τομάρι τους ήθελαν να σώσουν, οι ... ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ, ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ ΤΟΥΣ...
 
Γι αυτό, κι όταν έρθει η ώρα της τιμωρίας, θα πρέπει να είναι για όλους αυτούς, πολιτικούς και ψηφοφόρους, ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ.
 
 
Καλλιόπη Σουφλή

Επισημαίνει ο Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος 

 
 
Η μορφολογία του ψέματος του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως αυτό εκφράζεται ως ολοκληρωμένο αφήγημα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον πολιτικό επιστήμονα και θα έπρεπε να έχει για τον δημοσιογράφο.

Αν δεν μελετήσεις προσεκτικά και απροκατάληπτα αυτό το φαινόμενο πολιτικής επικοινωνίας δεν πρόκειται να καταλάβεις τη σύγχρονη διάσταση της πολιτικής εξουσίας και ηγεμονίας στην Ελλάδα, ούτε ασφαλώς τον κοινωνικό και πολιτικό χαρακτήρα της εξέλιξης των μνημονίων με την τρόικα.

 
Είναι σαχλαμάρα να ισχυρίζεσαι πως η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε προς το δυσμενέστερο για την ελληνική κοινωνία τον χαρακτήρα των μνημονίων. Πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το "κακό", ενώ οι πολιτικοί του αντίπαλοι το "καλό"!
 
 
 Ωστόσο, δεν είναι καθόλου σαχλαμάρα η διαπίστωση πως ο ΣΥΡΙΖΑ δομεί μια μεγαλύτερη απάτη από τους προηγούμενους κυβερνήτες της κρίσης: ολοκληρώνοντας την απάτη διάσωσης διά της συγκεκριμένης μεθοδολογίας της τρόικας. 
 
 
Πρόκειται για τον ήρωα, ο οποίος εμφανίζεται πλέον ως σωτήρας του εαυτού του, καθώς δεν μπόρεσε να επιβληθεί στην τρόικα και να αλλάξει τις παραμέτρους λιτότητας, εσωτερικής υποτίμησης και εκποίησης της δημόσιας περιουσίας που αποτελούσαν από την αρχή των μνημονίων την στρατηγική της τρόικας για συντεταγμένη πτώχευση.


Η μορφολογία του ψέματος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει πλέον μια επιχείρηση διάσωσης του ιδίου και όχι του ελληνικού λαού - όπως εμφανίσθηκε στην αρχή. Τώρα η συνάρτηση διαμορφώνεται: ο ήρωας οφείλει πάση θυσία να σώσει τον εαυτό του στην πολιτική σκακιέρα για να μπορεί να ισχυρίζεται πως θα σώσει και τον λαό (του) στο μέλλον. Ενώ κατά την "διαπραγμάτευση" του Τρίτου Μνημονίου ο ήρωας εμφανίσθηκε έτοιμος να θυσιαστεί για τον λαό του.

Από την πλευρά μου, σχολίασα αρνητικά το ύφος του ΣΥΡΙΖΑ κατά το Τρίτο Μνημόνιο, ενώ σήμερα που μπαίνουν οι βάσεις για το Τέταρτο, θα ήμουν μάλλον ακριβής αν μιλούσα για το ευτελές φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ. 
 
 
Σήμερα αντιμετωπίζω κυριολεκτικώς αποκρουστικά το ύφος ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι αυτό που εκχυδαΐζει έναν πολιτισμό, που το κόμμα αυτό της αριστεράς δήλωσε πως ήρθε στα πράγματα για να ανατρέψει. Αν αυτό είναι αριστερά, τότε η σύγχρονη αριστερά είναι απλώς μορφή πολιτικής απάτης για να εφαρμοστούν νεοφιλελεύθερες πολιτικές με μικρότερη κοινωνική αντίδραση. Εξαπάτηση με όλα τα μέσα... και τίποτε περισσότερο.

 
Αυτό πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ με το ύφος που καλλιεργεί: Να καταστεί μια θλιβερή μορφή πολιτικής απάτης, η οποία καθημερινά προσβάλει τις διανοητικές του ρίζες, στην προσπάθεια να σώσει το "τομάρι" του.


Αν η σημερινή αριστερά δεν είναι μια έντιμη και ώριμη δύναμη σοσιαλιστικού προσανατολισμού, τότε είναι μια φάρσα της ιστορίας του διπολισμού. Μια φάρσα ενός πολιτισμικού προτύπου που κατέρρευσε εξευτελιστικά, μαζί με την κατάρρευση ενός άκρως προβληματικού οικονομικού μοντέλου (κρατικού καπιταλισμού).


Αν αριστερά σημαίνει μαγκιά και κυνισμός στην απάτη, τότε παύει να έχει σημασία ο ιδεολογικός προσανατολισμός και οι κατηγορίες «αριστερός-δεξιός». 


Φοβάμαι πως αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ επιφέρει πολύ μεγαλύτερη πολιτισμική ζημιά στην Ελλάδα, από ότι οικονομική. Στον οικονομικό τομέα κάνει αυτά που θα έκανε οποιοσδήποτε άλλος ακολουθούσε την στρατηγική της τρόικας, η οποία με έναν σταλινικό τρόπο νεοφιλελευθεροποιεί τις οικονομικές σχέσεις, ισοπεδώνοντας ασφαλώς την μεσαία τάξη.


Λες οι σταλινικοί του ΣΥΡΙΖΑ να ανακάλυψαν το "σοσιαλιστικό" μεγαλείο του νεοφιλελευθερισμού και απλώς η μορφολογία του ψέματός τους δεν μας επιτρέπει να το αντιληφθούμε; Δεν αποκλείεται! 
 
 
Πράγματι, ο ολοκληρωτικός νεοφιλελευθερισμός κατατείνει στη δημιουργία δύο τάξεων, όπως αντίστοιχα ο σταλινισμός. Στο ένα τρίτο των προνομιούχων της κοινωνίας που ασκεί την ηγεμονία του στα δύο τρίτα, τα οποία βιώνουν μια μορφή "σοσιαλισμού" στο όριο της φτώχειας. Αυτό κατασκευάζει η τρόικα και σε αυτό συμφωνεί - αν και δεν θα συμφωνούσε, αν δεν συμφωνούσε η τρόικα στα μέτρα της απάτης του ΣΥΡΙΖΑ - ο κυβερνητικός συνασπισμός αριστερών-δεξιών. 
 
 
Δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι και λιγότερο ικανοποιημένοι, αλλά πάντως ικανοποιημένοι από το προσχέδιο των νέων μέτρων, τα οποία αυτή τη φορά καταλύουν υφολογικώς κάθε έννοια νομιμότητας, δημοκρατίας και κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα - όπως ακριβώς εξήγησε εγκαίρως ο ΠτΔ και συμφώνησε ο πρωθυπουργός!

 
Να, αναγνώστη μου, σε τι υπερέχει ο αριστερός από τον δεξιό απατεώνα. Ο πρώτος είναι μεγαλύτερος υποκριτής. Ένα ακόμη πιο ευτελές υποκείμενο ενός πολιτισμού που προσβάλει αυτό καθ' εαυτό το ανθρώπινο είδος εκτός από τη διάνοια και την αξιοπρέπεια.ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

6 σχόλια:

 1. Ο τωρινός πρωθυπουργός δεν έχει την παραμικρή ιδέα από πολιτική, από τις ανάγκες του ελληνικού κράτους, τον θεωρώ παντελώς άσχετο και αναξιόπιστο και σε συμπεριφορά και σε γνώσεις.
  Ήρθε μόνο στην εξουσία για να εξουσιάσει, δηλαδή με όρους αυτοσκοπού.
  Το ότι παραμένει στην επικαιρότητα της εξουσίας, οφείλεται στο γεγονός ότι ο έτερος νεοφιλελεύθερος πολιτικάντης (δεν διαφέρουν στην ασύδοτη κινητικότητα του κεφαλαίου και της εργασίας και την μετατροπή της χώρας σε χώρο), είναι αρκετά στυγνός, ωμός, κυνικός και χωρίς πολιτική παιδεία.

  Διακηρύττει (ο Μητσοτάκης) ότι θα είναι καλύτερος "μαθητής" από τον Τσίπρα, την στιγμή που ο τελευταίος είναι πιο καπάτσος στο παπατζιλίκι εκμεταλλευόμενος την ωμότητα και ελλιπή παιδεία του πρώτου.
  Και γι' αυτό παρά την εμφανή του γνωστική ανεπάρκεια και την κακή του συμπεριφορά απέναντι στην κοινωνία, επιβιώνει.

  Σε συνδυασμό με την ευτέλεια του σύνολου κομματικού συστήματος (όλοι είναι μέσα στο κόλπο, πλην ίσως κάποιων -;- εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων με σοβαρότητα και όχι συνθηματολογικές προσεγγίσεις) ανακυκλώνεται το ίδιο σύστημα παρακμής, χωρίς να αλλάζει τίποτα.
  Οπότε ο κόσμος αποστρέφεται (δικαιολογημένα) την κομματική (όχι την πολιτική).
  Και αυτό γιατί αντί τα κόμματα να διαμεσολαβούν το συμφέρον της κοινωνίας, εδράζουν την παρουσία τους στο επίπεδο της εκλόγιμης εκβιαστικής νομιμοποίησης εκ περιτροπής με όρους εξαπάτησης και χειραγώγησης της κοινωνίας.

  απλός πολίτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΟΥ...ΣΟΥΛΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έκαναν σπέκουλα στους "προηγούμενους" για να έρθουν να καταστρέψουν τους έλληνες.
   Και πολιτισμικά και οικονομικά.
   Κάποια συριζαία είπε "θα πάψει να είναι το αφεντικό του εαυτού του ο έλληνας επαγγελματίας"

   Εμ, βέβαια οφείλει να είναι δούλος στα κομματικά συνδικάτα των "συνεταιρισμών" της παρακμής και της νεοφιλελεύερης ισοπέδωσης.

   Απλά αυτή ισοπέδωση θα είναι "αριστερή" τρομάρα τους...

   Απορώ πως κοιμούνται τη νύχτα.

   Δεν υπάρχει και μια πατριωτική εναλλακτική επιλογή της προκοπής με πρόσημο κυβερνητικό πανάθεμά τους.
   Οι νορμάλ άνθρωποι δεν καταδέχονται να ασχοληθούν με την "πολιτική" γιατί ξέρουν ότι οι αλκαπόνηδες της κομματοκρατίας ελέγχουν τα πάντα.

   α.π.

   Διαγραφή
 3. Εχουμε κυβερνησεις που συναγωνιζονται αναμεταξυ τους πως να διαλυσουν και να βασανισουν περισσοτερο τον κασμο !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το κομμα του τσιπα είναι πολύ μοντερνο κομμα τελυταιο μοντελο ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΙΚΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΑΡΙΣΤΕΡΟ ! Τωρα θα ερθει και ο αντίχριστος Ντείβητ να το ευλογησει !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ