Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Ο νεο-φαλλοκράτης

 Είτε ο τύπος είναι κρυφο-ομοφυλόφιλος και θα ήθελε να είναι γυναίκα, είτε είναι ένα στυγνό νεο-φαλλοκρατικό γουρούνι κρυμμένο μέσα στην προβιά ενός συγκαταβατικού φιλοφεμινιστικού προβάτου.


Ότι κι αν είναι από τα δυο, το σίγουρο είναι ένα: Δεν ανήκει σ' αυτό το σπάνιο είδος του ΑΝΤΡΑ... γι αυτό, μακρυά από τέτοιους τύπους...Καλλιόπη Σουφλή
 Αποφεύγω να αναλύω τις απόψεις μου περί του ρόλου των φύλων στην σημερινή κοινωνία. 


Όχι επειδή δεν έχω άποψη αλλά ακριβώς επειδή έχω και σε μία δημόσια αντιπαράθεση θα την εκφράσω και θα την υπερασπιστώ με πάθος. 


Σήμερα βέβαια θα κάνω μία εξαίρεση από την σιωπή μου και θα ανοίξω το Κουτί της Πανδώρας που έχω στο κεφάλι μου… και ο θεός βοηθός…!Η σημερινή κοινωνία έχει αναδείξει το νέο κυρίαρχο είδος της, τον νέο-φαλλοκράτη.
Πως λέμε νεο-φιλελεύθερος, νεο-δημοκράτης (φτου κακά), νεο-πασόκος (φτου, φτου, κακά); Ε, όψιμη έκφανση του άνδρα της μεταπολίτευσης είναι ο νεο-φαλλοκράτης.


Αν τον κοιτάξεις χωρίς ιδιαίτερη προσοχή θα σου φανεί φυσιολογικός, ίσως και λίγο προχώ… 
Είναι συνήθως εμφανίσιμος, γυμνασμένος, οδηγεί μικρό και βολικό αυτοκίνητο ενώ έχει τα φράγκα για λιμουζίνα, μιλάει σε smartphone και στέλνει τα emails του μέσω ενός state-of-the-art MacBook Air. 

Η αμφίεσή του απαρτίζεται κύρια από τζιν παντελόνι με πουκάμισο χωρίς γραβάτα και ένα μοδάτο αλλά απλό, όχι περίτεχνο σακάκι. Αν φοράει ρολόι αυτό είναι υπερμεγέθες και το πρόσωπό του το κοσμεί ένα περιποιημένο μούσι.


Αν η περιγραφή αυτή ταιριάζει με εσένα αναγνώστη μου, μην διαβάσεις το υπόλοιπο κείμενο. Δεν θέλω να κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα κάθε φορά που θα βγαίνω από το σπίτι μου.


Αν όμως ταιριάζει με τον τύπο που κανόνισες να βγεις για καφέ αγαπητή μου αναγνώστρια, συνέχισε μονορούφι μέχρι το τέλος. Αυτά που θα μάθεις μπορεί να σε σώσουν από πολλά βάσανα.


Ο νεο-φαλλοκράτης δεν είναι αυταρχικός, τουλάχιστον φαινομενικά. 
Δεν επιβάλλεται στο «αδύναμο φύλλο» με τη βία, λεκτική ή σωματική, δεν είναι brutalκαι δεν μυρίζει βαρβατίλα από στάνη. 

Είπαμε, είναι νέα έκδοση φαλλοκράτη αυτός. 
Είναι κοινωνικός και επικοινωνιακός με τις γυναίκες και συχνά χαρακτηρίζεται από τις ανυποψίαστες φίλες του ως «μοντέρνο αρσενικό». 

Αν προσπαθήσεις να εκμαιεύσεις τις απόψεις του σχετικά με την υπεροχή ή όχι του ανδρός επί τις γυναικός, μάλλον θα εκφραστεί ως χειραφετημένη σουφραζέτα του 1910 και θα υποστηρίξει την ανεξαρτησία των γυναικών με τόσο έντονο τρόπο που καταντάει φαιδρός. 

Και εκεί ακριβώς καρφώνεται…


Δεν γίνεται αγάπη μου να είναι κάποιος τόσο αποστασιοποιημένος από το φύλο του, πως να το κάνουμε. 
Δεν είναι δυνατόν σε μία συζήτηση για το πιο δυνατό βολέ τερματοφύλακα στην Α΄ Εθνική αυτός να μου αναλύει την περίτεχνη ενέργεια της Σούλας Μπαλαφέρτη στο τοπικό πρωτάθλημα της Άνω Τραχανοπλαγιάς. 

Αυτό  μπορεί να σημαίνει μόνο δύο πράγματα: είτε ο τύπος είναι κρυφο-ομοφυλόφιλος και θα ήθελε να είναι γυναίκα είτε είναι ένα στυγνό νεο-φαλλοκρατικό γουρούνι κρυμμένο μέσα στην προβιά ενός συγκαταβατικού φιλοφεμινιστικού προβάτου.


Οι καλοί του τρόποι και οι προσεγμένες κινήσεις του μέσα στην παρέα διανθίζονται πάντα από δήθεν αθώα σεξιστικά σχόλια,  δοσμένα με έντονες δώσεις απαξίωσης. 

Παράδειγμα θες; Ε, πάρτο: «Τσίμπα ένα γλυκάκι ακόμα, άλλωστε είναι εμφανές ότι όλες τις περιττές θερμίδες τις καις στο γυμναστήριο». 

Τι λες ρε χλεχλέ; 
Μολώγα καλύτερα στον εαυτό σου ότι τα μάτια σου είναι καρφωμένα στον κώλο της και άσε τα σάπια. 
Γλύφτη σεξιστή!


Μπορεί ακόμα και να κατηγορήσει κάποιον που θα την «πέσει» σε μία κοπέλα σε ένα bar, και μάλιστα με τις χειρότερες εκφράσεις: «Μα καλά, που νομίζει ότι βρίσκεται; Πρωταγωνιστής σε βιντεοκασέτα του ’80;». 


Μόλις λάβει επιδοκιμαστικό σχόλιο από εσένα αναγνώστριά μου, το παιχνίδι γυρίζει: «Οι άντρες πρέπει να είναι κύριοι. Το ύφος του βαρύμαγκα έχει περάσει ανεπιστρεπτί». 

Αν συνεχίσεις να επιδοκιμάζεις την γνώμη του θα πει: «Θα ενέδιδες εσύ σε τέτοιο καμάκι; 
Μάλλον όχι», προκαταβάλλοντας την απάντηση σου.


Αν αντίθετα του πεις ότι ακόμα και αυτό το καμάκι έχει τη γοητεία του, έχει τρόπο να γυρίσει το παιχνίδι υπέρ του:  «Για την παραλία καλό είναι, αλλά αν μία γυναίκα ψάχνει σοβαρή σχέση τι θα προτιμήσει;», και εκεί έφερε τη μπάλα στο γήπεδό του…


Γιατί, αναγνώστριά μου, τι ψάχνει σχεδόν κάθε γυναίκα; 
Έναν καλό σύντροφο, όχι απαραίτητα για γάμο, ο οποίος να την καταλαβαίνει και να την σέβεται. 


Και εκεί ακριβώς εμφανίζεται ο νεο-φαλλοκράτης. 
Δημιουργεί όλες τις συνθήκες γύρω από εσένα ώστε αυτός να εμφανίζεται ως ο ιδανικός. 
Έντεχνα κακολογεί και εξοβελίζει τα υπόλοιπα αρσενικά της αγέλης, δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης με τις φίλες σου και σιγά σιγά σε κάνει θύμα του.


Σου κάνει δώρα μη συνηθισμένα. Βιβλία φιλοσοφίας και κοινωνιολογικής ανάλυσης. Σε συνοδεύει σε βόλτες με τις φίλες σου και λαμβάνει μέρος στις καθαρά «γυναικείες» συζητήσεις σας με απόψεις τόσο συγκαταβατικές προς εσένα και τις υπόλοιπες γυναίκες της ομήγυρης ώστε αρχίζεις να αισθάνεσαι ότι Αυτός ο άνδρας σε καταλαβαίνει.


Την πρώτη φορά που πηγαίνεις σπίτι του εντυπωσιάζεσαι. Καθαρές γραμμές στα έπιπλα, εξοπλισμένη κουζίνα – ο τύπος μαγειρεύει – και μία διακριτική κρεβατοκάμαρα. Δεν κλειδώνει την πόρτα μόλις μπείτε στο διαμέρισμα, δεν σε κρατάει με το ζόρι άλλωστε. Μόνη σου έβαλες το κεφάλι σου «στον ντορβά». 

Στο πρώτο υπονοούμενο από πλευράς σου δεν τσιμπάει, δεν ορμάει κατευθείαν, είναι πονηρός ο νεο-φαλλοκράτης. Κρατιέται στο ύψος του και περιμένει να συνεχίσεις την επίθεσή σου. 

Επειδή είναι γνωστό ότι είσαι «ελαφρώς» εγωίστρια δεν παραδίδεις τα όπλα. Συνεχίζεις την επίθεση γιατί πλέον έχεις αποφασίσει: Αυτός Ο Άνδρας Είναι Δικός Σου. Βρήκες τον Mr. Perfect και είσαι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσεις τα θέλγητρα που σου χάρισε η φύση – και το γυμναστήριο – για να παραμείνει δικός σου.


Και τότε κάνεις το μοιραίο λάθος…
Μπαίνεις στην κουζίνα να του μαγειρέψεις… Θέλεις να τον ευχαριστήσεις ντε! 

Λίγο αργότερα κάνεις και καμιά δουλειά στο σπίτι του, μην σε πει και ανεπρόκοπη ο Mr. Perfect! 

Και επειδή το μαγείρεμα θέλει και υλικά, πετάγεσαι και μέχρι το super market να κάνεις και τα ψώνια.

 Πριν καν το καταλάβεις κάνεις όλα αυτά που έκανε αυτός για να σε ρίξει, μόνο που αυτός τα έκανε για λίγο, για να πετύχει τον σκοπό του. Εσύ θα τα κάνεις για πάντα και εις τους αιώνας των αιώνων αμήν.


Μία ακόμα γυναίκα ανακάλυψε τον παράδεισο του νεο-φαλλοκράτη και είναι ευτυχισμένη…
 

ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

  1. ΡΕ ΑΡΧΙΔΑ (ΠΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΙΟΓΕΝΗ), Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΘΕΛΕΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ:

    ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΣ.


    (ΥΧ=ΩΛ , ΟΥΡ=ΩΛΙ, ΑΛΑΙΠΩΡΙ=ΡΥΠ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ