Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Ντιμπέιτ, Γαλλία: Μια πολύ αποκαλυπτική συζήτηση
Ο Εμανουέλ Μακρόν, άνθρωπος του θεάτρου, καλλιεργεί την ψευδαίσθηση.

Είναι μια ναρκισσιστική προσωπικότητα, συχνά κακόβουλη, χωρίς δισταγμούς και τύψεις. 

Διασκεδάστηκε με το να παίζει με την αντίπαλο του, θέτοντας τον εαυτό του ως το λευκό ιππότη που αντιμετωπίζει το παιδί παρωδία ενός ναζιστικού τέρατος.


Οι πολίτες που επιθυμούν να υπερασπιστούν το γενικό συμφέρον, δηλαδή τη Δημοκρατία, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να οργανωθούν για να αντισταθούν, πίσω από την εκλεγμένη επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, Μαρίν Λε Πεν, και να ετοιμαστούν για να ασκήσουν την εξουσία. 

Πρέπει να αναγνωρίσουν ότι ο χρόνος της ευγένειας έχει τελειώσει και ότι ο θυμός βροντά.

Αν θέλετε να εξετάσετε το ντιμπέιτ του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών για αυτό που υποτίθεται ότι θα έδειχνε -δηλαδή όχι τα προγράμματα, αλλά τις προσωπικότητες των δύο υποψηφίων-, εκείνο της 3ης Μαΐου ήταν πολύ αποκαλυπτικό: οι Γάλλοι ετοιμάζονται να επιλέξουν ως πρόεδρο για τα επόμενα πέντε χρόνια έναν λαμπρό ηθοποιό ο οποίος δεν ενδιαφέρεται για εκείνους.
 

JPEG - 36.6 ko
Στα προηγούμενα ντιμπέιτ για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, οι δύο υποψήφιοι εγκατέλειπαν τη ρητορική της εκστρατείας τους, και έθεταν τον εαυτό τους ως πιθανούς πρόεδρους. 


Δεν χρειαζόταν τόσο πολύ να εξηγήσουν για άλλη μια φορά το σχέδιο τους για τη Γαλλία, όσο να δείξουν τις προσωπικές τους ικανότητες για να σχηματίσουν μια ομάδα, να κρατήσουν τη ψυχραιμία τους και να υπερασπιστούν το γενικό συμφέρον.

Αυτό δεν συνέβη στις 3 Μαΐου 2017. 

Η Μαρίν Λε Πεν και ο Εμανουέλ Μακρόν αρπάχτηκαν σαν αμαξάδες, συνεχίζοντας τον αγώνα της εκστρατείας τους.


Αυτή η ανεξέλεγκτη λεκτική βία πιστοποιεί, μνήμης ψηφοφόρων, μια πρωτοφανή διαίρεση της χώρας. Αυτός ο διάλογος κωφών μεταξύ των ηγετών της δεν μπορεί παρά να οδηγήσει τους εκλογείς τους σε μεταξύ τους συγκρούσεις. 

Σαφώς, η Γαλλία θα είναι τα επόμενα χρόνια το θέατρο μιας τεράστιας αντιπαράθεσης στο δρόμο, μιας επανάστασης ή ακόμα και ενός εμφύλιου πόλεμου.


Όλοι γνωρίζουμε τη διάγνωση: από τη μία πλευρά οι πλούσιοι, που εργάζονται στις υπηρεσίες, που ζουν στα κέντρα των πόλεων και είναι καταναλωτές πολιτιστικών δραστηριοτήτων· από την άλλη, οι φτωχοί πολίτες που εργάζονται στον πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο τομέα της παραγωγής, που ζουν στα προάστια ή στην ύπαιθρο, που στερούνται μέλλοντος και δημόσιων υπηρεσιών. 
Και, φυσικά, μεγάλη ποσότητα ανθρώπων μεταξύ αυτών των δύο πόλων, που φοβούνται να πέσουν στο δεύτερο.


Σύμφωνα με την Κυρία Λε Πεν, οι ψηφοφόροι της είναι τα θύματα μιας σταδιακής διάλυσης του Έθνους και της Δημοκρατίας μέσω της παγκοσμιοποίησης. 


Σύμφωνα με τον Κύριο Μακρόν, οι εκλογείς του, εμπλουτίζοντας, έγιναν οι νικητές της νεωτερικότητας και παραδείγματα προς μίμηση.


Οι θεατές, έκπληκτοι από τη βία της συζήτησης της 3ης Μαΐου, δεν παρατήρησαν τις αρετές των δύο υποψήφιων.


Η Μαρίν Λε Πεν εμφανίστηκε ελευθερωμένη από την ακροδεξιά παιδεία της, τόσο μητρική μητέρα όσο και αυστηρή. 

Δικηγόρος, έδειξε ενδιαφέρον για τη κοινωνική δικαιοσύνη και έθετε το ταλέντο της στην υπηρεσία της «Γαλλίας από τα κάτω». 

Δεν διαθέτει λαμπρό μυαλό ικανό να φωτίζει τα παριζιάνικα σαλόνια, αλλά μια καθαρή διάκριση που της επιτρέπει αμέσως να αποκλείσει τις γυάλινες χάντρες και τις μεγαλοστομίες.


Ο Εμανουέλ Μακρόν διαθέτει ανώτερο πνεύμα, είναι πολύ πιο έξυπνος από την αντίπαλό του, συχνά γοητευτικός, μερικές φορές θρασής. 

Άνθρωπος του θεάτρου, καλλιεργεί την ψευδαίσθηση.

 Είναι μια ναρκισσιστική προσωπικότητα, συχνά κακόβουλη, χωρίς δισταγμούς και τύψεις. 

Διασκεδάστηκε με το να παίζει με την αντίπαλο του, θέτοντας τον εαυτό του ως το λευκό ιππότη που αντιμετωπίζει το παιδί παρωδία ενός ναζιστικού τέρατος.


Κατά το τέλος αυτής της μακράς εκστρατείας συμπεριλαμβανομένου και του τηλεοπτικού ντιμπέιτ, είναι πιθανό ότι ο κ Macron θα εκλέγεται από το συνασπισμό της «Γαλλίας από τα πάνω» και εκείνους που ελπίζουν να ενταχθούν σε αυτή. Αλλά τίποτα δεν μας επιτρέπει να προβλέψουμε πώς θα διεξαχθούν οι εκλογές τον Ιούνιο. 


Η λογική ότι οι Γάλλοι θα πρέπει να δώσουν μια πλειοψηφία βουλευτών στον πρόεδρο που μόλις εξέλεξαν μπορεί και να αντιμετωπίσει την αφύπνιση των δυνάμεων που αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. 

Επομένως, δεν αποκλείεται να σπάσει η γοητεία της νίκης πιο γρήγορα από ό, τι αναμένεται και ο Εμανουέλ Μακρόν να αναγκαστεί αμέσως να συνεργαστεί με άλλους.


Εν πάση περιπτώσει -είτε ο πρόεδρος Μακρόν προεδρεύει μόνος του είτε κυβερνά συνδυάζοντας ό, τι απομένει από το UMP και το PS-, το χάσμα μεταξύ των δύο Γαλλίων θα συνεχίσει να διευρύνεται και να διευρύνει. 

Οι πολίτες που επιθυμούν να υπερασπιστούν το γενικό συμφέρον, δηλαδή τη Δημοκρατία, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να οργανωθούν για να αντισταθούν, πίσω από την εκλεγμένη επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, Μαρίν Λε Πεν, και να ετοιμαστούν για να ασκήσουν την εξουσία. 

Πρέπει να αναγνωρίσουν ότι ο χρόνος της ευγένειας έχει τελειώσει και ότι ο θυμός βροντά.


https://youtu.be/xxMBBarcR8Q

Μετάφραση
Κριστιάν ΆκκυριάΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

  1. Γ Α Λ Λ Ι Α = μαχαλας γυφτοαθιγγανικος αλλα κοστουματος με γραβατα και με βαθειες εννοιες και σκεπτικα για χοντρα ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ και φυσικα σιτροεν με τηλεφωνο και πλυμενο μεταξωτο βρακι εισαγωγης απο ινδια κατω απο το παντελονι και συγχρονως ρουφηγματα αφριζοντα απο αποτυχιμενα κρασια υπογειων με υφος αγκαρντ σε παραλιακο δρομο του δυστυχισμενου Μονακο.[γαμω τα Μενιδια ρε πουστη μου..]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ