Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Αγαπάει ο Θεός τον ΚΛΕΦΤΗ, αλλά πιο πολύ, αγαπάει τον ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ! Απροσδόκητη εξέλιξη είχε η ΕΔΕ στην ΕΥΠ μετά από καταγγελία του Κ.Βαξεβάνη
Απροσδόκητη για τους καταγγέλλοντες - εμπνευστές της αν και απόλυτα δίκαιη για όσους έχουν παρακολουθήσει την εξέλιξη της υπόθεση στην τακτική Δικαιοσύνη, είχε η ΕΔΕ που έγινε στην ΕΥΠ για την υπόθεση της καταγγελίας του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη κατά του στελέχους της υπηρεσίας Κώστα Αγγελάκη. Βαξεβάνη επειδή διάβασα κάτι που έγραψες εχθές, σχετικά με την απόφαση του Εφετείου Πλημελημμάτων Αθηνών, για τη υπόθεση του Διευθυντικού στελέχους της ΕΥΠ, Κυρίου ΚΩΣΤΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ, και δεδομένου, ότι για μια ακόμα φορά, ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, την οποία τυγχάνει να γνωρίζω, καθώς έχω παρακολουθήσει από κοντά πολλές πτυχές της πολύκροτης δίκης, θα λάβεις σύντομα και δημόσια φυσικά τόσον εσύ, όσον και όσοι κρύβονται πίσω από τις ΑΔΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ, την απάντησή σας.

Επειδή όμως, δεν διαθέτω ούτε συνεργάτες, ούτε στρατιές δημοσιογράφων και "λοιπών βοηθών", θα προσπαθήσω να ξεσκαρτάρω σύντομα τις σημειώσεις μου από την ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης και να τις παρουσιάσω  στην δημοσιότητα, για να γνωρίζει ο ελληνικός λαός, ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ... ΠΟΙΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΒΑΣΤΑΖΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
Πάντως ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ,Λ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ!
Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΒΑΡΥ ΤΙΜΗΜΑ.

Εσύ, Βαξεβάνη, μπορείς να το πεις αυτό;;;;;


 Και επειδή το δυνατό ατού κάθε δημοσιογράφου είναι το αρχείο του, ας δούμε ποιός είναι ο εν λόγω "δημοσιογράφος" και φίλος του ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ...
Το ΚΑΘΕΣΤΩΣ, είναι ένα... ακόμα κι όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις...
Είναι αυτό το βαθύ κράτος... της μπόχας και της δυσωδίας, που δεν στηρίζεται στις διαφορετικές πολιτικές, αλλά στα ίδια σαπρόφυτα της εξουσίας... ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων.
Και σ' αυτά τα σαπρόφυτα, δεν είναι μόνον πολιτικά πρόσωπα, αλλά πρόσωπα διαφόρων... "ειδικοτήτων.
Στο τέλος της ανάρτησης, το ...who is who του Κώστα Βαξεβάνη...
Προσωπικά, δεν θα ήμουν καθόλου περήφανη αν ανήκα στα σαπρόφυτα της εξουσίας... ακόμα κι αν αυτό σήμαινε χρήμα, δόξα, εξουσία...


Καλλιόπη Σουφλή

 Υ.Γ.1. Όταν βλέπω δικαστές που τιμούν και υπηρετούν την Δικαιοσύνη με ΗΘΟΣ, λέω μέσα μου; "Υπάρχει ακόμα ελπίδα"

Υ.Γ.2. Δεν το μπορώ το ΑΔΙΚΟ, ρε Βαξεβάνη... με πνίγει... κι επειδή το έχω δεχθεί κι εξακολουθώ και το δέχομαι από κάποια υποκείμενα χρυσαύγουλα, κατανοώ πόσο θα πρέπει να πληγώνει και να ενοχλεί και τον ΚΩΣΤΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ...

ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ  ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΚΙ ΕΣΥ ΚΙ ΟΣΟΙ ΑΔΙΚΕΙΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΠΩΣ... Τ' ΑΔΙΚΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΘΕΟΣ...Απροσδόκητη για τους καταγγέλλοντες - εμπνευστές της αν και απόλυτα δίκαιη για όσους έχουν παρακολουθήσει την εξέλιξη της υπόθεση στην τακτική Δικαιοσύνη, είχε η ΕΔΕ που έγινε στην ΕΥΠ για την υπόθεση της καταγγελίας του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη κατά του στελέχους της υπηρεσίας Κώστα Αγγελάκη.

Ο δημοσιογράφος κατηγορεί το στέλεχος ότι ήταν ο ιθύνων νους πίσω από τις αποδείξεις πληρωμής δημοσιογράφων από την τότε διοίκηση της ΕΥΠ που αποκαλύφθηκαν στα ΜΜΕ το 2012 αλλά και για τη δήθεν παρακολούθηση γυναίκας στελέχους  της Τράπεζας Πειραιώς σε νησί του Ιονίου η οποία πρόσφατα καταδικάσθηκε σε ισόβια για απάτη και άλλα σοβαρά αδικήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων της και η οποία είναι βασική μάρτυρας του δημοσιογράφου στην υπόθεση  κατά του στελέχους της ΕΥΠ.


Επίσης ο δημοσιογράφος κατηγορεί το στέλεχος της ΕΥΠ και για δήθεν απόπειρα δολοφονίας του τον Σεπτέμβρη του 2012.Η διεξάγουσα την  ΕΔΕ ανακρίτρια, κατ'΄ εντολή του πολιτικού προϊσταμένου της υπηρεσίας αν. υπουργού κ. Ν. Τόσκα, μετά από πολύμηνη έρευνα κατέληξε ότι δεν προκύπτουν ευθύνες για τον Κώστα Αγγελάκη στις υποθέσεις αυτές και προτείνει την απαλλαγή του.Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ίδια υπόθεση στην τακτική Δικαιοσύνη, η Ειδική Ανακρίτρια και η Εισαγγελέας πριν ένα περίπου έτος άφησαν ελεύθερους άνευ όρων το κατηγορούμενο από τον δημοσιογράφο στέλεχος της ΕΥΠ αλλά και όλους τους συγκατηγορούμενούς του, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για την όποια ενοχή τους στα καταγγελλόμενα από τον δημοσιογράφο.


Πηγή


Στα σκοτάδια της... δημοσιογραφίας


Η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα. Είναι το οχυρό της αλήθειας και των συμφερόντων του απλού πολίτη. Οποιοσδήποτε την αντιμετωπίζει διαφορετικά, το μόνο που κατορθώνει είναι να αντιστρέψει τον μοναδικό σκοπό του δημοσιογράφου και να προσφέρει παραπληροφόρηση και ψεύδη, αντί την ανάδειξη της αλήθειας που αποτελεί τον μοναδικό στόχο του δημοσιογράφου.

Στη χώρα μας, στα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, η δημοσιογραφία είτε ήταν απούσα είτε ωσεί παρούσα, με αποτέλεσμα να συμμετέχει ακούσια ή εκούσια στην συγκάλυψη των σκανδάλων και της πορείας της χώρας προς την καταστροφή.Το άρθρο που ακολουθεί, το αναδημοσιεύουμε, επειδή η ύπαρξή του αποτελεί τιμή για την ίδια την δημοσιογραφία που μπορεί κάποιες φορές να σφάλει, αλλά η εντιμότητα του δημοσιογράφου και ο σκοπός της ύπαρξής του, είναι εκείνοι οι παράγοντες που τον οδηγούν στο να διορθώσει τα κακώς κείμενα, να αποκαταστήσει την αλήθεια και να καταρρίψει τα ψεύδη στα οποία και ο ίδιος έγινε θύμα...Με σεβασμό προς την Πόπη Σουφλή, αλλά κυρίως στην εντιμότητά της, προκαλούμε το άρθρο που ακολουθεί όχι μόνο να διαβαστεί, αλλά να γίνει και θεματικό αντικείμενο στις σχολές δημοσιογραφίας. Γιατί ο σκοπός του δημοσιογράφου είναι να υπηρετεί την αλήθεια και να μην γίνεται εργαλείο καταστροφής αθώων ανθρώπων. O καλός δημοσιογράφος δεν είναι αυτός που αποκαλύπτει, αλλά αυτός που χωρίς δισταγμό και μεστός πάθους διορθώνει το λάθος του και αναδεικνύει την αλήθεια.


Το καθεστώς ΓΑΠ, ένας πράκτορας, ένας δημοσιογράφος και... η αλήθεια που απεκρύβη

Κώστα Βαξεβάνη, η δημοσιογραφική παραπληροφόρηση, έχει και τα όριά της

Γράφει η Πόπη Σουφλή

Από έναν δημοσιογράφο του επιπέδου του Κώστα Βαξεβάνη, περιμένεις μια διαφορετικού τύπου δημοσιογραφία… πιο έντιμη, πιο αντικειμενική…


Τον εμπιστεύθηκα στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, καθώς έζησα από κοντά τα γεγονότα σε ότι αφορά στις ανταλλαγές ακινήτων στο Λαύριο και το  Γραμματικό, και ως εκδότρια της εφημερίδας ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, αποκάλυψα το σκάνδαλο στο πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης της Ανατολικής Αττικής και μόνο, και την διαπλοκή που υπήρχε, με πρόσωπα που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο.

Απ’ ότι φαίνεται όμως η δημοσιογραφία από δημοσιογράφους που στην πλειοψηφία τους άλλους σκοπούς εξυπηρετούν… περισσότερο κομματικούς και λιγότερο δημοσιογραφικούς ξεφεύγει των ορίων της και μετατρέπεται, κατά την αξιολογική μου άποψη σε επικίνδυνες ατραπούς μέσα από τους σκοτεινούς διαδρόμους της παραπληροφόρησης.

«Μην έχεις εμπιστοσύνη στην αντικειμενικότητα των ρεπορτάζ του Βαξεβάνη, και το συγκεκριμένο δεν είναι όπως τα γράφει, αλλά τελείως διαφορετική η αλήθεια» μου είπε φίλος  που επικοινώνησε μαζί μου, όταν ανέβασα το θέμα με τον πράκτορα της ΕΥΠ (Κ.Α.) που είχε δημοσιεύσει άλλη ιστοσελίδα έχουσα ως πηγή της το blog του Κώστα Βαξεβάνη Koutipandoras.gr.

Το να μπω σε χωράφια δημοσιογραφικά που δεν γνωρίζω, είναι σαν να ισορροπώ σε τεντωμένο σχοινί και από κάτω να υπάρχει ο γκρεμός…. 

Θέλει πολύ ψάξιμο, μεγάλη έρευνα και πολύ χρόνο, πράγμα αδύνατο, τουλάχιστον σε ότι με αφορά ως μοναδική διαχειρίστρια του attikanea… και του  αντίστοιχου face book και σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουν τα πλήκτρα για ώρες ή και για μέρες.

Χρειάστηκε να ψάξω στην ατζέντα μου, για δημοσιογράφους που κατά καιρούς συνεργάστηκα μαζί τους όταν ανέβασαν στις εφημερίδες ή στις τηλεοράσεις που εργάζονταν θέματα δικά μου, αλλά και για πρόσωπα που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν στην έρευνά μου.

Αμέτρητα τηλέφωνα, πολλές μεταμεσονύχτιες ώρες συνομιλίας, για να βγει μια άκρη που αποδεικνύει, ότι το συγκεκριμένο θέμα, ήταν τελείως διαφορετικό απ’ ότι το παρουσίασε ο Κώστας Βαξεβάνης, στέλνοντας κυριολεκτικά στο ικρίωμα έναν άνθρωπο.Ας δούμε λοιπόν, κομμάτι κομμάτι τι έγραψε ο Κώστας Βαξεβάνης και τι στην πραγματικότητα ισχύει… για έναν πράκτορα, ή καλύτερα να λέμε για ένα στέλεχος της ΕΥΠ που κανείς όμως απ’ όσους μίλησα,  δεν μου αποκάλυψε το πλήρες όνομά του.Για λόγους ευνόητους, όλοι έμειναν στο Κ.Α.

Ένας ήταν ο σκοπός και ο στόχος της έρευνάς μου: 


Χίλιες φορές να αθωωθεί ένας άνθρωπος ακόμα κι αν είναι ένοχος, παρά να καταδικαστεί ένας ΑΘΩΟΣ! 
Γράφει στο ρεπορτάζ του ο Κώστας Βαξεβάνης:Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει τη Δευτέρα ο πράκτορας της ΕΥΠ Κ.Α, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2010 να έχει στην κατοχή του περισσότερα από 4.500 απόρρητα έγγραφα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και στοιχεία που αφορούσαν προσωπικές παρακολουθήσεις προσώπων όπως ο Ξανθούλης. Σύμφωνα με την εισαγγελική διάταξη, από την ποινική δίωξη για κατασκοπεία που του ασκήθηκε στις 24 Ιουνίου του 2010 «είχε σκοπό να τα παραδώσει σε ξένους αξιωματούχους».

 Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ:

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, θα καθίσει τη Δευτέρα ο πράκτορας της ΕΥΠ,  Κ.Α. ο οποίος όμως ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΠΟΤΕ (πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά για υπόθεση Κατασκοπείας), καθ’ ότι στο γραφείο του στην ΕΥΠ, στην έρευνα που έγινε χωρίς ο ίδιος να είναι παρών, αν βρέθηκαν όντως απόρρητα έγγραφα τα οποία κατείχε παράνομα, από πουθενά δεν προκύπτει πως είχε σκοπό να τα παραδώσει σε ξένους αξιωματούχους.

Γιατί ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, δεν κατονομάζει την χώρα που θα παρέδιδε – υποτίθεται – ο συγκεκριμένος πράκτορας τα απόρρητα έγγραφα πράγμα που παραδόξως για υπόθεση Κατασκοπείας (πρωτοφανές και αυτό, παγκοσμίως…) δεν έκανε ούτε ο εισαγγελέας που άσκησε τότε την δίωξη;


Έχει στα χέρια του ο δημοσιογράφος στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο; Ή μήπως όχι.

ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ; 
Γιατί ο κ. Βαξεβάνης αποκρύπτει ότι μετά και από την κύρια ανάκριση και με ομόφωνη πρόταση ανακριτή και εισαγγελέα προς το Δικαστικό Συμβούλιο (το οποίο ομόφωνα αποφάσισε τον Αύγουστο του 2011), προέκυψε πως δεν υπήρξε η παραμικρή ένδειξη για παράδοση απόρρητου υλικού σε ξένα συμφέροντα;

Ισχύει, κύριε Βαξεβάνη, πως για τον συγκεκριμένο πράκτορα, υπήρξε απαλλακτικό βούλευμα για τις βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα της Κατασκοπείας (άρθρο 148 παρ. 2 ΠΚ) και της Παραβίασης Μυστικών της Πολιτείας (άρθρο 146 ΠΚ) και ότι παραπέμπεται με το ίδιο βούλευμα μόνο για το πλημμέλημα της κατοχής απορρήτων (κλειδωμένα στο γραφείο του βέβαια…) το οποίο και μένει να αποδειχθεί στο δικαστήριο μεθαύριο κι αν ναι, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΨΑΤΕ; 

Και γιατί αποκρύπτετε ότι παρότι τέθηκε από τον Σεπτέμβριο του 2009 σε δυνητική αργία από το υπό αμφιλεγόμενη σύνθεση Υ.Σ. της υπηρεσίας σε καθεστώς δυνητικής αργίας για τις αρχικές κατηγορίες δεν τον έχουν επαναφέρει ακόμα στη θέση του μετά την απαλλαγή του από αυτές τις βαρύτατες κατηγορίες όταν άλλοι υπάλληλοι που κατηγορήθηκαν για βαρύτερα αδικήματα (άδικα βέβαια όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια) παρέμειναν στη θέση τους;

Υπάρχει κάποια σκοπιμότητα σ’ αυτή την απόκρυψη;
Γράφει στο ρεπορτάζ του ο κ. Βαξεβάνης:Ο Κ.Α. είναι ο ίδιος άνθρωπος που συμμετείχε επίσης στην επιχείρηση εξόντωσης του Κώστα Βαξεβάνη και φέρεται ως αυτός που έδωσε την εντολή για την πλαστογράφηση της απόδειξης της ΕΥΠ προκειμένου να τον συκοφαντήσει ως αντίποινα για τις αποκαλύψεις του HOT DOC και του koutipandoras.gr για μεγάλα τραπεζικά σκάνδαλα.

Η  ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ:

Από το…  «φέρεται» έως το αποδείξιμο, υπάρχει τεράστια διαφορά, κ.  Βαξεβάνη. 


Το «φέρεται» χωρίς αποδείξεις, μήπως  είναι δικό σας αντίποινο; Απλή αξιολογική ερώτηση είναι, χωρίς μορφή.


Γράφει ο Κ. Βαξεβάνης:Στις υποθέσεις που εμπλέκεται ο Κ.Α. υπάρχει έντονο παρασκήνιο προσπάθειας απαλλαγής του. Η ΕΥΠ σε πολλές υποθέσεις του Κ.Α. δεν έκανε παράσταση πολιτικής αγωγής, με αποτέλεσμα να βρεθεί το Δημόσιο να μην υπερασπίζεται τον εαυτό του, ανοίγοντας το δρόμο για την αθώωσή του.


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ

Σε πόσες και σε ποιες υποθέσεις του Κ.Α., δεν παρέστη το δημόσιο ως πολιτική αγωγή, κύριε Βαξεβάνη, γιατί διαπιστώνουμε μια προσπάθεια να καταδειχθεί ως κατά συρροήν μηνυόμενος ο πράκτορας.

Οι πληροφορίες που συνέλλεξα, δείχνουν ακριβώς το αντίθετο… δηλαδή, πως το δημόσιο ήταν παρών. 

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση το δημόσιο έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής από τις 6/4/2012 (λίγο δηλαδή πριν πέσει η προηγούμενη κυβέρνηση που ελεγχόταν από το καθεστώς ΓΑΠ) ζητώντας μάλιστα ως χρηματική ικανοποίηση και το ποσό των 100.000 ευρώ…

Και κυρίως, πως… κάποιοι επιδιώκουν πάση θυσία την τιμωρία και την καταδίκη του.


Και το κυριότερο είναι, πως αν η πληροφορία ισχύει, αυτοί οι «κάποιοι» έχουν πολύ βαριά και κατάμαυρη στάμπα…


ΤΗΝ ΣΤΑΜΠΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ!

Προς το παρόν, δεν είμαι σε θέση να αποκαλύψω περισσότερα, γιατί οι πληροφορίες έβγαιναν αφενός μεν με το τσιγκέλι και αφετέρου ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος…

Το περίεργο όμως που ανακάλυψα είναι ότι το δημόσιο δεν έχει παραστεί σε καμία υπόθεση κανενός άλλου στελέχους από αυτά δηλαδή που διώχθηκαν για πολιτικοσυνδικαλιστικούς λόγους από το καθεστώς ΓΑΠ με αστείες κατηγορίες (αθωώθηκαν όλα στα δικαστήρια) αλλά παριστάται μόνο στην υπόθεση αυτή του Κ.Α.


Γράφει  στο ρεπορτάζ του ο κ. Βαξεβάνης:Ο εισαγγελέας που διορίστηκε στην ΕΥΠ από τον Προκόπη Παυλόπουλο, ορίστηκε εισαγγελέας σε υπόθεση που αφορούσε υπερκοστολογημένη σύμβαση για προμήθειες για τον Κ.Α, ενώ δικηγόρος του ήταν ο γιος του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου.  Ο εισαγγελέας παρά τη σχέση του με τον υπόδικο πράκτορα, δεν ζήτησε να αυτοεξαιρεθεί και έκανε απαλλακτική πρόταση που κατέπεσε στο δικαστικό συμβούλιο.


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ

Οι πληροφοριοδότες σας, μήπως σας παραπληροφορούν κ. Βαξεβάνη…;


Γιατί οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι:

Τον εισαγγελέα στην ΕΥΠ δεν τον διορίζει ο εκάστοτε υπουργός αλλά σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 5 του νόμου 3649/2008 τον ορίζει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.


Από το πρόχειρο ρεπορτάζ που έκανα ο συγκεκριμένος μάλιστα εισαγγελέας όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με τον Κ.Α. αλλά ήταν αυτός που κλήθηκε από την τότε διοίκηση του καθεστώτος ΓΑΠ, μετά που έγινε η «έφοδος» στο γραφείο του Κ.Α. για να επιληφθεί της υποθέσεως…

Επίσης κ. Βαξεβάνη, δικηγόρος του Κ.Α. στην υπόθεση που αναφέρεστε (αυτή του «Γεωγραφικού Συστήματος») είναι ο κ. Γ. Παπατσώρης ενώ στην υπόθεση μεθαύριο (αυτή της «Κατασκοπείας») είναι ο κ. Α. Πάτσης.

Και κάτι ακόμα για την υπόθεση που αναφέρεστε (του «Δορυφορικού Γεωγραφικού Συστήματος για την επιτήρηση των Συνόρων κατά τη Διακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών» αυτού δηλαδή που παρανόμως, όπως αποφάσισε, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Αθηνών τον Μάιο του 2012, απένταξε από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα η προηγούμενη διοίκηση της υπηρεσίας) τα στελέχη της ΕΥΠ και του υπουργείου Οικονομικών δεν κατηγορήθηκαν για υπερκοστολογημένη σύμβαση αλλά για το ότι η ΕΥΠ δεν είχε (άκουσον – άκουσον) την αρμοδιότητα να αναλάβει ένα τέτοιο έργο… Ένα τέτοιο σύστημα (οποία γελοιότης δηλαδή)…

Φαίνεται το ρώσικο λογισμικό έπεφτε κάπως βαρύ στο καθεστώς ΓΑΠ…

Και η ομόφωνη απαλλακτική πράγματι για όλους τους εμπλεκόμενους πρόταση ανακριτού και εισαγγελέα δεν κατέπεσε στο Δικαστικό Συμβούλιο, όπως αναφέρετε, απλά το Δικαστικό Συμβούλιο ζήτησε από τον εισαγγελέα να ελέγξει κάποια τεχνικά ζητήματα για τη λειτουργία του συστήματος προτού καταλήξει στην οριστική απόφασή του…


Γράφει  στο ρεπορτάζ του ο κ. Βαξεβάνης:Στις υποθέσεις του Κ.Α. συνεχώς εμφανίζονται ως μάρτυρες υπεράσπισης πράκτορες καθώς και πρώην διοικητής της ΕΥΠ, που είναι υπόδικοι σε άλλες υποθέσεις.  

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ

Από την γρήγορη και πρόχειρη έρευνά μου κ. Βαξεβάνη προέκυψε πως πράγματι ως μάρτυρες υπεράσπισης του Κ.Α. έχουν προσέλθει πολλά ανώτατα και ανώτερα στελέχη της υπηρεσίας, πρώην και νυν, πρέσβεις, στρατηγοί και μόνιμα στελέχη τόσο των διοικήσεων επί Ν.Δ. όσο και των διοικήσεων επί ΠΑ.ΣΟ.Κ. (του παλαιού, όχι του ΓΑΠ…) αλλά και συνδικαλιστές κανείς από τους οποίους δεν είναι υπόδικος…

Το αξιοπερίεργο όμως και το παράδοξο είναι ότι πρόσφατα ο Νομικός Σύμβουλος της υπηρεσίας που παριστάτε ως πολιτικός ενάγων, ξαφνικά, κάλεσε να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας τους δύο υποδιοικητές της υπηρεσίας επί καθεστώτος ΓΑΠ, Φ. Παπαγεωργίου και Χρ. Τσαντρίζο πράγμα που δεν είχε γίνει στις τρεις προηγούμενες δίκες για την ίδια υπόθεση που ανεβλήθησαν λόγω παρέλευσης του ωραρίου ή λόγω αποχής των δικαστών... 


 


Το παράδοξο έγκειται στο ότι συνήθως για την υποστήριξη των συμφερόντων του δημοσίου καλούνται στελέχη εν ενεργεία ή οι νυν διοικούντες… 

Βέβαια με την κλήση αυτών των συγκεκριμένων μαρτύρων ίσως μας δοθεί η ευκαιρία να μάθουμε τι έγινε στην ΕΥΠ τη σκοτεινή αυτή περίοδο του καθεστώτος ΓΑΠ, δηλαδή για τα περιβόητα χαμένα «βαλιτσάκια» υποκλοπών, για τις παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, για τη διάλυση των δικτύων πληροφοριών της υπηρεσίας στο εξωτερικό και τις δολοφονίες πρακτόρων μας, για τις διώξεις δεκάδων στελεχών της που αντιτάχθηκαν στις παράνομες επιλογές της τότε κυβέρνησης και άλλα πολλά που κατά καιρούς έχουμε διαβάσει στον Τύπο και στο Διαδίκτυο ή έχουμε ακούσει στις αίθουσες των Δικαστηρίων…

Αλλά αυτό δεν καταρρίπτει κ. Βαξεβάνη και τους ισχυρισμούς σας περί παράστασης του δημοσίου;
Εν κατακλείδι, κ. Βαξεβάνη, μάλλον πρέπει να σας ευχαριστήσω, γιατί μου δώσατε την ευκαιρία να ψάξω σ’ έναν χώρο που την μπόχα την καλύπτουν πολλά βαριά χαλιά…

Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να σηκώσω το χαλί…

Σας ευχαριστώ που με το ΜΗ ΕΓΚΡΙΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΑΣ, μου δώσατε την ευκαιρία να δω την ΑΛΗΘΕΙΑ που κρύβεται πίσω από την κουρτίνα, την οποία για τους δικούς σας λόγους δεν σηκώσατε.

Επειδή όμως το θέμα είναι τεράστιο και άπτεται των συμφερόντων του ελληνικού λαού, οφείλετε αν μη τι άλλο, να επανορθώσετε.

Ελπίζω και ευελπιστώ πως θα το πράξετε, γιατί αυτός είναι ο ρόλος της δημοσιογραφίας.

ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Διαφορετικά, δεν είναι τίποτα περισσότερο, παρά ένα φερέφωνο της κάθε πολιτικής εξουσίας, ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ!

Και στην Ελλάδα του σήμερα, που βράζει η οργή όχι μόνο κατά του συνόλου του σάπιου πολιτικού συστήματος, αλλά και των φερέφωνων της δημοσιογραφίας, η βαλβίδα ασφαλείας όταν σηκωθεί, θα συμπαρασύρει όλους όσους συμμετείχαν στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και στην ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, που ζει και προβλέπεται πως θα ζήσει τον απόλυτο εφιάλτη.


Υ.Γ. Χαλάλι το ξενύχτι και η κούραση... το ρεπορτάζ, άξιζε λίγες χαμένες ώρες ύπνου, αν είναι να υπηρετήσει την ΑΛΗΘΕΙΑ.Το ρεπορτάζ του Κώστα Βαξεβάνη εδώ 

Δυστυχώς, αναπαρύχθη από πολλά blogs, ανάμεσά τους και τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ.


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο μου, που με ενημέρωσε για την ανακρίβεια του ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και μου έδωσε την δυνατότητα να ψάξω το θέμα, προκειμένου να αποκατασταθεί η ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΠηγήΓια το ... ποιόν της ... "δημοσιογραφίας" του Κώστα Βαξεβάνη, μερικές αναρτήσεις, από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ.
Κάντε κλικ πάνω στους τίτλους, για να διαβάσετε.


ΕΥΠ και ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, τροφοδοτούν με ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, την εφημερίδα "Documento" του Κώστα Βαξεβάνη ΜΕΡΟΣ Α

Σε ένα ευνομούμενο κράτος, θα είχαν ήδη υποβάλει τις παραιτήσεις τους ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης, η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Παγου κ.κ. Βασιλική Θάνου και Ξένη Δημητρίου, ενώ θα είχε συλληφθεί και ο Κώστας Βαξεβάνης.  Δυστυχώς όμως η Ελλάδα,  ούτε καν τΥπό την προστασία της Κουμουνδούρου ο... μεγάλος εκδότης


 Σε μια αστική διαμάχη παρεμβαίνει ένα κόμμα το οποίο λέει: «Η μήνυση που κατέθεσε η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, εναντίον του εκδότη της εφημερίδας “Documento”, Κώστα Βαξεβάνη, βάλλει ευθέως κατά της δημοσιογραφίας και της ελευθεροτ
Ο Βαξεβάνης με τις άκρες στην ΚΥΠ και το αφεντικό του, εργολάβος φοροφυγάς Καλογρίτσας


Οι 100 δημοσιογράφοι του «Πρώτου Θέματος» απαντούν στις αθλιότητες Βαξεβάνη Εσύ Κωστάκη έβγαλες μία εφημερίδα για να εξυπηρετήσεις την κυβέρνηση, που ψάχνει μανιωδώς υποστηρικτές στον Τύπο, που να αποπροσανατολίζουν από την μνημονιακή της πολιτική, να ωραιοποιούν την αριστερή λιΌλα θ' αλλάξουν άρδην την Ψωροκώσταινα, μόλις...


Γιαννάκη, τι γραμμάτια έχεις υπογράψει;;;; Με ποιούς τα έχεις υπογράψει;;;;   υπογραφή των γραμματίων, με τι άλλο συνοδευόταν;;;; Μήπως με μπικικίνια και... βίλες σε... λαγο-περιοχές;;;;;       Καλλιόπη Σουφλή   Υ.Γ. Νικόλα, όταν λες πως θα αλλαξοπιστήσει ο

Ακου γιγαντάκο Βαξεβάνη!


Εσύ ο τιμητής της αριστερής ηθικής που κατήγγειλε τη διαπλοκή των ΜΜΕ με τις τράπεζες και το κράτος τώρα ζεις με κρατικές διαφημίσεις που σου δίνουν για να βρίζεις τους αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ.           Θλιβερή ελεύθερη πτώση, χωρίς αλεξίπτωτο,  ενός "δημ

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016


Ανοιχτή επιστολή προς το στέλεχος των επιχειρήσεων Καλογρίτσα, Κώστα Βαξεβάνη*


Πόσο πιο ξεφτίλας, βρε Βαξεβάνη; Να σε φτήνουν όλοι οι έντιμοι δημοσιογράφοι... Καλλιόπη Σουφλή Ο διευθυντής του Documento, Κώστας Βαξεβάνης, με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, που αναπαράχθηκε από δημοφιλείς media-κούς τόπους (http://zoornalistas.blogspo

Η ΕΥΠ και η EurActiv του Ρουμπάτη, παρακολουθούν τους πάντες, πλήν των... Τούρκων;;;; Γιατί παρακολουθεί την Ευρωπαία Επίτροπο Ανταγωνισμού; Ποιός ο ρόλος του Παναγιώτη Νικολούδη; Γιατί ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, χαρακτηρίζεται ... "παράσιτο της δημοσιογραφίας;" Οι νέες αποκαλύψεις και οι καταγγελίες του Μ. ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ, σοκάρουν.


Τελικά, τι ρόλο παίζει  EurActiv στην Τουρκική ... "φιλία" με την κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου; Ποιός είναι ο ουσιαστικός "θεσμικός" της ρόλος; Και η λέξη "θεσμικός", θα είχε παραληφθεί, αν δεν επρόκειτο για την εταιρεία του διοικητή της ΕΥΠ ΓΙΑΝΝΗ ΡΟΥΜΠΑΤΗ, την οποία, αν δεν με απατά 

Ἡ …«ἀδέσμευτη» …δημοσιογραφία μὲ τὰ …«τυχερά» της!!! (β)


Τώρα εξηγούνται όλα... ώστε ο Ρουμπάτης και Μπάξ Μπάνυ ήταν... συνεταιράκια.... (στην εκπομπή καλέ... το φελέκι μου με το βρώμικο μυαλό σας...)  Τον Γιαννάκη τον Ρουμπάτη, εξυπηρετούσε... το ... παιντί... Τώρα εξηγείται γιατι ο Μπάξυ, ανέλαβε "εργολαβικά" να ολοκληρώσει το... θάψιμο του

Κύριε Κώστα Βαξεβάνη, που είναι η ανεξάρτητη και αδέσμευτη δημοσιογραφία σας;


   ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥΝ Ανησυχώ όταν λεν «λευτεριά στα ΜΜΕ», όταν ΟΛΟΙ είναι ασύδοτοι… Δημοσιογράφος ή Επιχειρηματίας; Ή το ένα, ή το άλλο... γιατί όταν είσαι δημοσιογράφος, δεν μπορεί να είσαι και επιχειρηματίας... Καλλιόπη Σουφλή Υ.Γ. Δεν είναι Ο

Ποια είναι η υπάλληλος της ΕΥΠ Ευγενία Λ. που έφερε αναστάτωση σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα με τις καταγγελίες της ;


 Η κατάσταση στο εσωτερικό της ΕΥΠ,  μοιάζει  ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί με απρόβλεπτες διαστάσεις JoomlaJoomla Wordpress Wordpress Ο φάκελος  με την αναφορά  που αποκαλύψαμε –για την διοίκηση της ΕΥΠ -θεωρούταν εθνικά απόρρητος !!  Το κρίσιμο ερώτημαΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

12 σχόλια:

 1. Γουάου,κυρία Σουφλή τον ξεσκίσατε τον "έγκριτο".
  Σαν χασέ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΟΝΤΩΣ...!!! ΧΑΧΑΧΑ!!!

   Διαγραφή
  2. @2.12 Καιρός δεν ήταν να τ' ακούσει ο... χασές;... συγνώμη... "ο έγκριτος", εννοούσα...
   Μα κι εσείς, που τον θυμηθήκατε τον χασέ;;;

   Διαγραφή
 2. http://to-synoro.blogspot.com/2013/07/maria-margarith-dikastikos.html#.WStGGbRzz3g.facebook

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και τώρα ποιός θα είναι αυτός που θα "σβερκώσει" το μαλάκα;;; Γνωρίζεις Πόπη οτι το 'βαξεβάνης" προέρχεται από το "μπαξτσαβάν'ς" που σημαίνει κηπουρός,έτσι;;; Ωραία.Ο κηπουρός λοιπόν τί βάζει στα φυτά για να μεγαλουργήσουν;;;ΚΟΠΡΙΑ!!!!Οποιος κατάλαβε,κατάλαβε.....Κρίμα ρε για το νησί που σε γέννησε,αλλά που γέννησε και τον άλλον Καππαδόκη....Το Μπάμπη καλέ....Που νάχετε ανάθεμα!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καπετάνιε, για όλους έρχεται η ώρα της πληρωμής...
   Εδώ η Κόλαση, εδώ κι ο Παράδεισος...

   Διαγραφή
  2. για τον captain giannis

   https://youtu.be/B74ZYLxMp7o

   Διαγραφή
  3. Και για να μην το ξεχάσω, καπετάνιε...
   Κυκλοφορούν και κάτι χαβαλετζίδικοι μπαξεβάνηδες.. ξέρεις, απ' αυτούς της συμφοράς και της παπαρολογίας... που μιλάνε με τραγουδάκια... πουλώντας πνεύμα... και ΑΝΑξιοπρεπή αισθήματα...
   Σου έχουν υποσχεθεί κι εσένα να πατε για καλό κρασί...και υποτίθεται πως ΠΑΝΤΑ ότι υπόσχονται το κάνουν...
   Αν τους δεις εσύ, εγώ θα καλογερέψω...

   Διαγραφή
  4. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΜΥΡΩΔΙΑ...;;;
   ΚΑΙ Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο "ΕΓΚΡΙΤΟΣ" ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΟΛΕΜΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΑ ΕΧΕΙ ΤΣΕΠΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ... ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ Ο ΣΑΛΛΑΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ...!!!
   ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ...;;;

   https://daekd.files.wordpress.com/2017/05/20170530bank12m2016n4374.pdf

   Διαγραφή
 4. μην χαριζεις σε κανεναν ποπη,μακαρι να ειχαμε μερικους ακομη σαν εσενα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ενοχλητικός κόκκος άμμου στο παπούτσι τους, είμαστε όσοι αντιστεκόμαστε.
   Έχουν τον τρόπο τους να μας διαλύουν..

   Διαγραφή
 5. ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΕΔΩ... ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ... ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ...!!!

  https://kostasxan.blogspot.gr/2017/05/blog-post_997.html?m=1

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ