Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Ο βομβιστής του Μάντσεστερ είχε διασυνδέσεις με τρομοκρατικές ομάδες που η Βρετανία προστατεύει για δεκαετίες

Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιούν τρομοκράτες για να επιταχύνουν τους αντίστοιχους γεωπολιτικούς στόχους τους δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη – ειδικά όσον αφορά το LIFG – καθώς η ίδια η οργάνωση διακλαδίστηκε από τους μισθοφόρους μαχητές της Ουάσινγκτον που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του 1980.


Αυτό που εκπλήσσει είναι ότι το δυτικό κοινό εξακολουθεί να αντιδρά με συναισθηματικό τρόπο σε κάθε τρομοκρατική επίθεση μεμονωμένα και όχι λογικά, βλέποντας την πολύ μεγαλύτερη εικόνα και επαναλαμβανόμενο μοντέλο. 

Και μέχρι το δυτικό κοινό να δει αυτήν την μεγαλύτερη εικόνα και το επαναλαμβανόμενο μοντέλο, ο φόβος, η αδικία, η δολοφονία και το μακελειό, θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στη ζωή και το μέλλον τους.

Μια τοιχογραφία στην Τρίπολη που αποτίει φόρο τιμής σε μαχητές από το Μάντσεστερ που εντάχθηκαν στην ταξιαρχία των Μαρτύρων της 17ης Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια επανάστασης της Λιβύης κατά του Καντάφι (AFP)Όπως συνέβη σε σχεδόν όλες τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις που διεξήχθησαν στην Ευρώπη – συμπεριλαμβανομένων της Γαλλίας και του Βελγίου – ο ύποπτος που εμπλέκεται στην πρόσφατη έκρηξη του Μάντσεστερ, η οποία σκότωσε 22 άτομα και τραυμάτισε περισσότερα, ήταν προηγουμένως γνωστός στη Βρετανική ασφάλεια και τις υπηρεσίες πληροφοριών.


Η εφημερίδα Telegraph στο άρθρο της, “Ο Σαλμάν Αμπέντι που ονομάστηκε ο βομβιστής αυτοκτονίας του Μάντσεστερ – τι γνωρίζουμε γι ‘αυτόν“, αναφέρει:


Ο Σαλμάν Αμπέντι, 22 ετών, ο οποίος ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας, θεωρείται ότι επέστρεψε από τη Λιβύη μόλις πρόσφατα αυτή την εβδομάδα.


Ο Σαλμάν Αμπέντι


Ενώ οι αρχικές αναφορές μιλούσαν για έναν “μοναχικό λύκο” ο οποίος ο ίδιος οργάνωσε και εκτέλεσε ο ίδιος την έκρηξη, η φύση της αυτοσχέδιας εκρηκτικής συσκευής που χρησιμοποιήθηκε και οι λεπτομέρειες της επίθεσης αποκάλυψαν αυτό που ήταν προφανώς μια επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από κάποιον που είτε απέκτησε μαχητική εμπειρία μέσω άμεσης επαφής με τρομοκρατική οργάνωση ή κατευθυνόταν από τρομοκρατική οργάνωση με εκτεταμένη εμπειρία.


Μια ακμάζουσα κοινότητα τρομοκρατών στο κέντρο του Μάντσεστερ


Το ίδιο άρθρο της Telegraph παραδέχεται επίσης:


Μια ομάδα αντιφρονούντων του Καντάφι, που ήταν μέλη της απαγορευμένης Λιβυκής Ισλαμικής Μαχητικής Ομάδας (LIFG), ζούσε πολύ κοντά στον Αμπέντι στην περιοχή Whalley.


Μεταξύ αυτών ήταν ο Abd al-Baset Azzouz, πατέρας τεσσάρων παιδιών από το Μάντσεστερ, ο οποίος εγκατέλειψε τη Βρετανία για να λειτουργήσει ένα τρομοκρατικό δίκτυο στη Λιβύη υπό την επίβλεψη του Ayman al-Zawahiri, του διαδόχου του Οσάμα Μπιν Λάντεν ως αρχηγού της Αλ Κάιντα.


Ο Azzouz, 48 ετών, ειδικός στην κατασκευή βομβών, κατηγορήθηκε ότι λειτουργούσε ένα δίκτυο της Αλ Κάιντα στην ανατολική Λιβύη. Η Telegraph ανέφερε το 2014 ότι ο Azzouz είχε 200-300 μαχητές υπό τον έλεγχό του και ήταν ειδικός στην κατασκευή βόμβας.


Ένα άλλο μέλος της Λιβυκής κοινότητας στο Μάντσεστερ, ο Salah Aboaoba, δήλωσε στις ειδήσεις του Channel 4 το 2011 ότι μάζευε χρήματα για το LIFG ενώ ήταν στην πόλη. Ο Aboaoba ισχυρίστηκε ότι είχε συγκεντρώσει κεφάλαια στο τζαμί του Didsbury, το ίδιο τζαμί στο οποίο συμμετείχε ο Αμπέντι.


Έτσι, η απαιτούμενη εμπειρία για την πρόσφατη επίθεση στο Μάντσεστερ υπάρχει σε αφθονία στα μέλη της Λιβυκής Ισλαμικής Μαχητικής Ομάδας (LIFG) της κοινότητας.
Το LIFG είναι στην πραγματικότητα μια απαγορευμένη τρομοκρατική ομάδα που έχει καταχωρηθεί ως τέτοια από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου το 2005 και εξακολουθεί να εμφανίζεται στον κατάλογο των “Απαγορευμένων τρομοκρατικών ομάδων ή οργανώσεων” στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.


Ο συνημμένος κυβερνητικός κατάλογος (PDF) δηλώνει ρητά σχετικά με το LIFG ότι:


Το LIFG επιδιώκει να αντικαταστήσει το σημερινό καθεστώς της Λιβύης με ένα σκληρά Ισλαμικό κράτος. Η ομάδα είναι επίσης μέρος του ευρύτερου παγκόσμιου Ισλαμιστικού εξτρεμιστικού κινήματος, όπως εμπνεύστηκε από την Αλ Κάιντα. Η ομάδα έχει τοποθετήσει αρκετές επιχειρήσεις στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας του 1996 να δολοφονήσει τον Μουαμάρ Καντάφι.


Έτσι, σύμφωνα με την Telegraph, μια ακμάζουσα κοινότητα εισηγμένων τρομοκρατών υπάρχει γεγνωσμένα ανάμεσα στους Βρετανούς πολίτες χωρίς καμία παρέμβαση της Βρετανικής κυβέρνησης, των υπηρεσιών ασφαλείας ή των υπηρεσιών πληροφοριών – με μέλη που ταξιδεύουν τακτικά στο εξωτερικό και συμμετέχουν σε ένοπλες συγκρούσεις προφανώς πριν επιστρέψουν στην πατρίδα – όχι μόνο χωρίς να φυλακιστούν, αλλά προφανώς και χωρίς καν να παρακολουθούνται στενά.


Το LIFG εμφανίζεται επίσης στον κατάλογο των Ξένων Τρομοκρατικών Οργανώσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Παραδόξως, εμφανίζεται σε μια ενότητα με τίτλο “Εκτός Λίστας Ξένες Τρομοκρατικές Οργανωσεις” και δείχνει ότι αφαιρέθηκε μόλις το 2015.


Αλλού στον ιστότοπο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, υπάρχει μια έκθεση του 2012 όπου περιγράφεται το LIFG:


Στις 3 Νοεμβρίου 2007, ο ηγέτης της Αλ Κάιντα (Ayq al-Zawahiri) ανακοίνωσε επίσημη συγχώνευση μεταξύ της ΑΚ και του LIFG. Ωστόσο, στις 3 Ιουλίου 2009, τα μέλη του LIFG στο Ηνωμένο Βασίλειο δημοσίευσαν μια δήλωση που τυπικά απορρίπτει οποιαδήποτε σχέση με την ΑΚ.


Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ο ρόλος του LIFG στις επιχειρήσεις αλλαγής καθεστώτος του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη Λιβύη το 2011:
 
Στις αρχές του 2011, μετά την επανάσταση της Λιβύης και την πτώση του Καντάφι, τα μέλη του LIFG δημιούργησαν την ομάδα διαδοχής LIFG, το Λιβυκό Ισλαμικό Κίνημα για την Αλλαγή (LIMC) και έγιναν μια από τις πολλές αντάρτικες ομάδες που ενώθηκαν κάτω από την ομπρέλα της ηγεσίας της αντιπολίτευσης γνωστή ως Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο.  


Ο πρώην εμίρης του LIFG και ο ηγέτης της LIMC, Abdel Hakim Bil-Hajj, διορίστηκε στρατιωτικός διοικητής του Λιβυκού Μεταβατικού Συμβουλίου Τρίπολης κατά τη διάρκεια των εξεγέρσεων της Λιβύης και αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση μεταξύ της ομάδας του και της Aλ Κάιντα.


Πράγματι, ένας κυριολεκτικός ανώτερος ηγέτης της Αλ Κάιντα θα ήταν επικεφαλής του καθεστώτος που θα τεθεί σε ισχύ από στρατιωτικές επιχειρήσεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ – στις οποίες περιλαμβάνονταν Βρετανικές δυνάμεις.


Όχι μόνο αυτό, αλλά εξέχοντες Αμερικανοί πολιτικοί θα ταξίδευαν μάλιστα στη Λιβύη για να προσφέρουν προσωπικά υποστήριξη στον Bil-Hajj (προφέρεται και Belhaj). Σε μια περίφημη εικόνα, ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζον Μακέιν φαίνεται να δίνει τα χέρια και να προσφέρει ένα δώρο στον αρχηγό της τρομοκρατίας μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης της Λιβύης.

Η έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το LIFG τελειώνει με πληροφορίες σχετικά με την “περιοχή λειτουργίας του”, ισχυριζόμενη:

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, πολλά μέλη έχουν καταφύγει στη νοτιοδυτική Ασία και σε ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Για τους κατοίκους του Μάντσεστερ, η Βρετανική κυβέρνηση φαίνεται να απέτυχε κατηγορηματικά να τους ενημερώσει για την απειλή που ζει ανοιχτά ανάμεσά τους. Ενώ ο Βρετανικός πληθυσμός διαιρείται και αποσπάται με μια γενικότερη στρατηγική έντασης που επικεντρώνεται στο Ισλάμ, στους μουσουλμάνους και στην ισλαμοφοβία, η πολύ συγκεκριμένη απειλή των τρομοκρατών που έχουν εγκριθεί από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο και ζουν και λειτουργούν μέσα στις Βρετανικές κοινότητες, παραβλέπεται από το κοινό.


Ωστόσο – για τις Βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών – είναι απίθανο ότι μια τέτοια προφανής απειλή ασφάλειας απλώς “παραβλέφθηκε”. Ότι οι εξτρεμιστές ευδοκιμούν μέσα στις Βρετανικές κοινότητες χωρίς κυβερνητική παρέμβαση δείχνει συνενοχή και όχι ανικανότητα.


Οι τρομοκράτες του LIFG είναι τα βοηθητικά χέρια Αγγλίας και Αμερικής


Η Guardian σε ένα άρθρο του 2011 με τίτλο “Η Λιβυκή Ισλαμική Μαχητική Ομάδα – από την Αλ Κάιντα μέχρι την Αραβική Άνοιξη“, υποστήριζε:


Το ενδιαφέρον της Βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών και ασφάλειας στη Λιβύη έχει επικεντρωθεί εδώ και 20 χρόνια στη Λιβυκή Ισλαμική Μαχητική Ομάδα (LIFG), είτε αντιτίθεται στον Μουαμάρ Καντάφι και συνεργάζεται με την Αλ Κάιντα, αποκηρύσσοντας αργότερα την παλιά κοσμοθεωρία της τζιχάντ – είτε συμμετέχοντας στην ένοπλη εξέγερση που τώρα ανέτρεψε το καθεστώς.


Το άρθρο στην πραγματικότητα δεν είναι παρά μια προσπάθεια απεικόνισης μιας εισηγμένης τρομοκρατικής οργάνωσης ως “μεταρρυθμισμένης” ενόψει της αυξημένης ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με την αληθινή φύση των «ανταρτών» που υποστηρίζονται από την Αμερική και τη Βρετανία.


Τα μέλη του LIFG θα βοηθούσαν όχι μόνο τις ΗΠΑ και τις Βρετανικές κυβερνήσεις στην ανατροπή το 2011 της κυβέρνησης της Λιβύης, θα προχωρούσαν επίσης – με δυτικά όπλα και μετρητά στο μέλος του ΝΑΤΟ Τουρκία, όπου πραγματοποίησαν εισβολή στη βόρεια Συρία.
Ένας εθελοντής μαχητής από το Μάντσεστερ απεικονίζεται στο Ajdabiya στην ανατολική Λιβύη τον Απρίλιο του 2011 (AFP)


Η Telegraph σε ένα άρθρο του Νοεμβρίου 2011 με τίτλο “Λίβυος Ισλαμιστής ηγέτης συνάντησε την αντιπολιτευτική ομάδα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού“, αναφέρει:
 
Ο Abdulhakim Belhadj, επικεφαλής του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Τριπόλεως και πρώην ηγέτης της Λιβυκής Ισλαμικής Μαχητικής Ομάδας Καταπολέμησης, ”συναντήθηκε με ηγέτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στην Κωνσταντινούπολη και στα σύνορα με την Τουρκία”, δήλωσε ένας στρατιωτικός αξιωματούχος που συνεργάζεται με τον κ. Belhadj. “Ο Μουσταφά Αμπντούλ Τζαλίλ (ο προσωρινός Λίβυος πρόεδρος) τον έστειλε εκεί.”


 Οι συναντήσεις ήρθαν ως ένδειξη ενός αυξανόμενου δεσμού μεταξύ της νέας κυβέρνησης της Λιβύης και της αντιπολίτευσης της Συρίας. Η Daily Telegraph το Σάββατο αποκάλυψε ότι οι νέες αρχές της Λιβύης προσέφεραν χρήματα και όπλα στην αυξανόμενη εξέγερση εναντίον του Μπασάρ αλ Άσαντ.


Ο κ. Belhaj συζήτησε επίσης την αποστολή Λίβυων μαχητών για την εκπαίδευση στρατευμάτων, ανέφερε η πηγή. Έχοντας διώξει έναν δικτάτορα, οι θριαμβευτές νεαροί άνδρες, γεμάτοι ακόμη με επαναστατική θέρμη, θέλουν να ανατρέψουν τον επόμενο. Οι αρχηγοί των ένοπλων συμμοριών που εξακολουθούν να περιπλανιούνται στους δρόμους της Τρίπολης δήλωσαν χθες ότι «εκατοντάδες» μαχητές ήθελαν να πολεμήσουν εναντίον του καθεστώτος Άσαντ.


Αποκαλυπτόμενη για μια ακόμη φορά είναι μια βολική διασταύρωση τρομοκρατικών και Αμερικανο-Βρετανικών συμφερόντων – αυτή τη φορά στην επιδίωξη της αλλαγής καθεστώτος στη Συρία μετά την επιτυχή αλλαγή καθεστώτος ΗΠΑ-Ηνωμένου Βασιλείου στη Λιβύη.


Ως επιβεβαίωση ότι αυτά τα σχέδια για αποστολή Λίβυων εξτρεμιστών για να πολεμήσουν στη Συρία τελικά εκτελέστηκαν, έρχεται το άρθρο του CNN το 2012, “Οι αντάρτες της Λιβύης κινούνται στο πεδίο μάχης της Συρίας“, το οποίο ανέφερε:
 
Κάτω από τη διοίκηση ενός από τους πιο γνωστούς διοικητές ανταρτών της Λιβύης, του Αλ Μαχντί αλ-Χαράτι, περισσότεροι από 30 μαχητές της Λιβύης έχουν φτάσει στη Συρία για να στηρίξουν τους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στον πόλεμο εναντίον του καθεστώτος του Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.


Ο στρατός των Λίβυων τρομοκρατών του αλ Χαράτι θα επεκτεινόταν σε εκατοντάδες, πιθανώς χιλιάδες αγωνιστές και αργότερα θα συγχωνευόταν με άλλες συμμαχικές ομάδες της Συρίας, συμπεριλαμβανομένου του Συριακού φραντσάιζ της Αλ Κάιντα – της Αλ Νούσρα. Στη Λιβύη, οι μαχητές του LIFG διαχωρίστηκαν μεταξύ των διάφορων αντιμαχόμενων φατριών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η Αλ Κάιντα και οι θυγατρικές του Ισλαμικού κράτους.

Καθώς οι τρομοκράτες αυτοί απομακρύνονται από τη Συρία και πίσω στο σπίτι τους, αυτοί που προέρχονται από το LIFG επιστρέφουν κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου είναι γνωστοί από τις Αμερικανικές και τις Βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών για χρόνια. Με αυτούς θα φέρουν πίσω τις τεχνικές γνώσεις και την εμπειρία που απαιτούνται για την πραγματοποίηση καταστροφικών επιθέσεων όπως η πρόσφατη έκρηξη που στόχευσε το Μάντσεστερ.


Το 2002, ο πρώην πράκτορας και πληροφοριοδότης της MI6 Ντέιβιντ Σάιλερ κατηγόρησε επίσης την Βρετανική υπηρεσία κατασκοπίας ότι συνεργάστηκε με το LIFG σε μια αποτυχημένη προσπάθεια του 1996 για να σκοτώσει τον Καντάφι, ισχυρισμό που αρνείται έντονα η Βρετανική κυβέρνηση.


Πρώην μαχητές που μίλησαν στο Middle East Eye δήλωσαν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο υποστήριξε ενεργά την επιστροφή των αντιφρονούντων ενάντια στον Καντάφι, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με συνδέσμους της Αλ Κάιντα στη Λιβύη.


Ένας μαχητής που μίλησε στο Eye of Middle East είπε ότι του είχε πάρει συνέντευξη ένας πράκτορας της MI5 που τον ρώτησε αν ήταν “πρόθυμος να πάει στη μάχη;”.
“Ενώ μου πήρε λίγο χρόνο να βρω μια απάντηση, γύρισε και μου είπε ότι η Βρετανική κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους ανθρώπους που αγωνίζονται εναντίον του Καντάφι”, δήλωσε ο μαχητής.


Άλλοι ανέφεραν ότι όταν άρχισε ο πόλεμος στη Λιβύη, έψαχναν πώς να αποκτούν ψεύτικα έγγραφα, επειδή τα διαβατήρια τους είχαν αφαιρεθεί στο πλαίσιο περιοριστικών εντολών ελέγχου που τους έθεσε η Βρετανική κυβέρνηση.


Κάποιος είπε ότι μέσα σε λίγες ημέρες οι αρχές επέστρεψαν τα διαβατήριά τους, και μετά κατευθύνθηκαν κατευθείαν στη Λιβύη για να αναλάβουν τον Καντάφι.


Την εποχή του πολέμου, η σημερινή πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι ήταν Υπουργός Εσωτερικών, με επίβλεψη των επιχειρήσεων της ΜΙ5. 


Είναι η τρομοκρατία που ακολουθεί ως άμεσο αποτέλεσμα της Βρετανικής εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής – στηρίζοντας τους τρομοκράτες στο εξωτερικό και εσκεμμένα αρνούμενη να αποσυναρμολογήσει τα δίκτυά τους στην πατρίδα – όλα αυτά καθώς τροφοδοτούν μαχητές και πόρους στον πόλεμο ΗΠΑ-Ηνωμένου Βασιλείου που ακόμα μαίνεται στη Συρία.


Η Βρετανική κυβέρνηση είναι άμεσα υπεύθυνη για την πρόσφατη έκρηξη του Μάντσεστερ. Είχε προηγουμένως γνώση της ύπαρξης του LIFG και πιθανότατα τις δραστηριότητές του στο εσωτερικό του Βρετανικού εδάφους και όχι μόνο απέτυχε να δράσει, αλλά φαίνεται να έχει προστατεύσει ενεργά αυτήν την κοινότητα εξτρεμιστών για τη δική της γεωπολιτική και εγχώρια ατζέντα.


Η πρόσφατη έκρηξη θα ενισχύσει μόνο την απροσδιόριστη αφήγηση «ανεκτικότητας εναντίον φανατισμού» που έπιασε σφιχτά τη Βρετανική κοινωνία, παρακάμπτοντας εντελώς την πραγματικότητα κυρώσεων της κυβέρνησης στην τρομοκρατία την οποία χειρίστηκε τόσο στο εξωτερικό όσο και ενάντια στον λαό της – όχι για ιδεολογικούς ή θρησκευτικούς σκοπούς – αλλά καθαρά για αναζήτηση γεωπολιτικής ηγεμονίας.


Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιούν τρομοκράτες για να επιταχύνουν τους αντίστοιχους γεωπολιτικούς στόχους τους δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη – ειδικά όσον αφορά το LIFG – καθώς η ίδια η οργάνωση διακλαδίστηκε από τους μισθοφόρους μαχητές της Ουάσινγκτον που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του 1980.


Αυτό που εκπλήσσει είναι ότι το δυτικό κοινό εξακολουθεί να αντιδρά με συναισθηματικό τρόπο σε κάθε τρομοκρατική επίθεση μεμονωμένα και όχι λογικά, βλέποντας την πολύ μεγαλύτερη εικόνα και επαναλαμβανόμενο μοντέλο. 

Και μέχρι το δυτικό κοινό να δει αυτήν την μεγαλύτερη εικόνα και το επαναλαμβανόμενο μοντέλο, ο φόβος, η αδικία, η δολοφονία και το μακελειό, θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στη ζωή και το μέλλον τους.


Πηγές:
http://landdestroyer.blogspot.gr/2017/05/uk-government-harbored-terrorists.html
https://www.rt.com/uk/389694-libya-abedi-lifg-cameron/
http://www.middleeasteye.net/news/sorted-mi5-how-uk-government-sent-british-libyans-fight-gaddafi-1219906488


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

  1. Διαταγοεκβιασμο εκτελεσε ο ασιατης της αφρικης απο τους σπουδαγμενους της στρατηγικης , τυπου συγχρονου Ροφινου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ