Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Μαθήματα επιχειρηματικότητας στον Κυριάκο, από άλλο Αλέξη, όχι τον Τσίπρα, εκθέτουν ανελέητα τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.Οι προτάσεις του Α. Παπαδόπουλου είναι βγαλμένες από ανθρώπους της επιχειρηματικότητας, οπότε έχουν ένα ισχυρότατο πλεονέκτημα έναντι των προτάσεων ανεπάγγελτων πολιτικών ανδρών.
Τον λένε Αλέξη, όχι όμως Τσίπρα και παραδίδει δημοσίως στον Κυριάκο Μητσοτάκη μαθήματα διαμόρφωσης ορθού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. 


Πρόκειται για τον Αλέξη Παπαδόπουλο, Μηχανολόγο Μηχανικό & Business Developer, Ιδρυτή του νέου «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ». 
Ο Αλέξης Παπαδόπουλος είναι και ο εμπνευστής του Προγράμματος ΝΕΣΤΩΡ, ενός ιδιαίτερα ευρηματικού προγράμματος, που μπορεί να φέρει εξαιρετική Ανάπτυξη στη χώρα και να την μεταβάλλει από χώρα κρίσης σε ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.
 


Το πρόγραμμα ΝΕΣΤΩΡ λοιπόν ο Αλέξης Παπαδόπουλος, το είχε παρουσιάσει το 2013-2015 σε κάποιους κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

 

Κανένας εξ αυτών δεν το αντέκρουσε, αλλά όλοι για κάποιο μυστήριο λόγο (!) το έθαψαν όσο πιο βαθιά μπορούσαν στα συρτάρια τους. Φανερά ενοχλημένος από την παλαιότερη αποσόβηση ο Αλέξης Παπαδόπουλος κι έχοντας πλέον δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό φορέα, που τον στελεχώνουν κυρίως επιχειρηματίες, προχωράει πλέον σε δημόσια παρουσίαση τμημάτων του πολιτικού προγράμματος του νέου κόμματος. Προσεκτικά και κρατώντας τα προσχήματα, εκθέτει ανελέητα τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ.


Μένει να δούμε τώρα τις αντιδράσεις από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και αν αυτές θα υπάρξουν.


Το θέμα είναι ότι οι προτάσεις του Α. Παπαδόπουλου είναι βγαλμένες από ανθρώπους της επιχειρηματικότητας, οπότε έχουν ένα ισχυρότατο πλεονέκτημα έναντι των προτάσεων ανεπάγγελτων πολιτικών ανδρών.
Παρακολουθήστε τον (πατώντας εδώ) και απολαύστε τον τρόπο με τον οποίο ρίχνει κυριολεκτικά το γάντι στον πρόεδρο της ΝΔ. 

Οι ιδέες του είναι όντως καινοτόμες…  Πηγή emailΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

4 σχόλια:

 1. Δεν είναι θέμα μαθηματικών μοντέλων, αυτά τα είδαμε και με τους πολλαπλασιαστές του ΔΝΤ επί ΝΔ και με τους αλγόριθμους του ασφαλιστικού Κατρούγκαλου.
  Οδήγησαν σε παταγώδη αποτυχία.

  Το πρόβλημα δεν είναι ούε καν οι δημόσιοι υπάλληλοι, ή ότι υπάρχει κράτος.
  Το πρόβλημα είναι η σχέση κοινωνίας και πολιτικής και η πολιτική ερμηνεία της κοινωνίας.
  Οι ανάγκες των κοινωνιών (κοινωνική πρόνοια, παιδική προστασία, εκαπίδευση) δεν μπορούν να έχουν μαθηματικό αποτύπωμα.
  Είναι καθαρά θέμα διαρρύθμισης της σχέσης κοινωνίας και πολιτικής.
  Η δημόσια διοίκηση δεν καταστράφηκε ελλείψι μαθηματικών τύπων (τους είδαμε και στα μεγάλα δημόσια έργα), αλλά εξαιτίας της απουσίας δημόσιου και κοινωνικού ελέγχου.
  Η επιχειρηματικότητα δεν είναι αυτοσκοπός, είναι παράμετρος αντιμετώπισης της ανεργίας, που επιμένω, διέρχεται από μια σχέση κοινωνίας και πολιτικής που δεν θα την εκχωρεί στα μεγάλα συμφέροντα και δεν θα λειτουργεί αρνητικά για το κοινωνικό σύνολο.

  Ίσα-ίσα μόνο για μαθηματική ερμηνεία των κοινωνικών φαινομένων δεν μπορεί να κατηγορεήσει κανείς τον κούλη και γενικά τη νεοφιλελεύθερη λογική.

  Οι επενδύσεις θα έρθουν όταν οι δημόσιες πολιτικές σχεδιαστούν από ένα αξιοκρατικό και αδιάβλητο κράτος.
  Και αυτό δεν είναι θέμα μαθηματικών τύπων, αλλά συνθηκών που επιτρέπουν το κράτος να ενσαρκώνει το δημόσιο συμφέρον.

  α.π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επίσης σχεδόν σε όλες τις οικονομικές σχολές έχει γίνει μια τεράστια (απο-)στροφή από την ποσοτικοποιημένη ερμηνεία της κοινωνίας και παντού έχουν μεταβάλλει τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα αναπροσαρμόζοντάς τα από την νεοκλασική μοντελοποιημένη πανάκεια, στην κοινωνική επιστήμη και στην συνεξέταση (πρωτίστως) πολιτικών δομών, σχέσεων κράτους και κοινωνίας κοκ...
  Και αυτό γιατί απέτυχαν παντού να προβλέψουν τα κοινωνικά φαινόμενα.
  Η εκπληκτικής συνέπειας ομιλία Μ. Χαραλαμπίδη (συνέδριο πασόκων 1996) δεν επιβεβαιώθηκε 15 χρόνια μετά (θα μετατραπούμε σε γερμανικό έδαφος 2004 ή 2010) λόγω μαθηματικών τύπων, αλλά εξαιτίας επιστημονικής πολιτικής ερμηνείας των κοινωνικών φαινομένων.
  Οι επιμέρους επιχειρηματικές προτάσεις πχ ανά τομείς, όπως του αείμνηστου Τσάκωνα στον ρόλο που ενσάρκωνε πίσω στο 1981 (μάθε παιδί μου γράμματα), είχαν ως προϋπόθεση ένα κράτος δημόσιου χαρακτήρα και ήταν για τον τομέα τους αποφασιστικές και όχι αφελώς συνολικές.
  Το πρόβλημα είναι αν το κράτος είναι δημόσιο και όχι εργαλείο των ελίτ, που συνήθως με όχημα τις "Αγορές" επιλέγουν να ερμηνεύσουν τον κόσμο με αριθμητικές πανάκειες.

  α.π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τέλος και εκ των εμπνεστών του ΕΝΦΙΑ (κείμενο του οποίου είχα μελετήσει σε κάποιο συλλογικό έργο παλιότερα) με μαθηματικούς τύπους αντιμετώπιζε τις πολιτικές του χρέους.
  Δεν ξέρω αν το ίδιο σκεπτικό υπαγόρευσε και την επιλογή του ΕΝΦΙΑ.
  Ενδεχομένως να είναι πολύ ικανός φοροεισπρακτικός παράγων.
  Η κοινωνία όμως;
  Έχει σημασία να δούμε ιστορικά αν για την κρίση έφταιγε λχ το πολιτικό σύστημα, πολύ περισσότερο από το αν πληρώνει ο έλληνας ενοίκιο για το σπίτι του;
  Ή μήπως άλλαξε κάτι στα δημοσιονομικά με αυτή την επιλογή;
  Όσο και να φτιάχνει κανείς αλγορίθμους σημασία έχει αν υφίσταται δημόσιος και κοινωνικός έλεγχος σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής, και γι΄αυτό κρίσιμης σημασίας παράμετρος είναι η σχέση κοινωνίας-πολιτικής.

  Ο τρόπος παραγωγής πολιτικής και ο σκοπός που αυτές υπηρετούν.
  απ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο ΚΟΥΛΗΣ ;;;;ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΓΟΥΡΛΟΜΑΤΗ ΜΑΛΑΚΑ....ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΣ..ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙ ΜΥΑΛΟ ΕΧΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΜΑΤΙΑ.....ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ...ΣΟΥΛΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ