Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ! Θλίψη και ντροπή για τον Αρχιεπίσκοπο...


 «Σήμερα είμαι ευρωσκεπτικιστής» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ενώ τόνισε ότι "η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μετακινήσει τις βάσεις της από εκεί που ξεκίνησε, έχοντας μετατραπεί από «Ευρώπη της αλληλεγγύης» σε «Ευρώπη της εκμεταλλεύσεως». 
Ο χριστιανισμός, η αλληλεγγύη και οι τρεις πυλώνες στους οποίους στηρίχθηκε η Ευρώπη, το ρωμαϊκό δίκαιο, η ιστορία και ο χριστιανισμός, αυτά όλα μετακινήθηκαν". 

 
 
 
 
Τι λες ρε Τζερόνυμο... ;;;;  Για ποιά Ευρώπη και για ποιον Χριστιανισμό, μιλάς;;; Και για ποιά Ιστορία;

Αυτή ήταν ανέκαθεν η Ευρώπη... δημιουργήθηκε από υποχθόνια μογγολικά ερπετά και εξελίχθηκε σ' αυτό το καρκίνωμα που είναι σήμερα, με τον εβραϊσμό, τον καθολικισμό και τον προτεσταντισμό, να κυριαρχουν.
 
Αυτά, δεν είναι χριστιανισμός... ποτέ δεν ήταν.
 
Όσο για την ... αλληλεγγύη, η ευθύνη σου και του κοσμικού ιερατείου, προς τους λαθρο, είναι τεράστια...

Αη διάβασε ιστορία και άντε να μονάσεις, γιατί σ' αυτή την ευρώπη της πορνείας, συμβάλατε κι εσείς, τα ιερατεία...

 
Καλλιόπη Σουφλή


 
Άνευ πολλών σχολίων, για ευνόητους λόγους! Μόνο θλίψη και ντροπή για τον κατήφορο !!
 
 
Ιερώνυμος , αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος
«Σήμερα είμαι ευρωσκεπτικιστής»
«γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μετακινήσει τις βάσεις που έχουμε και από εκεί που ξεκίνησε. Άλλαξε τις θέσεις από εκείνους που είχαν την ιδέα και βοήθησαν να σχηματιστεί αυτός ο φορέας και έχουν μετακινήσει τις βάσεις αλλού. Ο χριστιανισμός, η αλληλεγγύη και οι τρεις πυλώνες που στηρίχθηκε η Ευρώπη, το ρωμαϊκό δίκαιο, η ιστορία και ο χριστιανισμός, αυτά όλα μετακινήθηκαν. Πιστεύω ότι η Ευρώπη δεν είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης, αλλά της εκμεταλλεύσεως».
--------------------------------------------
«Σήμερα είμαι ευρωσκεπτικιστής» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ενώ τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μετακινήσει τις βάσεις της από εκεί που ξεκίνησε, έχοντας μετατραπεί από «Ευρώπη της αλληλεγγύης» σε «Ευρώπη της εκμεταλλεύσεως».
 
 
«Ο χριστιανισμός, η αλληλεγγύη και οι τρεις πυλώνες στους οποίους στηρίχθηκε η Ευρώπη, το ρωμαϊκό δίκαιο, η ιστορία και ο χριστιανισμός, αυτά όλα μετακινήθηκαν. 
 
Πιστεύω ότι η Ευρώπη δεν είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης, αλλά της εκμεταλλεύσεως», σημείωσε, κατά τη συνάντησή του με τον Βαυαρό υπουργό Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Κοινωνικής Συνοχής και Ταυτότητας, Μάρκους Ζέντερ, στο μέγαρο της Αρχιεπισκοπής, τη Δευτέρα.

Όπως συμπλήρωσε, «γι’ αυτό πιστεύω ότι ο άνεμος της Βαυαρίας, μέσα στην οποία έχω ζήσει αρκετό καιρό, χρειάζεται περισσότερο στην Ευρώπη από κάθε άλλη φορά».

 
Από την πλευρά του, ο κ. Ζέντερ σημείωσε ότι «πρέπει τις χριστιανικές αξίες να τις λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν μας και να τις διατηρήσουμε. Εμείς, στη Βαυαρία και στη Γερμανία δεχθήκαμε περισσότερους από ένα εκατ. πρόσφυγες και νομίζω ότι είναι σημαντικό να τους διδάσκουμε και να τους δείχνουμε ποιες είναι οι βασικές αρχές στις οποίες στηρίζεται ο χριστιανισμός».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «δεν είναι μόνο η ανεκτικότητα που θα πρέπει να επιδεικνύουμε, όταν έχουμε διάλογο με τους μουσουλμάνους, αλλά να επιδεικνύουμε και τις δικές μας αξίες και ρίζες».ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

54 σχόλια:

 1. Είναι μια μεγάλη συζήτηση ο θεσμός των ιερατείων ή της δεσποτοκρατίας στην Ελλάδα και πως εξελίχθηκε από εκκλησία του δήμου των πιστών σε σταδιακή μετακένωση του Βατικάνειου (ας μου επιτραπεί ο σολοικισμός) υποδείγματος στυγνού εξουσιασμού, αλλά στο προκείμενο θεωρώ ότι δηλώσεις όπως αυτές βοηθούν.

  Όχι ως μέτρο αξιολόγησης της ιεραρχείας και του θεσμού.
  Αυτή είναι άλλη ιστορία.

  Βοηθούν στο συμβολικό επίπεδο για τον λόγο ότι έχουμε να κάνουμε με ένα αδηφάγο σύστημα χρηματοπιστωτικής δικτατορίας.
  Αν στον science fiction κινηματογράφο (με αναφορές και από την ελληνική πραγματεία) βλέπουμε σχεδιασμούς μηχανών να υποκαθιστούν τον άνθρωπο (matrix κ.ά) εδώ οι ανάγκες των αγορών, ο μαμμωνάς, θα υποκαθιστά τον άνθρωπο στην πράξη.
  Ό, τι περισσεύει στις χρηματοπιστωτικές αγορές και στον κανιβαλικό οικονομισμό, ή δεν αποτιμάται λογιστικά, θα πετιέται.
  Ο ωφελιμισμός έχει ξεπεράσει την συμβατική πολιτική θεωρία.

  Πρόσφατα άκουγα νεοφιλελεύθερο δημοσιολογούντα, να λέει ότι για την κρίση χρέους στις χώρες της Ευρώπης, ευθύνεται το ...κοινωνικό κράτος.
  Ούτε καν η κακοδιαχείριση έστω, ή η ανορθολογική δομή του κράτους πρόνοιας που δεν βοηθά όσους έχουν πραγματικές ανάγκες.
  Το κοινωνικό κράτος.
  Σκέτο!

  Αυτό δεν είναι καθόλου επουσιώδες για να διακρίνουμε τι συμβαίνει πραγματικά και πως εκφράζεται η "γλώσσα λανθάνουσα" των διάφορων θεραπειών-σοκ.
  Αν παραβάλλει κανείς δε και την αλληγορική εκδοχή του πράγματος, αυτή η οργουελική newspeak εντοιχίζεται σε άτομα υψηλής σοβαροφάνειας, ελιτισμού και άλλων "ψαρωτικών" επικοινωνιακών μέσων για να αναδείξουν ότι "μιλοάνε την γλώσσα της αλήθειας".
  Αυτά τα τσιτάτα περί "δημαγωγών" "λαϊκιστών" και άλλων τινών, απευθύνονται στα ερεθίσματα του κόσμου, για να τα απαξιώνουν.
  Εφαρμόζεται μια γκεμπελική ρητορική που επιβεβαιώνει ότι ο ..γάιδαρος πετάει.

  Γι' αυτό και θεωρώ -αυτή καθαυτή- την δήλωση του αρχιεπισκόπου, πολύ σημαντική και ιδιαίτερα επωφελή στην κοινωνική της αναφορά αλλά και στο επίπεδο του ειδικού βάρος εκφοράς της.

  α.π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε α.π., αναρωτιέμαι γιατί πρέπει, γράφοντας ''αλλά στο προκείμενο θεωρώ ότι δηλώσεις όπως αυτές βοηθούν. Βοηθούν στο συμβολικό επίπεδο για τον λόγο ότι έχουμε να κάνουμε με ένα αδηφάγο σύστημα χρηματοπιστωτικής δικτατορίας'', να κρατάς χαμηλούς τόνους, καταφανώς κατώτερους μιάς Θεοδώρητης Αλλαγής, Μάνα εξ ουρανού για Το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας Του Κυρίου, Θεού και Δημιουργού μας;

   Αναρωτιέμαι γιατί δείλιασες στο σχόλιό σου να χρησιμοποιήσεις ''πιασάρικους'' Τίτλο και Υπότιτλο όπως λ.χ. ''Η Εκκλησία γυρίζει Σελίδα'' και ''Ηχηρό χαστούκι Του Αρχιεπισκόπου στους τοκογλύφους'', αντάξιους Του Θαύματος Θαυμάτων, Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, να δηλώνει ''Σήμερα είμαι ευρωσκεπτικιστής'', τονίζοντας ότι "η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μετακινήσει τις βάσεις της από εκεί που ξεκίνησε, έχοντας μετατραπεί από ''Ευρώπη της αλληλεγγύης'' σε ''Ευρώπη της εκμεταλλεύσεως'';

   Αναρωτιέμαι γιατί δεν πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι, επιτέλους, κάτι αλλάζει σ'Αυτόν Το δόλιο Τόπο, ανατέλλει ήμαρ, ελλάνιον ήμαρ και, μετά Αλαζονεία, Ύβριν και Άτη, Νέμεσις, κατά το Αγγλικό Δίκαιο στα Δικαστήρια του Δουκάτου του Λουξεμβούργου, και, κατά Το Θέλημά Του, ΤΊΣΙΣ; Γένοιτο.

   Διαγραφή
  2. Με συγχωρείτε αλλά δεν κατανοώ το σχόλιό σας και δεν μπορώ να αντιληφθώ κάποιους όρους που μου φαίνονται βαρύγδουποι και αποπροσανατολιστικοί.
   Το "ελλάνιον" για παράδειγμα -συγγνώμη γι' αυτό- αλλά είναι ένας όρος τον οποίο θεωρώ βλακώδη και τον έχω ακούσει μια φορά στις ειδήσεις όταν λέγανε για έναν τύπο με κάτι μούφα-δις που θα έφερνε ως δώρο για να διασκεδάσει η νέα τάξη πραγμάτων και το σύστημα (ορθότερα να γελοιοποιήσει) την κοινωνία και τις έλλογες αξιώσεις της.

   Δεν δειλιάζω.
   Απλώς μετρώ τα λόγια μου γιατί πάντοτε σε σοβαρές συζητήσεις όπως αυτή που είχαμε αρκετοί σχολιαστές και οι παρεμβάσεις της κυρίας Σουφλή, τείνουν να υποκαθίστανται από συνθήματα και τσιτάτα όπως του άλλου που λέει ότι το σάιτ έγινε ...σατανιστικό, επειδή τολμάμε να εκθέσουμε κάποιους προβληματισμούς μας.

   Καλή σας ημέρα.

   α.π.

   Διαγραφή
  3. Φίλε α.π., Άραγε απαιτείται Μεταπτυχιακό Θεολογίας, για να μη μαλώνεις Αυτόν που, λέγοντας ότι το σάιτ έγινε....Σατανιστικό, έκανε μία ΚΑΘ'ΌΛΑ ΘΕΜΙΤΉ, ΘΕΆΡΕΣΤΗ Προσφορά προς Τον Εαυτόν Του;

   Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις πως, προφανώς, Ο συγκεκριμένος Σχολιαστής, με αυτό του το σχόλιο, επεδίωξε (και πέτυχε) η κυρία Σουφλή να χάσει την επιβαλλομένη, ως εκ της θέσεώς της, ψυχραιμία και να απαντήσει όπως απάντησε, ΠΡΟΚΕΙΜΈΝΟΥ Ο ΘΕΟΣΕΒΈΣΤΑΤΟΣ ΑΥΤΌΣ ΔΟΎΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΎ - ΣΧΟΛΙΑΣΤΉΣ ΝΑ ΧΑΡΊΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΌΝ ΤΟΥ ΘΕΟΔΏΡΗΤΟΥΣ ''ΠΌΝΤΟΥΣ'' ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΊΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΏΝ;

   Γιατί θα πρέπει Εγώ να σου πω πως, εν προκειμένω, Το Ιερόν Ευαγγέλιον, ως προς Το, μετ' απόδειξιν, Επιτυχέστατο Εγχείρημα Του συγκεκριμένου Σχολιαστή, είναι Κτηγορηματικό;

   Κατά Ματθαίον Κεφ. 5 εδ. 11 ''Μακάριοι είστε, όταν σας βρίσουν και σας καταδιώξουν και πούνε κάθε κακό πράγμα εναντίον σας, λέγοντας ψέματα εξαιτίας μου. και 12 Χαίρετε και αγαλλιάσθε, γιατί ο μισθός σας είναι πολύς στους ουρανούς. Γιατί έτσι καταδίωξαν τους προφήτες που ήταν πριν από εσάς''.

   Άραγε, Έχεις κάποιο λόγο να πιστεύεις πως η κυρία Σουφλή είναι αντίθετη σε κάθε εκ μέρους της ''ευγενική προσφορά'', χωρίς δική της Ζημία, προς τον (όποιον) αναγνώστη των Α.Ν.;

   Διαγραφή
 2. Αντε τώρα εγώ να μπινελικώσω που με προλαβαίνεις εσύ ρε Πόπη.....!!!!! Και τι να πείς που θα είναι λίγο στον άνθρωπο αυτόν...Συμμέτοχος και συνένοχος σε όλα....Από τις αγκαλίτσες στο τσίπρα μέχρι αποδοχής της μεγαλύτερης αίρεσης της σύναξης του κολυμπαρίου...Αντε βραδυάτικα μην αρχίσω τα θαλασσινά γαλλικά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα σου 'λεγα καπετάνιε, να γράψεις τα απομνημονεύματά σου... ξέρεις ποια... τα στοιχεία τα έχεις...
   ΤΟΥΣ ΤΙΝΑΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!

   Διαγραφή
 3. χμ!!!ιερατεια!!!και ο τζερωνυμος και ο βαρθολομαιος και ο παπας ανοικουν στα μαυρα ιερατεια.γνωριζουν πολυ καλα για τις σαυρες αφου τις υπηρετουν με ευλαβεια.η φαση ειναι οτι πολλες φορες το λευκο ιερατιο τους χαλαει τα σχεδια.ψαχνουν απεγνωσμενα ολοι να το βρουν.γι αυτο εγινε και ο πολεμος στα φοκλαντ.τωρα το ψαχνουν στη συρια.αμα το βρουν εμενα να με χεσουν.
  η ευρωπη λεει δεν ειναι η ευρωπη της αλληλεγγυης αλλα της εκμεταλευσεως.!!
  μα το ιδιο δεν ειναι και η εκκλησια οπως την εχουν κανει κοροιδευοντας τους χριστιανους;
  η εκκλησια δεν ειναι εκκλησια της αλληλεγκυης αλλα της εκμεταλευσεως!!
  κονομα και αγιος ο θεος!στο τελος θα κανουμε μονοι μας την θεια λειτουργια και το παπαδαριο θα το φτυσουμε καλα καλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "η εκκλησια δεν ειναι εκκλησια της αλληλεγκυης αλλα της εκμεταλευσεως!!
   κονομα και αγιος ο θεος!"

   Αυτό φίλε μου με έχει προβληματίσει πολύ.
   Ντάξει, δεν συμφωνώ με το άλλο που λες για την θεία λειτουργία, το ράσο του παπά είναι ιερό, αλλά γενικότερα η παπαδοκρατία καλά κρατεί.
   Δεν είμαι βέβαια μηδενιστής, κρατήσανε κάποια μπόσικα που έχουν να κάνουν με την εθνική συνοχή.
   Ενέπνευσαν Καποδίστριες και Κολοκοτρώνηδες (εννοώ η πίστη, που με όποιον καλή ή κακό τρόπο μεταφέρθηκε από την θρησκεία), εμπνέουν πολύ κόσμο καθημερινά για τις συνθήκες που ζούμε.

   Αλλά (δεν είναι της παρούσης) γενικά έχω δει ότι είναι πολύ στην κοσμάρα τους και (όχι όλοι) οι μεγαλοδεσποτάδες κοιτάζουν μόνο την κλίκα, την εξουσία και αμφιβάλλω κατά πόσο βοηθούν πρακτικά τον έλληνα.

   Για εμένα βοήθεια δεν είναι τα συσσίτια μόνο, οι άνθρωποι δεν είναι ζώα, η αυτοπραγμάτωση του ανθρώπου είναι τεράστια υπόθεση και σήμερα έπρεπε να είναι η εκκλησία πολύ άτεγκτη στις εξουσίες και όχι να περιορίζεται σε σωστές μεν αλλά εκ των υστέρων διαπιστώσεις.

   Τα κόμματα είναι ούτως ή άλλως μηχανισμός παπατζήδων που αδιαφορούν για το κακό που έχει γίνει στον τόπο, πλήττουν μόνο όπου μπορεί να χειραφετηθεί ο άνθρωπος (αξιοκρατία, εργασία, αυτονόητες λειτουργίες ενός οργανωμένου κράτους για να μην παρεισφρέει ο κομματικός καλοθελητής πχ υγεία, παιδεία κλπ), από την εκκλησία περίμενε κάτι ο κόσμος.
   τέσπα...

   α.π.

   Διαγραφή
  2. για πες στους παπαδες οτι
   :κυριοι απο αυριο τερμα ο μισθος απο το κρατος.ο χριστος ειπε:δωρεα λαβατε δωρεα δωστε.
   η αμοιβη σας θα ειναι τα φιλοδωρηματα που θα σας δινει ο κοσμος.τελος τα παγκαρια.τα κερια θα πωλουνται στην τιμη που αξιζουν.
   πχ 20 λεπτα.
   εχεις την εντυπωση οτι θα ξαναδεις παπα σε εκκλησια;θα μεινουν 5-6 ανα νομο.
   ξερεις αγαπητε γιατι εχουν σταματησει να κανουν εξορκισμους;;;;γιατι δεν ειναι αξιοι.οταν μιλαει το δαιμονιο εκεινη την στιγμη θα βγαλει και τα απλυτα του παπα στην φορα.ποιος ειναι καθαρος;;πολυ λιγοι μεινανε.

   Διαγραφή
  3. Δεν ξέρω φίλε, αλήθεια δεν ξέρω για να μην λέω και πράγματα που είναι πέρα από τα όσα μπορώ να κατανοήσω.
   Δεν λέω βέβαια να λιμοκτονήσουν οι άνθρωποι, αλλά να ασχοληθούν με την κοινωνία και όχι μόνο να παίζουν ρόλο μεσιτών της νέας τάξης πραγμάτων άθελά τους ή καθ' υπερβολή για να πλασάρουν μια όποια εικόνα.
   Και να πάψουν να είναι απλώς ισχυροί συνομιλητές της εξουσίας ως αυτοσκοπός ή για την επιβεβαίωση της ισχύος και την εξαγωγή παπικής έπαρσης.
   Να ασχοληθούν γιατί ο κόσμος δεν πάει στα μυστήρια, δεν παντρεύεται όπως παλιά, κλπ και όχι μόνο να έχουν το συγχωροχάρτι ανά χείρας και να κάνουν "αφορισμούς".
   Θεμέλιο της κοινωνίας ως έθνους τους θεωρώ αλλά πιστεύω ότι πατάνε πολύ πάνω σε αυτό και φυσικά πολύ πάνω στις μεταφυσικές μας ανησυχίες.

   Τέλος πάντων, καλό σου βράδυ αδερφέ να 'σαι καλά.

   απ

   Διαγραφή
  4. @ α.π., γάφετε: "Τα κόμματα είναι ούτως ή άλλως μηχανισμός παπατζήδων" Το ίδιο ακριβώς, είναι και η πλειοψηφία της ηγεσίας και της εκκλησίας εν γένει... δυστυχώς.

   Αν κάποιοι γνώστες, άνοιγαν το στόμα τους, θα ξερνούσατε από αηδία.
   Κάπότε, ναι... ενέπνευσαν Καποδίστριες και Κολοκοτρώνηδες... κάποιοι λίγοι ιεράρχες...
   Τώρα, τους ψάχνουμε με το φανάρι του Διογένη.
   "Οι ίντριγκες του Βυζαντίου, είναι παιδική χαρά σ' αυτά που γίνονται στην εκκλησία τις τελευταίες δεκαετίες...", μου είχε πει πριν χρόνια, ένας αδελφικός φίλος, άριστος γνώστης περί των εκκλησιαστικών...
   Και σταματώ εδώ, γιατί όταν θυμάμαι την συνέχεια, ξερνάω...και έχω πρόβλημα με το στομάχι μου...

   Διαγραφή
  5. ακου.ολοι ξερουν τι παιζεται στον πλανητη.ειναι τεραστιο θεμα.οι δωδεκαθειστες-εθνικοι μας θεωρουν εβραιους.να σου πω σε καποια θεματα δεν εχουν και αδικο.παρατηρησε την ιερα συνοδο.ολοι ντυμενοι στα μαυρα!σαν εβραικη συναγωγη ειναι.ξερεις γιατι φορανε μαυρα;ουτε και οι ιδιοι ξερουν.
   επειδη οι εβραιοι παλια επασχαν απ την λαζαρειο λεπρα φορουσαν μαυρα στους λεπρους για να τους ξεχωρισουν.μετα το καθιερωσαν και στους χριστιανους για να τους γελοιοποιησουν ως μιασματα.
   τα μισα απ την θρησκεια μας ειναι εβραικα.λυπαμαι που το λεω.και σου μιλαω ως χριστιανος ορθοδοξος.
   το θεμα ειναι οτι ουτε και οι δωδεκαθειστες-εθνικοι δεν μπορουν να συλλαβουν τι παιζεται ακριβως.τελος παντων.καλο βραδυ και σε σενα και να σαι παντα καλα.

   Διαγραφή
  6. Ανώνυμο 9 ΜΑΪΟΥ 2017 - 8:31 Μ.Μ., Βλάσφημε, μπας και μετανοήσεις, αν και, στο λέω με λύπη μου, δε το βλέπω.

   Τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου τιμά σήμερα, 9 Μαΐου, η Εκκλησία μας.

   Απολυτίκιο:
   Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
   Στολαίς ταίς εξ αίματος, ωραϊζόμενος, Κυρίω παρίστασαι, τώ Βασιλεί ουρανών, Χριστοφόρε αοίδιμε όθεν σύν Ασωμάτων, καί Μαρτύρων χορείαις, άδεις τή τρισαγίω, καί φρικτή μελωδία, διό ταίς ικεσίαις ταίς σαίς, σώζε τούς δούλους σου.

   ΠΗΓΗ http://ellinonpaligenesia.blogspot.gr/2017/05/9.html

   Διαγραφή
  7. ακου θρησκοληπτε 11.14
   λεγε βλασφημο οσο μπορεις.
   ο χριστος εμενα μου διδαξε να μαθω να ψαξω να γνωρισω την αληθεια.και να ξερεις οτι θα χυσω το αιμα μου για αυτον.
   εσυ που ζεις στα σκοταδια οχι το αιμα σου δεν εισαι αξιος να χυσεις αλλα για μια χουφτα αργυρια θα τον προδωσεις ιουδα.
   πουλησε αλλου την προπαγανδα σου και μην παρουσιαζεις αγιους για να καλυψεις την γυμνια σου τραχανα.

   Διαγραφή
  8. Θρησκόληπτος, τραχανάς κι Ιούδας γιατί τελείωσα, δεύτερη σχολή, τη Φιλοσοφική, αποκλειστικά και μόνο για να μπορώ να διαβάζω τα Απολυτίκια εκ του πρωτοτύπου? Βλασφημότατε, λίγος Σεβασμός δε βλάπτει.

   Διαγραφή
  9. και γιατι ειναι μασονοι και δεν με ενδιαφερουν τα πτυχια σου.τι σχεση εχει η μασονια με τον χριστο.βλασφημε;
   γιατι εβγαλε τον σταυρο του στους λαθρο;βλασφημε;γιατι κανει συνλειτουργα με τον παπα;βλασφημε;
   τι δουλεια εχει ο αγιασμος σε μασονους βουλευτες ;;βλασφημε;
   γιατι δεν δινει η εκκλησια την περιουσια της να ξεχρεωσει το χρεος και να την καλιεργησουν φτωχες οικογενειες;βλασφημε;
   δεν σου γραφω τα δικα μου γιατι θα κοκκαλωσεις.σου γραφω την γνωμη την οργη και την αγανακτηση του κοσμου.
   εχετε κανει τον χριστο σαν τα μουτρα σας.βλασφημοι ειστε εσεις.και θεομπαιχτες.

   Διαγραφή
  10. Σίγουρα έχετε περισσότερη και καλύτερη εμπειρία και γνώση από εμένα κυρία Σουφλή.
   Βάσει όσων παραστάσεων έχει ένας μέσος άνθρωπος, δεν αμφιβάλλω γι' αυτό που λέτε.
   Προσωπικά θέλω πολύ να πιστέψω, βλέπω έτσι βιντεάκια με ομιλίες παπάδων που είναι αξιόλογοι, έχω συναντήσει και παπάδες αξιόλογους και αξιοπρεπείς, αλλά έχω συναντήσει και λιγότερο αξιόλογους.
   Πάντως η δεσποτοκρατία σε μεγάλο βαθμό πρέπει να είναι πολύ σκληρός/αρτηριοσκληρωτικός μηχανισμός, και κυρίως εξουσιαστικός χωρίς να κάνει κάτι για την κοινωνία τόσα χρόνια.
   Αυτή την γνώμη έχω, χωρίς να το έχω εξετάσει παραπάνω, για να μην αδικώ, μπορεί να κάνω και λάθος.

   α.π

   Διαγραφή
  11. @Ανώνυμος
   10 Μαΐου 2017 - 12:15 π.μ.

   Μερικές φορές δεν έχουν και άδικο όσοι εξάγουν φθόνο για την γνώση.
   Τώρα είναι απάντηση αυτή, ότι βγάλατε δεύτερο πτυχίο φιλοσοφικής;
   Καλλιστεία πτυχίων κάνουμε ή συζήτηση;
   Παρείναι βαρύγδουπη μια τέτοια υπόμνηση σε τόσο άσχετη στιγμή.
   Και δεν εισφέρει κάτι στην συζήτηση.
   Φιλικά.

   α.π.

   Διαγραφή
  12. Είχα μία ελπίδα πως θα με παρακαλούσες γονατιστός να σε συγχωρήσω, μα είσαι αμετανόητος. Εύχομαι να σε συγχωρήσει για την σε βάρος μου αχαρακτήριστη συμπεριφορά σου Ο Τριαδικός Μας Θεός, αλλιώς σε βλέπω στο ΧΥΤΆ της ΚΌΛΑΣΗΣ για ΑΝΑΚΎΚΛΩΣΗ. ΣΕ ΛΥΠΆΜΑΙ.

   Διαγραφή
  13. κοιταξτε ρε παιδια εναν δαιμονα!
   εχει μπει μεσα του το δαιμονιο τον εξουσιαζει και μου ζηταει να τον παρακαλεσω γονατιστος για να με συγχωρεσει.θα με στειλει και στην κολαση!βρε τραχανα να ζητησω συγχωρεση απο σενα γιατι;;
   στον χυτα της κολασης θα παω εγω ενω ο αγαπημενος σου ιερωνυμος θα παει στον παραδεισο.ε;;;μηπως εισαι αδερφη και θεωρειτε τον παραδεισο αδελφατο σας;;
   επειδη εβγαλες και δυο πτυχια να σου πω οτι ο παραδεισος θα δημιουργηθει μετα την ημερα της κρισεως.αλλα που να το ξερεις εσυ ο πτυχιουχος αυτο!
   λοιπων.επειδη εγω δεν εχω πτυχια αλλα ξερω ναφτιαχνω ωραιες τουρτες ετοιμασου να σου πεταξω μια στα μουτρα μπας και συνελθεις.βλαμενε που θες να σε παρακαλεσω και γονατιστος.θες να κανω και πους απς;;;;

   Διαγραφή
  14. Φίλε α.π. 10 ΜΑΪΟΥ 2017 - 12:54 Π.Μ., μήπως εκ του συνδυασμού Καλλιστείων πτυχίων και της Αιτιολογίας τους ''τελείωσα, δεύτερη σχολή, τη Φιλοσοφική, αποκλειστικά και μόνο για να μπορώ να διαβάζω τα Απολυτίκια εκ του πρωτοτύπου'' έπρεπε να βγάλεις τα Απαραίτητα, εν προκειμένω ΚΡΑΥΓΑΛΈΑ, Συμπεράσματα?
   Ειλικρινά λυπάμαι που η Χαΐστικη, επί παντός επιστητού, Αυθεντία Σου δε σε εμπόδισε να γράψεις:
   '' Μερικές φορές δεν έχουν και άδικο όσοι εξάγουν φθόνο για την γνώση.
   Τώρα είναι απάντηση αυτή, ότι βγάλατε δεύτερο πτυχίο φιλοσοφικής;
   Καλλιστεία πτυχίων κάνουμε ή συζήτηση;
   Παρείναι βαρύγδουπη μια τέτοια υπόμνηση σε τόσο άσχετη στιγμή.
   Και δεν εισφέρει κάτι στην συζήτηση.''
   Φιλικά πάντα.

   Διαγραφή
  15. Αδελφέ,ας ευχηθούμε κάποτε, σε κάποια από τις επόμενες ζωές, να καταλάβεις την αξία της, καλοπροαίρετης πάντα, ψυχοθεραπευτικής πλάκας. Ξεπέρασες κάθε προσδοκία, όπως, άλλωστε, κάθε original χριστιανός, υπήρξες υπέροχος στο ρόλο Του Ιδανικού, Αξιολύπητου Θύματος. Είθε Ο Τριαδικός Μας Θεός μεθ'Υμών.

   Διαγραφή
  16. @2.23

   Καληνύχτα φίλε, και ψυχραιμία.
   Νόμιζα ότι κάνεις χαβαλέ με αυτό με τα γονατίσματα και τις κολάσεις και άλλα συναφή, γι' αυτό μου φάνηκε περίεργο αυτό με τα πτυχία, αλλά δεν...
   Κουλ αδερφέ.
   Εδώ ο κόσμος χάνεται και 'μεις θαρρείς έχουμε την πολυτέλεια να μαλώνουμε.
   https://www.youtube.com/watch?v=fkrfzccRt2Y


   απ

   Διαγραφή
  17. βρε κακος μπελας που μας βρηκε σημερα!θα κανουν κατι γελια οι δωδεκαθειστες .......δεν θα χουν κι αδικο.
   βρε 2.23 με μενα τα χεις.εγω θα σου κανω εξορκισμο!!!!!!
   τον α.π γιατι τον ενοχλεις.εγω ειμαι ο βλασφημος.
   ρε συ;επειδη δεν σου καθομαι εγω μηπως την πεφτεις σε κεινον για κονε;;
   θα σου δωσει χυλοπιτα!ελα σε μενα!ελα στον παπου και μην κοιτας αλλου!!!
   γι αυτο με ηθελες γονατιστο ε;;;ηθελες να σκυψω να πιασω το σαπουνι ε;;;

   Διαγραφή
  18. @α.π., πολύ σωστά γράψατε πως έχετε διαπιστώσει πως υπάρχουν πολύ αξιόλογοι ιερείς...
   Όντως υπάρχουν αξιολογότατοι ιερείς και μοναχοί... κι αν θέλετε, αυτοί είναι η ελπίδα μας για μια ανατροπή στην δεσποτοκρατία και στην αληθινή φωνή της Χριστιανοσύνης.

   Τα Ιερατεία, ανέκαθεν είχαν έναν κοσμικό ρόλο... πιστεύω πως διαβρόθηκαν από τους "γνωστούς - αγνώστους"... αντιλαμβάνεστε ποιούς εννοώ... τους προαιώνιους εχθρούς του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού.

   Αν δει κανείς με καθαρή ματιά, τα ιερατεία στην πορεία του Χριστιανισμού, θα διαπιστώσει πως στην πλειοψηφία τους, άλλον "θεό" υπηρέτησαν...
   Άλλοτε εν γνώσει και άλλοτε εν αγνοία τους, στόχευσαν στον σκοταδισμό.
   Λίγοι πεφωτισμένοι, διείδαν το αληθινό μήνυμα της Διδασκαλίας Του και με σοφία ένωσαν τον Ελληνισμό με τον Χριστιανισμό.
   Όταν τα μηνύματά Του, περιείχαν ΑΓΑΠΗ και ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ, πόσοι άραγε στάθηκαν επάξια στον Λόγο Του;

   Η δημοσιογραφία, μου έμαθε πολλά... θα έλεγα πως ήταν το πιο ηχηρόλ μάθημα ζωής, στο πεζοδρόμιο...
   Εκεί συναντάς την ... βιτρίνα, αλλά και τα όσα κρύβουν οι ... κουρτίνες... στο πεζοδρόμιο της Δημοσιογραφίας... και πιστέψτε με, η δημοσιογραφία, δεν ασκείται μέσα από γραφεία, αλλά στους δρόμους και στο πεζοδρόμιο.

   Για κάποιον που θέλει να την υπηρετήσει με συνέπεια και σεβασμό, δεν αντέχεται για πολύ...
   Όταν έζησα την αεροπορική τραγωδία της HELIOS, είδα τον ρόλο της εκκλησίας... και πάγωσα...
   Όταν έζησα στον τόπο της δημοσιογραφικής μου περιοχής στην Ανατολική Αττική, το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, αηδίασα...
   Όταν έζησα την ταλαιπωρία, τον εμπαιγμό των 72 οικογενειών στην περιοχή μου και την βία, την υποκρισία και την τρομοκρατία σε φτωχούς ανθρώπους, οργίστηκα...
   Αρωγός μου, στάθηκε σε όλα αυτά, ένας αδελφικός φιλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου... Αυτός μου σήκωσε την κουρτίνα του ιερατείου...

   Αυτά, σε ότι αφορά στην περίοδο που είχα την εφημερίδα μου...

   Στην διαδρομή μου πλέον ως blogger, κι αφού αναγκάστηκα να κλείσω την εφημερίδα μου, λόγω του ότι η αποκάλυψη των σκανδάλων της τοπικής αυτοδιοίκησης, με έφερνε σε συνεχή κόντρα με τις τοπικές και οικονομικές εξουσίες, και μετά τον θάνατο του συζύγου μου, γνώρισα την φωτεινή πλευρά του μοναχισμού, και μέσα από ελάχιστους μοναχούς και ιερείς, που τιμούν το ράσο τους, είδα και την σκοτεινή πλευρά του ιερατείου...

   Θα σας πρότεινα να διαβάσετε για τις διώξεις των μοναχών της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Κατηγορία Ύλης του blog μου... θα οργιστείτε... είμαι βέβαιη, για τις διώξεις που υφίστανται.

   Θα σας πρότεινα επίσης, να διαβάσετε το θέμα "Η επερχόμενη μεγάλη θλίψη της Εκκλησίας" (http://attikanea.blogspot.gr/2017/04/blog-post_128.html)...
   Δυστυχώς, η πλειοψηφία της εκκλησίας, βρίσκεται μακράν του πραγματικού ρόλου της.
   Χρειάζεται φραγκέλιο.

   Καλό ξημέρωμα

   Διαγραφή
  19. Διόρθωση λάθους λόγω κόπωσης: "διαβρώθηκαν"

   Διαγραφή
  20. Είστε κατατοπιστική όπως πάντα.

   Είναι πολύ ενδιαφέρουσα για εμένα αυτή η συζήτηση.

   Πέρα από το παπαδαριό, ανθρώπινα, θα ήθελα πολύ να υπάρχει Θεός και να είναι αυτός που πίστευα παιδάκι και έβλεπα στις ταινίες του Τζεφιρέλι.
   Έτσι, ανθρώπινα τώρα και απλοϊκά σας το εξομολογούμαι.

   Λοιπόν, καλό ξημέρωμα κυρία Σουφλή, να είστε καλά.

   απ

   Διαγραφή
  21. @α.π. Θα σταθώ σε δυο λέξεις σας... "ανθρώπινα" και "απλοιϊκά"... και κυρίως στην δεύτερη, που αποτελεί για μένα, την χαμένη συμπαντικότητα του ανθρώπου, όταν τα πάντα στην φύση γύρω μας, έχουν μια θεϊκή απλότητα... Κι εμείς, "οι άνθρωποι", τα κάναμε όλα πολύπλοκα...

   Με γυρίσατε πολλά χρόνια πίσω... πολλές δεκαετίες, τότε που σαν παιδί κι εγώ, στον κινηματογράφο, έβλεπα τις παλιές εκείνες ταινίες της Μεγάλης Εβδομάδας και πλάνταζα στο κλάμα...και προσευχόμουν να είμαι καλό παιδί και να γίνω καλός άνθρωπος, για να τιμήσω με τον τρόπο μου, την Θυσία Του... την Απλότητά Του...

   Πριν λίγα χρόνια, σε μια σχετική συζήτηση μ' έναν φίλο, μου είπε:
   "Δεν ξέρω αν ο Χριστιανισμός, είναι ένα παραμύθι... εκείνο που νοιώθω μέσα μου, είναι πως είναι το πιο όμορφο... το πιο αληθινό"...

   Γνωρίζοντας πως τα πάντα έχουν διαστρεβλώσει οι εχθροί του Χριστιανισμού και δολοφόνοι Του Χριστού, προσπαθώ ως δόκιμος άνθρωπος, να υλοποιώ την Διδασκαλία Του.
   Στην πορεία της ζωής μου και με τις γνώσεις που απέκτησα, δεν αναρωτιέμαι πλέον, πόσοι από τους ρασοφόρους την ακολουθούν... γνωρίζω πως είναι ελάχιστοι... ελάχιστοι και απλοί ιερείς και μοναχοί.

   Καλή σας μέρα

   Υ.Γ. Αυτό που μου λείπει και σας το εξομολογούμαι ανθρώπινα κι απλοϊκά κι εγώ, είναι οι συζητήσεις με ανθρώπους απλούς, που δεν προτάσσουν ούτε τις γνώσεις τους, ούτε το "εγώ" τους, αλλά μια ήρεμη και κατασταλαγμένη άποψη, που έκαναν βίωμα ζωής.
   Μου λείπουν η καθαρή ματιά και η απλότητα της ψυχής...

   Διαγραφή
 4. ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ ΧΑ.....ΣΟΥΛΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τον ασιατισμο και τους ασιατες δεν μπορεις να τους αντιμετωπισεις διοτι εδω και χιλιαδες χρονια ηταν το ειτσ των πολιτισμων του πλανητη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αφου ο κρυφοεβραιος και ιλουμινατι Τζερονυμο βλεπει οτι εχει μπροστα του μια μαζα ηλιθειων απονευρομενων και πεθαμενων χριστιανων χωρις ζωντανη πιστη , τα δινει ολλα τα........λευτα . Και στο φιναλε αφου δεν βρεθηκε κανενας τουλαχιστον να τον χαστουκιση δημοσια οπως εκαναν στο Χριστοδουλο καποτε , μην παραξενευτειτε αν τον δειται αυριο να τα παραταει και να τον προσλαβανει υπαληλο η Μερκελ στο γραφειο της

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εννοεις στο κυλικειο της?

   Διαγραφή
 7. Είναι απλώς .μία μαριονέτα της Εβραϊκής θρησκείας::..

  Κοντά στην Κασταλία πηγή των Δελφών!!!!

  Για εξαυλωση!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 11''53mm μην ανακατευεις τα ιερα των ελληνων με τις '' σκονες'' των ερημων-σκουπιδιων της ασιας.

   Διαγραφή

 8. Εαν ο συγκεκριμενος ιεραρχης ανηκει σε Μασονικη στοα, ειναι απολυτα σιγουρο οτι ειναι οργανο του οικουμενισμου και της Πανθρησκειας, την οποια επιμελως προωθουν οι απανταχου της γης Μασονοι.

  Αλλωστε, η Μασονια στρατολογει ανθρωπους σε καιρια ποστα, (πολιτικα, οικονομικα και θρησκευτικα), για την επιτευξη σε ευθυτερο χρονο των σκοπων της.

  Αν καποιος γνωριζει κατι για αυτην την 'ιδιοτητα' του συγκεκριμενου ας διαφωτισει και 'μας.

  Καλο δε θα ηταν, καποιος αντισυστημικος δημοσιογραφος να ρωτησει τον αρχιεπισκοπο αν ανηκει σε Μασονικη Στοα (Ελληνικη η' του εξωτερικου..), αλλα και ποια ειναι η θεση του (και αυτη της Εκκλησιας) απεναντι στην Μασονια. Και εννοω μια λεπτομερη συζητηση επι του θεματος κι οχι ενα απλο "οχι", η' "ναι" η' "δεν γνωριζω" κλπ κλπ

  Θανος Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μην βάζετε μπροστά στο σχόλιό σας την λέξη "Εάν"...
   Ανήκει, γιατί αν δεν ανήκε, δεν θα έφτανε σ' αυτή την ηγετική θέση... όπως ανήκε και ο Χριστόδουλος.

   Αντισυστημικοί δημοσιογράφοι, έστω και ελάχιστοι, υπάρχουν.
   Ποτέ όμως δεν θα τους δινόταν η ευκαιρία μιας έντιμης, ανεξάρτητης, σκληρής και διεισδυτικής συνέντευξης με την... μεγαλειότητά του...
   Το προσπάθησα και προσωπικά, όταν είχα την εφημερίδα μου... κατέστη αδύνατον.

   Διαγραφή
  2. Κανοντας λιγο black humor κ.Σουφλη θα σας ελεγα οτι αν κι εσεις ανηκατε σε μια γυναικεια Στοα, θα βρισκατε ολες τις πορτες ανοιχτες, και τον αξιοτιμο ιεραρχη να σας υποδεχεται στην εισοδο της αρχιεπισκοπης με φιλοφρονησεις και τεμανεδες!

   Αφου λοιπον δεν ανηκετε στο 'αδελφατο', θεωρεισται 'profane'(βεβηλη) και αρα αναξια καθε επικοινωνιας με τους ... πεφωτισμενους!

   Τοσο απλο.

   Θανος Κ.

   Διαγραφή
  3. Ζήτησα να του κάνω συνέντευξη, αφού προηγουμένως τον είχα ενημερώσει, για το τεράστιο κοινωνικό θέμα που αφορούσε 72 οικογένειες στην περιοχή μου, που η εκκλησία θέλει να τους πετάξει από τα σπίτια τους, θεωρώντας πως είναι δική της περιουσία η περιοχή. Πενήντα χρόνια και, αυτή η ιστορία, κι ακόμα δεν έχει λυθεί...
   Αρνήθηκε να μου δώσει συνέντευξη...

   Υ.Γ. Ποτέ δεν θα μπορούσα να είμαι σε ... στοά... λατρεύω το φως, την αλήθεια και την δικαιοσύνη... πάσης φύσεως σκοτάδι, μου είναι αποκρουστικό.

   Διαγραφή
 9. ΣΥΓΟΥΡΑ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΙΚΕΛΟ.
  ΩΣΤΟΣΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΤΕ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. επειδη σε σοβαρα θεματα και εγω ομιλω σοβαρα σας λεω¨ αουα μπενεχουτσο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Εγω παλι μετα απο τοσα χρονια ως ΠΡΩΗΝ "φανατικος" Χ.Ο, δεν εκπλησσομαι καθολου γενικοτερα απο την επισημη σταση της εκκλησιας και της ιεραρχιας της.
  Οι ιεραρχες στην πλειονοτητα τους, καθως και το συνολο της εκκλησιας εκτελουν συνεπως το εργο τους που αναγραφεται στα δηθεν "ιερα" βιβλια της χριστιανοσυνης, ακομη και της δηθεν "Αποκαλυψης" του Ιωαννη που καποιοι αναγραφουν οτι ειναι προφητικη, ενω στην ουσια (οπως και στα δηθεν"ιερα" βιβλια) εφαρμοζουν κατα γραμμα την Σιωνιστικη ατζεντα της χριστιανοσυνης και εσεις συνεχιζεται οχι μονο να διαμαρτυρεστε χωρις να γνωριζεται, αλλα καποιοι λετε οτι Ο Σιωνισμος θελει να καταστρεψει την χριστιανοσυνη - ορθοδοξια!!

  Ερωτηση: Γιατι ο πατερας (σιωνισμος) να θελει να "σκοτωσει" το παιδι του (χριστιανοσυνη - ορθοδοξια), την ωρα που το παιδι του εκτελει οσα του λεει ο πατερας του, οπως ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ (και απο πολλα αρθρα εδω μεσα) και μαλιστα κατα γραμμα??

  Και εμενα μου (φυσιολογικοτατο) ηταν δυσκολο να "καταπιω" οτι μετα απο 2000 χρονια χριστιανικης ιστοριας, οτι στο δημοτικο σχολεια και Γυμνασιο - Λυκειο μεσω των θρησκευτικων και της ιστοριας (Βυζαντινη), διδασκομουν Χριστιανικη Προπαγανδα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ειδες οτι εσεις οι εθνικοι εχετε μπερδεψει τα μπουτακια σας;ποιος σου ειπε οτι ο πατερας ειναι ο σιωνισμος και το παιδι η ορθοδοξια;το πως γεννησε η γειτονισα το παιδι του μπαμπη και το υιοθετησες και το μεγαλωσες εσυ αυτο δεν σημαινει οτι εισαι ο βιολογικος του πατερας;
   ο παππους του σιωνισμου ποιος ηταν;λες εμας τους χριστιανους εβραιους και εσυ σκεφτεσαι εβραικα!θα πας πισω.πολυ πισω.μα πολυ πισω.μα πολυ πισω.οι εβραιοι δημιουργηθηκαν.εχεις κολλησει στο ετος αδαμ.λες και δεν υπηρχαν ανθρωποι πριν 10.000 και 50.000 χρονια ποιο πισω.κολλησες στο λαμογιο τον μωηση.
   οι εβραιοι δημιουργησαν των σιωνισμο.ποιος δημιουργησε τους εβραιους ;ο μωησης.κατοπιν ποιον εντολων.εδω σε θελω καβουρα να περπατας στα καρβουνα.οι εβραιοι ειναι η βιτρινα.
   σκεψου και ψαξε.τιποτε αλλο.
   και ξεκολλα.και ο αριστοτελης και ο ηρακλειτος και ο σωκρατης και οι προδρομοι του χριστιανισμου που ηταν οι αγαπημενοι μου κυνικοι φιλοσοφοι ολοι ηταν μονοθειστες.
   ξεκολλατε με τους δωδεκα θεους του ολυμπου.μην τα ξαναλεμε.μας βοηθησαν.δεν ηταν θεοι.δεν θεοποιουμε την κτιση.ποτε.απλα την αγαπαμε.ολα υπαρχουν στην αρχαια ελληνικη γραμματεια.αλλα ποιοι θα αποδικοποιησουν αριστοτελη ηρακλειτο ακομα και την οδυσσεια.;;οι ανθρωποι ηταν κορυφη.ουρανια θεικη σπορα.εμεις ουτε στο νυχακι τους δεν τους φτανουμε.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος 10 Μαΐου 2017 - 8:57 μ.μ

   Εγω δεν κολησα πουθενα, αλλα αντιθετα εσυ εισαι που κολλησες και φαινεται ξεκαθαρα οτι εχεις ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΓΝΟΙΑ και δεν κοιτας τι συμβαινει διαχρονικα!!Πατερας του Σιωνισμου (και αρα εαν θελεις παπους του Χριστιανισμου) ειναι ο Ιουδαισμος και σε ενα απο τα ιερα σας βιβλια ανεφερετε οτι: "εαν δε ειστε χριστιανοι τοτε ειστε σπερματα του Αβρααμ" (αποσπασμα)

   https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=16&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiR393B0ubTAhVGESwKHZi2BZQ4ChAWCEQwBQ&url=http%3A%2F%2Fenneaetifotos.blogspot.com%2F2012%2F03%2Fblog-post_20.html&usg=AFQjCNF8Skie2jMvbMsPGkKer9Kygq8QbQ

   Εαν σκεφθομουν Εβραικα θα συνεχιζα να ειμαι Χ.Ο, ευτυχως οχι πια!!

   Διαγραφή
  3. Αγαπητέ εν Τριαδικώ Θεώ Αδελφέ 10 ΜΑΪΟΥ 2017 - 7:20 Μ.Μ., άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε Θεός κελεύει. Κατ' Επιταγήν Του λοιπόν, ξέχνα το ΠΡΏΗΝ, αφού είναι στη φύση του ανθρώπου, ως ανάξιου και πτωχού τω πνεύματι δούλου Του Ουράνιου του Πατρός, να πλανάται Πλάνην Οικτράν. Ευτυχώς για εμάς, Νυν και Αεί είμαστε Χ.Ο. και δή Τέλειοι, όπως ο Πατέρας Μας ο Ουράνιος είναι Τέλειος (Ματθαίος 5, 48), εκ μόνης της συμμορφώσεώς Μας προς Τον Θείον Λόγον και (κατά συνέπειαν) Το Θείον Του Θέλημα : ''Απόδοτε οὖν τὰ Καίσαρος Καίσαρι καὶ τὰ τοῦ Θεοῦ τῷ Θεῷ'' (Λόγοι του Ιησού προς τους Φαρισαίους - Ματθαίος 22, 21) τουτέστιν να πληρώνουμε και στο Κράτος και στο Θεό αυτά που τους οφείλουμε, εν προκειμένω, φοροκαταιγίδα και, μέσω αυτής, τη μισθοδοσία (βάσει ειδικού μισθολογίου) των αντ'Εκείνου επί της γης Ποιμένων Μας.

   Έτσι, Χ.Ο. και δή Τέλειος, ως υποχρεωτικά ''ταμειακώς τακτοποιημένος'', δικαιούσαι να ζητήσεις Την Πανοικτιρμοσύνην Του, Τη Θεία Χάριτι Επιτυχία Των Έργων Σου και, μετά ''κοίμησιν'', Την επί Του φοβερού βήματος Της Κρίσεως Καλήν Μαρτυρίαν Του Ιερού Του Κλήρου, εκ των ουκ άνευ για Την Είσοδον εις Τον Επουράνιόν Μας Παράδεισον. Κι είναι Κρίμα να χάσεις Αυτήν Την Καταξίωσιν της Μεταθανάτιας Υπαρκτής Σου Ανυπαρξίας (κατά Τας Γραφάς), που έχεις άλλωστε χρυσοπληρώσει, γιατί δεν πέρασες εις τας Εισαγωγικάς Εξετάσεις για Τον Παράδεισο, εις τας οποίας, όπως λένε Αυτοί που ξέρουν, κάνουν απλές ερωτήσεις Θεογνωσίας.

   ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

   Διαγραφή
  4. Συγκεκριμένα ρωτάνε Αν είναι Καλό ή Κακό : Να μπλέκεις τα μπουτάκια σου περί την εθνικότητα Της Πιστεώς Μας; Όχι απλά να αγαπάς αλλά και να θεοποιείς την Κτιση; και Σε δημόσιο λουτρό να σκύβεις για να πιάσεις το σαπούνι; Ρωτάνε επίσης : Αν είσαι ο βιολογικός πατέρας του παιδιού του Μπάμπη που γέννησε η γειτόνισσα και το υιοθέτησες και το μεγάλωσες εσύ; Κατόπιν ποίων εντολών ο Μωυσής δημιούργησε τους εβραίους που, με τη σειρά τους, δημιούργησαν το σιωνισμό; -εδώ σε θέλουν κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα- και, εδώ απαντάς με Ναι ή Όχι, Αν ο Αριστοτέλης, ο Ηράκλειτος, ο Σωκράτης και οι πρόδρομοι του Χριστιανισμού, που είναι οι αγαπημένοι σου κυνικοί φιλόσοφοι, ήταν όλοι μονοθεϊστές; Κι είναι Αμαρτία, εσύ που, όπως λες, τελείωσες λύκειο, να μη ξέρεις Αυτά που άλλοι, χωρίς λύκειο, ''παίζουν στα δάχτυλα'', ξέροντάς τα απ'έξω κι ανακατωτά.

   Προσωπικά, δε μετάνοιωσα ποτέ που τελείωσα Φιλοσοφική και Θεολογία αποκλειστικά και μόνο για να μελετώ εκ των πρωτοτύπων Τας Γραφάς, να μου ζητάνε, μετά μετάνοιαν, γονατιστοί συγνώμην οι θεομπούφοι που κάνουν το λάθος να διαφωνούν μαζί Μου και, κυρίως, Αριστίνδην ''κεκοιμημένος'' να εισέλθω δόξα και τιμή εις Τον Επουράνιόν Μας Παράδεισον. Εκεί, προς Δόξαν Του, θα ακούω τα ηχεία στις κολώνες να μεταδίδουν νυχθημερόν Την Ωδή στη Χαρά, την οποίαν κι αφιερώνω σε ανάξιό μου αντίπαλο, που σε παραπάνω σχόλια συνέτριψα ''διά περιπάτου''.

   https://youtu.be/ChygZLpJDNE?t=27

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος 12 Μαΐου 2017 - 1:56 π.μ. Ανώνυμος 12 Μαΐου 2017 - 2:07 π.μ

   Ευτυχώς για εμάς, Νυν και Αεί είμαστε Χ.Ο. και δή Τέλειοι, όπως ο Πατέρας Μας ο Ουράνιος είναι Τέλειος (Ματθαίος 5, 48), εκ μόνης της συμμορφώσεώς Μας προς Τον Θείον Λόγον και (κατά συνέπειαν) Το Θείον Του Θέλημα : ''Απόδοτε οὖν τὰ Καίσαρος Καίσαρι καὶ τὰ τοῦ Θεοῦ τῷ Θεῷ'' (Λόγοι του Ιησού προς τους Φαρισαίους - Ματθαίος 22, 21) τουτέστιν να πληρώνουμε και στο Κράτος και στο Θεό αυτά που τους οφείλουμε, εν προκειμένω, φοροκαταιγίδα και, μέσω αυτής, τη μισθοδοσία (βάσει ειδικού μισθολογίου) των αντ'Εκείνου επί της γης Ποιμένων Μας.

   Ειστε τελειοι οι Χ.Ο..πλακα μου κανεις??:-) Απο τις "γραφες σου" εκτιμω οτι εισαι μεγαλος φανατικος ΥΠΕΡΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ...η ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ετσι και αλλιως θα επιβληθει, αυτο προσταζουν (εμμεσως) οι γραφες σας..

   παντως προσωπικα για μενα (απο τα γραφομενα σου) το οτι τελειωσες την Θεολογικη/Φιλοσοφικη δεν μου λεει τιποτα...τα πανεπιστημια μας ετσι και αλλιως αυτην την προπαγανδα του ανυπαρκτου "Ελληνοχριστιανικου" πολιτισμου διδασκουν απο το 1821 με τις "τελειες" παραποιησεις των γραφων...καποτε και εγω πιστευα σε αυτον τον ανυπαρκτο ορο!!αποριας αξιων που δεν υπαρχει Ιταλοχριστιανικος πολιτισμος, αγγλοπροτενσταντικος πολιτισμος και ουτε καθε εξης!!

   Διαγραφή
 12. η σεληνη και τοτε και τωρα εντολες δινει.ποιοι κατοικουν μεσα στην σεληνη;οι εβραιοι;;;;;ε οχι.δεν θα στα βαζω με το κουταλιστο στομα παλιοπαιδο!!!!θα δεις που θα σε κανω εγω παλι χριστιανοπουλο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. κατοικειτε η σεληνη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 7.20 το παω απο δω το παω απο κει και στο τελος στο φερνω.επρεπε να μιλησω για προσεληνους.ειναι πολυπλοκο τωρα.δεν γινεται με σχολια .
   καταρχην πρεπει να κατανοησεις οτι ο πλανητης μας υπηρξε κεντρο διερχομενων.μπουρδελο πρωτο.
   μην νομιζεις οτι ειμαστε οι μονοι στο συμπαν;σου εφερα την σεληνη ως παραδειγμα επειδη ειναι ποιο κοντα.ας αφησουμε τον πυθαγορα.
   θα σε βοηθησει πιστευω καλυτερα να ξεκινησεις με ησιοδο.πιαστο πρωτα απο κει.και ξεχνα εβραιους και μωυσηδες.
   εχω μπερδευτει και γω.γιατι και το ζουμι να σου γραψω παλι δεν θα καταλαβεις.
   υποψιν.δεν υπαρχουν μονο ανθρωποι πανω στην γη.κατεικειται και εσωτερικα η γη.μπουρδελο ειμαστε.

   Διαγραφή
 14. ΠΟΠΗ ΚΑΤΆΦΕΡΕΣ​ ΝΑ ΈΧΕΙΣ ΕΝΑ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΟ ΣΑΙΤ.
  ΛΥΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.ΝΑ ΚΑΝΕΊΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΡΌΝ
  666 ~ Les Signes que vous n'avez pas vus lors du Débat Macron/Le Pen (3 mai 2017)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η αλήθεια είναι πως λυσσάω, όταν βλέπω τέτοιες μαλακισμένες απαντήσεις σαν την δική σου.
   Ρε άντε ρούφα τ' αυγό σου, παλιομαλάκα.

   Διαγραφή
 15. να μονάσει;
  για ποιόν λόγο;
  είναι τιμωρία ο μοναχισμός;
  ο μοναχισμός είναι ιερός
  αδικούνται τα δεκάρια, υπάρχουν μοναχοί και ασκητές που αγιάζουν αυτήν την στιγμή και κρατούν τον κόσμο με την προσευχή τους!
  να μετανοήσει, να απομονωθεί, να αποσυρθεί , να κλάψει και να διορθώσει και αν γίνεται συγχρόνως με το να μονάσει ακόμα καλύτερα για την ψυχή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Μιχαήλ Παλαιοπάνος

  Γειά σου μλογκέρισσα, Τζαβέλαινα.

  Το επαναλαμβάνω διότι με εκφράζει, "Αυτή ήταν ανέκαθεν η Ευρώπη... δημιουργήθηκε από υποχθόνια μογγολικά ερπετά και εξελίχθηκε σ' αυτό το καρκίνωμα που είναι σήμερα, με τον εβραϊσμό, τον καθολικισμό και τον προτεσταντισμό, να κυριαρχουν."
  Και τώρα που το κατάλαβα κ΄εγώ ας έχω συνέχεια ένα όπλο παρά πόδα, έτοιμο και με ψυχραιμία για ο,τιδήποτε μου σκαρώνουν, τα ΧαζαροΜογγολικά ερπετά και ευρωπαϊκά και ντόπια.
  Είμαστε το ΕΝΑ από τα ΔΥΟ γήϊνα στρατόπεδα, πρέπει να το καταλάβουμνε καλά αυτό!!!
  Καλημέρα Έλληνες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν υπάρξει δεύτερο, στείλτο ή μάλλον φέρτο κατά δω...

   Διαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ