Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Αποκαλύπτεται: Η διαδρομή παράδοσης Βουλγαρικών όπλων σε ισλαμιστές στη ΣυρίαΤο ειδησεογραφικό πρακτορείο Inside Syria Media Center διεξήγαγε έρευνα για να αποκαλύψει υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ προμήθειες όπλων στην Αλ Κάιντα στη Συρία.

 Σε 16 χρόνια, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν εκδικήθηκε τα θύματα ούτε εξάλειψε την Αλ Κάιντα, αλλά αντίθετα συνέχιζε να την προμηθεύει με τα χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Inside Syria Media Center διεξήγαγε έρευνα για να αποκαλύψει υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ προμήθειες όπλων στην Αλ Κάιντα στη Συρία.Η σύνδεση λαθρεμπορίου όπλων από τη Βουλγαρία είχε αποκαλυφθεί και σε ένα άλλο άρθρο του Off the Record το οποίο μετέφερε πληροφορίες Βουλγαρικών ΜΜΕ με απόρρητα έγγραφα που ενέπλεκαν κορυφαία πολιτικά στελέχη της Βουλγαρίας στην υπόθεση.


Την μεταφορά όπλων από τα Βαλκάνια στη Μέση Ανατολή είχε θίξει επίσης η εφημερίδα Guardian σε περσινό της άρθρο όπου επίσης κάνει λόγο για τον Βουλγαρικό σύνδεσμο.


Η έρευνα του Inside Syria Media Center


Ο κατάλογος προμηθευτών ξεκινάει με τις εταιρείες των Η.Π.Α. Chemring και την συγγενική της Chemring Order, οι οποίες κατά το προηγούμενο έτος υπέγραψαν σύμβαση με την Αμερικανική κυβέρνηση και έλαβαν 47 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Πρόγραμμα Προμηθειών για μη τυποποιημένους εξοπλισμούς και όπλα. 

Στην Orbital ATK, μια άλλη εταιρεία των ΗΠΑ, χορηγήθηκαν 50 εκατομμύρια δολάρια μέσω του προγράμματος.


Η Βουλγαρική εφημερίδα Trud, η οποία ξεκίνησε μια δημοσιογραφική έρευνα, έστειλε επίσημο αίτημα και στις δύο εταιρείες για να διευκρινίσει πού ξοδεύτηκαν τα χρήματα που ελήφθησαν. 

Η Chemring απάντησε ότι μερικά πυρομαχικά για τις Η.Π.Α. και τα στρατεύματα των συμμάχων τους αγοράστηκαν από την Vazovski Mashinostroitelni Zavodi (VMZ-Sopot). 

Περιείχαν πυραύλους 122mm για το Grad MLRS, αντιαρματικά 73mm και πυρομαχικά 40mm για εκτοξευτήρες πυραύλων. 

Η άλλη εταιρεία, η Orbital ATK, απλά αγνόησε το αίτημα.


H Vazovski Mashinostroitelni Zavodi (VMZ-Sopot).


Πυρομαχικά τέτοιων τύπων δεν είναι σε υπηρεσία στον Αμερικανικό στρατό. Η εταιρεία αρνήθηκε να αποκαλύψει τους συμμάχους των ΗΠΑ που προορίζονταν αναφερόμενη στον εμπιστευτικό χαρακτήρα της σύμβασης προμήθειας. Πρέπει να αναφέρουμε ότι νωρίτερα το Inside Syria Media Center έγραψε ένα άρθρο για τις παραδόσεις στρατιωτικών οχημάτων που πραγματοποίησε το πλοίο Liberty Passion μέσω του λιμανιού της Aqaba στην Ιορδανία με το πρόσχημα της αντιμετώπισης του ISIS. Στην περίπτωση αυτή, οι προμήθειες Βουλγαρικών όπλων στην Αλ Κάιντα μεταφέρονται μέσω του μεγαλύτερου λιμένα της Τζέντα στη Σαουδική Αραβία.


Πρώτον, τα πυρομαχικά που παράγει η VMZ-Sopot και αγοράζονται από τις Η.Π.Α. παραδίδονται στο Βουλγαρικό λιμάνι του Μπουργκάς για να φορτωθούν στο συμβαλλόμενο μεταφορέα Marianne Danica. Αυτός ο μεταφορέας έχει ήδη πραγματοποιήσει συναλλαγές δύο φορές στη διαδρομή από Μπουργκάς προς Τζέντα.


Τα πυρομαχικά φορτώνονται στον μεταφορέα Marianne Danica. Πηγή: Bernd Wüstneck


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεταφορέας δεν πραγματοποιεί κλήσεις σε κανένα λιμένα, ενώ παράλληλα δαπανά κατά μέσο όρο 8 ώρες στο Μπουργκάς και την Τζέντα – ο ελάχιστος χρόνος που απαιτείται για την τροφοδοσία και τη διακίνηση φορτίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα παρακολούθησης Marinetraffic.com.

Δεδομένα παρακολούθησης φορτίου, Πηγή: Marinetraffic.com.


Την ίδια στιγμή, η Marianne Danica δηλώνει επισήμως ότι μεταφέρει εξαιρετικά επικίνδυνο φορτίο. 

Σύμφωνα με τον αυτοματοποιημένο τύπο συστήματος αναγνώρισης (AIS), το φορτίο είναι Κινδύνου Α (Major) που είναι η κατηγορία για εκρηκτικά και όπλα. Ωστόσο, αυτό το φορτίο προφανώς δεν προορίζεται για τη Σαουδική Αραβία, καθώς ο στρατός της είναι εφοδιασμένος με τα όπλα που παρέχουν μόνο δυτικά κράτη.


Ούτε η Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στη Βουλγαρία ούτε ο ιδιοκτήτης του πλοίου H. Folmer & Co έχουν παράσχει επισήμως τις πληροφορίες σχετικά με το μεταφερόμενο φορτίο κατά μήκος της διαδρομής Μπουργκάς-Τζέντα και της χώρας αποδέκτη των Βουλγαρικών όπλων.


Το Marianne Danica που ανήκει στην H. Folmer & Co σε ένα λιμάνι. Πηγή: Marinetraffic.com


Επιπλέον, η Διεθνής Αμνηστία δηλώνει ότι αυτή η εταιρεία και ο μεταφορέας είχαν ήδη εμπλακεί σε ένα σκάνδαλο, μεταφέροντας όπλα δακρυγόνου και όπλα ελέγχου εξεγέρσεων, συμπεριλαμβανομένων όπλων στην Αίγυπτο το 2011. 

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ έπρεπε να το παραδεχτεί επισημαίνοντας ότι η H. Folmer & Co φέρεται να έλαβε άδεια για τη μεταφορά όπλων.


Ο Malik al-Kurdi.


Το γεγονός της παράδοσης Βουλγαρικών όπλων σε τρομοκράτες επιβεβαιώνεται από τον αναπληρωτή διοικητή του FSA, κ. Malik al-Kurdi.


Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Trud, υποστήριξε ότι:


“Σε Τουρκία και Ιορδανία δημιουργήθηκε ένα κεντρικό κτίριο για να εξασφαλιστεί η συνεργασία μεταξύ των ειδικών υπηρεσιών των 15 κρατών. Εμείς προειδοποιήσαμε τις ΗΠΑ και την ΕΕ ότι τα όπλα που παραδίδονται σε αυτό το Στρατηγείο βρίσκονται άμεσα στα χέρια των τρομοκρατικών οργανώσεων”.
Βουλγαρικό πυροβόλο όπλο PK (αριστερά) και εκτοξευτής RPG-7 (δεξιά) που χρησιμοποιήθηκαν στη δυτική επαρχία του Χαλεπίου στη Συρία, σύμφωνα με τον διοικητή της Συριακής Αντιπολίτευσης που παρείχε τις εικόνες. Πηγή: balkaninsight


Μοιάζει με διπλό παιχνίδι. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι οι ειδικές υπηρεσίες των χωρών αυτών ενισχύουν και χρηματοδοτούν την Αλ Κάιντα, την Αλ Νούσρα, αυτό συμβαίνει στη Συρία. 
Κατηγορούν οποιονδήποτε για τρομοκρατία που επιδιώκει τους στόχους των πολιτικών τους”. Καθώς η VMZ-Sopot ανακοίνωσε την πρόσληψή της και ενέκρινε συνεχή εργασία σε βάρδιες, η νέα Αμερικανική διοίκηση προτίθεται να συνάψει νέες συμβάσεις.


Ο αποδέκτης του Βουλγαρικού όπλου που αγόρασαν οι ΗΠΑ έγινε εμφανής τον Δεκέμβριο του 2016, όταν δύο εκατομμύρια οβίδες και τέσσερις χιλιάδες ρουκέτες για το Grad βρέθηκαν σε αποθήκες στις ανατολικές περιοχές του απελευθερωμένου Χαλεπίου. Οι αποθήκες ανήκαν στην Αλ Νούσρα.
Πυρομαχικά για τον αμερικανικό στρατό; Πηγή: almasdarnews.com


Σε 16 χρόνια, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν εκδικήθηκε τα θύματα ούτε εξάλειψε την Αλ Κάιντα, αλλά αντίθετα συνέχιζε να την προμηθεύει με τα χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων.


Στοιχεία σχετικά με την έρευνα: Βουλγαρική Trud.ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

  1. Α...μπραβο , μονο αλλοι θα πωλουν , απο δευτερα και η ελλαδα διοτι ηδη και η αλβανια εχει πωλησει τις προηγουμενες ημερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ