Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΙΑΜΕΠ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣΤο ΕΛΙΑΜΠ στο σύνολό του, διέπεται από ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ...

Μια ματιά εδώ και θα καταλάβετε τι σημαίνει... ΕΛΙΑΜΕΠ και πόσο βρώμικος είναι ο ρόλος του.


Καλλιόπη ΣουφλήΚαλωσήρθατε στο LOMIGRAS

Οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές έχουν ένα κρίσιμο ρόλο στην επίτευξη της ένταξης των μεταναστών και στην διαχείριση των σχέσεων μεταξύ των μεταναστών και του γηγενούς πληθυσμού στην χώρα υποδοχής. 

Στην Ελλάδα, η έκταση και η φύση των παρεμβάσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης στον τομέα της πολιτικής ένταξης των μεταναστών δεν έχουν ακόμη μελετηθεί. 

Αυτό αποτελεί ένα μεγάλο κενό στην ακαδημαϊκή έρευνα όσο και στην εφαρμοσμένη γνώση γύρω από τις πολιτικές που μπορούν να προάγουν την ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. 

Στο πλαίσιο αυτό, το LOMIGRAS είναι το πρώτο ερευνητικό πρόγραμμα που θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη και συστηματική μελέτη της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτικής ένταξης των μεταναστών.


Σύντομη Παρουσίαση


Οι αρχές και οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν ένα κρίσιμο ρόλο στο αν και σε τι βαθμό προωθείται και επιτυγχάνεται η ένταξη των μεταναστών, ανεξάρτητα από το αν οι φορείς αυτοί εχουν ρητές αρμοδιότητες στον τομέα αυτό. 


Επιπλέον, οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης επηρεάζουν την θέση των μεταναστών στην τοπική κοινωνία και οικονομία. 

Συχνά οι επιπτώσεις τους είναι έμμεσες και όχι αποτέλεσμα στοχευμένων πολιτικών. Αυτό συμβαίνει συνήθως στα πλαίσια παροχής των ποικίλων κοινωνικών υπηρεσιών στον τοπικό πληθυσμό, καθώς και κατά την εφαρμογή προγραμμάτων και την κατανομή πόρων με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας, την τοπική ανάπτυξη, τον αστικό σχεδιασμό και την πολιτική συμμετοχή μεταξύ άλλων. 

Ο σκοπός του έργου LOMIGRAS είναι:

(a) να διευρευνήσει το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην διαδικασία ένταξης των μεταναστών και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορεί να ενισχύσει (ή αντίθετα να εμποδίσει) την επιτυχή ενσωμάτωσή τους, και

(b) να αναπτύξει ένα εύχρηστο διαδραστικό εργαλείο για την παρακολούθηση και την αξιολόγηση της συμβολής της τοπικής αυτοδιοίκησης στην προώθηση της ένταξης των μεταναστών.


Το ερευνητικό πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Χρηματοδοτικό Μηχανισμό Ευρωπαϊκού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ) 2009-2014 στο πλαίσιο του Προγράμματος "Διαφορετικότητα, ανισότητες και Κοινωνική Ενσωμάτωση" της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ). Έχει διάρκεια 12 μήνες από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Σεπτέμβριο του 2016.
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

4 σχόλια:

 1. ΕΒΡΑΙΟΙ (ΔΑΒΙΔ), ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ (ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ), ΜΑΣΟΝΟΙ ΚΑΙ ΣΠΟΥΠΙΔΙΑ (ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΔΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. http://antipliroforisi.blogspot.gr/2017/05/rothschild.html

  Ο ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Για καθε σκολιο αφιερωνουμε για παντα ΣΚΑΤΟΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ -ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΦΟΝΙΑΔΣ-ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ,καθαρματα των αιωνων ,απο δω και περα μονο μαχαιρωμα στα μιασματα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ