Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

''Όχι'' στην περικοπή συντάξεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο  «Φρένο» - χωρίς ωστόσο να έχει άμεσο αντίκτυπο- θέτει το Ελεγκτικό Συνέδριο με βάση γνωμοδότησή του επί των νέων περικοπών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Οι μισθοί και οι συντάξεις, θα συνεχίσουν να μειώνονται, μέχρι να φτάσουν στα 180 ευρώ, όπως έχει υπογραφεί στην ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ και από την τότε κυβέρνηση του Κωστάκη της Ραφήνας... 

Αν ανατρέξετε στις μειώσεις που έχουν γίνει στους μισθούς και τις συντάξεις από το 2010, θα καταλάβετε γιατί μας... βράζουν σιγά σιγά, σαν τα βατράχια... ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ...
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ, ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ... 

Υπάρχει ακόμα σε πολλούς το λίπος των περασμένων χρόνων, καθώς η πλειοψηφία έφαγε... έφαγε... έφαγε...  και πολλοί συνεχίζουν να τρώνε ακόμα και σήμερα...


Καλλιόπη Σουφλή


''Όχι'' στην περικοπή συντάξεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο«Φρένο» - χωρίς ωστόσο να έχει άμεσο αντίκτυπο- θέτει το Ελεγκτικό Συνέδριο με βάση γνωμοδότησή του επί των νέων περικοπών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Ολομέλειας, το Ελεγκτικό Συνέδριο κρίνει πως οι περικοπές συντάξεων κατά 18% από το έτος 2019 αντίκεινται στο πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).


Οι περικοπές συμφωνήθηκαν μεταξύ των Ευρωπαίων δανειστών και της κυβέρνησης για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και εντάσσονται στο νέο ασφαλιστικό σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Επί της ουσίας το δικαστήριο που είχε κρίνει ως αντισυνταγματικές τις προηγούμενες περικοπές, αυτήν τη φορά «προσπέρασε» το ζήτημα της συνταγματικότητας, αναφέροντας πως η εν λόγω συμφωνία ενδεχομένως προσκρούει στο πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ.

Η απόφαση, πάντως, δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα παρά μόνο γνωμοδοτικό και ως εκ τούτου δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές επί του νομοσχεδίου, το οποίο ενδεχομένως να ψηφιστεί στη Βουλή ως έχει.

Οι δικαστές απεφάνθησαν ακόμη πως κλήθηκαν να γνωμοδοτήσουν για ένα νομοσχέδιο για το οποίο δεν υπάρχει σχετική αναλογιστική μελέτη, όπως προβλέπει η ελληνική νομοθεσία.

Σύμφωνα με όσα έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές, οι περικοπές στις συντάξεις θα εφαρμοστούν το 2019 με σκοπό να αποδώσουν 1% του ΑΕΠ ή 1,8 δισ. ευρώ. 


Η εξοικονόμηση θα προέλθει κατά κύριο λόγο από την περικοπή των «προσωπικών διαφορών» που έχουν σήμερα όσοι συνταξιοδοτήθηκαν πριν από την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, ενώ, αν δεν βγαίνουν οι προσδοκώμενοι στόχοι, θα υπάρξει και «μαχαίρι» στις επικουρικές συντάξεις. 


Υπολογίζεται ότι περίπου 900.000 συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται σε δύο χρόνια.


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ