Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Η ελπίδα για το αύριο της χώρας είναι εδώ και είναι έτοιμη
Είναι εδώ έξω μερικά εκατομμύρια πολίτες που είτε απέχουν είτε ψηφίζουν με κρύα καρδιά. Που βλέπουν αηδιασμένοι αυτή τη Βουλή και τους εκπροσώπους της να κοροϊδεύουν, να κλέβουν, να τάζουν, να πουλάνε μια πραμάτεια παλιά όσο και το ελληνικό κράτος. Μια πραμάτεια που μυρίζει τουρκοκρατία. Σε μια χώρα που ευωδιάζει Επίκουρο, Ησύχιο και Χατζηδάκι.
 

Αυτά τα εκατομμύρια περιμένουν έτοιμα. Και είναι η αυριανή ελπίδα. Λείπει η μέρα που θα κινηθούν για να κερδίσουν την πατρίδα που τους αξίζει.
Η κυβέρνηση πέρασε από τη Βουλή τα εξοντωτικά μέτρα για το μέλλον των πολιτών, αλλά, το πρόβλημα των πολιτών δεν είναι τόσο τα μέτρα που ψήφισε χτες και αυτή η κυβέρνηση. 


Είναι ότι δε βλέπει πώς θα σωθεί απ' αυτή την εξόντωση. 

Επειδή τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν πια πέραση στο λαό. 

Απαξιώθηκαν με την πολιτική που άσκησαν όταν κυβέρνησαν. 

Κι όμως. Υπάρχει εδώ έξω ένας λαός που περιμένει διψασμένος για το καινούργιο. 
Αυτός ο λαός είναι το μέλλον.

Από το 2008 έχουν «χαθεί» περίπου 2 εκατομμύρια ψηφοφόροι! Στις εκλογές του 2004 ψήφισαν περίπου 7,5 εκατομμύρια πολίτες και στις εκλογές του 2015 περίπου 5,5 εκατομμύρια. Λείπουν τόσες ψήφοι όσες περίπου πήρε το πρώτο κόμμα που κυβερνά!

Κι αυτό σημαίνει ότι πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα, αηδιασμένοι με την κατάντια των πολιτικών και των κομμάτων σε αξιοπιστία και φτήνια λόγου έχουν γυρίσει την πλάτη στα υπάρχοντα κόμματα και τους εκπροσώπους τους και περιμένουν κάτι πιο σοβαρό για να επιστρέψουν στις κάλπες.

Σε αυτά τα 2 εκατομμύρια πρέπει να προστεθεί και άλλο ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι που απέχουν από πριν το 2004, αηδιασμένοι από το διεφθαρμένο κράτος των Κοσκωτάδων, των Μαυρίκηδων, της Siemens, του Χρηματιστηρίου, του δήθεν σοσιαλισμού και της δήθεν κάθαρσης και αξιοκρατίας που θα έκανε η ΝΔ.


Όλοι αυτοί δεν προέρχονται από μία παράταξη. Είναι δυσαρεστημένοι δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί, άλλοτε οπαδοί κυρίως της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, που άλλα πίστευαν, άλλα άκουγαν και άλλα είδαν στην πράξη. Είναι και νέοι, που σαν άδολοι βλέπουν όλη αυτή την υποκρισία και το φτηνό πολιτικό λόγο ενός παρελθόντος που έχει πεθάνει και δεν τους αφορά και απέχουν. Όλους αυτούς τους έδιωξε και τους διώχνει από το πολιτικό προσκήνιο η πράξη. Όχι η θεωρία.

Όλοι αυτοί οι πολίτες δεν είναι τυχαίοι. Η πλειονότητά τους αποτελεί το κεφάλαιο μιας άλλης Ελλάδας, που ποτέ δεν αξιώθηκε να πρωταγωνιστήσει, να κυβερνήσει, να ανθίσει. Όλοι αυτοί οι πολίτες, μαζί με μια μεγάλη μερίδα από όσους ακόμα ψηφίζουν αυτά τα διεφθαρμένα κόμματα με κρύα καρδιά, επειδή δεν τους ταιριάζει η αποχή, είναι οι 8 στους 10 Έλληνες.

Είναι αυτοί που δουλεύουν, φορολογούνται, δεν κλέβουν, διαμαρτύρονται, πληρώνουν τους δρόμους, τα σχολεία, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα έργα υποδομής, που τα καρπούνται κι εκείνοι που ζουν κλέβοντας και εξαπατώντας, χάρη στην ανοχή και στη διαπλοκή με τα κόμματα και τους διεφθαρμένους δημόσιους μηχανισμούς.

Κι οι άλλοι δύο είναι ο άλλος τύπος. Αυτός που τρυπώνει αυθαίρετα, ο εξυπνάκιας, ο καταφερτζής, ο υπόγειος, ο κουτοπόνηρος Έλληνας, αυτή η λέρα που ζει στην εποχή της τουρκοκρατίας και την αναπαράγει. Με το ρουσφέτι, το μπαχτσίσι, την απατεωνιά, το κομματιλίκι, το «μέσο», τα «μαύρα», τη δικαιολογία έτοιμη στην άκρη της γλώσσας και κυρίως με το θράσος! Με το δικαίωμα να σε τσαλαπατήσει!

Αυτή η λέρα, όμως, είναι το μακρύ χέρι του πολιτικάντικου συστήματος που ζούμε σήμερα, όπως το ζούμε εδώ και δεκαετίες ολόκληρες. Αναλλοίωτο. Αυτή η λέρα, αυτός ο κουτοπόνηρος ηλίθιος, που κάνει τα πάντα για να κερδίσει κάτι τις πλαγίως, είναι και η αιτία που χάνουν όλοι τα πάντα μια μέρα ευθέως. Όπως σήμερα.

Κι αυτή η λέρα, αγκαλιά με τους πάτρωνές του, τους πολιτικάντηδες και τα κόμματα, είναι η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. Επειδή, χάρη στην ύπαρξή του μπορούν και επιζούν όλοι οι μεγαλόσχημοι απατεώνες και όλοι όσοι πλουτίζουν με τα μαύρα λεφτά της παρανομία και της παραοικονομίας. Και εξαιτίας του υποχρεώνεται καθένας να ακολουθεί αυτή τη νοοτροπία. Να είναι αιχμάλωτος αυτής της βρωμιάς.

Χωρίς αυτόν και τον διπλανό του όμοιο, χωρίς αυτούς τους δύο στους δέκα, δεν θα υπήρχε αυτό το διεφθαρμένο, αυθαίρετο, παράνομο, υπόγειο, πονηρό και θρασύ κράτος Θα υπήρχε ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

Ο πολιτισμός, όμως, θέλει φως για να υπάρχει. Θέλει σεβασμό στους νόμους. Θέλει σεβασμό στους πολίτες. Θέλει διαφάνεια. Θέλει πάνω απ’ όλα Παιδεία.

Αυτά δεν συμφέρουν κανέναν από το υπάρχον σήμερα πολιτικό και κυρίαρχο οικονομικό σύστημα της χώρας. Τα οποία χτίστηκαν και ζουν χάρη στην ύπαρξη της λέρας των δύο στους δέκα. Χάρη στο 20% των πολιτών. Και χάρη στην αφέλεια ή την ελπίδα ή και τον αγώνα των υπολοίπων, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

Όλοι αυτοί, λοιπόν, που δεν ανήκουν στις λέρες, σήμερα βλέποντας τη συνεχιζόμενη σφαγή τους με τα νέα μέτρα και ακούγοντας τις κοροϊδίες της κυβέρνησης αγανακτούν, βρίζουν, αλλά ξέρουν, γιατί το έχουν δει στην πράξη, ότι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις άλλα τους έταξαν πριν εκλεγούν και άλλα εφάρμοσαν όταν εκλέχτηκαν. Όχι μόνο αυτό.

Βλέπουν τα ίδια πρόσωπα να παρελαύνουν στο πολιτικό προσκήνιο σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα ξιφουλκούν κατά της κυβέρνησης άλλα έλεγαν και άλλα έκαναν ως κυβερνήτες. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η επιχειρηματολογία αυτής της κυβέρνησης στηρίζεται διαρκώς στο «κι εσείς τα ίδια κάνατε». Επειδή στους πολίτες πιάνει. Και πιάνει γιατί και οι περισσότεροι πολίτες λένε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Το έχουν ζήσει.

Το γεγονός ότι μια αριστερή κυβέρνηση δεν έχει έρθει για να κάνει τα ίδια με τους άλλους, άρα δεν δικαιούται να έχει αυτό το επιχείρημα, δεν ενδιαφέρει καθόλου τους πολίτες. Οι αριστεροί πολίτες δεν είναι πάνω από το 10% του πληθυσμού. Το μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού είναι πολίτες που αναζητούν μια κυβέρνηση να τους κυβερνήσει σοβαρά. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο.

Κι αυτό το «σοβαρά» δεν το βλέπουν. Ούτε στις φτηνές εξυπνάδες που ακούστηκαν πάλι χτες στη Βουλή, ούτε στις φτηνές δικαιολογίες που ακούστηκαν χτες στη Βουλή, ούτε στην απουσία κάθε ίχνους αξιοπρέπειας από επαγγελματίες οσφυοκάμπτες, που υπηρετούν τώρα ένα σύστημα και παλαιότερα άλλα και αγορεύουν στη Βουλή.

Δεν το βλέπουν σε ανθρώπους που δεν έχουν ίχνος ντροπής να λένε άλλα χτες και τα αντίθετα σήμερα με την ίδια ευκολία.

Δεν το βλέπουν σε ανθρώπους που δεν έχουν το θάρρος να κάνουν μια αυτοκριτική και να ζητήσουν συγγνώμη για κάθε κοροϊδία που τάισαν τον ελληνικό λαό και για κάθε επιπολαιότητα και για κάθε δραχμή και ευρώ που του έκλεψαν ή του στέρησαν.


Δεν το βλέπουν το «σοβαρά» σε ανθρώπους που με τη στάση τους είναι πρότυπα δειλίας, αναξιοπιστίας, ψευτιάς και αμάθειας. Που δεν τολμάνε να βγουν και να πουν τα πράγματα με το όνομά τους στο λαό, όσο δυσάρεστα κι αν είναι.


Δεν το βλέπουν σε ανθρώπους που ενώ υποτίθεται ότι ορκίστηκαν να υπηρετούν το Σύνταγμα και την πατρίδα, στην πράξη υπηρετούν μόνο τους εαυτούς τους και τις ονειροφαντασίες τους.


Είναι εδώ έξω μερικά εκατομμύρια πολίτες που είτε απέχουν είτε ψηφίζουν με κρύα καρδιά. 
Που βλέπουν αηδιασμένοι αυτή τη Βουλή και τους εκπροσώπους της να κοροϊδεύουν, να κλέβουν, να τάζουν, να πουλάνε μια πραμάτεια παλιά όσο και το ελληνικό κράτος. 

Μια πραμάτεια που μυρίζει τουρκοκρατία. Σε μια χώρα που ευωδιάζει Επίκουρο, Ησύχιο και Χατζηδάκι.
 

Αυτά τα εκατομμύρια περιμένουν έτοιμα. 
Και είναι η αυριανή ελπίδα. 
Λείπει η μέρα που θα κινηθούν για να κερδίσουν την πατρίδα που τους αξίζει.Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
 Πηγή Liberal


 
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

8 σχόλια:

 1. ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ..................

  ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ

  ΑΝΤΕ ΝΑ ΛΑΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΟΡΙΑ ................

  ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ..............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και προσοχή στους προβοκάτορες... έχουν πάντα τρόπο να εισχωρούν και να τα βρωμίζουν όλα... να τα τινάζουν όλα στον αέρα...
   ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΕΛΙ...

   Διαγραφή
  2. ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΑΣ
   ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ .......

   Η ΑΦΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΕΤΙΣΙΟ ΜΑΤΙ

   ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ.........

   ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ ...............

   ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΡΟΥΡΕΙΤΑΙ ! ! !

   Διαγραφή
 2. Πολύ καλή και ουσιαστική ανάλυση.
  Χτυπάει "κέντρο", όπως λέμε.

  απ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τελικά για.....γυναίκα έχεις μυαλό ρε Πόπη....!!!!Υπήρξες μήπως ξανθιά;;;['οταν σταματήσεις να γελάς απάντησε]..."ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ"..Ισως είναι από τις κυριότερες επισημάνσεις σου,από αυτές που προσπαθούσες να μου περάσεις αλλά δεν σε άκουσα.Δυστυχώς κάποιες φορές βλέπουμε το τυρί και στραβωνόμαστε στη φάκα.Εύχομαι αυτό να καταλάβουμε αυτοί που πραγματικά αγαπάμε αυτή τη πανέμορφη λέξη....ΕΛΛΑΔΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μουροτσούκαλη καστανή και στην συνέχεια κοκκινομάλλα, καπετάνιε... λες και δεν με ξέρεις.. χαχαχα..
   Ξέρεες καπετάνιε τι με πονάει;
   Που ενώ βλέπουμε το τυρί, ξέρουμε που υπάρχει και η φάκα εκεί γύρω, πάμε και πέφτουμε με τα μούτρα στο τυρί...
   Όσο για τους προβοκάτορες, καπετάνιε, αυτοί είναι λύκοι με προβιά προβάτου... πώς να τους αναγνωρίσεις;;;
   Κάθε μέρα μαθαίνω και τον ρόλο κάποιων και πέφτω απ' τα σύννεφα...
   Τελικά, έτσι που πάμε, θα διαλυθούν τα σύννεφα, και θα δούμε καθαρά...
   Μέχρι τότε όμως, αλοίμονο...θα δούμε και θα ζήσουμε πολλά... και δυστυχώς, πολύ άσχημα...

   Διαγραφή
 4. Η ελπίδα της χώρας είναι να εφαρμόσουμε:

  ISO:Aρθ:120:Παρ 4:

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κάποιος να του βγάλει γρήγορα τα πρισματικά γυαλιά ... γρήγορα ... όχι σε λίγο ... τώρα !!!

  Καλά θα ήταν αυτό που λέει να ήταν έτσι ... δυστυχώς όμως, άλλο το όνειρο και άλλο η πραγματικότητα.

  Αν όντως αυτό ήταν αλήθεια ... τότε η αλλαγή θα είχε γίνει ΧΤΕΣ ... όχι αύριο ... ούτε σήμερα ... αλλά ΧΤΕΣ !!!

  Πολύ θα 'θελα να το 'δώ να συμβαίνει ... όμως δεν πρόκειται να γίνει από μόνο του ... γι' αυτό πρέπει να ξυπνήσουμε και να πάρουμε σβάρνα τα πάντα ... να πλακώσουμε στις κλωτσιές όλους όσους χασμουριόνται και ξύνονται, να ξεκουνήσουν ... αλλιώς όταν η Ελλάδα και ο Ελληνισμός θα έχει ψωφήσει ... γιατί δυστυχώς, έτσι που πάμε, εκεί οδηγούμαστε ... ότι και να κάνουμε, τότε πλέον, θα είναι άχρηστο ... δεν θα μπορεί να βοηθήσει κανέναν και τίποτε !!!

  Το πως πρέπει να κινηθούμε ... ελπίζω να το πούμε σε λίγο ...

  Μέχρι τότε ... αν ποτέ γίνουν ξανά εκλογές ... ούτε ένας δεν πρέπει να ψηφήσει ΚΑΝΕΝΑ από τα ήδη ΓΝΩΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ιδίως αυτά του Κυνοβολίου (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΚΚΕ - ΧΑ) αλλά και αρκετά για να μην 'πώ όλα από τα υπόλοιπα.

  Το μεγάλο ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι :
  - Θέλουμε να σωθεί η Ελλάδα και ο Ελληνισμός ... ή νομίζουμε ότι αυτό δεν μας αφορά ;;
  - Θέλουμε να έχουμε Μέλλον εμείς και τα παιδιά μας ... ή νομίζουμε ότι εμείς συγκεκριμένα θα την βγάλουμε καθαρή και μόνο οι άλλοι θα λουστούν ότι γίνει ;;
  - Θέλουμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι ... ή σαν ΖΩΑ που άλλοι θα αποφασίζουν για μας ;;
  - Θέλουμε επιτέλους να ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ... ή μάθαμε και επιθυμούμε να παραμείνουμε ές αεί δούλοι ;; ... γιατί αυτό είμαστε για 22 αιώνες μέχρι τώρα ... και μην νομίζουν κάποιοι ηλίθιοι ότι ελευθερωθήκαμε το '21 επειδή φτιάχτηκε το κράτος της Ψωροκώσταινας ... δούλοι είμαστε τότε ... δούλοι είμαστε και τώρα ... ΜΗΠΩΣ ήρθε λοιπόν η ώρα ... μήπως ωρίμασε στα μυαλά μας η Ιδέα και στην καρδιά μας η Επιθυμία να γίνουμε Ελεύθεροι Άνθρωποι ... να ξανα-ΓΙΝΟΥΜΕ ΈΛΛΗΝΕΣ ;; ... όσοι το ξέχασαν ή ποτέ δεν τους το έμαθαν ... διότι Έλληνας γλείφοντας και στα τέσσερα δεν είναι Έλληνας ... αλλά κάτι άλλο ... πάντως Έλληνας με τίποτα !! ... ο πραγματικός Έλληνας ποτέ δεν σούρνεται, δεν σκύβει και δεν εκλιπαρεί ... ότι θέλει το φτιάχνει μόνος του ... δεν περιμένει άλλους να το κάνουν γι' αυτόν.

  Και μην τα βάζουμε και κριτικάρουμε τους μεν ή τους δε (εγχώριους ή εξωχώριους) ... αυτοί ότι σκατά και αν είναι ... την δουλειά τους κάνουν ... σε μας μένει να τους δείξουμε τι εστί βερύκκοκο ... αν έχουμε τα κότσια και τα ούμπαλα βεβαίως ... ή να το βουλώσουμε και να σκύψουμε σαν δαρμένα σκυλιά ... δικαιολογίες δεν υπάρχουν, διαλέγουμε και κάνουμε ...

  Ας αφήσουμε λοιπόν τα φληναφήματα και τα ... ναι μεν αλλά ... η πράξη θα δείξει αν όντως έχει μείνει κάποια σταγόνα αίμα Ελληνικό σ' αυτό το συνονθύλευμα της ψωροκώσταινας .


  Υγ ... καλή είναι η όποια προσπάθεια ενδυνάμωσης και αναπτέρωσης ... αλλά δυστυχώς δεν αποδίδει  Παλαιός

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ