Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

Εξώδικη δήλωση-πρόσκληση προς όλους τους Προϊσταμένους τμημάτων κτηνιατρικής των Π.Ε της χώρας
Σας δηλώνουμε ρητά ότι αν για τον οποιονδήποτε λόγο διενεργηθούν σφαγές ζώων σε σφαγεία της περιοχής αρμοδιότητάς σας αξιοποιώντας την ΚΥΑ 951/44337/2017 και όχι τις διατάξεις του Ν.1197/81, και υποπέσει στην αντίληψή μας, θα ζητηθεί η ποινική σας δίωξη για κακοποίηση ζώων κατά την διάρκεια της σφαγής, και πλέον θα κληθούν τα Ελληνικά Δικαστήρια να νομολογίσουν για όλο αυτό το μόρφωμα που δημιούργησαν οι πολιτικοί σας προϊστάμενοι.

Η κτηνώδης αυτή μέθοδος, δεν είναι απλά μουσουλμανική... είναι οβραίικη... 

Οι οβριοί, ζουν με αίμα... η θέα του, τους συντηρεί ως λαό... αίμα ζώων, αίμα ανθρώπων.

Τα πολιτικά υποκείμενα που μας κυβερνούν, θέλουν να επιβάλουν τον οβραίικο τρόπο τροφής, στους Έλληνες.


Καλλιόπη ΣουφλήΕπιστολή έστειλε η ΠΦΠΟ την Τετάρτη 10 Μαϊου 2017 στους Προϊσταμένους Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της χώρας, στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ.Ξένη Δημητρίου Βασιλοπούλου -με την παράκληση να μεταδοθεί στις κατά τόπους Εισαγγελίες με ενημερωτική εγκύκλιο για την ισχύουσα νομοθεσία-, καθώς και στον Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Πλιώτα Βασίλειο με θέμα την Εξώδικη δήλωση-πρόσκληση προς όλους τους Προϊσταμένους τμημάτων κτηνιατρικής των Π.Ε της χώρας


 

Αξιότιμοι κύριοι, 


Πρόσφατα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εξέδωσε μία οδηγία προς την Κτηνιατρική Υπηρεσία Καβάλας προτρέποντας τους συναδέλφους σας να παρακάμψουν τις διατάξεις του ΕΚ 1099/2009 και να επιτρέψουν να διενεργηθεί τελετουργική σφαγή ζώων, χωρίς το εν λόγω σφαγείο να διαθέτει τον απαραίτητο εκ του Νόμου εξοπλισμό ενώ από την άλλη η Ελληνική Νομοθεσία απαγορεύει την σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση.
Του θέματος επιλήφθηκε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας η οποία με εντολή της διέκοψε άμεσα την διαδικασία. 


Επειδή αυτό μάλλον έθιξε την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, άμεσα εξέδωσε την ΚΥΑ υπ αρίθμ. 951/44337/2017 με την οποία καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση τελετουργικής σφαγής ζώων εντός αδειοδοτημένων σφαγείων, ωστόσο θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας, καθώς το ποινικό μας σύστημα είναι ξεκάθαρο και καμία Υ.Α, ΚΥΑ, ΠΔ δεν μπορεί να νομοθετεί διαφορετικά από έναν Νόμο.


Πιο συγκεκριμένα, ισχύουν τα παρακάτω:


Α) Άρθρο 26 παράγραφος 1 του ΕΚ 1099/2009
“Ο παρών κανονισμός δεν εμποδίζει τα κράτη μέλη να διατηρούν σε ισχύ εθνικούς κανόνες που αποσκοπούν να εξασφαλίσουν ευρύτερη προστασία των ζώων κατά τη θανάτωσή τους και οι οποίοι ίσχυαν κατά το χρόνο έναρξης ισχύος του παρόντος κανονισμού


Β) Ως είναι γνωστό η Ελλάδα από το 1981 έχει απαγορέψει την σφαγή ζώων χωρίς να προηγηθεί αναισθητοποίηση, κάτι που συμφωνεί πλήρως με την ως άνω διάταξη του Ε.Κ. Δηλαδή η Νομοθεσία μας διατηρείται, εφόσον εξασφαλίζει ευρύτερη προστασία στα ζώα από αυτήν του Κανονισμού. 

Πιο συγκεκριμένα στο στο Άρθρο 2 παράγραφος 2 του Ν.1197/81 αναφέρει τα εξής χωρίς να γίνεται λόγος για οποιαδήποτε εξαίρεση.


“Απαγορεύεται η θανάτωσης θηλαστικών εις τα σφαγεία εφ’ όσον δεν προηγηθή της αφαιμάξεως αναισθητοποίησις επενεργούσα ακαριαίως”


Γ) Εφόσον ο ίδιος ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός -ο οποίος έχει υποχρεωτική εφαρμογή αλλά και ανώτερη ισχύ από κάθε εθνική νομοθεσία- ορίζει ότι οι διατάξεις που προϋπήρχαν στην εθνική νομοθεσία, και που έχουν σκοπό να προσφέρουν ευρύτερη προστασία των ζώων κατά την διάρκεια της σφαγής, διατηρούνται, τότε αυτές σίγουρα δεν μπορούν να “καταργηθούν” με μία ΥΑ κατά την βούληση του εκάστοτε Υπουργού. 


Βάσει των ανωτέρω σας δηλώνουμε ρητά ότι αν για τον οποιονδήποτε λόγο διενεργηθούν σφαγές ζώων σε σφαγεία της περιοχής αρμοδιότητάς σας αξιοποιώντας την ΚΥΑ 951/44337/2017 και όχι τις διατάξεις του Ν.1197/81, και υποπέσει στην αντίληψή μας, θα ζητηθεί η ποινική σας δίωξη για κακοποίηση ζώων κατά την διάρκεια της σφαγής, και πλέον θα κληθούν τα Ελληνικά Δικαστήρια να νομολογίσουν για όλο αυτό το μόρφωμα που δημιούργησαν οι πολιτικοί σας προϊστάμενοι.


 

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (60 Σωματεία)
και
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

  1. Ναρκωση , σφαγη , τεμαχισμος ....ρε τι γινεται ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο !!!!!!!!!!!!!!!!
    Επιτέλους !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ