Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Καταγγελίες της αντιπολίτευσης για νέα φωτογραφική διάταξη υπέρ Ιβάν Σαββίδη «Πρέπει να μας απαντήσετε, γιατί η ρύθμιση την οποία έχετε βάλει στο άρθρο 16, έχει αναδρομικό χαρακτήρα και δεν έχει και χαρακτήρα μιας πάγιας ρύθμισης, για να διευκολύνει, αν θέλετε, τις μεταβιβάσεις ή τις επενδύσεις», ανέφερε ο Γιάννης Κουτσούκος σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση με τη συγκεκριμένη διάταξη φωτογραφίζει μεταβιβάσεις: «Φωτογραφίζετε μεταβιβάσεις που έγιναν πριν το 2013, και πριν αρχίσουμε να προκαλούμε για να μάθουμε στο τέλος ότι αφορά κάποιον κύριο Σαββίδη, καλό είναι να το εξηγήσετε στη Βουλή για να αποσείσετε από πάνω σας αυτό το άγος, ότι δηλαδή κάθε φορά κάποιους φωτογραφίζετε και κάποιους ευνοείτε», είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

 Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι ένα ακόμη νομοσχέδιο περνάει από τη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος, «όπως πέρασε και το 4ο Μνημόνιο» και ότι «το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μνημονιακές δεσμεύσεις και ενδεχομένως και προαπαιτούμενα», η υφυπουργός Οικονομικών έσπευσε να υπογραμμίσει πως «η κυβέρνηση δεν ψήφισε 4ο μνημόνιο» αλλά έκανε αυτά που όφειλε και τώρα περιμένει και από την άλλη πλευρά να υλοποιήσει την οφειλή της.Ρε αυτή η ΜΑΦΙΑ, θα μας τρελλάνει..
Όπως κι ο Παπανδρέας με τον Κοσκωτά, θέλουν κι αυτοί τον... "άνθρωπό τους"... εντάξει... δεν τον λες και πρώτο μπόι, αλλα... μπόι, είναι... (ρε καπετάνιε, νομίζω πως σου μοιάζει... στη μούρη... όχι στο μπόι....χαχαχα).

Βγήκε και η άλλη η παρτσάκλω... η καρακαϊδόνα, η συφιλιασμένη (γιατί με την σύφιλη, παθαίνεις και παράνοια) και λέει πως η κυβέρνηση δεν ψήφισε το 4ο Μνημόνιο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΙ ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΣΤΙΣ 17 ΤΟΥ ΜΗΝΟΥ, ΡΕ Μ@#ΝΟΠΑΝΑ;;;;


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Αν δεν εκτονωθώ με μπινιλίκια, θα σκάσω... και μετά, πάπαλα τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ...


Νέα φωτογραφική διάταξη στο ν/σ για τα προαπαιτούμενα υπέρ του Ιβάν Σαββίδη καταγγέλλουν βουλευτές της αντιπολίτευσης.Ειδικότερα, στο άρθρο 16 του νομοσχεδίου Ενσωμάτωσης Οδηγίας, αναφέρει πως απαλλάσσεται από το φόρο υπεραξίας (άρθρο 13 του ν.2238/1994), η πώληση ή μίσθωση ακινήτου, στο οποίο λειτουργούσε επιχείρηση, μετά του τυχόν υφιστάμενου εξοπλισμού, σε άλλη επιχείρηση, «καθόσον δεν συνιστά μεταβίβαση επιχείρησης».


Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος, έκανε ειδική αναφορά στο άρθρο 16 του νομοσχεδίου με το οποίο προβλέπεται ότι η πώληση σε άλλη επιχείρησης, ή μίσθωση ακινήτου στο οποίο λειτουργούσε επιχείρηση, μετά του τυχόν υφιστάμενου εξοπλισμού, δεν συνιστά μεταβίβαση επιχείρησης για την επιβολή φόρου υπεραξίας. Η διάταξη καταλαμβάνει εκκρεμείς υποθέσεις για τις οποίες έχει ήδη επιβληθεί φόρος υπεραξίας.


«Πρέπει να μας απαντήσετε, γιατί η ρύθμιση την οποία έχετε βάλει στο άρθρο 16, έχει αναδρομικό χαρακτήρα και δεν έχει και χαρακτήρα μιας πάγιας ρύθμισης, για να διευκολύνει, αν θέλετε, τις μεταβιβάσεις ή τις επενδύσεις», ανέφερε ο Γιάννης Κουτσούκος σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση με τη συγκεκριμένη διάταξη φωτογραφίζει μεταβιβάσεις: «Φωτογραφίζετε μεταβιβάσεις που έγιναν πριν το 2013, και πριν αρχίσουμε να προκαλούμε για να μάθουμε στο τέλος ότι αφορά κάποιον κύριο Σαββίδη, καλό είναι να το εξηγήσετε στη Βουλή για να αποσείσετε από πάνω σας αυτό το άγος, ότι δηλαδή κάθε φορά κάποιους φωτογραφίζετε και κάποιους ευνοείτε», είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.


«Ξεκαθαρίζουμε ότι μιλάμε για μεταβίβαση της επιχείρησης με τον υφιστάμενο εξοπλισμό μόνο. Δεν μεταβιβάζονται ούτε τίτλοι ιδιοκτησίας, ούτε η φήμη και πελατεία», είπε η υφυπουργός Οικονομικών. Ως προς την αναδρομικότητα, είπε επίσης πως υπάρχουν πολλές εκκρεμείς υποθέσεις στα δικαστήρια και πως στόχος είναι να υπάρχει ενιαία αντιμετώπισή τους στις Δ.Ο.Υ., που κάνουν διαφορετικές ερμηνείες.


Από τη Ν.Δ., ο Απόστολος Βεσυρόπουλος είπε ότι το άρθρο 16 εγείρει «πολύ σοβαρά ερωτηματικά»: «Περιμένουμε εξηγήσεις από την κυρία υπουργό, από τη στιγμή που η διάταξη περιλαμβάνει και εκκρεμείς υποθέσεις, ενώ δεν είναι σαφές τι θα γίνει για τις περιπτώσεις που ο φόρος έχει ήδη καταβληθεί», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.


Στο άρθρο 16 αναφέρθηκε και ο βουλευτής του Ποταμιού Γ. Αμυράς: «Είμαστε υπέρ της φορο-ελάφρυνσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, διότι αυτή είναι η πιο σίγουρη οδός, μαζί με άλλες βεβαίως προϋποθέσεις, για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ακόμη και αν αργεί εν μέρει χρονικά» είπε ο κ. Αμυράς και πρόσθεσε: «Εάν για παράδειγμα, εξαγοραστεί ένα κομμάτι μιας επιχείρησης για παράδειγμα το 17% του MEGA από τον κ. Σαββίδη, σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται; Θα αγοράσει, θα πάρει τα στούντιο, θα πάρει τον εξοπλισμό, θα πάρει τα κτίρια, θα πάρει και ένα ποσοστό 17% και σε αυτή την περίπτωση ο κ. Σαββίδης έχει την υποχρέωση για να πληρώσει ή απαλλάσσεται; Το φέρνω ως υπόθεση εργασίας», είπε ο Γ. Αμυράς.


Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να τοποθετηθούν αν θέλουν να λυθεί το ζήτημα του χρέους, ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2376 και άλλες διατάξεις».Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι ένα ακόμη νομοσχέδιο περνάει από τη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος, «όπως πέρασε και το 4ο Μνημόνιο» και ότι «το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μνημονιακές δεσμεύσεις και ενδεχομένως και προαπαιτούμενα», η υφυπουργός Οικονομικών έσπευσε να υπογραμμίσει πως «η κυβέρνηση δεν ψήφισε 4ο μνημόνιο» αλλά έκανε αυτά που όφειλε και τώρα περιμένει και από την άλλη πλευρά να υλοποιήσει την οφειλή της.


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

  1. .......θελουν να δουν τι λεφτα διαθετει και να τα φανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ