Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Σύγχυση και αβεβαιότητα στην Αθήνα
 Η παρατεταμένη αβεβαιότητα προκαλεί σύγχυση στην Ελλάδα και στο κυβερνητικό επιτελείο. 

Η χώρα μας διανύει μία περίοδο κατά την οποία το κλίμα δεν είναι καλό και παραπέμπει στο 2015, όταν οι διαπραγματεύσεις είχαν καταλήξει σε ναυάγιο. 

Ακολούθησε μία μεγάλη αναταραχή, που επέφερε capital controls και έλλειψη ρευστότητας.

Παίζουν άπαντες, τέλεια τους θεατρικούς ρόλους τους...

Και όλοι γνωρίζουν το αποτέλεσμα... εκτός από τον λαό, που ακόμα... ελπίζει... άραγε, σε τί;;;
Η κατάσταση δεν πρόκειται ν' αλλάξει, παρά μόνον επί το χείρον... ΟΣΟ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΘΕΙΣ.


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ.  Είναι και ο ψόφος του εθνικού γκαντέμη... "κάτι" θ' αλλάξει...
Το εγγόνι, δεν παίζει...πια...


Σύγχυση και αβεβαιότητα στην Αθήνα


 Η παρατεταμένη αβεβαιότητα προκαλεί σύγχυση στην Ελλάδα και στο κυβερνητικό επιτελείο. 

Η χώρα μας διανύει μία περίοδο κατά την οποία το κλίμα δεν είναι καλό και παραπέμπει στο 2015, όταν οι διαπραγματεύσεις είχαν καταλήξει σε ναυάγιο. 

Ακολούθησε μία μεγάλη αναταραχή, που επέφερε capital controls και έλλειψη ρευστότητας.Η χώρα μας διανύει μία περίοδο κατά την οποία το κλίμα δεν είναι καλό και παραπέμπει στο 2015, όταν οι διαπραγματεύσεις είχαν καταλήξει σε ναυάγιο 

Όπως και τότε, έτσι και τώρα, οι δανειστές δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να ανοίξουν την κάνουλα χωρίς σκληρά ανταλλάγματα. 


Η «μπάλα» δεν βρίσκεται στα χέρια της Ελλάδας για τις οποιεσδήποτε αποφάσεις. 


Αυτό διαφάνηκε μετά την έκβαση του τελευταίου Eurogroup, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ οι δανειστές άφησαν έκθετο το κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο είχε λάβει δεσμεύσεις πως, εάν περνούσε το νέο σκληρό πακέτο μέτρων, θα άνοιγε ο δρόμος για μια ουσιώδη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους. 

Κάτι φυσικά που δεν έγινε, ούτε φαίνεται πως θα γίνει σύντομα.

Στο κλίμα αυτό, η γερμανική «Handelsblatt» εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να πετύχει καλύτερο συμβιβασμό για το χρέος από εκείνον του τελευταίου Eurogroup. Υποστηρίζει, δε, πως ο Αλέξης Τσίπρας θα υποστεί ακόμη μία πολιτική ήττα.

«Έπειτα από το ναυάγιο στο Eurogroup της 22ας Μαΐου αυξάνεται η νευρικότητα στην ελληνική κυβέρνηση. Τον Ιούλιο η χώρα αντιμετωπίζει ''βαριές'' αποπληρωμές δισεκατομμυρίων, που δεν μπορούν να καταβληθούν χωρίς νέα δόση από τους δανειστές. Η χώρα μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με αθέτηση πληρωμών το καλοκαίρι» τονίζει η έγκυρη εφημερίδα σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της.

Το κείμενο, που τιτλοφορείται «Η Αθήνα επιμένει για την ελάφρυνση χρέους», αναφέρεται στην ενημέρωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τους ανταποκριτές ξένου Τύπου στην Αθήνα.

«Ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος δεν θα μπορέσουν στο επόμενο Eurogroup να φτάσουν σε μεγαλύτερο συμβιβασμό από εκείνον που παρουσιάστηκε πριν από μία εβδομάδα. Θα είναι πολιτική ήττα για τον Τσίπρα, που οι βουλευτές του ενέκριναν τα νέα μέτρα λιτότητας και το πακέτο μεταρρυθμίσεων με την προοπτική της ελάφρυνσης χρέους» επισημαίνει η «Handelsblatt» σχετικά με το σχέδιο που συζητήθηκε στις 22 Μαΐου, για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα χωρίς χρήματα, μέχρι να αποδειχθεί ότι το χρέος είναι βιώσιμο, και αναβολή της συζήτησης για την ελάφρυνση για μετά τις γερμανικές εκλογές.

«Ο Τσακαλώτος δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για το τι θα γίνει αν δεν υπάρξει ξεκάθαρη λύση στο χρέος» προσθέτει η «Handelsblatt». «Δεν μπορούμε να δεχθούμε μία συμφωνία που δεν πληροί τις συμφωνίες» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

«Είναι πιθανό η κυβέρνηση να απορρίψει την εν αναμονή δόση και να ρισκάρει αθέτηση πληρωμών, αν δεν λάβει τις απαιτούμενες δεσμεύσεις για ελάφρυνση; Ο Τσακαλώτος δεν άνοιξε τα χαρτιά του. ''Κανείς δεν θέλει μία αθέτηση πληρωμών τον Ιούλιο, ούτε καν οι δανειστές'', είπε. Αυτό μπορεί να είναι το χαρτί που θέλει να ανοίξει η Αθήνα στις διαπραγματεύσεις πριν από το επόμενο Eurogroup. Ένα επικίνδυνο παιχνίδι» προσθέτει το δημοσίευμα.«Έχει κουραστεί και γκρινιάζει»
 

«Οι δυσκολίες των τελευταίων μηνών έχουν αφήσει τα σημάδια τους στον Τσακαλώτο. Ο 57χρονος δείχνει κουρασμένος και γκρινιάρης» γράφει η «Handelsblatt» για τον υπουργό Οικονομικών. «Προκειμένου να κερδίσει κάποιες υποχωρήσεις, η ελληνική κυβέρνηση ασκεί τώρα πιέσεις μέσω των ΜΜΕ» προσθέτει.
Πάντως, ο κ. Τσακαλώτος, χθες, στην ενημέρωση των ανταποκριτών, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε ότι «αναζητούμε μια καλή λύση, όχι μια τέλεια λύση», υπογραμμίζοντας παράλληλα, όμως, ότι «δεν είχαμε μια καλή λύση στις 22 Μαΐου».

Το παιχνίδι που έχει παιχτεί σε βάρος της Ελλάδας φαίνεται πως ο υπουργός το έχει αντιληφθεί, εξάλλου αυτός είναι και ο λόγος που ο ίδιος αποφεύγει τις θριαμβολογίες και τις αναφορές σε οποιοδήποτε success story.«Όλα εξαρτώνται από το αν το ΔΝΤ θα είναι στο πρόγραμμα ή όχι»
 

Για το ζήτημα του χρέους είπε πως «κανείς δεν ζητεί τα μέτρα για το χρέος να εφαρμοστούν το 2017, αλλά να διευκρινιστούν. Χρειάζεται διευκρίνιση, ώστε ο επενδυτής να γνωρίζει». 

Πρόσθεσε πως «η πίεση είναι σε όλες τις πλευρές για την επίτευξη συμφωνίας. Δεν βλέπω να μην υπάρχει όρεξη να επιτευχθεί συμφωνία. Αυτό που ήταν στο τραπέζι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. 

Όλα εξαρτώνται από το ΔΝΤ, αν θα είναι στο πρόγραμμα ή όχι. Θα έπρεπε να είχε αποφασίσει από τον Μάιο του 2016, τώρα έχουμε Μάιο 2017, σχεδόν Ιούνιο. Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν για αναβλητικότητα».«Ο Σόιμπλε θέλει λύση»
«Κανείς δεν θέλει μια χρεοκοπία (σ.σ.: της Ελλάδας), λιγότερο από όλους ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε» εκτίμησε σε δηλώσεις του στο Spiegel Online στην Αθήνα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών. Εξέφρασε, δε, την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί λύση για το ελληνικό ζήτημα στο προσεχές Eurogroup της 15ης Ιουνίου και δήλωσε πεπεισμένος ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εργάζεται προς την κατεύθυνση μιας λύσης.


Η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού επισημαίνει ότι εν όψει του επόμενου Eurogroup «διεξάγονται έντονες διαπραγματεύσεις στο παρασκήνιο. Διότι και πάλι διακυβεύονται τα πάντα. Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, η Ελλάδα βρίσκεται προ της χρεοκοπίας - τον Ιούλιο λήγει η προθεσμία αποπληρωμής δανείων ύψους επτά δις ευρώ».


Όπως παρατηρεί ο ανταποκριτής, «όσο απειλητική κι αν φαίνεται η κατάσταση, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είναι απρόσμενα αισιόδοξος. ''Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιθυμεί μια λύση. (…) Είμαι βέβαιος ότι ήδη εργάζεται για μια λύση, άσχετα με τα όσα δήλωσε στις 22 Μαΐου, στη συνεδρίαση του Eurogroup'', δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος». Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε δηλώσει «πραγματικά απογοητευμένος» μετά το ναυάγιο των συνομιλιών στην πρόσφατη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Σε ερώτηση εάν θα ήταν αργά να μετατεθούν οι δεσμεύσεις για ελάφρυνση χρέους στο επόμενο έτος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε σε κατηγορηματικό ύφος: «Απολύτως!».

Όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών επιμένει ότι όλοι μπορούν να συμφωνήσουν έως τις 15 Ιουνίου τόσο για εκταμίευση χρημάτων όσο και για μέτρα ελάφρυνσης χρέους, ξεκαθαρίζει ότι «δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την τωρινή πρόταση, εμείς εκπληρώσαμε το καθήκον μας» και σχολιάζει ότι «η μπάλα» είναι τώρα στο «γήπεδο» των Ευρωπαίων δανειστών και του ΔΝΤ.

«Ριψοκίνδυνο παιχνίδι»
«Η Αθήνα επιμένει σε ελάφρυνση χρέους» σημειώνει σε τίτλο ανταπόκρισής της η διαδικτυακή έκδοση της οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt». 


Ο ανταποκριτής της εφημερίδας ήταν επίσης παρών στην ενημέρωση των ξένων δημοσιογράφων και έκανε λόγο για έναν εμφανώς «κουρασμένο» και «κακόκεφο» Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος «παλεύει εδώ και έναν χρόνο με τους δανειστές για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος». 

Ο ανταποκριτής της «Handelsblatt» θεωρεί ότι η επιμονή της Αθήνας για δέσμευση των δανειστών σε μέτρα ελάφρυνσης του χρέους είναι «ριψοκίνδυνο παιχνίδι».
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

13 σχόλια:

 1. Ολα ειναι προμελετημενα και προσχεδιασμενα παρασκηνιακα , οι τσιπραιοι οι κουληδες και σια μαζι με τα φιλαρακια τους τους Γερμανους κλπ , ειναι ετοιμοι για νεα γρηγορη εξοντωση του λαου , οπως κουρεμα καταθεσεων σταση πληρωμων κ.α. , ενω ο νεοελληνας ραγιας θα τα υποστει ως συνηθως αδιαμαρτηρητα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κάτι άσχετο θα πω που δεν έχει σχέση με την ανάρτηση.
  Κουράστηκα Καλλιόπη!
  Όλες οι αναρτήσεις πολιτικά πολιτικά πολιτικά, τα ίδια και τα ίδια .Σαμαράδες ,Μητσοτάκηδες, Συριζαιοι, λαμογιες, κομπίνες, Εβραίοι. ......έλεος βρε Καλλιόπη !
  Λες να μην ξέρουμε ποιοι μας κυβερνούν ;
  Βάλε και αναρτήσεις άλλες να ανοίξουν οι ορίζοντες μας!
  Στο λέω όχι για να στην πω αλλά βρε παιδί μου κουράζει όλο αυτό. Δεν έχει νόημα. Εστιάζεις συνέχεια στα λαμογια. Ανάρτησε και κάτι άλλο να δουλέψει λίγο το μυαλό και το πνεύμα μας .Να μορφωθουμε λιγάκι! Ένα νέο .Κάτι να έχει να κάνει με τις προσωπικότητες μας. Στο γράφω με όλη μου την καλή διάθεση.
  Εγώ κουράζομαι κάθε μέρα να διαβάζω για λαμογια και λαμογιες. Τα ξέρουμε όλοι. Και λοιπών ;Τι θ‘αλλάξει ;
  Τώρα θα μου πεις αυτά γουστάρω αυτά θα βάζω .Ναι. Δεκτό.
  Εγώ θα μπω σε άλλη ιστοσελιδα με κάτι ποιο ενδιαφέρων. Τώρα θα μου πεις στο κάλο να πάω και αέρας στα πανιά μου. Συμφωνώ. Αλλά βρε Καλλιόπη κάθε μέρα το ίδιο βιολί κουράζει τον αναγνωστη.Φιλικά στα γράφω .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχετε απόλυτο δίκιο...
   Δυστυχώς, η επικαιρότητα με παρασύρει...
   Θα βάλω ένα ξυπνητήρι, που θα κτυπάει κάθε ώρα, για να μου θυμίζει πως... πρέπει ν' αλλάξω δίσκο... να βάλω κάποιον άλλο...

   Ακούω προτάσεις...

   Διαγραφή
  2. Καλοπροαίρετα στα γράφω έτσι ;Μην πάρεις ανάποδες ;Δεν χρειάζεται να σου πω εγώ τι θα αναρτάς εσύ. Γνώμη μου είναι να κάνεις μια ανάρτηση που θα την αφήσεις στο πάνω μέρος δύο τρεις μέρες για να σου πει ο κάθε αναγνώστης τις προτάσεις του. Κάποιος μπορεί να θέλει ιστορία μυστηρίου π.χ. Κάποια άλλη λίγο κουτσομπολιό. Κάποιος άλλος να θέλει επιστημονικό περιεχόμενο (ούφο ,αστροπυλες κ. τ. λ).Άλλη να θέλει κοινωνικού περιεχομένου. Άλλος να θέλει αρχαία Ελλάδα. Κάθε ένας και κάθε μία σίγουρα έχει διαφορετικά ενδιαφέροντα.Ας μας πει καθένας την γνώμη του μέσα από την ειδική ανάρτηση που θα κάνεις .Ανάλογα με το τι θα αποφασίσει η πλειοψηφία .Να έχεις διάφορα θέματα. Να υπάρχει ρε παιδί μου και κάτι το διαφορετικό κάτι που να μας κρατάει στο μπλοκ. Να σχολιάζουμε και να ανταλλαζουμε και μεταξύ μας απόψεις. Εχθές είχε τον δρακουμελ .Εντάξει .θα κάνουμε ενα σχόλιο στην μίαν ανάρτηση δένε μπορούμε να κάνουμε συνέχεια σχόλια σε όλες και να ασχολούμαστε συνέχεια με τον μαλάκα ;Να του δίνουμε και αξία ;Σίγουρα και άλλοι θα στο πουν αυτό.
   Μην πάρεις ανάποδες ;Φιλικά στα γράφω.Να μπήκα όταν σου έστειλα το σχόλιο δεν διάβασα καμία ανάρτηση γιατί έχω κουραστεί βρε Καλλιόπη.Δεν υπάρχει ανάρτηση σήμερα με τίτλο που να μου προσεγγίσει το ενδιαφέρων για να πατήσω αυτό το ρημαδοκλικ για να την διαβάσω .Εσύ συνέχεια με πολιτικά ασχολείσαι. .............βρε παιδί μου δεν θέλουμε να μας προετοιμάσεις να κατέβουμε υποψήφιοι στις εκλογές με κανένα κόμμα. Εσύ εκεί να μας κάνεις ξεφτέρια στα πολιτικά .Τόσα θέματα και έχεις κολλήσει στα πολιτικά συνέχεια. Να υπάρχει ΠΟΙΚΙΛΙΑ.
   Υ. Γ. Επειδή δεν γνωρίζω απλά είδα στο youtube 4 βιντεακια με τον Παναγιώτη Τουλατο τα οποία μου έκαναν εντύπωση όσο αναφορά τις γνώσεις του, αλλά παράλληλα κάποιοι τον κατηγορούν για διάφορα εάν γνωρίζεις εσύ η αλλος αναγνώστης μας να με ενημερώσεται τι ρόλο τραβάει ο συγκεκριμένος; Να μην είναι κανένας σατανιστης και κάθομαι να τον ακούω χάνοντας τον χρόνο μου ;Αν κάποιοι γνωρίζουν να με ενημερώσουν γιατί ακούγονται και θετικά και αρνητικά για τον συγκεκριμένο.

   Διαγραφή
  3. Όχι καλέ... γιατί να πάρω ανάποδες;;;
   Αφού έχετε δίκιο...

   Υ.Γ. Ο Τουλάτος, είναι αμφιλεγόμενη προσωπικοτητα ... προσωπικά, δεν τον εμπιστεύομαι.

   Διαγραφή
 3. Δεν ξέρω βρε Καλλιόπη αλλά μου κάνει εντύπωση γιατί κατά περίεργο τρόπο συμφωνώ μαζι του .Αλλά από την άλλη, έχει στο πρόσωπό του κάτι το ανεξήγητο που με τρομάζει λίγο.Πάντως σε μια πρόχειρη έρευνα που έκανα ακούγονται και Θετικα και αρνητικά .Κάποιος έλεγε ότι πήγε λέει στον τοίχο των δακρύων με κιπα και προσκύνησε .Δεν αναρτά όμως μια φωτο ;Αμα δούμε την Φώτο θα καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται.
  Δεν με νοιάζει τίποτε άλλο από το να μην είναι κανένα λαμογιο όπως τον Λιακόπουλο που μας έχει πρήξει με τα Νεφελιμ αλλά τους άλλους τεχνιεντος τους κρύβει .Τόσες φυλές ζούνε στην κοίλη γη αυτός βλέπει μόνο Νεφελιμ. Δρακονιανους δεν βλέπει το σπουδαιότερο.Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν οι υποχθόνιοι και ότι η γη είναι κούφια και κατοικούν διάφορα όντα τα οποία ο Δίας έκλεισε μέσα στήνει γη στην Τιτανομαχία. Ο Ηρακλής μετά ο Μέγα Αλέξανδρος ..........αλλά φοβάμαι κι όλας να μην με πιάσει και κότσο ο Τουλατος .Τι να πω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανάποδες παίρνω, με κάποιους ΨΟΙΧΑΚΗΔΕΣ... που μου την μπαίνουν και το παίζουν... "μπαξεδιάρηδες"...
   Όταν ο συνομιλητής μου είναι ήρεμος και κάνει σοβαρή συζήτηση, δεν αναποδιάζομαι...

   Τώρα, όσον αφορά την διαφορετική θεματολογία, ήδη έκανα κάποιες προσπάθειες... δεν είναι εύκολο... πρέπει να είσαι άριστος γνώστης π.χ. της φιλοσοφίας, για να μην πέσεις σε λούμπα.
   Κι εγώ εν οίδα, ότι ουδέν οίδα...

   Ο Τουλάτος, αναμιγνύει αλήθειες με ψέματα...
   Υπάρχουν κι άλλα, αλλά ας μην τα γράψω, που με κάνουν να μην τον εμπιστεύομαι.

   Διαγραφή
  2. Μα δεν χρειάζεται βρε Καλλιόπη να είσαι γνώστης για να αναρτήσεις ένα θέμα. Εσύ θα κάνεις τον ερευνητή ;Το οτι την αναρτάς δεν σημαίνει ότι την υιοθετείς κι‘όλας ;Αυτοί π. χ που αναρτούν τα ούφο είναι σίγουρο η τεκμηριωμένο οτι είναι από το σύμπαν τα ούφο αυτά και δεν προέρχονται από την κοίλη γη;Εμείς δεν είμαστε ούτε θα κάνουμε τους ερευνητές απλά θα ενημερονομαστε για κάτι και θα λέει καθένας ότι πιστεύει. Που το κακό ;Αν περιμένεις να γίνεις επιστήμονας για να αναρτήσεις κάτι επιστημονικό ,αυτό δεν θα γίνεις ποτέ. Βαζε πηγή στο τέλος και καθαρησες.

   Διαγραφή
  3. Εδώ, θα τα χαλάσουμε... δεν μπορώ να αναρτώ κάθε τι, που μπορεί να είναι παγίδα...
   Αν τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, έχουν κρατήσει την αξιοπιστία τους είναι, γιατί προσπαθώ να αποφεύγω τις παγίδες..

   Διαγραφή
 4. Δεν μου λες ;Μπορείς να έχεις άποψη σε Όλα;Δεν γίνεται γιατί θα έπρεπε να έχεις ζήσει εκατό ζωές .Μπορεί να αναρτήσεις ένα θέμα που έσυρε να πιστεύεις ότι είναι έτσι και αυτό να είναι αλλιώς .Τι έγινε ;Θα σου πάρει κανείς το κεφάλι ;
  Και σταμάτα να βλέπεις παγίδες .Όλο το ματριξ που ζούμε εξάλλου μια παγίδα είναι από μόνο του. Όταν αναρτάς ιατρικά θέματα είσαι ιατρός ;οχι.και λοιπών ;Επειδή δεν είσαι ιατρός εσύ και δεν είμαστε και μεις αυτό τι σημαίνει ;Ότι είναι παγίδα η οτι εμείς δεν πρέπει να τα διαβάζουμε ;
  Να σου πω κάτι. Εγώ παλιά διάβαζα για τον ζεολιθο. Και ακόμη ζεολιθο παίρνω κάθε πρωί στην μύτη του κουταλιού .Αυτά που διάβαζα σε πολλές αναρτήσεις, οι διαχειριστές των μπλοκ είχανε κάνει εκείνοι μελέτες ;Οχι. Τα δημοσιευανε όμως !!!
  Ηρέμησε μα δεν σου παίρνει κάνεις το κεφάλι. Βάζε που και που και κανένα κουτσομπολιό. Μόνο πολιτικά κουτσομπολευεις. Βάζε κουτσομπολιό για τα κορίτσια ,για τα αγόρια .Κράτα μας το ενδειαφερων στο τέλος θα βαρεθούμε το μπινελίκι .Βάζε κουιζακια να ακονίζουμε το μυαλό μας, διάφορα μυστήρια που συμβαίνουν στον πλανήτη καντο ποικίλης ύλης με έμφαση στα πολιτικά αφού τα αγαπάς τόσο πολύ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλλιόπη, θα ήθελα να μπαίνω στην ιστοσελίδα σου και να διαβάζω τα καλά νέα της ημέρας, πρώτα πρώτα. Νέα Ελλήνων, ανά τον κόσμο. Υπάρχουν. Θα το εκτιμούσα πολύ. Γίνεται; Αρκετά με το ψυχοπλάκωμα που μας προκαλεί καθημερινά ο «περιούσιος» και οι μαριονέτες του (τουλάχιστον, εάν υπήρχε και κάποιος αντιμνημονιακός πολιτικός σχηματισμός που υποστήριζες, θα έβλεπα και μια αισίδοξη νότα, αλλά δεν βλέπω να συντάσσεσαι ούτε με την αριστερή Πλεύση Ελευθερίας, ούτε με την χριστιανική Κοινωνία, ούτε με κάτι αρχαιοελληνικές ομάδες).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν στους 20.000 περίπου αναγνώστες μου, δώσω τον λόγο τι θέλει ο καθένας, καλλίτερα να το κλείσω το ... "μαγαζί"...
   Δεν συντάσσομαι με κανένα από τα στημένα κόμματα.
   Όταν βγει ένα καθαρό κόμμα ΕΛΛΗΝΙΚΟ, με ΕΛΛΗΝΕΣ, θα συνταχθώ.

   Διαγραφή
  2. Γιατί τόσο σκληρή; Καλοπροαίρετη ήταν η παράκλησή μου, εξάλλου συμφωνώ με αυτά που γράφεις, γι'αυτό και σε διαβάζω. Να θυμάσαι, ότι χωρίς εμάς τους πιστούς αναγνώστες σου επί τόσα χρόνια, τα άρθρα σου θα τα διάβαζες μόνη σου. "Μαγαζί" χωρίς πελάτες δεν νοείται. Και οι καλοί "μαγαζάτορες" φροντίζουν να ακούνε, να κατηγοριοποιούν τις παρακλήσεις και να ανταποκρίνονται αναλόγως. Τέλος πάντων, όπως αγαπάς, εγώ θα συνεχίζω να σε επισκέπτομαι, αν και όχι τόσο συχνά πια, δίοτι με ψυχοπλακώνουν όλα αυτά.

   Όσο για αυτά που λες για τα αποκόμματα, έχεις δίκιο.

   Διαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ