Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Κοινό βάπτισμα για Κόπτες & Παπικούς: Να ετοιμαζόμαστε κι εμείς οι Ορθόδοξοι;Όπως αντιλαμβάνεται κανείς το έγκλημα είναι προσχεδιασμένο και αργά ή γρήγορα θα χτυπήσει την πόρτα μας με αυτό το μοντέλο επιχειρηματολογίας!


vartholomaios-papas-aigiptos.jpg

Το επιχείρημα που χρησιμοποιεί το τέρας του Οικουμενισμού

Του Μανώλη Κείου


Θεολογικό σεισμό έχει προκαλέσει , όπως πρώτο το pentapostagma.gr αποκάλυψε, η κοινή δήλωση, υπογεγραμμένη από τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Κόπτη Πάπα & Πατριάρχη Ταγουάρδο, και στην οποία Ρ/Καθολικοί και Κόπτες δηλώνουν για πρώτη φορά ότι θα αναγνωρίσουν εκατέρωθεν το μυστήριο του βαπτίσματος του άλλου.


Στη δήλωση αναφέρεται: «Δεν θα επαναλάβουμε το βάπτισμα που είχε δοθεί σε καθεμία από τις Εκκλησίες μας για οποιοδήποτε πρόσωπο επιθυμεί να ενταχθεί στην άλλη».Στο χωνευτήρι του ισοπεδωτικού οικουμενισμού, που δεν αναγνωρίζει την μία αλήθεια του Κυρίου μας, αλλά επιχειρεί να την μασκαρέψει με “αδελφικούς” μανδύες , έχει ρίξει για τα καλά ο Πάπας Φραγκίσκος την Χριστιανοσύνη και σαν μέγιστος αλχημιστής ανακατεύει με ψεύδη και νοθεύει την συνταγή της πίστης μας!


Μετά τους Κόπτες πρέπει να ετοιμαζόμαστε και εμείς οι Ορθόδοξοι;
Η ενωτική θεωρία του Πάπα στηρίζεται στα περί “κοινωνίας του Αγίου Πνεύματος” αντίθετα με την μη ύπαρξη κοινωνίας των Ορθοδόξων με τους Ρ/Καθολικούς.


Η πονηρή επιχειρηματολογία για να στηρίξει το κοινό βάπτισμα αντικατοπτρίζεται πλήρως στην κοινή δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Κόπτη Πατριάρχη και μένει να δούμε αν θα την χρησιμοποιήσει και για εμάς τους Ορθοδόξους και κατά πόσο βέβαια είμαστε έτοιμοι να την αντικρούσουμε!

Στο κείμενο λοιπόν της κοινής δήλωσης που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει πηδάλιο για έναν αντίστοιχο κείμενο με τους Φαναριώτες οικουμενιστές -αν και το απευχόμαστε- αναφέρονται τα εξής :

“Ο βαθύς δεσμός μας, φιλίας και αδελφότητας, έχει την καταγωγή του στην πλήρη κοινωνία που υπήρχε μεταξύ των Εκκλησιών μας κατά τους πρώτους αιώνες και εκφράστηκε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους μέσα από τις πρώτες Οικουμενικές Συνόδους, που χρονολογούνται από τη Σύνοδο της Νίκαιας το 325 και τη συμβολή του θαρραλέου Πατέρα της Εκκλησίας Αγίου Αθανασίου, ο οποίος κέρδισε τον τίτλο «Προστάτης της Πίστης». 


Η κοινωνία μας εκφράστηκε με προσευχή και παρόμοιες λειτουργίες, με εκτίμηση των ίδιων μαρτύρων και αγίων και με την ανάπτυξη και διάδοση του μοναχισμού, ακολουθώντας το παράδειγμα του μεγάλου Αγίου Αντωνίου, γνωστού ως Πατέρα όλων των μοναχών”.

Οπως είναι αυτό το απόσπασμα θα μπορούσε να είναι γραμμένο σε μια αντίστοιχη κοινή δήλωση με τους Φαναριώτες; Δυστυχώς….

Και η δήλωση συνεχίζει:
“Αυτή η κοινή εμπειρία της κοινωνίας πριν από τον χρόνο του διαχωρισμού έχει ιδιαίτερη σημασία στις προσπάθειές μας να αποκαταστήσουμε την πλήρη κοινωνία σήμερα. 

Οι περισσότερες από τις σχέσεις που υπήρχαν τους πρώτους αιώνες ανάμεσα στην Καθολική Εκκλησία και την Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία συνεχίστηκαν μέχρι σήμερα, παρά τις διαιρέσεις και πρόσφατα αναζωογονήθηκαν. Μας προκαλούν να εντείνουμε τις κοινές προσπάθειές μας να επιμείνουμε στην αναζήτηση ορατής ενότητας στην ποικιλομορφία, υπό την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος.


Αυτό το ανανεωμένο πνεύμα προσέγγισης μας επέτρεψε να διακρίνουμε για άλλη μια φορά ότι ο δεσμός που μας ενώνει ελήφθη από τον έναν Κύριό μας την ημέρα του βαπτίσματος μας. Διότι μέσω του Βάπτισης γινόμαστε μέλη του ενός Σώματος του Χριστού που είναι η Εκκλησία. Αυτή η κοινή κληρονομιά είναι η βάση του προσκυνήματος μας μαζί προς την πλήρη κοινωνία, καθώς μεγαλώνουμε στην αγάπη και στη συμφιλίωση.»


Για την συμφιλίωση μίλησε πολύ εκτεταμένα και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην τελευταία ομιλία του στην κοινότητα Ταιζε στη Γαλλία…. Τυχαίο;


Και η δήλωση συνεχίζει:
«Καθώς ταξιδεύουμε προς την ευλογημένη ημέρα που τελικά θα συγκεντρωθούμε στο ίδιο ευχαριστιακό τραπέζι, μπορούμε να συνεργαστούμε σε πολλούς τομείς και να επιδείξουμε με απτό τρόπο τον μεγάλο πλούτο που μας ενώνει ήδη. Μπορούμε να μιλήσουμε μαζί για τις θεμελιώδεις αξίες όπως η ιερότητα και η αξιοπρέπεια της ανθρώπινης ζωής, η ιερότητα του γάμου και της οικογένειας και ο σεβασμός για όλη τη Δημιουργία που μας εμπιστεύτηκε ο Θεός. 

Μπροστά στις πολλές σύγχρονες προκλήσεις όπως η εκκοσμίκευση και η παγκοσμιοποίηση της αδιαφορίας, καλούμαστε να προσφέρουμε μια κοινή απάντηση βασισμένη στις αξίες του Ευαγγελίου και στους θησαυρούς των αντίστοιχων παραδόσεών μας. Από αυτή την άποψη, ενθαρρύνουμε να διεξαγάγουμε μια βαθύτερη μελέτη των Ανατολικών και των Λατίνων Πατέρων και να προωθήσουμε μια καρποφόρα ανταλλαγή στην ποιμαντική ζωή, ιδιαίτερα στην κατήχηση, και στον αμοιβαίο πνευματικό εμπλουτισμό μεταξύ μοναστικών και θρησκευτικών κοινοτήτων”.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς το έγκλημα είναι προσχεδιασμένο και αργά ή γρήγορα θα χτυπήσει την πόρτα μας με αυτό το μοντέλο επιχειρηματολογίας!


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

6 σχόλια:

 1. Τα βαπτίσματα [ γράφε και ραντίσματα ]όλων των αιρετικών, έγιναν δεκτά στην Ληστική Πανορθόδοξο Σύνοδο του Balamand του Λιβάνου το 1993

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. O ΖΕΥΣ τους κοιτα και ξεκαρδιζεται στο γελιο. Ακομη το παιζουν Δαρειοι και Ξερξες ? Με ελληνικα γραμματα ? Της πουτανας γινεται , συνοικια τυπου γυφτιλικι .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μολότωφ στην αρχιεπισκοπή εάν γίνει κάτι τέτοιο!!! Ξούρισμα του κομμουνιστή αρχιεπισκόπου (όπως ορίζουν οι εκκλησιαστικοί κανόνες) και πέταμα αυτού από τη γέφυρα του Ρίο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Επαναλαμβάνω σχόλιο που έχω ξαναγράψει διότι είναι εντυπωσιακό με πόση χρονοκαθυστέρηση λειτουργούμε στην ενημέρωση.
  "Μετά τους Κόπτες πρέπει να ετοιμαζόμαστε και εμείς οι Ορθόδοξοι;"
  ΚΥΡΙΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ, ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ!!!!
  Εν έτει 1985 η συγκενικό μου πρόσωπο που ζούσε στο Παρίσι, γνώρισε έναν Γάλλο (καθολικό) και αποφάσισαν να παντρευτούν. Ο νεαρός ήταν πρόθυμος να βαπτισθεί ορθόδοξος κα να τελέσουν τον γάμο Ορθόδοξα. Πήγαν λοιπόν στην ενορία τους, στη Θεσσαλονίκη, όπου διέμενε, η οικογένεια της κοπέλας και ζήτησαν να γίνει η βάπτιση.
  Έκπληκτοι πήραν την απάντηση, ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει, ΔΙΟΤΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΑΜΠΡΟΣ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΒΑΦΤΙΣΜΕΝΟΣ (ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ) ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΓΑΜΟ .
  Η οικογένεια επέμενε (διότι είχε γνώσεις περι αιρέσεων) και έφτασε μέχρι τον τότε μητροπολίτη Θεσσαλόνίκης Παντελεήμονα. Ελάβαν την ίδια απάντηση: ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ, Η ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ, ΑΡΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΓΑΜΟ!
  Δεν το δέχτηκαν και μή έχοντες άλλη επίλογή, έκαναν βάπτιση, αφού πρώτα προηγήθηκε η σχετική κατήχηση σε εκκλησία του Πατρώου Εορτολογίου, άν και οι άνθρωποι δεν ανήκαν εκεί!
  Το αποτέλεσμα; ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗ ΒΑΠΤΙΣΗ. ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΩΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ!!!
  ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΕΚΕΤΙΕΣ ΠΡΙΝ! ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ! ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ....ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ;;!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ΧΙΠΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΕ ΟΣΜΕΣ ΟΠΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ.

   Διαγραφή
  2. καλως ηρθατε στην χεγκελιανη Διαλεκτικη.....αυτο δεν ειναι τιποτα ....σε μερικες δεκαετιες ισως και λιγοτερο, θα υπαρχει ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ (κοινο σπιτι) για τους Ιουδαιους, τους Χριστιανους και τους Μουσουλμανους. Οι δυο τελευταιες (θρησκειες) ειναι "αδελφες", ενω η πρωτη (Ιουδαισμος)ειναι η πατρωα των δυο αδελφων. Κουραγιο, τα εγγονια σας θα τα δουν σιγουρα αυτα!!

   Διαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ