Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Ανοικτή επιστολή του κ.Ξενοφώντα Κατσίκια, προς ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ: "Η χαρά σας ήταν μεγάλη όταν με τον κ ΣΙΜΗΤΗ στο ΑΤΜ επιδεικτικά στα τηλεοπτικά κανάλια πήρατε στα χέρια σας την καταστροφή του έθνους …το ευρώ. ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΣΑΣ Η ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ".


«Ανοικτή επιστολή του κ.Ξενοφώντα Κατσίκια προς τον συνάδελφο κ.Λουκά Παπαδήμο, Πρωθυπουργό της Ελλάδος

 


Αξιότιμε κ. πρωθυπουργέ.
 

Κύριε συνάδελφε.
Όχι δεν είμαι πρωθυπουργός ούτε και έχω αυτήν την επιθυμία.

Αλλά και να την είχα ποτέ μου ,δεν θα γινόταν.
 


Γιατί ποτέ δεν ήμουν αρεστός στο ΣΥΣΤΗΜΑ που βγάζει πρωθυπουργούς , υπουργούς έστω και βουλευτές όπως έγινε και σε εσάς προσωπικά τον ίδιο.
 


Σας στέλνω αυτήν την ανοικτή επιστολή ως συνάδελφος, τραπεζικός που είχα την τιμή να υπηρετήσω από την θέση του διευθυντού μιας Ελληνικής Τράπεζας.Την ιδιότητα του τραπεζικού, την ίδια περίοδο που εσείς λόγω γνωριμιών μεταπηδήσατε στην θέση του σύμβουλου του τότε πρωθυπουργού κ ΣΙΜΗΤΗ. Βλέπετε δύσκολη η πρώτη γραμμή του πολέμου…
Και επιλέξατε τα μετόπισθεν, δίδοντας διάφορες συμβουλές.
Συμβουλές,οδηγίες και μαγειρέματα, που μας οδήγησαν τότε, ξυπόλητους στα αγκάθια της ενωμένης Ευρώπης .
 


Κύριε συνάδελφε,, όπως και τότε διαφωνούσα με την φιλοσοφία σας ως προς την ανάπτυξη του τραπεζικού συστήματος, που το είχατε ταυτίσει όπως και τώρα με την οικονομική ανάπτυξη του λαού. Αλλά δεν είναι έτσι. ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΣΑΣ Η ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
Πρώτη διδάξας η Θάτσερ το 1983 υπέρ χρέωσης της μάζας.
 


Ακόμα και αν δεν είχε τα χρήματα κάποιος…. τα έπαιρνε από τα δάνεια που μας εξαναγκάζατε να δίνουμε, βάζοντας μας απλησίαστους στόχους μεγεθών συνδέοντας τους εκβιαστικά ακόμη και με την διατήρηση ή απώλεια της θέσης μας, ακόμη και με την απόλυση των στελεχών της τράπεζας.
 

Σήμερα πάλι επί των ημερών σας από την θέση του πρωθυπουργού συνεχίζετε το παιχνίδι σας δίνοντας πάλι δάνεια με ενέχυρο τα λίγα ακίνητα που γλύτωσαν από την πρώτη φάση του σχεδίου σας.
 

Όχι για ανάπτυξη αλλά για τακτοποιήσεις χρεών στην εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα χαράτσια που συνεχώς βάζετε.
 

Πάλι φυσικά με ενέχυρο.
 

Δηλαδή μονόδρομος που μαθηματικά με την ανεργία, τους έξτρα φόρους που θα τρέξουν τα επόμενα χρόνια…Και τα εναπομείναντα σπίτια θα είναι ιδιοκτησία των τραπεζών.
 


Με την πρώτη φάση να παίξει τα λεφτά στο χρηματιστήριο αβαντάρωντας προεκλογικά τον ΣΗΜΗΤΗ. Εύγε.Τα καταφέρατε.
 

Με την δεύτερη άρχισε και φαίνεται με τον κόσμο που κοιμάται στα πάρκα και τα παγκάκια.
 

Και σας ρωτάω.
Θα έρθετε μαζί μας να κοιμηθούμε για μία βδομάδα έξω στα παγκάκια με τους άστεγους;
Όχι όπως το πρωτοχρονιάτικο show του κ.Καμίνη που τρώγατε με τους πεινασμένους..
 

Ποτέ δεν σας άκουσα τότε και ούτε καμία εγκύκλιο σας είδα να στέλνετε, που να λέει στις τότε κυβερνήσεις ότι δεν πάμε καλά.
 


Αντιθέτως η χαρά σας ήταν μεγάλη όταν με τον κ ΣΙΜΗΤΗ στο ΑΤΜ επιδεικτικά στα τηλεοπτικά κανάλια πήρατε στα χέρια σας την καταστροφή του έθνους …το ευρώ.
 


Μετέπειτα κ συνάδελφε λόγω το ότι φέρατε το έργο εις πέρας. Το έργο που σας είχαν αναθέσει…σας
έκαναν υποδιοικητή της ΚτΕΕ.
 

Γνωρίζοντας πολύ καλά τα οικονομικά στοιχεία της πατρίδας μας γιατί εσείς τα συγκεντρώσατε …
και ξέρατε πολύ καλά τι συμβαίνει……τα στείλατε από την πρότερα θέση του διοικητού της τραπέζης της Ελλάδος… ένας λόγος παραπάνω λοιπόν ….
 


Γιατί επιτρέψατε την κατρακύλα στο γκρεμό;
 

Βέβαια δεν είναι και άμοιροι των ευθυνών τους οι πολιτικοί της εποχής εκείνης καθώς και οι κκ.Προβόπουλος,Τριζέ,Μπαρόζο,Ολι Ρεν και Αλ Μούνια.
 


Σε πολλές συνελεύσεις και σεμινάρια έλεγα τις απόψεις μου επάνω στο θέμα.
 


Δεν ήταν όλες αρεστές βέβαια αλλά δυστυχώς δικαιώνομαι.
Άλλο ανάπτυξη τραπεζικού συστήματος και άλλο παραγωγική ανάπτυξη για τον λαό.
 


Δύο διαφορετικά πράγματα. .Δεν μπορεί το τραπεζικό σύστημα να έχει ομπρέλα και να την δίνει απλόχερα στον λαό όταν δεν την χρειάζετε και να του την παίρνει όταν την έχει ανάγκη.
 


Κύριε συνάδελφε ξεχνάτε ότι η τράπεζα είναι το σπίτι,η βίλα, το μαγαζί της ΑΠΛΗΣΤΙΑΣ της μεγάλης κόρης του καπιταλισμού.
 


Και τώρα κύριε συνάδελφε στο ψητό το οποίο έχω πει και σε όλη την προηγούμενη ηγεσία πριν απο εσάς, Πρόεδρο της Δημοκρατίας αρχηγούς των κομμάτων, διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος,στα ΜΜΕ ,αλλά δεν ίδρωσε κανενός το αφτί.
 


O λαός με τους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑΣ,του ΔΝτ,της ΚτΕΕ, των αγορών υποκύπτει, και εσείς υπογράφετε ότι όρο σας υπαγορεύουν με το πιστόλι στον κρόταφο.
 


Προσφάτως είπατε ότι μπρος στην σωτηρία της πατρίδος δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές.
 


Κύριε συνάδελφε μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος της δανειακής σύμβασης ,στο τέλος του εγγράφου του μνημονίου ,στο τέλος του μεσοπρόθεσμου, ΕΝΑ ΟΡΟ;
"
…………ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ.ΤΟΥ ΔΝΤ,ΤΗΣ ΚΤΕΕ.
 


ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΟΡΗΓΕΙΤΕ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΟΎΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΙΘΑΝΗΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΑΤΕ ΣΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ;

Και εσύ Αρχίατρε Γερμανέ, δώσε και όσα ΧΡΩΣΤΆΣ για τους Έλληνες του Διστομου, του Χορτιάτη και όλων των Ελλήνων που πέθανες για να μάθεις πως γίνεται κανείς γιατρός κατακτητής.
 


Ο Στρος Καν πριν έλθει το ΔΝΤ έλεγε ότι ο ασθενής για να ζήσει οφείλει να πάρει τα φάρμακα που του συστήνει ο γιατρός του που ποτέ δεν ειναι αρεστά.
 


Δηλαδή έστω και αν τα χορηγεί κτηνίατρος? Το τότε ερώτημα μου.
 Με συναδελφικούς χαιρετισμούς στον συνάδελφο τραπεζικό Λουκά Παπαδήμο.
 

Με τιμή στον αξιότιμο πρωθυπουργό της Πατρίδος μου
 Ένας απλός πολίτης απο το νησί της ΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
 

ΞΕΝΟΦΩΝ Τ ΚΑΤΣΙΚΙΑΣ.

 (από σχόλιο σε σχετική με τον ΠΑΠΑΔΗΜΟ, ανάρτηση)

ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

  1. Δεν θυμαμαι εγω οτι καταστρεψα την ελλαδα κυριε ....πως λεγεστε...εγω εδωσα χρημα στην αγαπητη μαζα για να ξενυχτα στις καφετεριες και στις υπολοιπες μαλακιες με γλομπακια και ηλεκτρονικους συγχρονους θορυβους της προοδου και της επιτυχιας των τιποτε και αυτο κανενα , ωστε ολοι μας να ειμαστε συγχρονοι μαλακες και με σπουδαγμενη την ηλιθιοτητα μας , ετσι λοιπον μην κατηγορηθω για την προωθηση του πολιτισμου μας ο πρωην -εκτακτος κτλ κτλ πρωθυπουργος και βαλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ