Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ! ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ο Τατούλης για παράβαση καθήκοντος... Χθες ήταν η Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθερίας του Τύπου και συνέπεσε με την καταδίκη ενός ακόμα πολιτικού από αυτούς που φροντίζουν να ελέγξουν την ενημέρωση είτε με «αντίδωρα» είτε με μηνύσεις.Βρε... βρε.. τι μου θυμίζει...
ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ...


"ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ"...ΜΟΥ  ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ...


ΡΕ, ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ, ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ... 
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.


Γι αυτό και έκλεισε η εφημερίδα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ... της έγινε ένας επαίσχυντος πόλεμος από τις διαβρωμένες και διαπλεκόμενες εξουσίες.


Συγχαρητήρια στους συναδέλφους που έφτασαν το θέμα στα δικαστήρια... και όχι μόνο κέρδισαν, αλλά καταδίκασαν και τον... εξουσιαστή.


ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΤΟ ΗΘΟΣ, ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΘΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ. 


Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΟΤΑΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΕΠΑΞΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ.Καλλιόπη Σουφλή


Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή, χωρίς την στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, επέβαλε στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Καλαμάτας, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση.

 
Κατηγορούμενη ήταν και η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, η οποία αθωώθηκε.

Η υπόθεση έφθασε στο ακροατήριο έπειτα από μήνυση που υπέβαλλε η ιδιοκτησία της εφημερίδας «Ελευθερία» της Καλαμάτας, για ανισοκατανομή μέχρι αποκλεισμού της εφημερίδας από δημοσίευση διακηρύξεων και προκηρύξεων της περιφέρειας Πελοποννήσου. 

 
Για το θέμα η «Ελευθερία» έγραψε:

Ο κύκλος της δικαστικής διένεξης μεταξύ της «Ε» και του ηγετικού διδύμου της Περιφέρειας Πελοποννήσου έκλεισε χθες το πρωί με την εκφώνηση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας.

Η μήνυση της εφημερίδας κατά Τατούλη και Νικολάκου είχε ως αποτέλεσμα την καταδίκη για παράβαση καθήκοντος του πρώτου και την απαλλαγή της δεύτερης. 
Ετσι ολοκληρώθηκε το δικαστικό σίριαλ που άρχισε -παράλληλα με τον αποκλεισμό από καταχωρίσεις- με 3 μηνύσεις και 2 αγωγές κατά της «Ε», για τις οποίες αθωωθήκαμε πανηγυρικά.
Στην τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου οι συνήγοροι της εφημερίδας Θοδ. Σχινάς και Κώστας Μαργέλης αποκάλυψαν με αδιάσειστα στοιχεία όλο το σκηνικό, το οποίο η υπεράσπιση έκανε σκληρό αγώνα να το παρουσιάσει ως πολιτική σκευωρία κατά των κατηγορουμένων περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχη.

 
Η «Ε» έκανε τον αγώνα της επί σειρά ετών και δικαιώθηκε απέναντι στην αυθαιρεσία, η οποία συνεχίζεται με διαρκή εχθρική στάση της περιφερειακής αρχής απέναντί μας.
 
Φυσικά αυτό δεν μας πτοεί και ούτε που διανοούμεθα να υποστείλουμε τη σημαία της κάθαρσης. Οσο τα καταφέρνουμε.

 
Διότι η εξουσία λειτουργεί σα μαγνήτης και τραβάει δίπλα της δεκάδες, εκατοντάδες ακόμα και χιλιάδες ανθρώπους (δυστυχώς και ανθρώπους του Τύπου) που τους βουλώνει το στόμα με μικρομπουκιές και ως γνωστόν «όταν τρώνε δεν μιλάνε» που λένε στα μικρά παιδάκια.
Ο αγώνας βέβαια της «Ε» έχει αφυπνίσει πολύ κόσμο και ουκ ολίγοι έχουν μάθει ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του Μοριά».

Η αλλοίωση των αρχών και των αξιών αναδίδει μια αφόρητη μπόχα που όλο και θα εντείνεται μέχρι το 2019. 
Αν και τότε υπάρξουν ψηφοφόροι που θα επιμένουν να μην μυρίζουν τίποτα, τότε εμείς σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και δηλώνουμε ανίκανοι να νικήσουμε το «τέρας», καθώς ποτέ δεν δηλώσαμε πανίσχυροι και άτρωτοι. Τότε θα δούμε αν θα συνεχίσει να ισχύει το «τοιούτος έπρεπεν ημίν αρχιερεύς».


Η απόφαση

Ενοχο ομόφωνα κήρυξε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, σχετικά με την ανισοκατανομή μέχρι αποκλεισμού της «Ε» από δημοσιεύματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 
Το δικαστήριο επέβαλε στον κ. Τατούλη ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντάς του τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και δεν του επέβαλε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.
 Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου αθωώθηκε, ενώ η εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης 3 μηνών για τον Πέτρο Τατούλη. 
Πρωτόδικα οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 1 έτους με αναστολή ο καθένας και στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.
 
Θυμίζουμε ότι η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή μετά από τρεις συνεδριάσεις και χθες εκφωνήθηκε η απόφαση.


Συνεχίζει τον... τσαμπουκά και δεν αποδέχεται την ποινή!!!
 
Η δήλωση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την απόφαση του Εφετείου χαρακτηρίζεται από αλαζονεία, τσαμπουκά και -άκουσον, άκουσον!- μη αποδοχή της ποινής.

«Σε όλους αυτούς που πίστευαν στην καταδίκη μου και προεξοφλούσαν την απομάκρυνσή μου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου θέλω να δηλώσω ότι δεν εκβιάζομαι. 
Οσο είμαι περιφερειάρχης δεν πρόκειται να πληρώσω τον λογαριασμό κανενός. Χρεοκοπημένοι και νεκροί, πολιτικά, κοινωνικά και επιχειρηματικά δεν πρόκειται να βρουν σωσίβιο όσες πιέσεις και αν ασκήσουν.
Σέβομαι τον θεσμό της Δικαιοσύνης, όμως δεν αποδέχομαι καμιά μομφή, καμιά ποινή όσο μικρή και αν είναι. Θα ασκήσω αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο και είμαι βέβαιος ότι όπως κατέπεσε η απόφαση του Πρωτοδικείου έτσι θα καταπέσει και η απόφαση του Εφετείου.

 
Αντλούμε την δύναμή μας από τους πολίτες και σε αυτούς απευθυνόμαστε, μετά την κατάρρευση μιας ακόμη σκευωρίας. Είμαι εδώ πιο δυνατός για να προστατεύσω το δημόσιο συμφέρον και τον πολιτικό πολιτισμό που αποτελεί την μεγάλη μας παρακαταθήκη για την Πελοπόννησο».
 
3 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθερίας του Τύπου

Χθες ήταν η Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθερίας του Τύπου και συνέπεσε με την καταδίκη ενός ακόμα πολιτικού από αυτούς που φροντίζουν να ελέγξουν την ενημέρωση είτε με «αντίδωρα» είτε με μηνύσεις. 
Ευτυχώς πάντα υπάρχει η Δικαιοσύνη που αποτελεί το καταφύγιο όλων μας και μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε.


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

  1. Τι εγινε ο Σωρρας ΖΕΙ ? ουτε ενα τηλεφωνο δεν ''χτυπησε'' αυτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ