Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ! Για να δούμε ποιά είναι η Λυδία Κονιόρδου και το ... περίεργο "ΔΙΑΖΩΜΑ"... Και κυρίως, ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ;;;;; ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ... ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ;;;;
Σ' αυτή την ανάρτηση, δώστε ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή... κρύβει πολλά σκοτεινά σημεία και αφορά στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ... ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ...

Τα θέματα που ακολουθούν, αποδεικνύουν πως... ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΥΠΟΠΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΣ ΜΝΗΜΕΙΑ.

Δεν είναι μόνον οι πολύ σοβαρές και σημαντικές καταγγελίες που γίνονται... είναι και ο ρόλος που διαδραματίζει μια ΜΚΟ... με το όνομα "ΔΙΑΖΩΜΑ"... 

Η ετυμολογική ρίζα της λέξης είναι  το χώρισμα του τμήματος των κερκίδων ενός θεάτρου... και μια και μιλάμε για πολιτισμό, μας παραπέμπει στα ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ...

Προσωπικά, το όνομα της ΜΚΟ "ΔΙΑΖΩΜΑ" μου κτύπησε εδώ και χρόνια, καμπανάκι... όπως και τα πρόσωπα που το συγκροτούν.

Δεν θα ήθελα όμως να επηρεάσω την κρίση σας και θα ήθελα να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα στα όσα θα διαβάσετε... και φυσικά, θα ήθελα τη γνώμη σας...


Καλλιόπη Σουφλή
Οι αρχαιολόγοι καταγγέλλουν τις τακτικές του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ 

Αδιαφανείς διαδικασίες ανάθεσης μελετών πολλών εκατομμυρίων για την αναστήλωση μνημείων από το ΔΙΑΖΩΜΑ του Σταύρου Μπένου και μεθοδεύσεις που ακυρώνουν τον κεντρικό σχεδιασμό των έργων από το καθ΄ύλην αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού καταγγέλλει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.Στην ανακοίνωσή τους οι αρχαιολόγοι, την οποία κοινοποιούν στην υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, τη γ.γ. του ΥΠΠΟΑ Μαρία Βλαζάκη και τη γεν. διευθύντρια Αρχαιοτήτων Ελένη Κόρκα, αναφέρουν ότι «το Διάζωμα, υπό την προστασία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ, σχεδιάζει κατά βούληση έργα ανά τη χώρα, στο όνομα της συνέργειας δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και της ανάπλασης (κυρίως) αρχαίων θεάτρων και σχετικών πολιτιστικών διαδρομών, κόστους πολλών εκατομμυρίων ευρώ δημόσιου, κυρίως, χρήματος, τα οποία αναθέτει σε μελετητές αποκλειστικά δικής του επιλογής για πλήρη ωρίμανση και προσφέρει στο ΥΠΠΟΑ για κατάθεση προς ένταξη στοτρέχον ΕΣΠΑ.


Με αυτό τον τρόπο:
 • Το δημόσιο χρήμα (από Περιφέρειες και Δήμους κυρίως) δεν ακολουθεί τους κανόνες διαφάνειας του δημόσιου λογιστικού αλλά κατευθύνεται σε μελετητές αποκλειστικής επιλογής του Διαζώματος,
 • Ακυρώνονται οι διαδικασίες κεντρικού σχεδιασμού και ωρίμανσης έργων βάσει του ειδικού πολιτισμικού κεφαλαίου κάθε περιοχής, το οποίο γνωρίζει η καθ ́ύλην υπηρεσιακή μονάδα».


Σημειώνουν επίσης ότι "ο ΣΕΑ έχει γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών όχι μόνο για παράκαμψη από το εν λόγω Σωματείο των προβλεπόμενων αδειών και της καταβολής τελών για τη χρήση εικόνων αρχαιολογικού περιεχομένου στο διαδίκτυο και αλλού, αλλά και για τη σιωπηλή οικειοποίηση βίντεο παραγωγής υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ και ενσωμάτωσή τους σε δικής του έμπνευσης, χωρίς καμία σχετική αδειοδότηση, πρόγραμμα προβολής αρχαίων θεάτρων μέσω της αεροπορικής εταιρείας Aegean".


Φαίνεται λοιπόν πως το Σωματείο Διάζωμα όχι μόνο επιχειρεί να χαράξει πολιτική επί των αρχαίων μνημείων, αλλά βαθμιαία και ανεπαίσθητα διεκδικεί για τον εαυτό του την απαλλαγή από τους κανόνες που θεσπίζει το νομικό πλαίσιο προστασίας τους, όπως για παράδειγμα αυτούς σχετικά με την αδειοδότηση και την καταβολή τελών για τη χρήση εικόνων  αρχαιολογικού περιεχομένου στο διαδίκτυο ή αλλού».


Επισημαίνουν πως «η Αρχαιολογική Υπηρεσία έχει την ευθύνη του σχεδιασμού και της εκτέλεσης του πολυεπίπεδου έργου προστασίας και έρευνας των αρχαιοτήτων, αλλά και της απόδοσής τους στους πολίτες μέσω της ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων και μνημείων και της διοργάνωσης ποικίλων συμμετοχικών δράσεων για το κοινό, όπως θεματικών και άλλων εκθέσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αλλά και πολιτιστικών διαδρομών με χρήση ψηφιακών πολυμέσων και έξυπνων εφαρμογών νέων τεχνολογιών.

Παρά την από πολλών χρόνων υποστελέχωσή της και την επιπρόσθετη σημαντική απομείωση του στελεχικού της δυναμικού στα χρόνια της κρίσης, η Αρχαιολογική Υπηρεσία υλοποίησε και υλοποιεί με επιτυχία σε όλη τη χώρα δεκάδες έργα προϋπολογισμού πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με τις  διαφανείς διαδικασίες του δημόσιου λογιστικού και την  επιστημονική πληρότητα που εγγυάται το καταρτισμένο προσωπικό της.


Ασφαλώς κάθε βοήθεια στο δύσκολο αυτό έργο είναι ευπρόσδεκτη, με την αυτονόητη προϋπόθεση πως η βοήθεια αυτή σέβεται τους κανόνες της έννομης τάξης της χώρας.

Τις τελευταίες μέρες, δημοσιεύματα σε ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφεραν στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης μια σειρά από αμφίβολης νομιμοποίησης πρακτικές του Σωματείου Διάζωμα».


Και καταλήγουν ότι «ο ΣΕΑ παρακολουθεί με ανησυχία και απορία το θέμα, που φαίνεται να παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, ερωτάται η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ:
 1. για ποιους λόγους οι μελέτες ανάδειξης των αρχαίων θεάτρων και ο σχεδιασμός των ποικίλων «πολιτιστικών διαδρομών» δεν αποτελούν αντικείμενο εργασίας των έμπειρων και εξειδικευμένων στελεχών της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και
 1. για ποιους λόγους δεν έχει λάβει μέτρα αντιμετώπισης της δημόσιας, εμφανούς και συστηματικής παραβίασης των διατάξεων σχετικά με τη χρήση απεικονίσεων αρχαιολογικού περιεχομένου από το Σωματείο Διάζωμα.
Πάγια θέση του Συλλόγου μας αλλά και του ευρύτερου κοινού είναι ότι οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία και τα μουσεία της χώρας ανήκουν σε όλο το κοινωνικό σύνολο, είναι φορείς ιστορικής μνήμης και δεν αποτελούν αντικείμενο συνδιαχείρισης με Σωματεία και ιδιωτικά συμφέροντα. Ελπίζουμε ότι και η σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ υιοθετεί αυτή τη θεμελιώδη θέση».


 Πηγή

 

Για να δούμε και την  διάψευση της Λυδίας Κονιόρδου, έχοντας πάντα υπόψη μας, ότι συμμετέχει σε μια κυβέρνηση ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ.

 

Καλλιόπη Σουφλή


H Λυδία Κονιόρδου μιλά στο tvxs και διαψεύδει όσα λέει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

H Λυδία Κονιόρδου μιλά στο tvxs και διαψεύδει όσα λέει ο Σύλλογος Ελλήνων ΑρχαιολόγωνH Λυδία Κονιόρδου μιλά στο tvxs και διαψεύδει όσα λέει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

Μιλώντας  στο tvxs.gr., η  υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου διαψεύδει κατηγορηματικά όσα αναφέρει σε επιστολή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων για την διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων.

«Ο σχεδιασμός για την αποκατάσταση και την προστασία των αρχαιοτήτων γίνεται πάντα από τα έμπειρα στελέχη και τους επιστήμονες του Υπουργείου Πολιτισμού. Η επιλογή των μελετητών γίνεται ύστερα από μακρά διαβούλευση των υπηρεσιών του Υπουργείου και όλες οι μελέτες επιβλέπονται από τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ. Και ταυτόχρονα πρέπει να εγκριθούν και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση καμία μελέτη δεν γίνεται να χρησιμοποιηθεί» , τονίζει η υπουργός.


Όλα ξεκίνησαν από την ανακοίνωση της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης» στο ΥΠΠΟ που έγραφε μεταξύ άλλων για την οργάνωση ΔΙΑΖΩΜΑ:


«Το ΔΙΑΖΩΜΑ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Προέδρου του κ. Στ. Μπένου, εκτός από την ένταξη της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης για τις «πολιτιστικές διαδρομές» στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου, σχεδιάζει αντίστοιχα ΕΣΠΑ για πολιτιστικές διαδρομές και στις υπόλοιπες περιφέρειες της Ελλάδας.

Προσπαθεί μάλιστα διακαώς να πείσει ότι χάρη στο ΔΙΑΖΩΜΑ σχεδιάζονται και εντάσσονται αυτά τα έργα, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι τη διαχειριστική επάρκεια την έχουν οι επιβλέπουσες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, οι οποίες επωμίζονται την ευθύνη για την εκτέλεση των έργων και είναι οι αρμόδιοι φορείς για την λειτουργία τους και βέβαια για την ανάδειξη και τη συντήρηση των μνημείων. Επίσης, το ΔΙΑΖΩΜΑ έχει ήδη επεκταθεί στον τομέα των ψηφιακών εφαρμογών και των εκπαιδευτικών δράσεων έχοντας ως στόχο τη «γονιμοποίηση» (sic!) των μνημείων «από την οικονομία».


Στην προσπάθειά του αυτή, το ΔΙΑΖΩΜΑ έχει και τώρα σημαντικούς συμμάχους. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) οργάνωσε στις 16/2/2017 συνεδρίαση με θέμα «Συνάντηση με τον κ. Σταύρο Μπένο – Πρόεδρο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και στελέχη του για συνεργασία δράσεων στον τομέα του Πολιτισμού, εν όψει του Νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014- 2020)», χωρίς την παρουσία του ΥΠΠΟΑ!»


Η σπάντηση Κονιόρδου


«Πάντα υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στην προστασία και την βιώσιμη ανάπτυξη. Το Υπουργείο Πολιτισμού με τις υπηρεσίες του, τις εφορίες, το ανθρώπινο δυναμικό του και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο είναι ο θεματοφύλακας αυτής της ισορροπίας ώστε να γίνουν τα μνημεία κοινή κληρονομιά και να τα απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες» λέει στο tvxs.gr η υπουργός.


«Οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις των πολιτών – εφόσον αυτές γίνονται με σεβασμό στα μνημεία- βοηθούν τις τοπικές κοινωνίες να τα αγκαλιάσουν  και να τα κάνουν δική τους υπόθεση. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει λόγος ούτε για ιδιωτικοποιήσεις, ούτε για συνδιαχείριση των μνημείων ή των αρχαιολογικών χώρων.


Από το 2010 και μετά έχει μειωθεί η χρηματοδότηση των αρχαιολογικών μελετών λόγω της ολοένα και αυξανόμενης οικονομικής κρίσης. Οι μελέτες χρηματοδοτούνται και από φορείς της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης ή από κοινωνικούς φορείς» προσθέτει.


Η υπουργός διαψεύδει επίσης την καταγγελία του ΣΕΑ ότι το δημόσιο χρήμα (από Περιφέρειες και Δήμους κυρίως) δεν ακολουθεί τους κανόνες διαφάνειας του δημόσιου λογιστικού αλλά κατευθύνεται σε μελετητές αποκλειστικής επιλογής του Διαζώματος λέγοντας πως

«Ο σχεδιασμός για την αποκατάσταση και την προστασία των αρχαιοτήτων γίνεται πάντα από τα έμπειρα στελέχη και τους επιστήμονες του Υπουργείου Πολιτισμού. Η επιλογή των μελετητών γίνεται ύστερα από μακρά διαβούλευση των υπηρεσιών του Υπουργείου και όλες οι μελέτες επιβλέπονται από τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ. Και ταυτόχρονα πρέπει να εγκριθούν και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση καμία μελέτη δεν γίνεται να χρησιμοποιηθεί».


Σε συνέντευξή της σήμερα στην Αυγή και την Πόλυ Κρημιώτη η υπουργός λέει πως το κυνήγι μαγισσών δεν προάγει το δημόσιο συμφέρον ενώ συμπληρώνει επίσης τα εξής: 

«Στα Ιδρυτικά μέλη του Διαζώματος ανήκω κι εγώ. 
Μέσα από τον σεβασμό του Διαζώματος στο έργο και την ακεραιότητα των αρχαιολόγων μου αποκαλύφθηκε ακόμα πιο πολύ το μέγεθος και η προσφορά του έργου των αρχαιολόγων του υπουργείου και αντιλαμβάνομαι το σπουδαίο έργο που συντελείται.... ».


Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων


Η Αρχαιολογική Υπηρεσία έχει την ευθύνη του σχεδιασμού και της εκτέλεσης του πολυεπίπεδου έργου προστασίας και έρευνας των αρχαιοτήτων, αλλά και της απόδοσής τους στους πολίτες μέσω της ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων και μνημείων και της διοργάνωσης ποικίλων συμμετοχικών δράσεων για το κοινό, όπως θεματικών και άλλων εκθέσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αλλά και πολιτιστικών διαδρομών με χρήση ψηφιακών πολυμέσων και έξυπνων εφαρμογών νέων τεχνολογιών.

Παρά την από πολλών χρόνων υποστελέχωσή της και την επιπρόσθετη σημαντική απομείωση του στελεχιακού της δυναμικού στα χρόνια της κρίσης, η Αρχαιολογική Υπηρεσία υλοποίησε και υλοποιεί με επιτυχία σε όλη τη χώρα δεκάδες έργα προϋπολογισμού πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με τις διαφανείς διαδικασίες του δημόσιου λογιστικού και την επιστημονική πληρότητα που εγγυάται το καταρτισμένο προσωπικό της.


Ασφαλώς κάθε βοήθεια στο δύσκολο αυτό έργο είναι ευπρόσδεκτη, με την αυτονόητη προϋπόθεση πως η βοήθεια αυτή σέβεται τους κανόνες της έννομης τάξης της χώρας.

Τις τελευταίες μέρες, δημοσιεύματα σε ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφεραν στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης μια σειρά από αμφίβολης νομιμοποίησης πρακτικές του Σωματείου Διάζωμα.

Το Διάζωμα, υπό την προστασία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ, σχεδιάζει κατά βούληση έργα ανά τη χώρα, στο όνομα της συνέργειας δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και της ανάπλασης (κυρίως) αρχαίων θεάτρων και σχετικών πολιτιστικών διαδρομών, κόστους πολλών εκατομμυρίων ευρώ δημόσιου, κυρίως, χρήματος, τα οποία αναθέτει σε μελετητές αποκλειστικά δικής του επιλογής για πλήρη ωρίμανση και προσφέρει στο ΥΠΠΟΑ για κατάθεση προς ένταξη στο τρέχον ΕΣΠΑ.


Με αυτό τον τρόπο:
* το δημόσιο χρήμα (από Περιφέρειες και Δήμους κυρίως) δεν ακολουθεί τους κανόνες διαφάνειας του δημόσιου λογιστικού αλλά κατευθύνεται σε μελετητές αποκλειστικής επιλογής του Διαζώματος,
* ακυρώνονται οι διαδικασίες κεντρικού σχεδιασμού και ωρίμανσης έργων βάσει του ειδικού πολιτισμικού κεφαλαίου κάθε περιοχής, το οποίο γνωρίζει η καθ΄ύλη υπηρεσιακή μονάδα.
Επιπλέον, ο ΣΕΑ έχει γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών όχι μόνο για παράκαμψη από το εν λόγω Σωματείο των προβλεπόμενων αδειών και της καταβολής τελών για τη χρήση εικόνων αρχαιολογικού περιεχομένου στο διαδίκτυο και αλλού, αλλά και για τη σιωπηλή οικειοποίηση βίντεο παραγωγής υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ και ενσωμάτωσή τους σε δικής του έμπνευσης, πάλι χωρίς καμία σχετική αδειοδότηση, πρόγραμμα προβολής αρχαίων θεάτρων μέσω της αεροπορικής εταιρείας Aegean.


Φαίνεται λοιπόν πως το Σωματείο Διάζωμα, όχι μόνο επιχειρεί να χαράξει πολιτική επί των αρχαίων μνημείων, αλλά βαθμιαία και ανεπαίσθητα διεκδικεί για τον εαυτό του την απαλλαγή από τους κανόνες που θεσπίζει το νομικό πλαίσιο προστασίας τους, όπως για παράδειγμα αυτούς σχετικά με την αδειοδότηση και την καταβολή τελών για τη χρήση εικόνων αρχαιολογικού περιεχομένου στο διαδίκτυο ή αλλού.


Ο ΣΕΑ παρακολουθεί με ανησυχία και απορία το θέμα, που φαίνεται να παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, ερωτάται η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ


1. για ποιους λόγους οι μελέτες ανάδειξης των αρχαίων θεάτρων και ο σχεδιασμός των ποικίλων «πολιτιστικών διαδρομών» δεν αποτελούν αντικείμενο εργασίας των έμπειρων και εξειδικευμένων στελεχών της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και
2. για ποιους λόγους δεν έχει λάβει μέτρα αντιμετώπισης της δημόσιας, εμφανούς και συστηματικής παραβίασης των διατάξεων σχετικά με τη χρήση απεικονίσεων αρχαιολογικού περιεχομένου από το Σωματείο Διάζωμα.


Πάγια θέση του Συλλόγου μας αλλά και του ευρύτερου κοινού είναι ότι οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία και τα μουσεία της χώρας ανήκουν σε όλο το κοινωνικό σύνολο, είναι φορείς ιστορικής μνήμης και δεν αποτελούν αντικείμενο συνδιαχείρισης με Σωματεία και ιδιωτικά συμφέροντα.

Ελπίζουμε ότι και η σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ υιοθετεί αυτή τη θεμελιώδη θέση.

Με εκτίμηση,


Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων


Η Πρόεδρος: Όλγα Σακαλή
Ο Γενικός Γραμματέας: Φώτης Γεωργιάδης

Πηγή

 

 

 Για πάμε να δούμε μαζί, ένα παλιό δημοσίευμα των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, το 2011 κι ένα σχόλιο...

Από τότε με είχαν ζώσει τα φίδια... σχετικά με την ΜΚΟ  ΔΙΑΖΩΜΑ και τον επικεφαλής του...


Καλλιόπη Σουφλή


Υπονοούμενα σε βάρος του Σταύρου Μπένου από Θεσπρωτούς 

 

Κυριακή, 8 Μαΐου 2011


Η ιστοσελίδα "ΗΟΜΑ ΕDUCANDUS" γράφει:

 "Πόσα εκατομμύρια θα δώσουν στο "ΔΙΑΖΩΜΑ" για το αρχαίο θέατρο της Γιτάνης;"


Υπονοούμενα σε βάρος του Σταύρου Μπένου, που είναι Πρόεδρος της ΜΚΟ "ΤΟ ΔΙΑΖΩΜΑ", αφήνουν Θεσπρωτοί. 
Κατηγορούν την οργάνωση ότι "ετοιμάζεται να πάρει εκατομμύρια ευρώ από κοινοτικά προγράμματα", με αφορμή την.....
αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου των Γιτάνων στους Φιλιάτες. 


 Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα "HOMA EDUCANDUS" γράφει:

"Στη Θεσπρωτία κατέφθασε το ΔΙΑΖΩΜΑ. Για να διαζώσει το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων.

Το ΔΙΑΖΩΜΑ είναι η ΜΚΟ που εισπράττοντας εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια αναστηλώνει αρχαία θέατρα.

Πχ το θέατρο Διονύσου συνοδεύτηκε από 6 εκατομμύρια ευρώ.

Για το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων, πόσα εκατομμύρια ετοιμάζονται να δώσουν στο ΔΙΑΖΩΜΑ; Την ίδια ώρα που δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για φύλακα και ολόκληρος ο εκπληκτικής ομορφιάς αρχαιολογικός χώρος των Γιτάνων παραμένει κλειστός και μόνο με ειδική συνεννόηση ανοίγει για να μπορέσουν λίγοι τυχεροί να τον επισκεφθούν.

Λεφτά λοιπόν μπορεί να μην υπάρχουν ούτε για τα εντελώς απαραίτητα στη Θεσπρωτία, εκατομμύρια όμως ευρώ θα δοθούν στο ΔΙΑΖΩΜΑ; Και πέρα απ' αυτό. Θα παραδώσουν στην ιδιωτική πρωτοβουλία τους χώρους της πολιτιστικής κληρονομιάς του λαού μας; Γιατί τότε πληρώνουμε φόρους; Γιατί έχουμε κράτος";


http://www.katoci.com/
                                                        
Το σχόλιο του attikanea 


Κάτι περίεργο συνοδεύει τον κ. Μπένο και την ΜΚΟ "ΔΙΑΖΩΜΑ"
Μηνύσεις από την Κερατέα, ερωτήματα για τον ρόλο του στην Καλαμάτα.
Το "γυαλί", έχει ραγίσει για τον κ. Μπένο και τον ρόλο του.....
Άλλωστε στην πλειοψηφία τους οι ΜΚΟ έχουν εναν θολό ρόλο... 


Και το σχόλιο...


Ανώνυμος8 Μαΐου 2011 - 9:29 μ.μ 

Με το "Διάζωμα" του κ. Μπένου συμβαίνει κάτι πρωτοφανές για τα ελληνικά χρονικά: η έμμεση ιδιωτικοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και παράλληλα η άμεση ομολογία οτι το Υπουργείο Πολιτισμού έχει αποτύχει στο έργο του!

Βεβαίως τίθεται και ένα συνταγματικής φύσεως ερώτημα-πρόβλημα: ποιος και με ποιο δικαίωμα εκχωρεί στο Διάζωμα, δηλαδή σε μια ΜΚΟ αρχαιότητες; Είναι συνταγματική η παραχώρηση;


Πέραν αυτών, η πολιτική εξουσία που σήμερα παραχωρεί αρχαιότητες στο Διάζωμα - ΜΚΟ, θα πρέπει να αναρωτηθεί για την ωφελημότητα των έργων του κ. Μπένου, του πολιτικού που ως υπουργός των Εσωτερικών δημιούργησε τα ΚΕΠ. Έφτιαξε δηλαδή έναν υπαλληλικό μηχανισμό να υπηρετεί τον... υπόλοιπο!

Ουσιαστικά έτσι ομολόγησε και την πλήρη αποτυχία του ως "επιτυχημένου δημάρχου Καλαμάτας" (όπως τον παρουσίαζαν τα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ) αφού ο ίδιος δεν κατάφερε να κάνει την εξυπηρέτηση των δημοτών του πανεύκολη και ταχύτατη υπόθεση και χρειάστηκε γι΄ αυτό να φτιαχτούν τα ΚΕΠ!

Διότι, ο ίδιος παρέλαβε τον Δήμο Καλαμάτας με λιγότερους απο 50 υπαλλήλους και το παρέδωσε με πάνω απο 1000 μαζί με τις δημοτικές επιχειρήσεις.

Πώς είπατε κύριε Γερουλάνο;


Πηγή


Και πάμε τώρα, σε κάτι ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ, που όπως φαίνεται ισχύει, και τότε θα πρέπει να σηκωθούν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, και οι αρχαίες πέτρες...

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ;;;


Καλλιόπη Σουφλή
ΔΙΑΖΩΜΑ: κρυφές και φανερές διαδρομές για την ιδιωτικοποίηση του πολιτισμού


Τι συμβαίνει αλήθεια και το ΔΙΑΖΩΜΑ είναι τελευταία πανταχού παρόν σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς; 

Πώς ένα σωματείο που είχε αρχικά ως στόχο τη μελέτη, ανάδειξη και αξιοποίηση των αρχαίων θεάτρων σήμερα περιοδεύει ανά τη χώρα, υποστηρίζοντας ότι σχεδιάζει τις δράσεις πολιτισμού του νέου ΕΣΠΑ; 


Πώς γίνεται ένα μη κερδοσκοπικό, σύμφωνα με το καταστατικό του, σωματείο να εισηγείται και να κατευθύνει κρατικές και ευρωπαϊκές επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ; 


Πώς οι «εταίροι» του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ από χορηγοί αδημονούν πλέον να εισβάλουν ως επενδυτές στον κερδοφόρο τομέα της πολιτιστικής διαχείρισης; Τι συμβαίνει όταν ένα σωματείο ιδιωτών διαμορφώνει και επιβάλει την κατεύθυνση στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς για τα επόμενα χρόνια, με τη συναίνεση της πρώην και νυν πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και πολλών στελεχών του;

Οι προσπάθειες ιδιωτικοποίησης του πολιτισμού δεν είναι νέες. 

Δεν είναι, βέβαια, εύκολο να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς σε μια χώρα που βάσισε τη συλλογική της συνείδηση σε «αυτά τα αγάλματα». Οπότε οι βασικοί τρόποι είναι δύο: είτε μέσω των ΟΤΑ (Δήμοι, Περιφέρειες), είτε μέσω «κοινωφελών οργανισμών» και σωματείων (ΔΙΑΖΩΜΑ, Ίδρυμα Νιάρχος, Ίδρυμα Ωνάση κλπ). Οι προσπάθειες αυτές Εντείνονται τα τελευταία χρόνια, είτε με τη μορφή της ανάθεσης έργων σε εργολάβους (όπως λ.χ. η ανάθεση της ψηφιοποίησης αρχαιολογικών αντικειμένων των Εφορειών Αρχαιοτήτων σε ιδιωτικές εταιρείες-εργολάβους, έργο που βρίσκεται σε 
εξέλιξη) είτε με την προσπάθεια εμπλοκής στο αρχαιολογικό έργο φορέων που παρουσιάζονται ως επίδοξοι διαχειριστές σχετικών κονδυλίων. Ασφαλώς, όλα αυτά προβάλλονται με «θετικό τρόπο»: κάθε φορά που Δήμοι ή Ιδρύματα θέλουν να ανακατευτούν με τη διαχείριση μνημείων, θυμούνται τη «σχέση των μνημείων με την κοινωνία», την οποία υποτίθεται ότι «δεν θέλει» ή «δεν μπορεί» να υπηρετήσει το Υπουργείο Πολιτισμού, θυμούνται τη «σχέση του πολιτισμού με τον τουρισμό» και πάει λέγοντας. 

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι εργαζόμενοι του πολιτισμού εμφανίζονται ως οι «κακοί» που δεν αφήνουν τα μνημεία να «ανασάνουν», ενώ οι δήμαρχοι, οι πολιτευτές, τα διορισμένα ΔΣ και οι επιχειρηματικοί όμιλοι παρουσιάζονται ως η «έκφραση της κοινωνίας των πολιτών» (!). 

Το ίδιο το ΔΙΑΖΩΜΑ, με αφορμή τα 8 χρόνια λειτουργίας του, δημοσιοποίησε ένα βίντεο με το οποίο ενημερώνει για τις δράσεις του, αλλά και για το ότι ήρθε για να μας σώσει από το «τείχος» που έχουν ορθώσει οι «αρχαιολόγοι» (!) μεταξύ της κοινωνίας και των μνημείων.


Το ΔΙΑΖΩΜΑ, ωστόσο, προχωρά ένα βήμα παραπέρα: Με όχημα τις διασυνδέσεις του και την υπόσχεση για τόνωση της τουριστικής κίνησης και της τοπικής ανάπτυξης, σχεδιάζει έργα σύμφωνα με δικές του προτεραιότητες, ακυρώνοντας τον κεντρικό σχεδιασμό από το ΥΠΠΟΑ και την ισόρροπη κατεύθυνση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ σε αντιπροσωπευτικό αριθμό και κατηγορίες μνημείων.Ετοιμάζεται, μέσω του ΕΣΠΑ, να εφαρμόσει το δικό του όραμα για τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς: τη δημιουργία φορέων διαχείρισης μνημείων και αρχαιολογικών χώρων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προϋπόθεση μάλιστα του τρέχοντος ΕΣΠΑ, αλλά και τη διασύνδεση μνημείων και χώρων με την επιχειρηματικότητα (sic!). Είναι λογικό, σε μια χώρα με 30% ανεργία, με αποδιαρθρωμένη παραγωγική βάση και διαρκώς υποβαθμιζόμενο δημόσιο τομέα, η ιδιωτικοποίηση του πολιτισμού να φαντάζει ως μια επικερδής υπόθεση για πολλούς επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά και ως πηγή εσόδων για την τοπική αυτοδιοίκηση.Πολλά ωραία λόγια για να μας πουν ότι… θέλουν να μασουλήσουν τα ΕΣΠΑ


Από την ίδρυσή του, το 2008, ήταν προφανές ότι το ΔΙΑΖΩΜΑ φιλοδοξούσε να είναι κάτι περισσότερο από ένα σωματείο επιστημόνων, εθελοντών και ευαισθητοποιημένων πολιτών.

Συγκεντρώνοντας εκπροσώπους της επιστημονικής και πανεπιστημιακής κοινότητας, συνταξιούχους και ενεργά στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του καλλιτεχνικού χώρου, με το συντονισμό ενός απερχόμενου πολιτικού με θητεία στα Υπουργεία Πολιτισμού και Εσωτερικών και στην αυτοδιοίκηση, ήταν φανερό ότι δεν θα παρέμενε απλώς ένα σωματείο που θα συνέλεγε χρήματα από δωρεές για να τα διαθέσει σε μελέτες και δράσεις για αρχαία θέατρα.

Μεσολαβώντας ως συντονιστής μεταξύ χορηγών, τοπικής αυτοδιοίκησης και υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, επιδίωξε τη χρηματοδότηση προγραμμάτων μελέτης, αναστήλωσης και ανασκαφών που θα οδηγούσαν στην αποκατάσταση όχι μόνο θεάτρων, αλλά και ολόκληρων αρχαιολογικών χώρων.

Με το ΕΣΠΑ 2014-2020, το οποίο θα διαχειριστούν κατά μεγάλο ποσοστό οι Περιφέρειες (κι ενώ δεν υπάρχει τομεακό πρόγραμμα πολιτισμού, ούτε σαφές πλαίσιο σχεδιασμού από πλευράς ΥΠΠΟΑ), το ΔΙΑΖΩΜΑ δίνει τα ρέστα του: καθώς δε μπορούσε να πάρει απευθείας έργα σε μνημεία (παρά τα δύσκολα μνημονιακά χρόνια, δεν έχουν καταφέρει ακόμη να προσπεράσουν την αρχαιολογική νομοθεσία), το ΔΙΑΖΩΜΑ θυμήθηκε τις «πολιτιστικές διαδρομές». 


Με την αμέριστη στήριξη της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας που έψαχνε κάθε τρόπο έμμεσης ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των μνημείων (ποιος έχει ξεχάσει την υπόθεση της εμπλοκής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στον Κεραμεικό και τη Βραυρώνα με τις ευλογίες της ΓΓ Πολιτισμού Λ. Μενδώνη ή την προσπάθεια να ιδιωτικοποιηθεί μέσω ΟΤΑ η διαχείριση των ενάλιων αρχαιολογικών χώρων;) φαίνεται πως έπεισε ότι… ξέρει από ΕΣΠΑ.


Το ΔΙΑΖΩΜΑ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Προέδρου του κ. Στ. Μπένου, εκτός από την ένταξη της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης για τις «πολιτιστικές διαδρομές» στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου, σχεδιάζει αντίστοιχα ΕΣΠΑ για πολιτιστικές διαδρομές και στις υπόλοιπες περιφέρειες της Ελλάδας.

Προσπαθεί μάλιστα διακαώς να πείσει ότι χάρη στο ΔΙΑΖΩΜΑ σχεδιάζονται και εντάσσονται αυτά τα έργα, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι τη διαχειριστική επάρκεια την έχουν οι επιβλέπουσες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, οι οποίες επωμίζονται την ευθύνη για την εκτέλεση των έργων και είναι οι αρμόδιοι φορείς για την λειτουργία τους και βέβαια για την ανάδειξη και τη συντήρηση των μνημείων. 
Επίσης, το ΔΙΑΖΩΜΑ έχει ήδη επεκταθεί στον τομέα των ψηφιακών εφαρμογών και των εκπαιδευτικών δράσεων έχοντας ως στόχο τη «γονιμοποίηση» (sic!) των μνημείων «από την οικονομία».

Στην προσπάθειά του αυτή, το ΔΙΑΖΩΜΑ έχει και τώρα σημαντικούς συμμάχους. 


Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) οργάνωσε στις 16/2/2017 συνεδρίαση με θέμα «Συνάντηση με τον κ. Σταύρο Μπένο – Πρόεδρο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και στελέχη του για συνεργασία δράσεων στον τομέα του Πολιτισμού, εν όψει του Νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014- 2020)», χωρίς την παρουσία του ΥΠΠΟΑ!

Άλλωστε, ο κ. Στ. Μπένος εμφανίζεται σε κάθε ευκαιρία πλάι στην υπουργό Λυδία Κονιόρδου, που δεν κρύβει τον θαυμασμό της για τον «φωτεινό φάρο», όπως ονομάζει τον επικεφαλής του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ.

Το πιο πρόσφατο (και πιο επικίνδυνο) παράδειγμα αυτής της ιδιόμορφης «διαρχίας» είναι η συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για θέματα του ΕΣΠΑ Πολιτισμού, όπου η κ. Κονιόρδου συνοδευόταν από τον κ. Μπένο, δίνοντας πλέον και το «επίσημο» μήνυμα ότι η πολιτική του Υπουργείου δεν σχεδιάζεται από τις υπηρεσίες του, αλλά από άλλους…

6+1 ερωτήματα για το ΔΙΑΖΩΜΑ και την εμπλοκή του με τα μνημεία

Χρειαζόμαστε το ΔΙΑΖΩΜΑ ή όποιον άλλο ιδιωτικό φορέα για να διασυνδεθούν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία με τις τοπικές κοινωνίες;

Η συζήτηση για τη διασύνδεση μουσείων, μνημείων και αρχαιολογικών χώρων με την τοπική κοινωνία είναι, ασφαλώς, και στη χώρα μας πολύ παλαιότερη από την 8χρονη ιστορία του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ.


Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στο ΥΠΠΟΑ σε συνεργασία με δήμους, τοπικούς συλλόγους και σχολεία έχουν ανοίξει τους χώρους, έχουν οργανώσει εκδηλώσεις, δράσεις ευαισθητοποίησης, θεματικές περιηγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, ήδη από τη δεκαετία του 1990! Άλλωστε, η σχετική επιστημονική συζήτηση και παραγωγή γνώσης κατατάσσει την Ελλάδα στις πρωτοπόρες χώρες της Ευρώπης στα θέματα αυτά.


Σε πείσμα της υποστελέχωσης και της έλλειψης πόρων οι δράσεις αυτές συνεχίζονται, όμως θεωρούνται «αυτονόητες» και δεν προβάλλονται με τυμπανοκρουσίες, ενώ συχνά απαξιώνονται ως προτεραιότητα από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ. Το γιατί οι δράσεις αυτές αντί να ενθαρρύνονται, να χρηματοδοτούνται και να στελεχώνονται με προσωπικό, γίνονται στο περιθώριο μιας ολοένα διογκούμενης γραφειοκρατίας, αυτό αποτελεί πολιτική επιλογή και όχι υποκειμενική αδυναμία.


Η υποβάθμιση αυτή αποτυπώνεται και στον Οργανισμό που επιβλήθηκε στο ΥΠΠΟΑ το 2014, όπου τα τμήματα προβολής και εκπαιδευτικών προγραμμάτων εξαφανίστηκαν από εφορείες και μουσεία. Ίσως γιατί ετοιμάζονταν «άλλοι» να αναλάβουν αυτόν τον ρόλο, όπως το ΔΙΑΖΩΜΑ που είχε την αμέριστη «συμπαράσταση» της προηγούμενης Γενικής Γραμματέα Πολιτισμού, η οποία είχε και τον τελικό λόγο για τον Οργανισμό…


Όσο για τη συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ στην εκτέλεση έργων, κι αυτή είναι δρομολογημένη εδώ και δεκαετίες τόσο στο πλαίσιο κρατικών όσο και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με διαδικασίες που διασφαλίζουν ότι η διαχείριση των μνημείων γίνεται από το ΥΠΠΟΑ και δεν ανατίθεται στους ΟΤΑ –και μέσω αυτών σε ιδιώτες. Βέβαια, από την περίοδο σχεδιασμού του ΕΣΠΑ 2014-2020, κάποιοι φρόντισαν την εξαίρεση του ΥΠΠΟΑ και των υπηρεσιών του από τους φορείς διαχείρισης του προγράμματος, ώστε να εξαρτάται η χρηματοδότηση και ο σχεδιασμός από τους ΟΤΑ. Και τώρα εμφανίζεται το ΔΙΑΖΩΜΑ ως «σύμβουλος» για τη διαχείρισή του ή για τη «διαμεσολάβηση» μεταξύ ΥΠΠΟΑ και ΟΤΑ.

Χρειαζόμαστε το ΔΙΑΖΩΜΑ ή όποιον άλλο ιδιωτικό φορέα για να σχεδιαστούν εκπαιδευτικά προγράμματα και πολιτιστικές διαδρομές;

Οι πρώτες πολιτιστικές διαδρομές σχεδιάστηκαν από το ίδιο το ΥΠΠΟΑ πριν από 25 χρόνια!


Και βέβαια συνέδεαν τοπικά μνημεία με την τοπική κοινωνία και την τοπική παραγωγή –ό,τι τώρα διαφημίζει το ΔΙΑΖΩΜΑ στο βιντεάκι του ότι… θα κάνει. (Το γνωρίζει άλλωστε πολύ καλά και ο ίδιος ο Στ. Μπένος, όπως θα δείτε σε αυτό το προεκλογικό φυλλάδιο από το… μακρινό 1997!)

Το πρώτο πρόγραμμα «το σχολείο υιοθετεί ένα μνημείο» πραγματοποιήθηκε το 1994-1997, με τη συνεργασία των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας. Τα υλικά υπάρχουν, η εμπειρία υπάρχει, όλα αυτά έχουν δημοσιευτεί κι έχουν συζητηθεί εκτενώς.


Κι έρχεται τώρα το ΔΙΑΖΩΜΑ να παρουσιάσει ως «πρωτοποριακές» τις προ 30ετίας δράσεις που ουσιαστικά «κλέβει» από τα ίδιο το ΥΠΠΟΑ για να τις «ξαναπουλήσει» στο ΥΠΠΟΑ και τις τοπικές κοινωνίες!


Χαρακτηριστική ήταν η παρουσία του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ ως οργανωτή του προγράμματος «Οι μαθητές μάς ξεναγούν στα αρχαία θέατρα», που φέρεται να «συνδιοργάνωσαν τα υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού, η ΕΡΤ και το σωματείο Διάζωμα».


Ξαφνικά η δουλειά των συναδέλφων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων με το τοπικό σχολείο εμφανίζεται ως δουλειά του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ που μάλιστα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, θα προβάλλεται από την Aegean ως δικό του έργο(!).


Είπατε τίποτα;

«Όμως, το ΔΙΑΖΩΜΑ μαζεύει λεφτά για τα μνημεία, που δεν θα μπορούσαμε να βρούμε αλλιώς»

Είναι έτσι τα πράγματα; Μια ματιά στον οικονομικό του απολογισμό δείχνει ότι το μεγαλύτερο μέρος των χορηγιών που δέχεται το ΔΙΑΖΩΜΑ κατευθύνεται στην στήριξη της δικής του λειτουργίας και των δράσεων προβολής του και ένα μικρό μόνο ποσοστό στα μνημεία.

Δεν τα λέμε εμείς, αλλά ο ισολογισμός που δημοσιοποίησε το ίδιο το ΔΙΑΖΩΜΑ:


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ 01/9/2008 ΕΩΣ 31/12/2016


ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ 1.532.923,51


ΕΞΟΔΑ 1.479.053, τα οποία αναλύονται ως εξής:


ΠΑΓΙΑ 10.000


ΕΞΟΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 183.399


ΑΜΟΙΒΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ 529.000


ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ 65.650


ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ 44.664


ΕΞΟΔΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 27.968


ΕΞΟΔΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ 246.000


ΛΟΙΠΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 50.000


ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ – ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ 217.000


Δεν είναι μόνο αυτό όμως.

Το κυριότερο είναι ότι το ΔΙΑΖΩΜΑ, με το να μεσολαβεί κατευθύνοντας τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ στην χρηματοδότηση συγκεκριμένων μνημείων, ουσιαστικά καθορίζει όχι μόνο τις προτεραιότητες και το ποια έργα θα ενταχθούν, αλλά και τον προϋπολογισμό τους.


Για παράδειγμα: το ΔΙΑΖΩΜΑ αναθέτει τη μελέτη αναστήλωσης για όποιο αρχαίο θέατρο θέτει το ίδιο σε προτεραιότητα, σε όποιον συνεργάτη επιλέγει το ίδιο, χωρίς διαγωνισμό (όπως θα γινόταν από το δημόσιο), ακόμη κι αν υπάρχει ήδη μελέτη αναστήλωσης (όπως έχει συμβεί).


Η μελέτη αυτή ουσιαστικά καθορίζει και το κόστος του συνολικού έργου της αναστήλωσης. Μετά την παράδοση της μελέτης, το ΥΠΠΟΑ είναι περίπου «υποχρεωμένο» να εντάξει το έργο στον προϋπολογισμό του, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι η μερίδα του λέοντος θα κατευθυνθεί σε ένα μνημείο, ενώ μπορεί να υπάρχουν στην ίδια περιοχή άλλα μνημεία που χρειάζονται φροντίδα ή άλλες ώριμες μελέτες.


Ποιος τολμά να αρνηθεί, διακινδυνεύοντας να δει το όνομά του στις εφημερίδες ως αυτού που «δεν συνεργάζεται για να σωθούν τα μνημεία»;


Μπορούν όλα τα αρχαία θέατρα (και όλα τα μνημεία) να επαναχρησιμοποιηθούν;
Η επανάχρηση των μνημείων είναι μια από τις μορφές που παίρνει η κοινωνικοποίησή τους και η απόδοσή τους στο κοινό. Και προφανώς είναι σημαντικό να επαναχρησιμοποούνται τα αρχαία θέατρα για σύγχρονες παραστάσεις.


Όμως, αυτό δεν μπορεί να γίνει σε όλες τις περιπτώσεις. Αν λ.χ. κάποιο μνημείο χρειάζεται να αναστηλωθεί με νέο υλικό πάνω από 50% για να επαναχρησιμοποιηθεί, αυτό σημαίνει παραβίαση κάθε αναστηλωτικής δεοντολογίας.


Επανάχρηση θεάτρων δεν σημαίνει να χτίζουμε καινούρια δήθεν αρχαία θέατρα!


Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να διασφαλίζουν οι ίδιες οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ –κι όχι να αναγκάζονται να κάνουν έργα μη αποδεκτά επιστημονικά μόνο και μόνο επειδή πιέζει κάποιος δήμαρχος ή το ΔΙΑΖΩΜΑ ή όποιος άλλος φορέας.


Περιορίζεται το ΔΙΑΖΩΜΑ στη μελέτη και ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων, όπως ήταν ο σκοπός ίδρυσής του;


Κάθε άλλο! Με όχημα τα αρχαία θέατρα, ωδεία, στάδια, φιλοδοξεί να εμπλακεί στην διαχείριση αρχαιολογικών χώρων, εντός των οποίων βρίσκονται κατά κύριο λόγο τα παραπάνω μνημεία. Επεκτείνεται στις αρχαιολογικές διαδρομές, τα «αρχαιολογικά πάρκα», τις ψηφιακές εφαρμογές για αρχαιολογικούς χώρους και πολλά άλλα. Υπάρχει κοινός στόχος σε όλα αυτά: η χρήση των θεάτρων για παρουσίαση θεαμάτων, η πιο διευρυμένη χρονικά λειτουργία τους, η σύνδεσή τους με την ιδιωτική πρωτοβουλία και η δυνατότητα ανάθεσής τους σε «φορείς διαχείρισης» είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις που «πρακτορεύει» ο κ. Μπένος στις ομιλίες του.


Θέτει, δηλαδή, με σαφήνεια τις βάσεις για μια πιο ιδιωτικοποιημένη λειτουργία του συνόλου των αρχαιολογικών χώρων.

Αυτή είναι η φιλοσοφία των πολιτιστικών διαδρομών που φιλοδοξεί το ΔΙΑΖΩΜΑ να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ. 

Στο δημόσιο λόγο τους οι εκπρόσωποι του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ μιλούν πλέον για το σύνολο των μνημείων και «τη σύνδεσή τους με την επιχειρηματικότητα». 

Αυτός είναι και ο λόγος που το ΔΙΑΖΩΜΑ έχει τόσο καλή συνεργασία με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, με τους περιφερειάρχες και βέβαια με τα ΜΜΕ.

Τι έχει τελικά το ΔΙΑΖΩΜΑ που δεν έχουν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού;


Στήριξη, πολιτική και επικοινωνιακή. Σε κάθε ενέργεια του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, από την πιο μικρή συνέλευση μέχρι την οποιαδήποτε ομιλία του κ. Μπένου, υπάρχει μια στρατιά πρόθυμων δημοσιογράφων που θα εξυμνήσουν την «αποτελεσματικότητά του».

Χαρακτηριστικοί τίτλοι: «Το πρότυπο μοντέλο που… απογειώνει το «Διάζωμα», Το «Διάζωμα» και η πρόταση για ολιστική ανάπτυξη, «ΔΙΑΖΩΜΑ: «σταυροδρόμι» Τεχνολογίας και Πολιτισμού» είναι λίγα μόνο από τα άπειρα εγκωμιαστικά που θα συναντήσετε με μια απλή αναζήτηση.


Πρόκειται για τους ίδιους δημοσιογράφους και τα ίδια Μέσα Ενημέρωσης που σε κάθε ευκαιρία λοιδωρούν τους δημοσίους υπαλλήλους ως «τεμπέληδες», χαρακτηρίζουν την Αρχαιολογική Υπηρεσία «εμπόδιο ανάπτυξης», τους αρχαιολόγους «κολλημένους» και «ιδεοληπτικούς» και πάει λέγοντας…


Πρόκειται για τα ίδια ΜΜΕ που έσπευσαν να χειροκροτήσουν τις φοβερές ιδέες του κ. Στέφαν Μίλλερ για τη Νεμέα, να προβάλλουν τις φοβερές προτάσεις του Κόστα Ναυαρίνο για την αρχαία Μεσσήνη, να θρηνήσουν για την απόρριψη από ΚΑΣ της επίδειξης μόδας του Gucci στην Ακρόπολη. 

Δεν είναι παράξενο. 

Είναι συνεπείς στη λογική των ιδιωτικοποιήσεων και του περιορισμού του δημόσιου τομέα σε διαχειριστικό ρόλο, όπως στην περίπτωση της διαχείρισης των ΕΣΠΑ, όπου ο δημόσιος τομέας είναι κατάλληλος μόνο για να βγάζει τη «λάντζα» ενώ τα κέρδη και τα εύσημα να τα καρπώνονται οι ιδιώτες! 

Ο περιορισμός του δημοσίου και πιο συγκεκριμένα του ΥΠΠΟΑ σε διαχειριστικό ρόλο στον τομέα του σύγχρονου πολιτισμού έχει δοκιμαστεί εδώ και πολλά χρόνια –με την αμέριστη στήριξη των ίδιων ΜΜΕ- κι έχει οδηγήσει τις υπηρεσίες του σύγχρονου πολιτισμού σε διεκπεραιωτικό ρόλο (λάντζα, χρηματοδοτήσεις) στην υπηρεσία των μεγάλων ιδρυμάτων με αποκορύφωμα τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων (λ.χ. Μέγαρο Μουσικής, ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος).

Αν βάλουμε δίπλα σε αυτή την επικοινωνιακή διαχείριση και την πολιτική στήριξη που προσφέρεται αφειδώς στον κ. Μπένο, ακόμη και από την «αριστερή» κυβέρνηση, τότε η εικόνα ολοκληρώνεται…

6+1. Τι είναι τελικά το ΔΙΑΖΩΜΑ;

Το ΔΙΑΖΩΜΑ αποτελεί ένα όχημα παρέμβασης στη διαχείριση των μνημείων από μια ομάδα συμφερόντων που πόρρω απέχει από την έκφραση κοινωνικών αναγκών και ευαισθησιών, όπως θέλει να αυτοπαρουσιάζεται.

Επιβάλλει ιεραρχήσεις και προτεραιότητες στο ποια μνημεία πρέπει να προστατευτούν ή να αποκατασταθούν, όχι βάσει επιστημονικών κριτηρίων ή δημοσίου συμφέροντος αλλά βάσει τοπικών, επικοινωνιακών ή πολιτικών επιδιώξεων.

Οικειοποιείται έργο των Εφορειών Αρχαιοτήτων, παρουσιάζοντάς το ως δικό του, ενώ παράλληλα τις κατηγορεί για το «τείχος» που δήθεν ορθώνουν μεταξύ μνημείων και κοινωνίας. 

Παρά την επιστημονική του προμετωπίδα αποδεικνύεται ολοένα και περισσότερο ότι λειτουργεί ως εκπρόσωπος συμφερόντων που αποβλέπουν στην άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από τις συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, την απόδοση της διαχείρισης των μνημείων στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε αναπτυξιακές εταιρείες με τη συμμετοχή της «τοπικής κοινωνίας», δηλαδή των επιχειρηματικών-τουριστικών ομίλων.


Η απόδοση της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς στην ιδιωτική πρωτοβουλία θα ευνοήσει τις επιχειρήσεις και όχι τα μνημεία, θα κατηγοριοποιήσει ακόμα περισσότερο τα μνημεία σε «πρώτης» και «δεύτερης» προβολής, θα εξαφανίσει οποιαδήποτε επιστημονική αντιμετώπιση, θα ελαστικοποιήσει ακόμη περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις όσων δουλεύουν σε αυτά. 


Μπορεί σήμερα το ΔΙΑΖΩΜΑ να εμφανίζεται ως «λύση ανάγκης» για μια μελέτη που δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από αλλού, ή για προσωπικό που δεν μπορεί να προσληφθεί λόγω των μνημονιακών απαγορεύσεων, όμως αυτή είναι η κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση.

Δεν είναι τυχαίο ότι το ΔΙΑΖΩΜΑ άνθισε την εποχή της κρίσης και των μνημονίων, όταν το πάγωμα των προσλήψεων και η υποχρηματοδότηση γονάτισαν πολλές υπηρεσίες, που απογυμνώθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό τους, ενώ από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και τους πρόθυμους υποστηρικτές τους εξελισσόταν μια εκστρατεία συκοφάντησης του δημοσίου τομέα.

Οι ίδιοι οι εταίροι του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, τράπεζες, κατασκευαστικοί όμιλοι, πολυεθνικές, βιομηχανίες, επιχειρήσεις ήταν αυτοί που κέρδισαν ή επιβίωσαν από την κρίση απολαμβάνοντας την προστασία των μνημονίων, επωφελούμενοι από την πτώση των μισθών και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. 

Είναι οι ίδιοι που ετοιμάζονται να εισβάλουν στον παρθένο χώρο της πολιτιστικής διαχείρισης με την ανάλογη θεσμική διευκόλυνση από τη μεριά της κυβέρνησης.Η ζωντανή σχέση με τις τοπικές κοινωνίες, το άνοιγμα των μνημείων σε κάθε κοινωνική ομάδα, στη σύγχρονη δημιουργία, η ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων, οι πολιτιστικές διαδρομές, οι αποκαταστάσεις αποτελούν έργο που επιτελεί, όχι χωρίς δυσκολίες, η Αρχαιολογική Υπηρεσία εδώ και πολλά χρόνια, με γνώμονα την επιστημονική αντιμετώπιση των μνημείων, την ιστορική μνήμη και την απόδοση των μνημείων στο κοινό όπου ανήκουν. 


Στην κατεύθυνση αυτοί αρωγοί και ανιδιοτελείς συνεργάτες μας είναι τα δημόσια σχολεία, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές, οι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες, οι κοινωνικές ενώσεις και συλλογικότητες.

Η εμπλοκή προσώπων ή φορέων στο αρχαιολογικό έργο με στόχο την προσωπική προβολή, την οικειοποίηση του έργου άλλων και την διαχείριση κονδυλίων για άλλους σκοπούς, δεν αποτελεί ανιδιοτελή συνεισφορά και ως τέτοια πρέπει να μας βρει απέναντί της.


 Πηγή
Για να δούμε και τα ... τρανταχτά ονόματα που αποτελούν το Δ.Σ. της ΜΚΟ "ΔΙΑΖΩΜΑ"...(και σιγά μην έλειπε η ... οικογενειοκρατία)...

Τα συμπεράσματα , δικά σας...


Καλλιόπη Σουφλή ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΜΕΛΗ Δ.Σ.


Η σύνθεση του Διοικητικού συμβουλίου του "Διαζώματος" έχουν ως ακολούθως:

 

: Πρόεδρος
ΜΠΕΝΟΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ

Βιογραφικό

benos@otenet.gr


: Αντιπρόεδρος
ΘΕΜΕΛΗΣ  ΠΕΤΡΟΣΒιογραφικό

pthemelis@hotmail.com


: Γενικός Γραμματέας
ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΑΚΗΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣΒιογραφικό


: Ταμίας
ΚΟΥΡΟΥΠΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣΒιογραφικό


: Μέλος
ΝΤΑΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΒιογραφικό


: Μέλος
ΜΠΟΛΕΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Βιογραφικό


: Μέλος
ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
Βιογραφικό


Αναπληρωματικά μέλη : ΛΙΟΣΑΤΟΥ ΕΒΙΝΑ
ΝΕΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΣΟΛΑΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ
ΤΣΙΑΒΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣΕλεγκτική επιτροπή : ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΙΡΗ) - Πρόεδρος
ΜΑΡΙΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - Μέλος
ΜΑΥΡΙΔΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - Μέλος
ΣΚΕΠΑΘΙΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Αναπληρωματικό Μέλος

Πηγή

 Ιδρυτικά μέλη


ΜΠΕΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ- ΙΩΑΝΝΗΣ , Τοπογράφος-Μηχανικός

ΘΕΜΕΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, ομότιμος Καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας

ΚΟΥΡΟΥΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Συνθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ορχήστρας των Χρωμάτων

ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ , ομότιμος Καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας

ΜΠΟΛΕΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Αρχιτέκτων-Αναστηλωτής

ΠΙΤΕΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, Αρχιτέκτων-Αναστηλωτής

ΤΑΡΑΝΤΟΥ ΣΟΦΙΑ-ΝΑΥΣΙΚΑ, Αρχαιολόγος-Δημοσιογράφος

ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ, ιατρός, Δήμαρχος Αθηναίων,
Πρόεδρος Κεντρ.Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ)


ΜΙΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ , Ναυπηγός-Ζωγράφος- Νομάρχης Πειραιά

ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ , Δήμαρχος Πειραιά

ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ , Δικηγόρος

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΟΣ , Φαρμακοποιός

ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ , Αρχαιολόγος Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Σ.Ε.Α.)

ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ , Μουσικοσυνθέτης

ΑΡΔΙΤΤΗΣ ΒΙΚΤΩΡΑΣ, Σκηνοθέτης Θεάτρου-Πανεπιστημιακός

ΑΡΖΟΓΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ, Σκηνοθέτης-Ηθοποιός

ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΚΛΗΜΗΣ, Αρχιτέκτων-Μηχανικός Ε.Μ.Π., Αναστηλωτής(University of York)

ΒΑΒΑΛΕΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ , Σύμβουλος Οργάνωσης-Διοίκησης

ΒΑΓΕΝΑ ΑΝΝΑ, Ηθοποιός-Θιασάρχης-Συγγραφέας

ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ ΧΑΡΗΣ , Ποιητής-Εκδότης Περιοδικού «ΠΟΙΗΣΗ»

ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ , Σκηνοθέτης.

ΓΑΖΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, Δημοσιογράφος-Στέλεχος Ινστ. Τοπ.
Αυτοδιοίκησης-Μέλος Δ.Σ. Ενωσης Νομαρχ.Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (Ε.Ν.Α.Ε)

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Αρχιτέκτων -Πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ)

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΕΝΕΤΙΑ, Δημοσιογράφος

ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, Φιλόλογος-Λογοτέχνης-Κριτικός.

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ , Επισκέπτης Καθηγητής-
Δημοτικός Σύμβουλος Πρέβεζας

ΓΚΟΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ , Σκηνοθέτης-Στιχουργός

ΓΩΓΟΣ ΣΑΒΒΑΣ, Αρχαιολόγος-Ιστορικός, Τακτικός Καθηγητής Πανεπ. Αθηνών, Υφηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας Παν. Βιέννης

ΔΕΛΗΒΟΡΡΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, Αρχαιολόγος-Διευθυντής Μουσείου Μπενάκη

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, Αρχιτέκτων – Πολεοδόμος.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ , Αρχιτέκτων

ΔΙΓΚΑ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ, Ζωγράφος-Σκηνογράφος

ΔΡΙΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Σκηνοθέτης

ΔΩΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ , Αρχιτέκτων Εσωτ. Χώρων

ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ , Σκηνοθέτης-Ακαδημαϊκός.

ΖΑΜΠΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ , Πολιτικός Μηχανικός

ΖΙΡΩ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, Δρ. Αρχιτέκτων-Δ/ντής Αναστηλώσεων ΥΠΠΟ

ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΑ ΕΛΕΝΗ, Ιδιωτ. Υπάλληλος

ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ, Πανεπιστημιακός

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΝΕΣΤΩΡ, Επίκ. Καθηγητής Πληροφορικής Τ.Ε.Ι. Αθηνών

ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ, Σκηνοθέτης

ΚΑΛΑΪΤΖΗ ΚΑΣΣΙΑΝΗ, Βιολόγος

ΚΑΛΛΙΤΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, Δημοσιογράφος

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Σκηνοθέτης

ΚΑΛΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Αρχαιολόγος – Διευθυντής Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ, Συγγραφέας-Ακαδημαϊκός.

ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ, Ιστορικός Τέχνης

ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Καθηγητής Φιλοσοφίας Ε.Μ.Π.

ΚΑΡΥΔΗ ΧΡΥΣΗ, Εκδότης

ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, Δημοσιογράφος – Ξεναγός

ΚΑΤΣΙΛΙΕΡΗ ΑΝΝΑ, Χορογράφος

ΚΑΤΣΟΥΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ , Δημοσιογράφος

ΚΑΦΕΤΣΗ ΑΝΝΑ , Δρ.Αισθητικής και Ιστορίας της Τέχνης-Διευθύντρια Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ ΛΥΔΙΑ, Ηθοποιός – Σκηνοθέτης

ΚΟΠΑΝΙΤΣΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ , Σκηνογράφος

ΚΟΡΡΕΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, Καθηγητής Ε.Μ.Π.

ΚΟΥΓΕΑ ΕΛΕΝΗ, Ιδιοκτήτρια Αίθουσας Τέχνης

ΚΟΥΓΕΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ, Φιλόλογος-Εκπαιδευτικός

ΚΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ , Ηθοποιός-Συγγραφέας

ΚΟΥΤΟΥΠΗΣ ΘΑΛΗΣ, Σύμβουλος Επικοινωνίας

ΚΥΡΙΑΖΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ, Σύμβουλος Πληροφορικής

ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ-ΕΛΕΟΥΣΑ-ΕΛΕΝΗ, Αρχιτέκτων-Μηχανικός

ΛΑΖΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ , Συγγραφέας-Μεταφραστής

ΛΙΟΣΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ , Ποιητής

ΛΟΥΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ Αθηνών

ΛΥΚΟΥΡΙΩΤΟΥ – ΜΠΟΜΠΟΤΗ ΒΑΡΒΑΡΑ, Αρχιτέκτων

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΙΑ, Ηθοποιός-Σκηνοθέτης.

ΜΑΛΛΟΥΧΟΥ-TUFANO ΦΑΝΗ, Δρ. Αρχαιολόγος, Υπάλληλος Υπ. Πολιτισμού

ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ ΠΑΣΧΟΣ, Δημοσιογράφος

ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ , Καθηγήτρια Χορού-Διευθύντρια Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Σκηνοθέτης

ΜΑΥΡΟΜΟΥΣΤΑΚΟΣ ΠΛΑΤΩΝ, Καθηγητής Τμήμ. Θεατρικών Σπουδών Παν/μίου Αθηνών

ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Μουσικοσυνθέτης

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ, Αρχιτέκτονας

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Δημοσιογράφος

ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Ηθοποιός – Σκηνοθέτης.

ΜΟΥΡΣΕΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, Συγγραφέας.

ΜΠΑΛΗ – ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ, Γεωπόνος-Σύμβουλος Εταιρίας ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ

ΜΠΑΛΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ , Ηθοποιός

ΜΠΕΛΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ , Αρχιτέκτονας – Πολεοδόμος.

ΜΠΕΝΑΚΗΣ-ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ , Εκδότης

ΜΠΕΡΙΑΤΟΣ ΗΛΙΑΣ , Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος, Καθηγητής Χωροταξικού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών (ΣΕΠΟΧ)

ΜΠΕΧΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ , Αρχαιολόγος.

ΜΠΟΤΣΟΓΛΟΥ ΧΡΟΝΗΣ, Ζωγράφος – Καθηγητής Α.Σ.Κ.Τ.

ΜΠΟΥΛΜΕΤΗΣ ΤΑΣΟΣ, Σκηνοθέτης – Παραγωγός

ΜΠΟΥΡΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ομότ. Καθηγητής Ε.Μ.Π.

ΜΠΟΥΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Συγγραφέας-Σεναριογράφος

ΝΤΩΝΑ ΣΟΦΙΑ , Αρχιτέκτων.

ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ ΖΑΦΟΣ, Ζωγράφος, επίκ. Καθηγητής Α.Σ.Κ.Τ.

ΞΕΚΑΛΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π.

ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΟΛΩΝ, Αρχιτέκτων, Καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π.

ΟΡΦΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Ηθοποιός

ΠΑΙΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Μαθηματικός-Ερευνητής-Υπεύθυνος Ανάπτυξης Προγραμμάτων(ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ), Αντιπρόεδρος ΟΙΕΛΕ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ –ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Λέκτορας Εθν. Καποδιστρικού Πανεπιστημίου Αθηνών(ΕΚΠΑ)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, Στέλεχος Πληροφορικής Δημοσίου

ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Καθηγητής Αρχαιολογίας, Πρόεδρος Οργαν. Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Σκηνοθέτης-Ηθοποιός

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ , Μουσικοσυνθέτης

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Πρόεδρος Ιδρύματος Ν.Γ.Παπαδημητρίου

ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, Σκηνοθέτης

ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, Αρχαιολόγος-Φιλόλογος

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ, Σκηνοθέτης

ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Σκηνοθέτης

ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, Δικηγόρος.

ΠΑΠΠΑ ΣΟΦΙΑ, Στέλεχος Τουριστικών Επιχειρήσεων

ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΣ , Τοπογράφος – Μηχανικός

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΦΟΙΒΟΣ, Τραπεζικός Υπάλληλος

ΠΕΖΑΝΟΥ ΕΥΘΑΛΙΑ, Αρχιτέκτων-Σκηνογράφος

ΠΕΡΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, Αρχιτέκτων-Μηχανικός

ΠΕΤΡΙΑΝΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ , Γεν. Διευθυντής Συνδ. Ελλην. Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ)

ΠΕΤΡΙΑΝΙΔΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ, Καθηγήτρια Αγγλικών Ε.Μ.Π.

ΠΙΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΣΟΛΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, Αρχαιολόγος-Μουσειοπαιδαγωγός

ΠΙΣΧΙΤΖΗ ΚΩΝ/ΝΑ, Δημ.Υπάλληλος, Υπεύθυνη Δικτύου Δημοτ. Κινηματογράφων ΥΠΠΟ.

ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, Δικηγόρος.

ΠΟΛΙΤΟΥ ΕΛΕΝΗ, Οικονομολόγος, Υπάλληλος Ε.Ο.Τ.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Συνθέτης

ΡΟΜΠΟΛΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ , Κουρέας.

ΡΟΥΜΑΝΑ ΜΑΡΙΑ, Συνταξιούχος Δημοσίου.

ΡΟΥΜΑΝΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ, Δικηγόρος.

ΡΩΜΑ ΕΛΕΝΗ, Αρχιτέκτονας

ΣΑΚΕΛΛΑΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Αρχαιολόγος

ΣΚΕΠΑΘΙΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Δημόσιος Υπάλληλος

ΣΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Αρχιτέκτων-Αρχαιολόγος- Αναστηλωτής

ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, Ηθοποιός

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, Δημοσιογράφος

ΣΤΑΘΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, Δικηγόρος

ΣΤΑΘΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΔΩ, Δικηγόρος

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Συγγραφέας

ΣΤΕΦΩΣΗ ΜΑΡΙΑ , Φωτογράφος

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ , επικ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών

ΤΑΪΓΑΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ, Πολιτικός Μηχανικός

ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ, Συγγραφέας

ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Σκηνοθέτης

ΤΖΑΜΑΡΓΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ , Σκηνοθέτης- Καθηγητής Παν/μίου
ΤΖΕΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Αρχαιολόγος.

ΤΖΙΝΙΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Τοπογράφος – Μηχανικός, Επίκ. Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Αθήνας.

ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Δικηγόρος, δρ.Ν, Ειδικός Επιστήμονας Ρυθμιστ. Αρχής Ενέργειας

ΤΡΙΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Δημοσιογράφος.

ΤΣΑΜΚΟΣΙΔΟΥ (ΜΑΞΙΜΟΥ) ΑΘΗΝΑ, Ηθοποιός

ΤΣΙΑΝΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, Σκηνοθέτης – Ηθοποιός.

ΤΣΙΜΑΣ ΠΑΥΛΟΣ, Δημοσιογράφος

ΤΣΙΝΑ-ΝΤΩΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, Δικηγόρος

ΤΣΙΡΤΑΒΗ ΜΕΤΑΞΙΑ, Δημοσιογράφος

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ , Σκηνογράφος

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, Αρχαιολόγος-ΥΠΠΟ.

ΧΑΝΔΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Πολιτικός Μηχανικός, τέως Γενικός Διευθυντής Αναστηλώσεων ΥΠΠΟ.

ΧΑΤΖΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, Σκηνοθέτης-Ηθοποιός.

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΛΕΝΗ, Αρχιτέκτων ΕΜ.Π.(MscAdvanced Architectural Studies/University College London)

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ, Ιστορικός-Εθνολόγος, Προϊστ. Δ/νσης Νεώτερης Πολιτιστ. Κληρονομιάς ΥΠΠΟ.

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Σκηνοθέτης

ΧΕΙΛΑΚΗΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ, Ηθοποιός

ΧΛΕΠΑ ΕΛΕΝΗ-ΑΝΝΑ, Αρχιτέκτων-Αναστηλωτής (Msc)

ΧΟΥΒΑΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Σκηνοθέτης – Ηθοποιός – Καλλιτεχνικός Διευθυντής Εθνικού Θεάτρου

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, Φυσικοθεραπευτής - Δήμαρχος Δίου

ΤΣΑΛΤΑΦΕΡΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, Εμπορος - Δήμαρχος Πέλλας

ΒΕΤΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, Καθηγητής Θεάτρου Α.Σ.Κ.Τ. Α.Π.Θ.

ΚΑΡΑΔΕΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Αρχιτέκτων-Καθηγητής Α.Π.Θ.

ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός, Δημ.Υπάλληλος Περιφ. Κεντρικής Μακεδονίας-Προϊσταμένη Τμ. Ποιότητας και Αποδοτικότητας

ΚΟΝΙΟΡΔΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Αρχιτέκτονας ΥΠ.ΠΟ.

ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Καθηγητής Πανεπιστημίου

ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ.

ΝΕΔΑ - ΜΠΑΚΙΡΗ ΧΑΪΔΩ, Φιλόλογος

ΝΕΔΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, δρ.Τοπογράφος-Μηχανικός

ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΟΦΙΑ , Συγγραφέας

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ , Θεατρολόγος-Καθηγητής Α.Π.Θ.

ΤΟΚΜΑΚΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ , Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός-Αναπλ. Καθηγητής Α.Π.Θ.

ΤΣΩΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ , Αγρονόμος-Τοπογράφος-Μηχανικός,
Στέλεχος Διαχειρ. Αρχής Π.Ε.Π. Κεντρ. Μακεδονίας

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ , Αρχιτέκτων-Αναστηλωτής

ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ , ομότ. Καθηγητής Φιλολογίας Α.Π.Θ.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ , Αγρότης-Δήμαρχος Μαρώνειας

ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ , Δημόσιος Υπάλληλος –Δήμαρχος Αμφίπολης

ΣΙΜΙΤΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, Δικηγόρος-Δήμαρχος Καβάλας

ΤΣΑΚΙΡΗ ΕΥΑΝΘΙΑ , Δήμαρχος Αβδήρων

ΑΤΖΕΜΙΔΑΚΗ ΑΝΝΑ , Δασκάλα.

ΓΑΡΓΑΛΑ ΑΣΠΑΣΙΑ , Δικηγόρος
ΓΚΑΪΦΥΛΛΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ , Τραγουδοποιός

ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΟΥ ΘΑΛΕΙΑ , Δημοσιογράφος

ΚΟΥΚΟΥΛΗ-ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΗ ΧΑΪΔΩ , Δρ. Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ., Επίτιμη Εφορος Αρχαιοτήτων

ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ , Εκδότης Εφημερίδας «Η ΓΝΩΜΗ» – Πολιτικός Μηχανικός

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ , Καθηγητής Μαθηματικών, πρώην Βουλευτής Καβάλας

ΠΟΥΛΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ , Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Διευθυντής ΣΕΚΑΠ, Δημοτ. Σύμβουλος Δ.Ξάνθης

ΧΕΙΜΩΝΙΔΟΥ ΖΩΗ , Δημοσιογράφος

ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ , Αρχιτέκτων-Μηχανικός-Δήμαρχος Βόλου

ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ , Καθηγητής Τ.Ε.Ι., Δήμαρχος Λάρισας

ΦΟΙΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ , Δικηγόρος –Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Δ.Βόλου.

ΓΟΥΛΟΥΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ , Φιλόλογος, Προϊστ. Γενικών Αρχείων του Κράτους , Τμ.Ν.Λάρισας

ΔΟΥΛΓΕΡΗ -ΙΝΤΖΕΣΙΛΟΓΛΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ , Αρχαιολόγος, μον. Υπάλληλος Υπ. Πολιτισμού

ΙΝΤΖΕΣΙΛΟΓΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ , Αρχαιολόγος, μον. Υπάλληλος Υπ. Πολιτισμού

ΚΟΛΑΞΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ , Τοπογράφος-Μηχανικός.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ , Φιλόλογος- Αντινομάρχης Μαγνησίας

ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ , Ιατρός-Συγγραφέας.

ΣΑΠΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Ιατρός – Δημοτ. Σύμβουλος Λάρισας.

ΣΠΑΝΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, Δάσκαλος, Εκδότης Περιοδικού «Θεσσαλικό Ημερολόγιο»

ΣΠΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ, Μουσειοπαιδαγωγός

ΤΖΑΦΑΛΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ , Αρχαιολόγος.

ΣΩΚΟΣ ΘΥΜΙΟΣ , Οικονομολόγος, Νομάρχης Αιτ/νίας

ΜΠΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ , Οικονομολόγος – Δήμαρχος Δωδώνης

ΚΛΑΠΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ , Χημικός - Δήμαρχος Πρέβεζας – Πρόεδρος Ενωσης Δήμων Με Κάστρα

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΑΜΑΛΙΑ , επικ. Καθηγήτρια Κλασσικής Αρχαιολογίας, Πανεπ. Ιωαννίνων.

ΓΡΑΒΑΝΗ ΚΩΝ/ΝΑ , επίκ. Καθηγήτρια Κλασσικής Αρχαιολογίας

ΖΑΧΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ , Προϊστάμενος ΙΒ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ , Εκπαιδευτικός

ΜΑΝΙΚΑΡΟΥ ΜΕΤΑΞΟΥΛΑ-ΕΛΕΝΗ , Φιλόλογος

ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Καθηγητής Πανεπιστημίου

ΡΗΓΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Αρχαιολόγος-Προϊστάμενος ΛΓ΄Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων

ΣΟΥΛΗ – ΤΖΟΥΒΑΡΑ ΧΡΥΣΗΙΣ , Αναπλ. Καθηγήτρια Κλασσικής Αρχαιολογίας Πανεπ. Ιωαννίνων.

ΔΡΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ , Γεωπόνος, Νομάρχης Μεσσηνίας, Πρόεδρος Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοίκησεων (ΕΝΑΕ) Ελλάδος

ΦΟΥΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ , Δήμαρχος Πάτρας

ΚΑΦΥΡΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ , Γεωπόνος-Νομάρχης Ηλείας

ΑΗΔΟΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ , Ιατρός-Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας

ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ , Υποστράτηγος ε.α., Δήμαρχος Σπάρτης

ΒΟΛΑΚΟΣ ΜΑΡΚΟΣ , Ιατρός – Δήμαρχος Γυθείου

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ , Μηχανολόγος- Δήμαρχος Ιθώμης

ΜΠΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ , Ιατρός - Δήμαρχος Μεγαλόπολης

ΜΠΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ , Καρδιολόγος -Δήμαρχος Αργους

ΤΣΑΚΑΛΙΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ , Δήμαρχος Ασκληπιείου Επιδαύρου

ΤΣΟΥΛΟΥΦΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ , Οφθαλμίατρος -Δήμαρχος Σικυωνίων.

ΓΕΩΡΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ , Μηχανολόγος-Μηχανικός, Νομαρχ. Σύμβουλος Κορινθίας.

ΓΙΑΞΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ , Αρχιτέκτων

ΚΑΖΟΛΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ , Πολιτικός Μηχανικός, Επιβλέπων και Υπεύθυνος των αρχαιολ. Χώρων Ασκληπιείου Επιδαύρου και της πόλεως της Επιδαύρου.

ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ, Εμπορος

ΚΟΛΩΝΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ , Αρχαιολόγος

ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ , Ποιητής-Συγγραφέας- Γεν. Δ/ντής Δ.Ε.Υ.Α. Πατρών

ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΕΤΑΞΙΑ , Φιλόλογος, Δημοτ.Σύμβουλος

ΔΙΚΑΙΟΥΛΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Καθηγητής Φυσικής, Δημ. Σύμβουλος

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ , Αρχιτέκτων

ΜΑΛΑΠΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ , Μηχανικός, Νομαρχ. Σύμβουλος.

ΜΠΕΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ , Δημοσιογράφος

ΜΠΕΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ , Οικονομολόγος.

ΜΠΕΝΟΥ – ΚΑΛΑΪΤΖΗ ΑΣΠΑΣΙΑ , Φιλόλογος.

ΜΠΕΝΟΥ ΚΑΣΣΙΑΝΗ , Αρχαιολόγος


ΡΑΔΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ , Αρχαιολόγος –Διερμηνέας Δ.Ε.Κ.

ΤΣΑΠΟΓΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ , Συνταξιούχος Δ.Ε.Η.

ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ , Υπαλληλος Δ.Ε.Η. – Δημοτ. Σύμβουλος Μεγαλόπολης.

ΨΑΡΟΥΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, Κοινωνική Λειτουργός, Νομαρχ. Σύμβουλος Ν.Μεσσηνίας

ΔΑΝΕΛΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ , Αρχιτέκτων - Δήμαρχος Χερσονήσου.

ΚΥΠΡΙΩΤΑΚΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ , Υπάλληλος Δ.Ε.Η.- Δήμαρχος Δήμου Ν. Καζαντζάκη

ΠΕΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ , Δήμαρχος Σούδας

ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ – ΒΛΑΖΑΚΗ ΜΑΡΙΑ , Αρχαιολόγος

ΚΟΣΟΓΛΟΥ ΙΩΣΗΦ, Φιλόλογος.

ΜΗΝΑΔΑΚΗ ΑΛΚΜΗΝΗ, Αρχιτέκτων-Μηχανικός

ΝΙΝΙΟΥ - ΚΙΝΔΕΛΗ ΒΑΝΑ, Αρχαιολόγος στην ΚΕ Εφορεία Προϊστ. Και Κλασσικών Αρχαιοτήτων

ΝΤΑΓΙΑΝΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Αρχιτέκτονας – Μηχανικός

ΠΡΩΤΟΛΑΤΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑ , Επαρχος Πάρου-Αντιπάρου

ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΔΙΑΓΓΕΛΟΣ, Οικονομολόγος, Δήμαρχος Ερέτριας

ΚΑΛΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ , Δήμαρχος Δελφών

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Πολιτικός Μηχανικός-Δήμαρχος Κω

ΠΕΤΡΟΥΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Συνταξιούχος Δάσκαλος, Δήμαρχος Σαμοθράκης

ΤΣΑΪΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Φυσιοθεραπευτής, Δήμαρχος Μήλου

ΓΑΙΤΑΝΗΣ ΑΒΕΡΚΙΟΣ, Αγρότης- Πρόεδρος Δημοτ. Συμβουλίου Μήλου

ΔΡΑΓΑΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ , Εκδότης – Δημοσιογράφος

ΤΣΙΡΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ, Αρχαιολόγος.

ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ , Ηθοποιός, Αντιδήμαρχος Κέας

ΔΡΟΥΓΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ , Καθηγήτρια Κλασσικής Αρχαιολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ΛΑΔΙΚΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ , Εκπαιδευτικός – Δημοτ. Σύμβουλος Ζακυνθίων

ΛΑΔΙΚΟΥ-ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, Πολιτικός Επιστήμων- Δημ. Σύμβουλος Ζακυνθίων.

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ , Αρχαιολόγος

ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ , Δημόσιος Υπάλληλος.

ΔΕΡΒΕΝΗ ΑΝΝΑ , Δημόσιος Υπάλληλος

ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Λέκτορας Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΡΙΑ, Αρχιτέκτων

ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ , Δημοσιογράφος.

ΠΑΤΑΚΗ ΑΝΝΑ, Εκδότρια.

ΒΕΡΟΥΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ , Ζωγράφος.

ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ , Αρχιτέκτων-Καθηγητής Αρχιτεκτονικής.

ΑΛΜΥΡΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ, Στέλεχος Πολιτιστικής Διαχείρισης Υπουργείου Πολιτισμού.

ΚΟΡΡΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Αρχαιολόγος- Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου.

ΤΟΥΛΟΥΠΑ ΕΒΗ, Αρχαιολόγος-επιτ. Έφορος Αρχαιοτήτων.

ΡΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ, Αρχιτέκτων.

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, Νομικός, τέως Στέλεχος Ε.Ο.Τ.

ΛΙΟΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Στέλεχος Πολιτισμού ΥΠΠΟ.

ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, επιτ. Αντιπρόεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ ΚΛΕΟΝΙΚΗ, Ηθοποιός

ΣΚΟΥΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, Εικαστικός.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Αρχαιολόγος – Διευθυντής Βυζαντινού Μουσείου. ΠηγήΥπουργός Πολιτισμού η Λυδία Κονιόρδου

Υπουργός Πολιτισμού η Λυδία Κονιόρδου!!!
 Υπουργός Πολιτισμού η Λυδία Κονιόρδου!!!


Μετά τον Νίκο Ξυδάκη και τον Αριστείδη Μπαλτά, το Υπουργείο Πολιτισμού περνάει στα χέρια της Λυδίας Κονιόρδου, η οποία είχε βρεθεί στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του Σύριζα.


Σε πρόσφατη συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών, η Λυδία Κονιόρδου είχε μιλήσει συγκεκριμένα για τη γνώμη της γύρω από τα θέματα πολιτισμού που άπτονται του Υπουργείου:


Υπάρχει μια σκληρή πραγματικότητα: δεν υπάρχουν χρήματα. Ωστόσο μπορούν να γίνουν πράγματα σε επίπεδο υποδομής, οργάνωσης και σύνδεσης επίμέρους φορέων ώστε να υπάρχει συνεργασία αλληλοσυμπλήρωσης κι όχι να διαφεντεύει ο καθένας το μικρομάγαζό του. 

Λαμπρό παράδειγμα το ΔΙΑΖΩΜΑ που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη πολιτών, επιχειρηματιών, φορέων, απλών πολιτών. 

Γιατί δεν κινείται αντιστοίχως και το υπουργείο σε άλλους τομείς; 

Ομως με την προϋπόθεση ότι αυτά τα χρήματα δεν θα σπαταληθούν, δεν θα χαθούν σε μαύρες τρύπες, δεν θα προωθηθούν έτσι ώστε να μη δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία όπως τα πυροτεχνήματα τύπου ολυμπιακών γκαλά.


Το ΥΠΠΟ είχε πάντα χώρους που ρήμαζαν ή εικονικά δοσμένους σε διάφορους απίθανους συλλόγους για λόγους ψηφοθηρικούς, ενώ καλλιτεχνικοί φορείς εκλιπαρούσαν για στέγη. Εχουμε δει λεηλασία και κατασπατάληση δημόσιων πόρων σε σημείο να πονάει η ψυχή σου. Ομως δεν είμαστε αμελητέοι. Η λέξη Ελλάδα σημαίνει κάτι στη Δύση. Εχουμε όμορφο τόπο κι έναν πολιτισμό που πάντα υποτιμούσαμε. Μόνοι μας λιώναμε τα μάρμαρα για να κάνουμε ασβέστη, μόνοι μας καταστρέφαμε τα μνημεία σαν φανατικοί Ταλιμπάν.

 Πηγή


Περιμένω τα σχόλιά σας... κι αν κρίνετε σωστότερο, και τις προτάσεις αντίδρασης σ' αυτό το ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ...

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΡΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΝΤΙΜΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ.

Καλλιόπη ΣουφλήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

14 σχόλια:

 1. Πόσα μωρά έχουν ξεσχίσει στις σατανιστικες τελετές τους οι διάσημοι και οι άσημοι συμμετέχοντες στο φαγοπότι τών εκατομμυρίων με αντάλλαγμα τήν καταστροφή τής ταυτότητας τών αρχαίων μας μνημείων;
  Όλα τα κοράκια στο ξεπούλημα τής Ελλάδας και τού Πολιτισμού της.
  Γιά πάρτε γεύση ..... προσπαθώντας να μείνετε ψύχραιμοι μετά από αυτό που θα διαβάσετε:

  https://www.slang.gr/lemma/2737-koniordos

  Μήπως η κονιόρδου έχει ιουδαϊκή καταγωγή;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Λύδια Κονιόρδου: "Στα Ιδρυτικά μέλη του Διαζώματος ανήκω κι εγώ."
  Μετά από αυτό τι άλλο θέλετε να καταλάβετε;
  Όλοι πάνε για την μάσα....
  Όσο για την αρχαιολογική υπηρεσία θα έπρεπε να ονομάζεται υπηρεσία παραχώσεων, γιατί ότι αρχαία βρίσκουν τα παραχώνουν (Ιερά Οδός)!
  Κάποιοι δεν θέλουν να αναδειχθούν τα αρχαία μνημεία και κάποιοι άλλοι θέλουν να αλλάξουν την ιστορία, επομένως λύση είναι ή να σκεπάζονται ή να χρησιμοποιούνται από αυτούς και ο κόσμος να μην έχει πλέον πρόσβαση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ""ΙΧΝΩΝ'' ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ , ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΙΝΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΖΝΤΕΚΩΝ και οι γεννεες που θα ερθουν θα γνωριζουν πλεον πολιτισμους τυπου 11ης Σεπτεμβριου , και μποιγκ 1000ρια , και τελος θα γεμισουμε αρχιτεκτονικα ''μνημεια'' τυπου Μαγχατανισμου για την πληρη παπαρουπαρξη μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θα το πάρω ανάποδα, Κάποτε κάτω από την Ακρόπολη σκοτώνονταν Έλληνες από τους τούρκους με βόλια τα οποία τα είχαν δώσει οι ίδιοι. Στερώντας από τους μαχητές μας λαμπρή νίκη κατα των τούρκων.Θα έλεγε κανείς οτι αυτό που κάναν οι ¨Ηρωες αγωνιστές μας ήταν καθαρή αυτοκτονία- τρέλα.Το κακό όμως δεν ήταν αυτό .Θέλαν τότε εκείνα τα λαμπρά μας Παλικάρια να σώσουν κάτι που δεν το θεωρούσαν δικό τους γιατί την Ακρόπολη τη θεωρούσαν περιουσία των επόμενων γενεών.Έτσι θυσιάστηκαν, για να μη χαλάσουν οι τούρκοι τα μάρμαρα, παίροντας από μέσα το μολύβι, για να το κάνουν βόλια, γιατί τους τελείωσε και βρέθηκαν σε άσχημη θέση απέναντι στους αγωνιστές μας που τους πολυορκούσαν.Δηλαδή εκείνοι οι αγράμματοι μαλάκες με θυσία την ίδια τους τη ζωή κατάλαβαν τι αντιπροσώπευε η Ακρόπολη για την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο.Συγνώμη που σας κουράζω .Αλλά σήμερα αυτοί οι έξυπνοι και μορφωμένοι τα ξεπουλάν όλα χωρίς να σκεφτούν τίποτε, γιατί έτσι τους υπαγόρευσαν.Μωρέ για πιά προδοσία μου λέτε; Τί φταίνε οι πολιτικοί μας;τη δουλειά τους κάνουν γιατί δεν είναι έλληνες. Εμείς οι μάγκες που θεωρούμε πως είμαστε Έλληνες τι κάνουμε;;;;;;;; Βλέπουμε σορβάιβορ και μαλακίες.Αχρηστοι από μένα μέχρι και σας.Μη παραπονιέστε καλά μας κάνουν.Και γι αυτούς που ονειρεβόμαστε την Κωνσταντινούπολή καλά θα είναι να παραμείνει στους τούρκους για έναν και μόνο λόγο, πάντα θα υπάρχει εκεί και θα την βλέπουμε. Αν ομως την πάρουμε δεν ξέρω αν θα υπέρχει σε λίγα χρόνια. ϊσως την πουλήσουμε και αυτήν.Πραγματικά ντρέπομε για το εαυτό μου και για όλους μας.Ντρέπομε όταν με πέρει ο Κύριος για το πως θα αντικρύσω όλους αυτούς τους Εθνομάρτυρες της Πατρίδος μου που με θεωρούσαν κάτι καλύτερο από αυτούς και θυσιάστηκαν για μένα .ΑΙΣΧΟΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!!!!ΒΤ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΑΣ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ Σ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ,ΒΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΜΚΟ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ.ΡΕ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ;;;ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΜΑΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ;;;ΟΤΑΝ ΑΠ ΤΟ ΥΠΠΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΠΟΡΝΗ ΚΙ ΕΝΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΥΡΑΔΟ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ;;;AMEΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΜΑΣ,ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΠΟ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ ΜΑΣ ..ΜΕ ΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΦΑΙΤΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ;;;;ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΝΕ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΄΄΄΄΄Π Ω Λ Ε Ι Τ Α Ι'''''ΕΚΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕ;;;;;ΟΛΑ Τ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΑΣΑ;;;OYOYOY NA XAΘΟΥΝΕ ΤΑ ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ..ΣΣΣΣΣΣΣΣ ΣΙΓΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ....ΣΟΥΛΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ!! ΔΙΑΔΩΣΤΕ!!!!!!!
  http://asimpiestos.blogspot.com/2017/05/21-2017-1700_13.html

  http://opaidagogos.blogspot.gr/2017/05/21-2017-1700.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΜΑΣ.
  ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. (Άμεσος 3πλασιασμός των βουλευτικών αποζημιώσεων εδώ και τώρα.Σύλλογος πασσών τε βουλευτών)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΡΙΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ;;;; ANTE ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΙΞΕΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ...ΣΟΥΛΑ

   Διαγραφή
  2. ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΡΗΞΕΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΛΑΘΟΣ... ΜΕ ΗΤΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ.ΣΟΥΛΑ

   Διαγραφή
 9. ΒΕΝΕΤΙΑ ΚΑΝΤΖΙΑ15 Μαΐου 2017 - 6:07 μ.μ.


  Βενετία Κάντζια
  Εξαιρετικό το άρθρο! Τα λέει όλα.
  Ίσως βέβαια, πολλές απορίες και σκοτεινά για κάποιους σημεία, να μπορούν να εξηγηθούν από το γεγονός της ουσιαστικής κατάργησης του «κεντρικού -εθνικού κράτους» με τη δομή του δημοσίου συμφέροντος κορμού του, όπως το γνωρίζαμε.
  Ιδιαίτερα, από τον Απρίλιο του έτους 2000, έχουμε πλέον αποδεδειγμένα τη μετατροπή όλου του δημόσιου συστήματος, σε μια ατέλειωτη σειρά από ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.
  ΕΤΑΙΡΕΙΑ λοιπόν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (όπως και όλα τα άλλα ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ), αλλά και οποιαδήποτε άλλη μέχρι τότε «δημόσια υπηρεσία». Το ίδιο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΔΗΜΟΙ κλπ. Άλλο λοιπόν το Δίκαιο στη μια περίπτωση και άλλο στην άλλη…
  Πηγή: « ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΑΤΗΣ »
  http://attikanea.blogspot.gr/2016/04/blog-post_860.html
  Αλλά ιδιαίτερη μελέτη και προσοχή πρέπει να δοθεί στο «ποιόν» και τους στόχους της Ε.Ε. και όλες τις μη νομιμοποιημένες από τους κυρίαρχους λαούς Συνθήκες. Το ίδιο πρέπει να ερευνηθεί σοβαρά ο Ο.Η.Ε. με την παγκόσμια διακυβέρνηση που εκπροσωπεί και προωθεί, με τις ΑΤΖΕΝΤΑ 21+30 κλπ. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που νομίζω μας ξεκαθαρίζει και εξηγεί με απόλυτα κατανοητό τρόπο, τα όσα πάμπολλα μας συμβαίνουν.
  http://nea.allnewz.gr/?cat=115
  Με όλες τις παλιότερες αναρτήσεις.

  Σοβαρότατη προσοχή πρέπει επίσης να δοθεί στους Ο.Τ.Α. και την όπως φαίνεται «παραχώρηση;;;» της διαχειρίσεώς τους στην ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑRVATO.
  1. http://www.anexartitoiellines.gr/post.php?post_id=1447
  Δελτίο τύπου 30/11/2012
  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

  «ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ Η ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΒΟΡΑ ΤΟΥ ΦΟΥΧΤΕΛ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΜΟΙΟ ΤΟΥ»

  2. http://oimos-athina.blogspot.gr/2013/07/blog-post_5.html#more
  Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013
  Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΩΣ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Η ΕΡΤ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΟΪΜΠΛΕ...
  ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ, ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ…

  Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ αυτή, η οποία επιδιώκει να αναλάβει την ιδιωτικοποιημένη πλέον Τοπική Αυτοδιοίκηση, όχι μόνο στην Πατρίδα μας, αλλά παντού στην υφήλιο, πρέπει να κρύβεται πίσω από την ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, μεταξύ των ΟΤΑ και « γερμανών αξιωματούχων» με επικεφαλής τον γνωστό μας κ. Φούχτελ.
  1. http://www.griechenland.diplo.de/Vertretung/griechenland/el/08/Es__geht__um__die__Stadt__der__Zukunft.html
  2. http://www.grde.eu/el/

  Καμαρώστε το ερωτηματολόγιο που έχει αποστείλει στους ΟΤΑ, αυτός ο κύριος, απαιτώντας στην ουσία την καταγραφή και απογραφή των πάντων έμψυχων και άψυχων σε κάθε ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟ, για τους ευνόητους και πολύ κατανοητούς στους πάντες λόγους.
  Υπάρχουν αντιδράσεις σε αυτό:
  http://anemosantistasis.blogspot.gr/2016/10/116.html

  Αυτά και άλλα πολλά και σοβαρά, πρέπει να μελετηθούν και γίνουν κτήμα του καθενός και της κάθε μιας, για να μπορέσουμε με σοβαρότητα και βαθειά γνώση να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Εγώ το έγραψα, σε λίγο η Ελλάς δεν θα υπάρχει. Το είπε ο ΑΡΧΙΣΙΩΝΙΣΤΗΣ Κίσσινγκερ. 2018 τελειώνουν όλα. Μόνον​ εάν παρωμε τα όπλα μέχρι τότε και τους καθαρίσουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Αλλη μια κομπινα των 300 γαιδουριων. Τειχες Γιανη μου ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Να ρωτησουμε το επισημο αφεντικο μας το μεγαλο τον εβραιομασονοσιωνιστη προδοτη φονια και κανιβαλο το αφεντικο του τσιπα-κουλη συν τα υπολοιπα σκατολαμογια !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ