Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Φωτιά στα Βαλκάνια: Εκατοντάδες στρατιώτες των ΗΠΑ καταφθάνουν στην Βοσνία για να αποτρέψουν την απόσχιση των Σερβοβόσνιων!

Βερολίνο και Βρυξέλλες θέλουν να σαφέστατα να «απομειώσουν» την θεσμική ισχύ της χώρας έναντι της κυβερνήσεως , πράγμα που θα επιφέρει στην συνέχεια «αλλαγή συνόρων» με ανώμαλο όμως τρόπο δηλαδή …βαλκανικό πόλεμο.


Το σχέδιο τιτλοφορείται με την βαρύγδουπη ονομασία «εσωτερική αναδιοργάνωση» της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει σύγκρουση ανάμεσα στις εθνότητες, απόσχιση των Σέρβων της «χώρας» και προσχώρηση τους στην Σερβία με ρωσική στρατιωτική βοήθεια.

Πρόκειται για ένα σχέδιο τύπου «Καλλικράτη» με το οποίο το ΝΑΤΟ θα προσπαθήσει αρχικά να αναδιατάξει τα σύνορα εντός της Βοσνίας σε βάρος πάντα των Σερβοβόσνιων, οι οποίοι επικαλούνται την συνθήκη του Ντέιτον.


or-37149
 
Σενάρια απόσχισης των Σερβοβόσνιων στην Βοσνία φέρνουν τις αμερικανικές δυνάμεις εκ νέου στην χώρα αυτή.
Αρκετές εκατοντάδες στρατιώτες των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένονται να καταφτάσουν στην Βοσνία, σύμφωνα με το υπουργείο ασφάλειας της χώρας, για να συμμετάσχουν στην πολεμική άσκηση με την επωνυμία «Jackal Stone 2017».
Φυσικά η άσκηση είναι πρόφαση.


Το σημαντικό στην όλη υπόθεση όμως είναι η μη συμμετοχή ούτε ενός Σερβοβόσνιου στρατιώτη σε αυτήν, μετά από παλαιότερη απόφαση της Σερβικής δημοκρατίας της Βοσνίας και του ηγέτη της Μίλοραλ Ντοντικ .


Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2017, αλλά η άφιξη των Αμερικανών θα γίνει νωρίτερα για να εγκλιματιστούν με το περιβάλλον.


Αυτή η διμερής άσκηση θα χρησιμοποιήσει «ρεαλιστικό σενάριο» με στόχο τη βελτίωση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Βοσνίας και των ΗΠΑ.


Στην άσκηση θα συμμετάσχουν περίπου 500 μέλη της ασφάλειας, των κυβερνητικών και πολιτικών θεσμών της χώρας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Ενώ θα προετοιμάσει τους συμμετέχοντες για την υλοποίηση πιθανών επιχειρήσεων με συνεργαζόμενες δυνάμεις και οργανώσεις μέσω της ανταλλαγής γνώσεων τακτικής και διδασκαλίας.


«Η Βοσνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται στον τομέα της ασφάλειας και χαιρετίζουν με την ευκαιρία την περαιτέρω ενίσχυση αυτών των σχέσεων, αυξάνοντας το επίπεδο διαλειτουργικότητάς τους ως χώρες εταίροι, με στόχο την καλύτερη ανταπόκριση σε πιθανά ζητήματα ασφάλειας.Παρόλο που το σενάριο άσκησης έχει σχεδιαστεί για να αντανακλά τις σχετικές προκλήσεις ασφάλειας, δεν έχει καμία σχέση με ρεαλιστικά γεγονότα», αναφέρει η βοσνιακή εφημερίδα.

Οι τοπικοί αξιωματούχοι ενέκριναν όλες τις συναφείς δραστηριότητες και τα σενάρια προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ασφάλειας της Β-Ε.

Πρόκειται για μία άσκηση που ‘απαντά» σαφώς όμως στα σενάρια ενδεχόμενης απόσχισης των Σέρβων της χώρας όπως αυτή εκφράζεται από τους αξιωματούχους τους.


Η σερβοβοσνιακή ηγεσία έχει στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο το οποίο καθοδηγεί τα «βήματα τους», ενώ Ρώσοι πολιτικοί και στρατιωτικοί σύμβουλοι κινούνται στον σερβικό τομέα.


Όλα αυτά μαζί με την κυοφορούμενη αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων λόγω της κρίσης στην ΠΓΔΜ και της κόντρας Σερβίας- Κοσσυφοπεδίου έχουν κτυπήσει «κόκκινο» στις αμερικανικές υπηρεσίες που φοβούνται τετελεσμένα σε μια «κατασκευασμένη» χώρα από πολίτες τριών εθνικοτήτων οι οποίοι δεν θεωρούν εαυτούς ως Βόσνιους σε καμία περίπτωση.


Γερμανός αναλυτής πρόσφατα έκανε μια ζοφερή πρόβλεψη για τα δυτικά Βαλκάνια. «Ο εκδημοκρατισμός της περιοχής έχει από καιρό παρέλθει. Εν τω μεταξύ, όλα είναι ανοιχτά, και είναι δυνατόν να συμβούν πολλά και επικίνδυνα σενάρια», είπε ο ίδιος στο γερμανικό περιοδικό Spiegel Online.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι Σερβοβόσνιοι ετοιμάζουν λίαν συντόμως δημοψήφισμα όπου θα καλούνται οι πολίτες του ομόσπονδου σερβικού κρατιδίου να αποφανθούν αν επιθυμούν την απόσχιση από την Βοσνία .


Σε αυτή την απόφαση αντιτίθεται φυσικά η πλευρά των μουσουλμάνων με επικεφαλής τον πρόεδρο Μ. Ιζετμπέκοβιτς, ο οποίος υποστηρίζει ότι, η κίνηση αυτή θα είναι το έναυσμα της διάλυσης της χώρας και της ένωσης των Σερβοβόσνιων με την Σερβία.


Ο Michael Brand, πρόεδρος της Επιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα αναφέρει έξαρση του εθνικισμού στη Βοσνία, το Κοσσυφοπέδιο και την Σερβία, η οποία θα οδηγήσει λίαν συντόμως σε πόλεμο.


Ο ίδιος έχει εργαστεί στα Βαλκάνια για περισσότερα από 20 χρόνια, και στα μέσα της δεκαετίας του 1990 φοίτησε για ένα χρόνο σε πανεπιστήμιο στο Σεράγεβο.


Είναι πεπεισμένος ότι ο Ντόντικ κινείται για απόσχιση της Republika Srpska, θέλοντας να διχοτομήσει τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. «Η ανακοίνωση του Ντόντικ ότι θα αλλάξουν τα σύνορα της Ευρώπης είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι με τη φωτιά, και όταν είναι πολύ αργά θα έχει ήδη ανάψει το φυτίλι », λέει ο Brand.


Σε μια σαφή ένδειξη της υποστήριξης για το πιθανό δημοψήφισμα, ο πρέσβης της Ρωσίας στη Βοσνία, Petar Ivancov, είχε προειδοποιήσει ότι χώρα του στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες των Σέρβων της Βοσνάις ..ακόμη και την απόσχιση .


«Η θέση μας είναι πολύ σαφής. Πιστεύουμε ότι οι πολίτες της Δημοκρατίας Σέρπσκα έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν για τον εαυτό τους και την στάση που θα τηρήσουν σε ζωτικά θέματα», δήλωσε ο Ivancov .


Ο Ivancov υποστήριξε ότι παρά το γεγονός ότι το συνταγματικό δικαστήριο της Βοσνίας έχει θέσει εκτός νόμου το δημοψήφισμα , εάν παρέμβουν ΕΕ και ΗΠΑ , τότε η Ρωσία θα «παρέμβει» και αυτή με την σειρά της .


Το ίδιο δήλωσε και  ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν, μιλώντας για «αμέριστη στήριξη» στο Βελιγράδι και την Μπάνια Λούκα .


Από την άλλη πλευρά σύμφωνα με πληροφορίες, το ΝΑΤΟ φέρεται να έχει σχέδιο το οποίο θα εφαρμόσει άμεσα και με βάση το οποίο θα ξεκινήσει η αναδιάταξη των Βαλκανικών συνόρων.

Το σχέδιο τιτλοφορείται με την βαρύγδουπη ονομασία «εσωτερική αναδιοργάνωση» της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει σύγκρουση ανάμεσα στις εθνότητες, απόσχιση των Σέρβων της «χώρας» και προσχώρηση τους στην Σερβία με ρωσική στρατιωτική βοήθεια.

Πρόκειται για ένα σχέδιο τύπου «Καλλικράτη» με το οποίο το ΝΑΤΟ θα προσπαθήσει αρχικά να αναδιατάξει τα σύνορα εντός της Βοσνίας σε βάρος πάντα των Σερβοβόσνιων, οι οποίοι επικαλούνται την συνθήκη του Ντέιτον.

Ο αντιπρόεδρος της Κροατικής Εθνότητας, Jerković είπε ότι, μετά την «εσωτερική αναδιοργάνωση» της Β-Ε, η κροατική εθνότητα θα λάβει μεγάλο μέρος της περιοχής Posavina και τμήματα της Δημοκρατίας Σέρπσκα τα οποία θα συγχωνευθούν»!


Η καθησυχαστική δήλωση του Σερβοβόσνιου προέδρου της δημοκρατίας Σέρπσκα στην Βοσνία, Μίλοραντ Ντόντικ, με την οποία απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο αλλαγής των συνόρων της Βοσνίας ή απομείωση της θεσμικής ικανότητας της, αποτελεί ένδειξη προς τα που θα οδηγηθούν τα πράγματα.


Βερολίνο και Βρυξέλλες θέλουν να σαφέστατα να «απομειώσουν» την θεσμική ισχύ της χώρας έναντι της κυβερνήσεως , πράγμα που θα επιφέρει στην συνέχεια «αλλαγή συνόρων» με ανώμαλο όμως τρόπο δηλαδή …βαλκανικό πόλεμο.

 
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

3 σχόλια:

 1. ΕΚΤΑΚΤΟ – Ο Κιμ Γιονγκ Ουν πάτησε το «κουμπί» στα μούτρα των ΗΠΑ – Εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο IRBM – Σοκ σε Ν.Κορέα-Ιαπωνία: Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκτόξευση!


  http://www.pentapostagma.gr/2017/05/%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%bf-%ce%bf-%ce%ba%ce%b9%ce%bc-%ce%b3%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%b3%ce%ba-%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%80%ce%ac%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b5-%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%ac-%cf%84.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι γενεται , ταναπαλιν ? Πισω δεκαετιες για να ξαναβγαλει το κωλογουντ αγκειν ταινιες του φακ εβρι παντι επι των βαλκανιων η'' χερσονησο του '''αιμου''' ?.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. http://antipliroforisi.blogspot.gr/2017/02/blog-post_11.html


  ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΝΤΙΚΑΘΗΣΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ!
  H ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΤΟ 2008.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ